Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

«ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των
«ΝΕΩΝ» σελ.5 με τίτλο :
«Άρης»
Μέχρι τελικής πτώσεως – του ενός- θα συνυπάρξουν στο υπουργείο Παιδείας οι καθηγητές Γιώργος Μπαμπινιώτης και Θάνος Βερέμης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία εκτιμά τη συνύπαρξή τους ως απόδειξη «πολιτικού πλουραλισμού». Εδώ τα που τα λέμε, οι καβγάδες λειτουργούν και ως αντιπερισπασμός. **** Ευχαριστημένος από τη συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είναι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων προετοιμάζει μια άλλη συνάντηση, που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Θα ήθελε να δει τον Κώστα Σημίτη. Μια πρώτη επαφή έχει γίνει. Αλλά στο υπουργείο Παιδείας δεν θέλουν να δημιουργηθεί η αίσθηση στον πρώην πρωθυπουργό ότι η συνάντηση επιζητείται για επικοινωνιακούς λόγους. Άρα, θα πρέπει να έχει προχωρήσει κάπως ο διάλογος και να έχει διαμορφωθεί ανζέντα…

Από τη στήλη «ΣΥΝΤΟΜΑ» της
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :
«Κοιμητήριο για πεσόντες του ‘40»
Συμφωνία για τη λειτουργία δύο κοιμητηρίων για τους πεσόντες του ελληνο-ιταλικού πολέμου του ’40 υπεγράφη χθες στα Τίρανα, στο πλαίσιο της επίσκεψης της υπουργού Εξωτερικών κ Ντόρας Μπακογιάννη στην Αλβανία, με την ιδιότητα της προέδρου του ΟΑΣΕ. Η συμφωνία υπεγράφη από τους υφυπουργούς Άμυνας Κωνσταντίνο Τασούλα και Ζάνα Ζούκα. Η κ. Μπακογιάννη είχε συναντήσεις με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας και πολιτειακής ηγεσίας της Αλβανίας και σε δηλώσεις της επισήμανε ότι η περιοχή των Βαλκανίων βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της ελληνικής προεδρίας του ΟΑΣΕ. Αναφέρθηκε επίσης στους στενούς δεσμούς των δύο χωρών και στη σημαντική πρόοδο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις σε όλους τους τομείς.

«ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 8-9 με τίτλο :
« Θα τη βγάλουμε…»
«Τι θα γίνει, θα τη βγάλουμε καθαρή στην Ελλάδα με την οικονομική κρίση;», ρώτησα τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, που έδειχνε κεφάτος σε ιταλικό ρεστοράν με δημοσιογραφική συντροφιά. «Δεν είναι τόσο τραγικά τα νούμερα για μας. Μην τους πιστεύεις. Υπερβάλλουν», απάντησε. Είναι καλό να ακούγονται και αισιόδοξα πράγματα από πρόσωπα που γνωρίζουν. Θα δείξει…

Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» του
«ΕΘΝΟΥΣ» σελ. 11 με τίτλο :
«Το μπλοκάκι του Γιώργου»
Ο Γιώργος αγόρασε ….μπλοκάκι! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της χθεσινής συνεδρίασης του επιτελικού κύκλου κοινωνικών υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ. Η όλη παρουσία του Γ. Παπανδρέου θύμισε στους παλιότερους το μπλοκάκι του Κώστα Σημίτη, καθώς ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοίραζε ευθύνες και κρατούσε σημειώσεις. Ο πρόεδρος «έκοβε» με το βλέμμα όποιον το παράκανε στα λόγια, ενώ η γραμματέας του αναγκάστηκε να διακόψει την τρίωρη συνεδρίαση για να του θυμίσει ένα σημαντικό ραντεβού. «Κατανοώ ότι λόγω συγκυρίας ασχοληθήκαμε περισσότερο με το τι θα κάνουμε ως κυβέρνηση, αλλά να μην ξεχάσουμε τα καθήκοντα της αντιπολίτευσης», έκλεισε την κουβέντα ο κ. Παπανδρέου.

Από την πρώτη σελίδα του
«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :
«Πολιτικές γέφυρες με τη σκέψη στην επόμενη μέρα»
Η προσπάθεια κατάληψης επίκαιρων θέσεων στο μετεκλογικό σκηνικό χαρακτηρίζει τις διεργασίες στο εσωτερικό των κομμάτων. Στο ΠΑΣΟΚ επανεξετάζουν το θέμα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ περιγράφοντας ένα πλαίσιο διαλόγου για το κοινωνικό κράτος, καθώς και με τους Οικολόγους, τους οποίους προσέγγισε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην Κουμουνδούρου προκαλεί αναταράξεις η πρόταση του Φ. Κουβέλη για υπό προϋποθέσεις συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Από τη Ν. Δ., ο κ. Δ. Αβραμόπουλος, επιμένει σε ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την κρίση, με συνεννόηση των μεγάλων κομμάτων…..

Από την 2η σελίδα της
«ΑΥΡΙΑΝΗΣ» με τίτλο :
«Ανησυχούν»
Μεγάλη ανησυχία ακούμε να εκφράζουν γύρω μας διάφορες πολιτικές προσωπικότητες που έχουν παραμεριστεί κομματάκι από το προσκήνιο της πολιτικής και ο καλύτερος τρόπος, απ ότι αντιλαμβανόμαστε, για να επανέρχονται σε αυτό είναι με το να ανησυχούν για το μέλλον του τόπου! Ειδικά στην οικονομία! Και πολλά από τα «καμπανάκια» που ακούμε, δεν σας κρύβουμε ότι μα ακούγονται, συντρόφισσες και σύντροφοι, και κάπως σαν προσκλητήριο του τύπου «εκσυγχρονιστές όλων των πολιτικών χώρων ενωθείτε»! Και τελευταίος να έρθει ο…Κώστας Σημίτης να μας δείξει, επιτέλους, πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις από τον καπιταλισμό – φούσκα! Ειδικότητά του, ως γνωστόν, από την περίοδο του Χρηματιστηρίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: