Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ.16 με τίτλο :
«άποψη»
Δ εν ξέρω αν το έκανε επίτηδες ο Κωστής Χατζηδάκης να ανακοινώσει γρήγορα ότι εγκαταλείπεται ο λιθάνθρακας και προκρίνονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλά πρόλαβε στη στροφή το ΠΑΣΟΚ. Η Χ. Τρικούπη προγραμμάτιζε σειρά εκδηλώσεων για την «πράσινη ανάπτυξη» οι οποίες θα έπαιρναν πανηγυρικό χαρακτήρα, αφού πρόκειται για κεντρικό κομμάτι της ατζέντας του Γιώργου Παπανδρέου. Τελικώς, ο υπουργός Ανάπτυξης βρήκε πρώτος κα πήρε την μπουκιά από το στόμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που, παρ όλα αυτά, θα εξακολουθήσει να αναδεικνύει την «πράσινη θεματική» της πολιτικής του πρότασης..
Από τη 2η σελίδα της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :
«Ρευστότητα»
Μπορεί οι τελευταίες δημοσκοπήσεις να δίνουν σταθερό προβάδισμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν τι της κυβερνώσας παράταξης, ωστόσο αντικατοπτρίζουν και το κλίμα ρευστότητας μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς, δεδομένων του εκλογικού νόμου και του ποσοστού που συγκεντρώνουν τα πολιτικά κόμματα στις έρευνες της κοινής γνώμης, δεν προκύπτει η ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης. Αυτό, τουλάχιστον, είναι το συμπέρασμα και των τεσσάρων δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του κυριακάτικου Τύπου, οι οποίες εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της Ν. Δ., με ποσοστό που κυμαίνεται από 3,1% έως 4,6%.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :
« «Πρόεδρε, κράτα γερά» »
Μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαμίας, ο νομάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Χειμάρας πρότεινε στον πρωθυπουργό και τους λοιπούς επίσημους: «Δεν πεταγόμαστε στη νομαρχία;». Εκτός προγράμματος λοιπόν, ο κ. Καραμανλής και η συνοδεία του πήγαν με τα πόδια στη νομαρχία για μια μίνι – σύσκεψη, περνώντας ανάμεσα από το συγκεντρωμένο πλήθος. «Πρόεδρε, σε αγαπάμε» και «Πρόεδρε κράτα γερά» ήταν δύο από τις προτροπές που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι έξω από το δημαρχείο πολίτες, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι προσβλέπουν στον πρωθυπουργό, αυτόν εμπιστεύονται και από αυτόν περιμένουν για ένα καλύτερο μέλλον.

Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 5 με τίτλο :
«Εθνικό σχέδιο, αλλά πως;»
«…Το πραγματικό πρόβλημα για την Ελλάδα είναι να διαμορφωθεί και να εφαρμοστεί ένα ενιαίο εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και για την ενίσχυση της ολικής παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας…». Απόσπασμα από τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Ευ. Βενιζέλου στο «Βήμα». Σωστή είναι η τοποθέτηση, αλλά… Αλλά, όταν κανείς δεν συμφωνεί με κανέναν και όταν η συνεννόηση αποτελεί στη χώρα μας είδος ουσιώδες εν ανεπαρκεία, ποιοι και πως θα εκπονήσουν ενιαίο εθνικό σχέδιο;

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :
«Με σύστημα…κατενάτσιο»
Στο ερώτημα πότε θα πάρουν οι αγρότες τα λεφτά τους από το πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ, ουδείς είναι σε θέση να δώσει ασφαλή απάντηση. Για την ώρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηδάκης παίζει κάτι σαν…κατενάτσιο και περιορίζεται σε επαφές και συναντήσεις με ομοσπονδίες παραγωγών, όπως για παράδειγμα της Κρήτης. Ξέρει άλλωστε ότι τα πάντα θα κριθούν στις 23 Φεβρουαρίου. Τότε άλλωστε θα έρθουν στη χώρα μας οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να δουν από κοντά πως δουλεύουν οι μηχανισμοί του ΟΠΕΚΕΠΕ και ΟΣΔΕ για τις επιδοτήσεις και του ΕΛΓΑ για τις επιδοτήσεις. Έως τότε, τα λεφτά που θα δίνονται στους αγρότες θα είναι με το σταγονόμετρο.

Από τη στήλη «ΧΩΡΑ…ΤΑ» της
«ΧΩΡΑΣ» σελ. 10 με τίτλο :
« Οι συνέπειες της κρίσης»
Ο Καραμανλής στην περιοδεία του στη Φθιώτιδα ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτή την ώρα απαιτείται στοιχειώδης εθνική συνεννόηση και συναίνεση. Είπε συγκεκριμένα: «Οι περιστάσεις απαιτούν στοιχειώδη συνεννόηση. Η συναίνεση, τουλάχιστον στα βασικά, είναι επιβεβλημένη. Δεν μπορεί, δεν περιμένω να συμφωνήσουμε σε όλα. Αλλά δεν μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να διαφωνούμε σε όλα. Δεν μπορεί να υπάρχει άρνηση σε όλα. Δεν είναι στάση ευθύνης το «όχι σε όλα». Το τονίζω: Δεν χωρά στις κρίσιμες αυτές περιστάσεις το «όχι σε όλα». Δεν είναι πολιτική ευθύνης η απόπειρα έντασης, η απόπειρα ισοπέδωσης των πάντων». Αν τώρα με τέτοιας έκτασης οικονομική καταιγίδα που άρχισε να πλήττει και τη χώρα δεν προσπαθήσουν όλοι μαζί να βρουν τις λύσεις και να προωθήσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις , τότε σε λίγο καιρό, οι πολίτες θα βιώσου ν ακόμη περισσότερο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στο πετσί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: