Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :
«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι κομματικός διαπραγματευτής»
Όταν το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εθνικές εκλογές το 2007 για τουλάχιστον έξι μήνες είχε πάψει να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και το μόνο μέλημά του ήταν η επίλυση των εσωκομματικών του διαφορών. Αφού τα προβλήματα εσωστρέφειας ξεπεράστηκαν το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να κερδίσει το «χαμένο έδαφος», όχι με το να επιστρέψει στο θεσμικό του ρόλο ως υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά με «επαναστατικού » τύπου εξάρσεις, που στόχο είχαν την όξυνση και την πόλωση……Είναι, επίσης, λυπηρό το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήγε εχθές στο Προεδρικό Μέγαρο για να συζητήσει με τον κ. Παπούλια το αίτημα του κόμματός του για άμεση προσφυγή στις κάλπες. Δυστυχώς ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να μιλήσει δημοσίως. Διότι χθες ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε να καταστήσει των πρώτο πολίτη της χώρας «κομματικό σύμμαχό του», παζαρεύοντας την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του . Θέλει εκλογές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟ; Τις ζητάει δημοσίως και δεν τις συζητάει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να πάρει θέση.
Θετικά
Ο Κώστας Καραμανλής ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ουδέποτε διανοήθηκε να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο για να «παζαρέψει» την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Ν.Δ. προς το πρόσωπό του.

Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 4:
Mίλησε στην καρδιά των Νεοδημοκρατών χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώνατος, ο οποίος όλο και περισσότερο χρησιμοποιεί συγκεκριμένα επιχειρήματα και πολιτική αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ. Για πρώτη φορά χθες, ο κ. Αντώναρος με τόση σαφήνεια αναφέρθηκε στο υπουργικό και πολιτικό παρελθόν του κ. Γ. Παπανδρέου, στις ευθύνες του για κορυφαίες αποφάσεις των κυβερνήσεων Σημίτη και σε άλλα πολλά που πρέπει να ακουστούν και να τα ξαναθυμίσουμε. Γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν είναι ο άμωμος και αγγελικός τιμητής, ο άσπιλος ανανεωτής της πολιτικής ζωής, αλλά έχει παρελθόν συγκεκριμένων αποτυχιών και λαθών και συγκεκριμένων ευθυνών που πρέπει να μην τις ξεχνάμε.

Από τη στήλη «ΧΩΡΑ…τα» της
«ΧΩΡΑΣ» σελ.10 με τίτλο :
«Κόκκινη κάρτα»
Δεν έχουμε καμία δουλειά να αμφισβητήσουμε τα όσα λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αφού για αυτό θα κληθεί να αποφασίσει αργά ή γρήγορα ο πολίτης. Όμως το ερώτημα είναι άλλο: αν δεχθούμε πως έχει δίκαιο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η χώρα έχει άμεση ανάγκη αλλαγής κυβέρνησης όπως είπε χθες στον κ. Παπούλια, η νέα κυβέρνηση –σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- του ΠΑΣΟΚ τι μπορεί να αλλάξει και πως; Διότι, πρόγραμμα ακούμε, αλλά πρόγραμμα δεν βλέπουμε….

Δεν υπάρχουν σχόλια: