Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

(ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ)

Κόλαφο για την Τουρκία αποτελεί η έκθεση της Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων και της απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT) , σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα ψυχιατρικά ιδρύματα της χώρας, η οποία και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, μαζί με τις απαντήσεις της τουρκικής κυβέρνησης.
Tα συμπεράσματα της έκθεσης βασίζονται στα όσα διαπίστωσαν τα μέλη του CPT, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στην Τουρκία, το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2006, προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση των ασθενών στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, κυρίως σε σχέση με τις συνθήκες διαβίωσης και θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων και των μεθόδων του ηλεκτροσόκ.
Αλλοδαποί κρατούμενοιΑπό την πολυσέλιδη έκθεση του CPT προκύπτει ότι οι συνθήκες κράτησης αλλοδαπών κρατουμένων στην Κωνσταντινούπολη, και ιδιαίτερα στο Κουμκαπί, δεν εναρμονίζονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και γι’ αυτό καλούνται οι τουρκικές Αρχές να θέσουν σε εφαρμογή τις νέες συνθήκες κράτησης, χωρίς καμία καθυστέρηση.
Δεν έχει επιβεβαιωθεί, ακόμη, ότι οι αλλοδαποί κρατούμενοι στην Τουρκία έχουν κρεβάτι και καθαρά σεντόνια, ότι λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες προϊόντων προσωπικής υγιεινής και ότι μπορούν να κάνουν ένα μπάνιο, σε θερμοκρασίες κανονικές, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα καθώς και ότι έχουν στη διάθεση τους, τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα για να ασκούνται στον εξωτερικό χώρο.
Ψυχιατρικά νοσοκομείαΗ κατάσταση περιγράφεται ως απελπιστική στα ψυχιατρικά νοσοκομεία όπου, όπως διαπιστώνεται, οι νοσηλευτές προβαίνουν σε κακομεταχείριση των ασθενών, χωρίς αυτή η συμπεριφορά να τιμωρείται αυστηρά ενώ, στα τρία ψυχιατρικά νοσοκομεία της Τουρκίας, δεν έχουν ληφθεί μέτρα, για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της βίας μεταξύ των ασθενών.
Η Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων του ΣτΕ απαιτεί από τις τουρκικές Αρχές να ληφθούν μέτρα στο Νοσοκομείο του Μπακιρκόι, για να βελτιωθούν οι συνθήκες στην «πτέρυγα των φυλακών», στο νοσοκομείο Ελαζίγκ, για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης, να χωριστούν οι τεράστιοι θάλαμοι σε μικρότερα δωμάτια και να αφαιρεθούν τα μεταλλικά προστατευτικά από τα κρεβάτια, προκειμένου να δημιουργηθεί μία περισσότερη θεραπευτική ατμόσφαιρα σε σχέση με το κλίμα φυλακής που υπερισχύει τώρα.
Μέτρα πρέπει να ληφθούν και στο νοσοκομείο Σαμσούν για να είναι καθαρά τα δωμάτια των ασθενών και να υπάρχει σωστή υγιεινή και πιο προσωπικό περιβάλλον ενώ, γενικότερα, οι τουρκικές Αρχές πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα και στα τρία νοσοκομεία, ώστε να διασφαλίσουν ότι οι ψυχικά ασθενείς, σε όσους τουλάχιστον το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους, θα μπορούν να αφιερώνουν, μία τουλάχιστον ώρα εξωτερικής άσκησης, ενώ στο Ελαζίγκ θα πρέπει να τους προσφερθεί και ο κατάλληλος ρουχισμός γι’ αυτό.
Η τουρκική κυβέρνηση καλείται να δώσει εξηγήσεις, για την έλλειψη υλικού σε ορισμένους θαλάμους ασθενών στο Μπακιρκόι ενώ θα πρέπει να δώσει πληροφορίες για το σχεδιασμό και την ολοκλήρωση των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων του Σαμσούν.
Για τις μεθόδους θεραπείας των ασθενών, η CPT παρατηρεί ότι:- Σχετικά με τη θεραπεία Treatment θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και στα τρία ψυχιατρικά νοσοκομεία ώστε να προσφέρουν καλύτερη και πιο προσωπική θεραπεία και να ετοιμάζουν τους ασθενείς για την κοινωνία.- Δεν θα πρέπει να συνεχισθεί η πολιτική του να βάζουν τους ψυχικά ασθενείς , σε απομονωμένους θαλάμους, να διατηρείται σωστά το αρχείο των ασθενών στα νοσοκομεία Ελαζίγκ και Σαμσούν για κάθε ασθενή ενώ, και στα τρία νοσοκομεία θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, ώστε οι ασθενείς να εξετάζονται ιδιαιτέρως και όχι μπροστά στα βλέμματα των αστυνομικών ή του μη νοσηλευτικού προσωπικού.
Η CPT υποστηρίζει, ακόμη, ότι θα πρέπει να ελεγχθεί η διάθεση των φαρμάκων στα νοσοκομεία, ο τρόπος που οι γιατροί εξετάζουν τους ασθενείς (σε γκρουπ και όχι μεμονωμένα όπως είναι το σωστό), ενώ αυτοψία θα πρέπει να διενεργείται πάντοτε στα περιστατικά θανάτου, εκτός κι εάν υπάρχει συγκεκριμένη διάγνωση πριν το θανατηφόρο επεισόδιο.
Οι τουρκικές Αρχές καλούνται να δώσουν συγκεκριμένες πληροφορίες, για τη μετεγκατάσταση του Ελαζίγκ, την ιατρική φροντίδα που προσφέρεται στους ασθενείς καθώς και να γνωστοποιήσουν σε πόσους, ψυχικά ασθενείς, έχουν κάνει ηλεκτροσόκ το 2007.
Η Επιτροπή υποστηρίζει ακόμη ότι δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι νοσηλευτές το βράδυ στους θαλάμους, πολλές φορές δεν υπάρχει πρόσβαση των νοσηλευτών στους θαλάμους και γι’ αυτό ζητείται να αναθεωρηθεί ο τρόπος και η μορφή του προσωπικού ασφαλείας μέσα στα ιδρύματα αυτά.
Ελλείψεις σε θέσεις νοσηλευτών, εξειδικευμένου προσωπικού και προσωπικού ικανού να καταγράψει σωστά τη διάθεση των χορηγούμενων φαρμάκων, διαπιστώνει η Επιτροπή για το ίδρυμα Γκαζίαντίπ και στο Κέντρο Αποκατάστασης.
Εγκλεισμός ασθενώνΗ Επιτροπή τονίζει ιδιαίτερα ότι στις περιπτώσεις που γίνεται εγκλεισμός, χωρίς τη θέληση του ασθενούς, θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι όλα γίνονται νόμιμα, να ελέγχεται η νομική κατάσταση του ασθενούς, καθώς και να δηλώνονται όλοι οι εγκλεισμοί στο αρμόδιο Δικαστήριο από τη διοίκηση των νοσοκομείων.
Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, επιβάλλεται, κατά την CPT, να υπάρχει δικαστική απόφαση από το αρμόδιο Δικαστήριο και ο ασθενής να λαμβάνει αντίγραφο της απόφασης και να ενημερώνεται γραπτώς και προφορικώς, για τους λόγους του εγκλεισμού του.
Πρέπει να διασφαλισθεί, σημειώνει ρητά η Επιτροπή, ότι ένα ανεξάρτητο όργανο θα επισκέπτεται τα νοσοκομεία σε τακτική βάση και θα είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο των συνθηκών διαβίωσης των ασθενών. Θα έχει την αρμοδιότητα να συζητεί και κατ’ ιδίαν με τους ασθενείς και να καταγράφει τα παράπονά τους.
Αναθεώρηση νομολογίαςΠρέπει να ελεγχθεί και να αναθεωρηθεί η νομολογία που αφορά τους ψυχικά πάσχοντες, σύμφωνα με το Recommendation Rec (2004) 10 του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των ψυχικά νοσούντων.
Πρέπει, τέλος, λέει η έκθεση του CPT, να ληφθούν όλα τα νομικά μέτρα ώστε όλοι οι ασθενείς στα παραπάνω ψυχιατρικά ιδρύματα να έχουν επίσημη αστυνομική ταυτότητα ενώ, για εκείνους που στερούνται τα πολιτικά τους δικαιώματα, θα πρέπει να διασφαλισθεί ότι θα υπάρχει ακρόαση τους ενώπιον δικαστή, ότι θα τους δοθεί αντίγραφο της απόφασης και ότι θα ενημερωθούν σωστά για τους τρόπους που έχουν για να προσβάλλουν αυτήν την απόφαση.

ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ν.Δ. 'ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ'
'ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ'
'ΣΕ ΟΛΑ 'ΟΧΙ''
'ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ'

ΠΑΣΟΚ 'ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ'
'ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ'

ΚΚΕ 'ΜΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΤΕ'
'ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΟ ΚΚΕ'

ΣΥΡΙΖΑ 'ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ'

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


ΠΑΡ' ΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΓΓΙΞΕ.

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ. ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΌΝΙΑ Η ΕΥΡΩΠΗ.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ; ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ; ΤΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ;

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ - ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΛΟΓΩΝ


Την Δευτέρα θα απολογηθούν οι Σκαρπέλης και Γεωργίου ύστερα απο την σύλληψή τος την Παρασκευή το βράδυ.
Το ζήτημα θα είναι στην επικαιρότητα όχι μόνο απο αυτό καθ' αυτό το περιεχόμενό του με τις παραλήψεις, τη ατολμία, την αδιαφορία ίσως και την παρατυπία-παρανομία αλλά και εξ αιτίας του κλίματος των εκλογών. Ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα, η τελευταία πριν τις εκλογές και με το δεδομένο οτι το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι υψηλότατο. Σ' αυτό το ποσοστό ποντάρουν τα δύο μεγάλα κόμματα.
Οι περισσότεροι απ' αυτούς, απ' ότι αναλύουν οι δημοσκοπήσεις, ανήκουν ή αν θέλετε στις τελεταίες εκλογές ψήφισαν την Νέα Δημοκρατία.
Πολλοί απ' αυτούς σκέφτονται να μην ψηφίσουν καθόλου, απογοητευμένοι από την ποιότητα της πολιτικής και το κλίμα διαφθοράς στο δημόσιο βίο.
Σ' αυτούς απευθύνεται και ο Πρωθυπουργός για να πείσει οτι η Κυβέρνηση επιτελεί έργο σοβαρό και οτι έχει πρόγραμμα για την επόμενη διετία.
Ο κ. Παπανδρέου πιέζει τον χώρο αυτό να πείσει ακριβώς το αντίστροφο. Έτσι προκύπτει και το σύνθημα 'αλλάζουμε γιατί βουλιάζουμε'. Το σύνθημα φαίνεται οτι δεν περνά στην κοινωνία και πολύ περισσότερο στους αναποφάσιστους δεδομένου οτι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ παραμένει το ίδιο ή ίσως και να μικραίνει ενώ η διαφορά με την ΝΔ μικραίνει.
Στο παιχνίδι των εκλογών έχει εισέλθει και το κόμμα των Οικολόγων - Πράσινων που αποτελεί κίνδυνο για όλα τα κόμματα. Παρ' όλο που το ποσοστό του κόμματος αυτού φαίνονταν να είανι υψηλό ίσως και τρίτο κόμμα η πιθανότερη εξέλιξη θα είναι να πέσει κάτων και περί το 5% σε μια ελεύθερη εκτίμηση και κυρίως από την τάση που διαμορφώνεται για όλα τα κόμματα.

Σάββατο 30 Μαΐου 2009

ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ: 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ'

Ο ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO, ΑΞΙΖΕΙ!!!

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ


Αυτή την ώρα απολογούνται οι δύο συλληφθέντες χθές για την υπόθεση Siemens κ.κ. Ηλία Γεωργίου και Γ. Σκαρπέλη. Να θυμίσουμε οτι και χθές το πρωί είχαν βρεθεί στον ανακριτή από τον οποίο ζήτηαν ολιγοήμερη παράταση της απολογίας τους. Παρ' όλο που την πήραν ο ανακριτής το απόγευμα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, μετά τα γεγονότα με την φυγή του άλλου κατηγορούμενου κ. Καραβέλα στο εξωτερικό. Φοβούμενος ο ανακριτής, ενδεχομένως, κι άλλη φυγή εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης.

Οι δύο συλληφθέντες κατέθεσαν μήνυση, σήμερα, εναντίον του ανακριτή.

MAGNA ΑΓΟΡΑΖΕΙ OPEL


Αναβρασμός στην Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες για την General Motors. Η κ. Μέρκελ, εξαγριωμένη επικοινώνησε με τον κ. Ομπάμα διαμαρτυρόμενη για την υπόθεση της GM, η οποία όταν είδε οτι βγήκαν ενδιαφερόμενοι για την αγορά της Opel αρκετοί μάλιστα απαίτησε από τους αγοραστές επί πλέον χρήματα. Οι υποψήφιοι αγοραστές και κυρίως η Fiat απεχώρησε από τις διαπραγματεύσεις δηλώνοντας την έλλειψη αξιοπιστίς των εκπροσώπων της GM των ΗΠΑ, οι οποίοι προσπαθούσαν όχι μόνο να σώσουν τις μονάδες παραγωγής της εταιρείας στην Ευρώπη αλλά ζητούσαν επί πλέον χρήματα.

Το ζήτημα αγγίζει άμεσα τους εργαζόμενους των εταιρειών αυτών και κυρίως στη Γερμανία. Η Α. Μέρκελ τηλεφώνησε στον Ομπάμα για να του ζητήσει την παρέμβασή του προς την εταιρεία στην οποία το Αμερικανικό δημόσιο έχει χρηματοδοτήσει πολλές φορές για να σωθεί η εταιρεία.

Ο κ. Ομπάμα αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Γερμανία για συζητήσεις μεταξύ άλλων και γι' αυτό το θέμα.

Στο σκηνικό που διαμορφώθηκε εμφανίστηκε η Αυστραλιανή εταιρεία Magna International, η οποία κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της Ευρωπαϊκής Opel, η οποία φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στις απαιτήσεις των πωλητών. Πληροφορίες φέρουν την Magna να έχει υπογράψει σήμερα τα ξημερώματα. Μέχρι το απόγευμα το θέμα μάλλον θα έχει κλείσει. Έτσι θα ηρεμήσουν και οι ανήσυχοι εργαζόμενοι φοβούμενοι το κλείσιμο της εταιρείας και την απόλυση 25000 τουλάχιστον εργαζόμενους.

ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ



Παρ' όλες τις επιθέσεις του κ. Παπανδρέου στη Νέα Δημοκρατία, παρ' όλα τα σκάνδαλα και τα περίεργα φαινόμενα που έγιναν το ΠΑΣΟΚ δεν εισπράττει ψήφους. Οι δημοσκοπήσεις το φέρνουν σταθερά μπροστα απο τη Νέα Δημοκρατία όχι όμως και σε απόσταση ασφαλείας ή με μαγάλο ποσοστό ώστε να θεωρείται βέβαιη η νίκη και κυρίως η μεγάλη διαφορά με τη Ν.Δ.

Αυτό προβληματίζει το ΠΑΣΟΚ και αρχίζουν να διαφαίνονται κάποιες τάσεις προβληματισμού για την επόμενη των εκλογών, 8 Ιουνίου, αν το αποτέλεσμα δεν θα είναι με μεγάλη διαφορά. Οι προβληματισμοί φτάνουν ακόμη και σε μεγάλες αλλαγές στο κόμμα ή και αλλαγή του Γ. Παπανδρέου (απο τα δυσκολότερα σενάρια).

Το σύνθημα 'ή ψηφίζουμε ή βουλιάζουμε' μάλλον αποτυχημένο είναι γιατί και ακραίο χαρακτηρίζεται και πολιτικούς κινδύνους εμπεριέχει.

Το debate έδειξε και πάλι οτι ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στο Πρωθυπουργό όσο και να προσπαθούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν με υπερβολή τη στάση Παπανδρέου στη συζήτηση. Άλλωστε και οι (έστω και γρήγορες) δημοσκοπήσεις αυτό δείχνουν.

Τελικά ο Παπανδρέου πείθει ή όχι;

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS

(ΑΠΟ ΤΟ PRESS-GR)

Ραγδαίες οι εξελίξεις ύστερα και από την αποψινή σύλληψη του πρώην στελέχους της Siemens Ηλία Γεωργίου και του πρώην στελέχους του ΟΤΕ Γιώργου Σκαρπέλη οι οποίοι το μεσημέρι είχαν όμως πάρει νέες προθεσμίες για να απολογηθούν στις 12 και στις 15 Ιουνίου αντίστοιχα.Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους Ηλ. Γεωργίου και Γ. Σκαρπέλη -οι οποίοι περνούν στην αντεπίθεση- κατατίθενται μηνύσεις σε βάρος του τέταρτου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού ο οποίος εξέδωσε τα εντάλματα σύλληψης. Οι μηνύσεις γίνονται για "παράβαση καθήκοντος" και "υπεξαγωγή εγγράφων" ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες ζητείται η ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου, η σύλληψη του ανακριτή και η παραπομπή του στο αρμόδιο δικαστήριο για να δικαστεί...Όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, η αυτόφωρη διαδικασία δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί μόνο αν ο μηνυόμενος είναι "αγνώστου διαμονής" ή δεν εμφανιστεί...

ΈΚΟΨΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ



Με τηλεφωνική παρέμβαση του κ. Παπακωνσταντίνου, εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, προς το ΒΗΜΑ ακύρωσε την συνέντευξη του κ. Παπανδρέου σήμερα.

Η συνέντευξη δόθηκε για το σημερινό φύλο της εφημερίδας, ύστερα όμως από το γκάλοπ μαϊμού (έτσι θεωρούν στη Χ. Τρικούπη) περί της αξιολόγησης των αρχηγών του debate ο κ. Παπανδρέου έδωσε εντολή να μην δημοσιευθεί η συνέντευξη.

Κι όλα αυτά ενώ διαφαίνονταν οτι είχαν εξομαλυνθεί οι σχέσεις Παπανδρέου με το εκδοτικό συγκρότημα.





Στο Βήμα της Κυριακής ήταν να δημοσιευτεί συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μετά όμως τις τελευταίες εξελίξεις , ο...

εκπρόσωπος τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου τηλεφώνησε στον Σταύρο Ψυχάρη και ζήτησε να μην μπει η συνέντευξη στο Κυριακάτικο φύλλο.Αφορμή το μαιμού γκάλοπ της εφημερίδας που από το πρωί σας είχαμε πει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ



(ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ)
Για πρώτη φορά μετά την κατασκευή του πριν περίπου 10 χρόνια ο διεθνής διαστημικός σταθμός έφτασε στην πλήρη χωρητικότητα του. Τα μέλη του πληρώματος είναι πλέον 6 μετά την ενσωμάτωση του πληρώματος του ρωσικού Soyuz TMA-15 πριν λίγες ώρες. Οι νέοι αστροναύτες που πήγαν σήμερα είναι ένας Ρώσος ένας Βέλγος και ένας Καναδός.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΥΨΗΛΟΣ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ

Με ανακοίνωσή του ο ΠΟΥ δήλωσε τον αριθμό θυμάτων από τη νέα γρίπη. Απ' ότι φαίνεται οι ρυθμοί ανάπτυξης της είναι υψηλοί.
Τα κρούσματα της γρίπης των χοίρων, λοιπόν, αυξάνονται μέρα με τη μέρα και οι ρυθμοί είναι γρήγοροι. Μέσα σε δυο μόλις μέρες εμφανίστηκαν περισσότερα από 2,000 νέα κρούσματα. Συγκεκριμένα την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ανακοινώσει ότι υπήρχαν παγκοσμίως 13,398 περιστατικά ενώ σήμερα ανακοίνωσε 15,510. Συνολικά 53 ώρες έχουν κρούσματα

ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΒΕΛΑ


Κι αλλο στέλεχος της Siemens που επρόκειτο να καταθέσει σήμερα δεν εμφανίστηκε στον Ανακριτή και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Πληροφορίες τον φέρουν εκτός Ελλάδας και πιθανότατα στην Γερμανία.

Είναι ο Χρήστος Καραβέλας ο περί ού ο λόγος.

Καλή αντάμωση, σύντροφοι!!!


ΣΤΟ 0,0% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ


Στο 0,0% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη κατά τον μήνα Μάιο (από 0,6% τον Απρίλιο), ενώ ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή δεν κατέγραψε καμία αύξηση, για πρώτη φορά από τότε που άρχισε η καταγραφή των στατιστικών στοιχείων, σύμφωνα με τα προκαταρτικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.
Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο από τη δημιουργία της ευρωζώνης το 1999, αλλά και από το 1996 οπότε άρχισε η καταγραφή στοιχείων για τις χώρες που συμμετέχουν.
Η Eurostat αναμένεται να δώσει λεπτομερή στοιχεία για τις 16 χώρες της ευρωζώνης στην τελική της εκτίμηση που θα δημοσιευθεί στις 16 Ιουνίου, αλλά καθώς ο αριθμός των χωρών που έχουν εισέλθει σε ύφεση αυξάνεται συνεχώς, οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή θα περάσει σε αρνητικό πρόσημο ήδη από τον επόμενο μήνα.
Ο Χοακίν Αλμούνια, πάντως δεν φοβάται κίνδυνο αποπληθωρισμού στην ζώνη του ευρώ και εκτιμά ότι θα βρεθεί και πάλι σε θετικό έδαφος μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ MEGA


Ο κ. Παπανδρέου θα βρεθεί στην εκπομπή των Γ. Οικονομέα και Δ. Καμπουράκη 'Κοινωνία 'ωρα Mega' για να δώσει συνέντευξη.

Θεωρείται οτι ο πάγος που υπήρχε στις σχέσεις μεταξύ Παπανδρέου και καναλιού έλιωσε κι έτσι θα εμφανιστεί τη Δευτέρα στις 8 το πρωί στο κανάλι.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του ΚΚΕ, η κα Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί στις 12:15 την Lavipharm Α.Ε και θα μιλήσει στους εργαζόμενους.
Το απόγευμα, θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε καταστήματα στα Σεπόλια, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Μελετίου.
«Το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα είναι πραγματικό αλλά μετατράπηκε σε είδωλο με στόχο να κρυφθεί η πραγματικότητα, ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν διαφορές», είπε στη γενική τοποθέτησή της στο κλείσιμο της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών η κ. Παπαρήγα.
Στις 8 Ιούνη, πρόσθεσε η Γραμματέας του ΚΚΕ, θα επιδράσουν στο λαό τα αποτελέσματα της κάλπης και αυτό που περιμένει τους εργαζόμενους, είναι χολή. «Απευθυνόμαστε στα εργατικά στρώματα και ιδιαίτερα στους νέους», είπε η κ. Παπαρήγα και τους λέμε ότι σε αυτή την κάλπη πρέπει να αναμετρηθεί η ικανότητα του λαού να είναι απείθαρχος και να αντεπιτεθεί.

7,1 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ


Ο σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών που έπληξε σήμερα την αυγή την Ονδούρα προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό 13, ανακοίνωσαν οι αρχές της Τεγκουσιγκάλπα.
«Οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς, 13 τραυματίες, 50 κατοικίες που υπέστησαν ζημιές, καθώς επίσης και δύο γέφυρες, δέκα σχολεία, δύο δημόσια κτίρια, δύο ξενοδοχεία, τρία εργαστήρια και μία εκκλησία», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Μόνιμης Επιτροπής Κινδύνων (Copeco), Άνα Ριβέρα.
Ο σεισμός καταγράφηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Ερευνών (USGS) την αυγή, στις 02:24 τοπική ώρα (11:24 ώρα Ελλάδας), 130 χιλιόμετρα βόρεια της παραλιακής πόλης Λα Σέλμπα στην Καραϊβική.
Το Κέντρο Συναγερμού για τσουνάμι στον Ειρηνικό εξέδωσε αμέσως προειδοποίηση για τσουνάμι για την Ονδούρα, το Μπελίζ και τη Γουατεμάλα, προτού άρει την προειδοποίηση 90 λεπτά αργότερα.
Οι αρχές της Ονδούρας διατήρησαν ωστόσο το συναγερμό για 24 ώρες, από το φόβο επικείμενων μετασεισμών, έπειτα από το σεισμό που σημειώθηκε όχι μακριά από το αρχιπέλαγος της Μπαχία.

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ


Ένας στους τρεις Έλληνες δεν αντέχει να σηκώσει το βάρος μιας αναπάντεχης δαπάνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για τις οικονομικές συνθήκες διαβίωσης των ευρωπαίων, το 2007. Επίσης, οι Έλληνες έρχονται πρώτοι, μεταξύ των ευρωπαίων, σε ό,τι αφορά την αδυναμία να πληρώσουν το ενοίκιο ή το δάνειο του σπιτιού τους και τρίτοι σε ό,τι αφορά την αδυναμία να πληρώσουν τους λογαριασμούς της οικίας τους.
Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της Eurostat αναφέρουν ότι το 34% των ευρωπαίων και το 30% των Ελλήνων δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν ένα έκτακτο έξοδο το 2007. Στην ίδια δυσάρεστη θέση βρισκόταν πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού της Λετονίας και της Ουγγαρίας (63%) και της Πολωνίας (54%), ενώ δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ένα έκτακτο έξοδο λιγότερο από το ένα πέμπτο των πολιτών της Σουηδίας (18%), της Δανίας (19%) και της Πορτογαλίας (20%).
Εξάλλου, σύμφωνα με τη Eurostat, το 7% των ευρωπαίων, έναντι 16% των Ελλήνων αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της οικίας τους. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει τους Έλληνες στην τρίτη θέση, μετά τους Ούγγρους (18%) και τους Πολωνούς (17%).
Επιπλέον, το 3% των ευρωπαίων, έναντι 7% των Ελλήνων αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο ή το δάνειο του σπιτιού τους. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει τους Έλληνες στην πρώτη θέση, μεταξύ των ευρωπαίων, σε ό,τι αφορά την αδυναμία να πληρώσουν το ενοίκιο ή το δάνειο του σπιτιού τους. Ακολουθούν οι Γάλλοι και οι Κύπριοι (6%), οι Φιλανδοί, οι Ιταλοί και οι Τσέχοι (4%).
Τέλος, το 80% των ελληνικών και ευρωπαϊκών νοικοκυριών διαθέτουν αυτοκίνητο, ενώ το 9% των ελληνικών και ευρωπαϊκών νοικοκυριών δηλώνουν πως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν αυτοκίνητο. Μεταξύ των ελληνικών νοικοκυριών με ανήλικα παιδιά, το 91% διαθέτουν αυτοκίνητο (έναντι 86% στην ΕΕ), ενώ το 7% των ελληνικών νοικοκυριών με ανήλικα παιδιά δηλώνουν πως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν αυτοκίνητο (έναντι 9% στην ΕΕ).

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ


Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής πρόκειται να πραγματοποιήσει ομιλία το απόγευμα σε συγκέντρωση φίλων της Νέας Δημοκρατίας στο Μαρκόπουλο.Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός το πρωί της Πέμπτης επισκέφτηκε τη Σχολή Ριζάρη και ξεναγήθηκε στη λεγόμενη Τάξη του Μέλλοντος, την τάξη της Σχολής όπου γίνεται το μάθημα ηλεκτρονικά.
Ο κ . Καραμανλής δήλωσε ότι τα παιδιά αυτά θα είναι έτοιμα να ανταπεξέλθουν στο πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον και πρόσθεσε ότι η γνώση και η μάθηση είναι τα βασικά υλικά της ισχυρής ομάδας που οραματιζόμαστε.

Η ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ DATSUN


ΕΤΣΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.
Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΜΕ!!!!!!!!

ΕΙΔΑΝ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΙ 'ΜΕΓΑΛΟΙ;'


ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΙ G8, G20 ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ;
ΤΙ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ......
ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ

ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ


Η πρώτη δημοσκόπηση δημοσιεύεται σήμερα στο Βήμα για το χθεσινό debate. Πρώτος ο Καραμανλής ήταν καλύτερος σε ποσοστό 36%, ύστερα ο κ. Παπανδρέου με 27%, ο κ. Καρατζαφέρης με 10%, ύστερα η κ. Παπαρήγα με 7% και τελος ο κ. Αλαβάνος με 6%.

Αυτό που πρέπει να πούμε είναι πότε πρόλαβαν οι δημοσκόποι να΄μαζέψουν το δείγμα, να το μελετήσουν και να δημοσιευθεί σήμερα σε εφημερίδα!!!!!

ΠΡΩΙΝΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΜΕ ΑΝΟΔΟ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Σήμερα τα χρηματιστήρια της ανατολής έκλεισαν με ανοδο συνεχίζοντας την ανοδική τους τάση. O Hang Seng κέρδισε 1,59%, O Nikkei 0,75% o Shangai 1,71%.
Χθές η Νέα Υόρκη έκλεισε με άνοδο 1,25% στις 8403,00 μονάδες.

Σήμερα τα Ευρωπαϊκά άνοιξαν με άνδο. Η Γερμανία με κέρδη 1,31%, η Αγγλία 1,08% και η Γαλλία 1,32%.

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σε γραφεία τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλιούπολη επιτέθηκαν άγνωστοι λίγο πριν τις πέντε τα ξημερώματα.Οι δράστες πετώντας...πέτρες προκάλεσαν στο κτίριο μικρές υλικές ζημιές, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ 35 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ

Αφγανοί και Αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν 35 ισλαμιστές μαχητές στην επαρχία Ζαμπούλ του νότιου Αφγανιστάν, όταν η αυτοκινητοπομπή τους δέχτηκε επίθεση...Οι στρατιωτικές δυνάμεις υπό αφγανική διοίκηση εκτελούσε αναγνωριστική περιπολία, όταν δέχτηκε επίθεση ανταρτών.

ΕΠΙΑΣΑΝ ΨΑΡΙ 150 ΕΤΩΝ


(ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ)


Ενα τρομακτικό στην όψη και υπέργηρο ψάρι έπεσε στα δίχτυα ψαράδων στα ανοιχτά της Καβάλας.Το ηλικίας, όπως υπολογίζεται, 150 χρόνων (!) και βάρους 600 κιλών φεγγαρόψαρο προκάλεσε τρόμο με το παρουσιαστικό του και το ακόμη πιο περίεργο είναι πως το ψάρι, που δεν τρώγεται, μοσχοπουλήθηκε σε ιχθυέμπορο στη Βουλγαρία όχι όμως για να διατεθεί στην αγορά. Αφού βαλσαμωθεί θα κοσμεί τη βιτρίνα ενός μεγάλου σούπερ μάρκετ.Το φεγγαρόψαρο, ή προπέλα, ή molla-molla είναι το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο -δεν είναι θηλαστικό- και το βάρος του μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.000 κιλά. Στην όψη είναι αποκρουστικό, καθώς έχει......ένα πολύ μικρό στόμα, δυσανάλογο του μεγέθους του σώματός του, ενώ συνολικά μοιάζει σαν να το έχει πατήσει...πρέσα ή κατ' άλλους σαν κομμένη στα δύο μπάλα.«Το φεγγαρόψαρο δεν είναι σπάνιο στη χώρα μας, ωστόσο εδώ όπως και σε όλη την Ευρώπη έχει απαγορευτεί η κατανάλωσή του λόγω τοξικότητας», μας είπε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αλιευτικής Ερευνας του ΕΘΙΑΓΕ στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, Αργύρης Καλλιανιώτης.Μπορεί να φτάσει τα 1.000 κιλάΠαρά το τεράστιο μέγεθός του το φεγγαρόψαρο τρέφεται με πλαγκτόν, μέδουσες και μικρά ψαράκια που βρίσκει σκάβοντας στον βυθό, φυσικά σε τεράστιες ποσότητες.Ο μέσος αρσενικός ενήλικας μπορεί να φτάσει τα 1.000 κιλά, το θηλυκό όμως είναι ελαφρύτερο, πιο ευέλικτο και παράγει περισσότερα αβγά από οποιοδήποτε άλλο σπονδυλωτό.Για τα υπόλοιπα ψάρια το φεγγαρόψαρο είναι ο φόβος και ο τρόμος όχι μόνο λόγω της άσχημης όψης του, αλλά και εξαιτίας του τεράστιου όγκου του, ο οποίος το προστατεύει από τους εχθρούς και κυρίως τους καρχαρίες.Αποτελεί όμως θύμα των θαλάσσιων λιονταριών και της όρκας, στις τροπικές θάλασσες, εκεί που συνηθίζει να ζει.

ΤΟ DEBATE ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ




Η χθεσινή τηλεπαρουσίαση των υποψηφίων ήταν πολύ καλύτερη από την προηγούμενη. Όλοι οι αρχηγοί ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι, είχαν διαβάσει πολύ καλά το μάθημά τους.

Ακόμη και ο κ. Παπανδρέου ήταν καλύτερος. Παρ' όλα αυτά ήταν αναμφισβήτητη η υπεροχή Καραμανλή και Καρανζταφέρη. Ο μεν Πρωθυπουργός έχει το ταλέντο της επικοινωνίας γιατί είναι και αληθινός ανεξάρτητα αν είναι αληθινά αυτά που λέει ο δε Καρατζαφέρης εμπιρότατος στο φακό διαχειρίστηκε τον χρόνο του με μεγάλη άνεση και πέρασε τα μηνύματα που ήθελε με άνεση.

Ο κ. Παπανδρέου φάνηκε να αγωνίζεται να βγάλει μια ποιότητα και μια πειστικότητα. Οι επαναλήψεις του όμως και η επιμονή του στην πράσινη ανάπτυξη, την οποία δεν επιχείρησε και ποτέ να τεκμηριώσει με ισχυρά επιχειρήματα αλλά με αόριστα ιδεολογήματα προσπαθεί να περάσει την νέα αντίληψη του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Παπαρήγα ήταν αξιόλογη παρ' όλο που δέχθηκε καταιγισμό ερωτημάτων που αφορούσε την διένεξη με τον κ. Πάγκαλο.

Εκείνος που ήταν λιγότερος της προηγούμενης αναμέτρησης ήταν ο κ. Αλαβάνος. Κάτι φάνηκε να απασχολεί τον κ. Αλαβάνο, ο οποίος έχασε την δυναμική που είχε την περασμένη φορά.

Πάντως να σημειώσουμε οτι επι της ουσίας δεν υπήρξε συζήτηση. Καμιά ουσία για την Ευρωπαϊκή προοπτική, για τις ιδέες και απόψεις του κάθε κόμματος για τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Καμία συζήτηση για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή ένωση, καμιά συζήτησ για την ανάγκη διεύρυνσης ή όχι, καμιά συζήτηση για τους νέους στόχους της Ευρώπης, καμιά συζήτηση για την οικονομική κρίση και τα αδιέξοδα του μοντέλου ανάπτυξης.

Θλιβερό αλλά εξαντλήθηκαν σε μια εσωστρέφεια με τοπικό περιεχόμενο ως να ήταν εθνικές εκλογές.

Η θέση του κ. Παπανδρέου οτι οι εκλογές αυτές κρίνουν και την εθνική προοπτική πέρασε σε όλους τους αρχηγούς. Την πάτησαν όλοι τελικά.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ, ΜΑΧΙΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΩ


Αυτό ήταν το νόημα της συνέντευξης στον κ. Πρετεντέρη του κ. Καραμανλή. ΄Κλεισε για μια ακόμη φορά το ζήτημα φυγής και επομένως διαδοχής του στο ενδεχόμενο αρνητικού αποτελέσματος των εκλογών. Τέλος για τους δελφίνους. Έδωσε οριστική απάντηση στα σενάρια των ΜΜΕ περι κούρασης και διαδοχής.

Σ' αυτό να προσθέσουμε την πειστικότητα με την οποία απάντηση στα ερωτήματα ενώ ήταν φανερή η άνεση με την οποία κινήθηκε μπροστά στο φακό.

Αυτό ας είναι και ένα συγκριτικό στοιχείο με τον κ. Παπανδρέου και προβλέπουμε οτι στις επόμενες δημοσκοπήσεις η διαφορά με τον κ. Παπανδρέου θα διευρυνθεί.

ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ : Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ


Ο κ. Τρεμόπουλος σε συνέντευξή του στον Real FM δήλωσε σε σχετική ερώτηση οτι ο καθένας έχει το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεταιόπως θέλει. Κι εκείνος βρίσκεται συμπαραστάτης των Σκοπιανών διότι επιθυμούν να λέγονται Μακεδόνες οπότε κι εκείνος υπερασπίζεται τις θέσεις αυτών. Μάλιστα δε είπε οτι όταν είχε πρωτοπάει στα Σκόπια του είπαν οτι θέλουν να ονομάζονται Μακεδόνες κι όταν εκείνος τους είπε οτι κι εκείνος είναι Μακεδόνας του απάντησαν οτι εκείνος είναι Έλληνας κι ύστερα Μακεδόνας και βέβαι ο κ. Τρεμόπουλος συμφώνησε. Άλλωστε όπως είπε έχει συμφοιτητές, γνωστούς φίλους στη χώρα και αναρρωτήθηκε τι θα πρέπει να πει σ' αυτούς.
Στη συνέχεια είπε οτι θα βρεθεί στην Ευρώπη για να ενώσει τις δική του φωνή με τους άλλους οικολόγους πράσινους διότι η χώρα μας δεν εκπροσωπείται με αυτή την παράταξη. Και βέβαια είπε σε αντίστοιχη ερώτηση οτι θα λέει εκεί την αλήθεια, δηλαδή να υπερασπιστεί τις θέσεις των Σκοπιανών, αν μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται και είπε ακόμη οτι δεν θα παίρνει εντολές απο το Υπουργείο Εξωτερικών για να παίρνει τις αντίστοιχες θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο. Δηλαδή, ο κ,Τρεμόπουλος, θα πάει στην Ευρώπη για υπερασπιστεί τις δικές του θέσεις όχι τις θέσεις της χώρας του όπως κάνουν όλοι οι άλλοι βουλευτές!!!!!
Καλά, κ. Τρεμόπουλε, είσαι καλά ή όχι, μήπως πρέπι να πας σε κανένα γιατρό, μήπως σε πείραξαν τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και πήραν τα μυαλά σου αέρα;
Μάλιστα μας έκανε εντύπωση το γεγονός οτι πρέπει να πάρουεμ και την άποψη του κ. Καφετζόπουλου να δούμε τί λέει κι αυτός!!! Καλά ο καθένας εκεί μέσα έχει τις δικές του απόψεις; Και τί πάρα πάνω έχει ο κ. Καφαετζόπουλος ώστε να ζητήσουμε την άποψή του ως κάτι το ξεχωριστό;
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!!
ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΑΜΙΜΗΤΟ: Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ!!!!!

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 2

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 1

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΕΣ


Οι «Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές» Ελλάδος πραγματοποιούν εκδήλωση – δημόσια συζήτηση με θέμα «Η Ευρώπη μπροστά στις εκλογές της 7ης Ιουνίου». Επίσημοι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι:· Πάνος Παναγιωτόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., πρώην υπουργός, βουλευτής Β΄ Αθηνών· Αθανάσιος Πλατιάς, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς· Χρήστος Σορώτος, οκονομολόγος, Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος «ASPIS BANK».Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμαστο ξενοδοχείο «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ» (Πλατεία Συντάγματος), Αίθουσα Ballroom.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΤ ΜΕ ΜΑΡΦΙΝ ΚΑΙ ΑΤΕ BANK

Την συνεργασία της με δύο ακόμη τράπεζες, την ATEbank και την Marfin Εγνατία Τράπεζα, για την παροχή χρηματοδοτήσεων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χαμηλό κόστος, ανακοίνωσε την Τετάρτη, 27/5, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Οι σχετικές συμβάσεις συνεργασίας ύψους 180 εκατ. ευρώ υπεγράφησαν στην Αθήνα από τον Πλούταρχο Σακελλάρη, αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ, τον Δημήτριο Μηλιάκο, διοικητή της ΑΤΕbank, και τον Ευθύμιο Μπουλούτα, διευθύνοντα σύμβουλο της Marfin Popular Bank.
Όπως ανέφερε ο κ. Σακελλάρης με την υπογραφή αυτών των συμβάσεων η ΕΤΕπ συνάπτει εταιρική σχέση με δύο ακόμα ισχυρές ελληνικές τράπεζες, που διαθέτουν εκτεταμένα δίκτυα καταστημάτων και σημαντικά χαρτοφυλάκια δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικότερα 100 εκατ. ευρώ χορηγούνται στην ΑΤΕbank, με την οποία η ΕΤΕπ συνεργάστηκε συχνά την περίοδο 1979-1986, και 80 εκατ. ευρώ στη Marfin Εγνατία Τράπεζα, με την οποία η ΕΤΕπ συνεργάζεται για πρώτη φορά.
Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στους τομείς της βιομηχανίας, της αγροτοβιομηχανίας, των εμπορικών υπηρεσιών και του τουρισμού, καθώς και μικρών έργων υποδομής πραγματοποιούμενων από δημόσιους και/ή ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα. Η χρηματοδοτική διευκόλυνση που υπεγράφη με τη MARFIN EGNATIA περιλαμβάνει επίσης δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω χρηματοδοτικών μισθώσεων.
Η νέα αυτή συμφωνία, όπως τόνισε ο κ. Σακελλάρης, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα για υποστήριξη των επενδύσεων των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πρόκειται για τη δεύτερη χρηματοδότηση που υπογράφει η ΕΤΕπ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα μέσα στο τελευταίο δίμηνο.
Με τις υπογραφές αυτές, οι χρηματοδοτικές συμβάσεις που υπέγραψε η ΕΤΕπ πρόσφατα στη Ελλάδα ανέρχονται συνολικά σε 680 εκατ. ευρώ. Δεδομένου ότι οι τράπεζες εταίροι της ΕΤΕπ θα συμπληρώσουν τα κεφάλαια αυτά με ίσο ποσό από τους ιδίους πόρους τους, συνολικά θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία της χώρας 1,3 δισ. ευρώ.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Την πρόθεσή του να λάβει όποιες αποφάσεις είναι αναγκαίες, με όποιο κόστος κι αν χρειαστεί, για να βγει η χώρα μας με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις από την οικονομική κρίση επισήμανε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην ομιλία του στο συνέδριο του Εκόνομιστ.
«Τολμούμε δύσκολες αποφάσεις που εγγυώνται σημαντικό μελλοντικό όφελος. Αν δεν το κάνουμε η χώρα δεν θα απαλλαγεί ποτέ από τα βάρη που σηκώνει. Αν μείνουμε σε εύκολες αποφάσεις και ευχάριστα λόγια, η χώρα δεν θα αναπτύξει ποτέ την ταχύτητα προόδου που μπορεί να έχει» είπε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Καραμανλής στην ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα αίτια της κρίσης, στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να περιορίσει τις επιπτώσεις, και στην πρόθεσή του να συνεχίσει αταλάντευτα τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην διεθνή οικονομική κρίση και είπε ότι προκλήθηκε από ισχυρές δόσεις ανευθυνότητας σε πολλά επίπεδα της δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας, από την ανεπάρκεια των κανόνων διαφάνειας και από αλληλουχία ανεύθυνων αποφάσεων που συσσώρευσαν και διόγκωσαν ένα εκρηκτικό τοξικό μείγμα, όπως είπε.
Ο Κώστας Καραμανλής έκανε εκτενή αναφορά στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και πρόταξε την ανάγκη ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων και της στήριξης της απασχόλησης περιγράφοντας τον πρώτο άξονα του σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Μεταξύ άλλων ανέφερε τις επιχορηγήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ για την ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων, την μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης, την επιδότηση νέων επιστημόνων για το δικό τους επαγγελματικό ξεκίνημα, και τόνισε ότι ενώ η ανεργία στην Ευρώπη καταγράφει ρεκόρ δεκαετιών, στην Ελλάδα είναι πολύ πιο χαμηλά από το 2004.
Ο δεύτερος άξονας του σχεδίου αφορά στην στήριξη της αναπτυξιακής διαδικασίας είπε ο Κώστας Καραμανλής και ανέφερε μεταξύ άλλων την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 1,3 δισ. Ευρω, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, το εμπόριο την μεταποίηση και τις υπηρεσίες.
Τρίτος άξονας του σχεδίου, είπε ο πρωθυπουργός, είναι η δημοσιονομική εξυγίανση. Περιορίζονται οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, και μειώθηκαν κατά 10% όλοι οι κωδικοί που αφορούν ελαστικές δαπάνες, ενώ προχωρά το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ, γίνεται πράξη η συγχώνευση εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, και προχωρά με βάση το χρονοδιάγραμμα το πρόγραμμα για την διαφάνεια στα δημόσια νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. «Υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες πολιτών για επίορκους λειτουργούς που είτε επιδιώκουν παράνομη συναλλαγή, είτε κωλυσιεργούν κατά τρόπο ύποπτο, στην εκπλήρωση του έργου τους. Τα φαινόμενα αυτά έχουν βαθιές ρίζες στο χρόνο και προχωρούμε στο ξερίζωμά τους. Γίνονται ιδιαίτερα αυστηροί έλεγχοι στην αγορά αλλά και στους εισπρακτικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς» είπε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα προς όλους όσοι στελεχώνουν τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς.
Έμφαση έδωσε ο κ. Καραμανλής και στην συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης για να βγει η χώρα ενισχυμένη από την κρίση, και αυτό θα επιτευχθεί με υπεύθυνη πολιτική όπως είπε: «θα το πετύχουμε με δύσκολες αποφάσεις. Ευχάριστες συνταγές σε δύσκολες ώρες δεν υπάρχουν» τόνισε ο πρωθυπουργός. Τέλος αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις και είπε ότι προσέκρουσαν αρχικά στο συντηρητισμό των βολεμένων, όσο και στην αντιπολιτευτική αντιδραστικότητα.
«Στα τελευταία πέντε χρόνια έγινε σημαντικό έργο. Πάνω από όλα η χώρα μπήκε σε μεταρρυθμιστική στρατηγική που δεν σταματά, δεν εγκαταλείπεται. Σήμερα αναγνωρίζεται ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι πιο αναγκαίες και πιο επιτακτικές από ποτέ. Η μεταρρυθμιστική συζήτηση έχει ανοίξει στην Ελλάδα και αισθάνομαι βαθιά ικανοποίηση» είπε ο κ. Καραμανλής.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΤΙΠΟΤΑ ΝΕΟ, ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ


Στις ευρωεκλογές μπορεί να γίνει το πρώτο βήμα για μια ριζική πολιτική αλλαγή, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, ενόψει των ευρωεκλογών, στο Ζάππειο Μέγαρο.
«Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι ξεκάθαρο», τόνισε ο κ. Παπανδρέου στην αρχή της ομιλίας του, ενώ έθεσε το δίλλημα εάν θα συνεχίσει η χώρα με τους ίδιους ρυθμούς ή αν θα αλλάξει πορεία. Το ζήτημα είναι «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα που θέλουμε, για την προοδευτική στροφή της Ευρώπης. Ο Έλληνας θέλει σήμερα πολιτικές που θέλουν μπροστά τον πολίτη».
Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε και επίθεση στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι βύθισε σε απόγνωση το ελληνικό νοικοκυριό και ότι προκάλεσε «κρίση θεσμών, κρίση πολιτική που κορυφώθηκε με ευθύνες του πρωθυπουργού, με το ξαφνικό κλείσιμο της Βουλής και την παραγραφή όσων αδικημάτων πιθανόν να έπραξαν οι υπουργοί της κυβέρνησης. Γι αυτό η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος ελπίδας».
Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι κρύβει αλήθειες, και προγραμματίζει νέα βάρη αμέσως μετά τις ευρωεκλογές για τα μικρά και μεσαία στρώματα και κάλεσε το λαό με την ψήφο του να πει τέλος «στην ανομία και στο νόμο της ζούγκλας, στην σπατάλη και την ατιμωρησία».
«Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την εμπιστοσύνη του λαού και κάθε μέρα την κερδίζει. Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσουμε μπροστά στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Γι αυτό στις 7 Ιουνίου μπορεί να γίνει το πρώτο βήμα για μια ριζική αλλαγή».
Ο κ. Παπανδρέου προέτρεψε τον λαό να προσέλθει στις κάλπες, τονίζοντας ότι «με την αποχή αποφασίζουν οι άλλοι για εμάς», ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι θα αλλάξει από τις 8 Ιουνίου είπε ότι: «Οι ευρωεκλογές είναι ένα δημοψήφισμα. Μέσω της ψήφου τους θα στείλουν το μήνυμα για την αλλαγή πορείας, το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, ότι η Ελλάδα έχει ελπίδες και ότι υπάρχουν εναλλακτικές πολιτικές λύσεις».
Σε άλλη ερώτηση για το αν θα προτιμούσε ως αντίπαλο στις εθνικές εκλογές την κα Μπακογιάννη ή τον κ. Σαμαρά ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «Αντίπαλός μου είναι τα προβλήματα της χώρας και το ΠΑΣΟΚ θα τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Είμαι αποφασισμένος να παλέψω».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στους νέους των 700 ευρώ, λέγοντας ότι πρέπει σοβαρά να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό, εξασφαλίζοντας ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους. «Θα κάνουμε αυτό που μπορούμε. Όπως θα κάνουμε ότι μπορούμε και για τους ανέργους ή για αυτούς που απειλούνται από την ανεργία».

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΚΑ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ

Θετική απάντηση στο αίτημα που έχει καταθέσει ο Δήμος Σε φάση δρομολόγησης βρίσκεται η δημιουργία υποκαταστήματος διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ σε περιοχή των Μελισσίων, ώστε να εξυπηρετεί τους κατοίκους της πόλης και τους ασφαλισμένους.Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος, Μανώλης Γραφάκος με το Διοικητή του ΙΚΑ, αλλά και κατόπιν εγγράφου που υπεβλήθη αναφορικά με το σχετικό αίτημα, το αρμόδιο Τμήμα Διοικητικής Οργάνωσης απέστειλε επιστολή μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι έχει ήδη προτείνει στο Υπουργείο Απασχόλησης τη σύσταση νέου Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στην περιοχή της Λεωφόρου Πεντέλης στο ύψος των Δήμων Μελισσίων και Βριλησσίων.Όπως τονίζεται στο απαντητικό έγγραφο, «η Διοίκηση του Ιδρύματος, στο πλαίσιο τροποποίησης του Οργανισμού για την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων με το Ίδρυμα, επανεξετάζει τη λειτουργία όλων των μονάδων του σε σχέση με τα πληθυσμιακά στοιχεία ανά γεωγραφική περιοχή, το φόρτο των μονάδων, το χρόνο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και εργοδοτών καθώς και τα αιτήματα φορέων για σύσταση – αναβάθμιση των μονάδων του. Στο πλαίσιο αυτό, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων με το Ίδρυμα κατοίκων των Δήμων Μελισσίων, Βριλησσίων, Παλαιάς και Νέας Πεντέλης, έχει προταθεί και η σύσταση νέου Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στην περιοχή, πλην όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι σχετικές διαδικασίες για την τροποποίηση του Οργανισμού και την αποστολή του στο αρμόδιο Υπουργείο».Σχολιάζοντας την εξέλιξη ο Δήμαρχος Μελισσίων, Μανώλης Γραφάκος δήλωσε: «Η απάντηση του ΙΚΑ στο αίτημά μας δείχνει ότι οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και ευελπιστούμε σύντομα η ίδρυση παραρτήματος στα όρια της πόλης μας να οριστικοποιηθεί. Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται να συνεχίσει την άσκηση πίεσης προς τη Διοίκηση του Ιδρύματος και το Υπουργείο Απασχόλησης, καθώς πρόκειται για ένα θέμα αιχμής που αναμένεται να ανακουφίσει από την ταλαιπωρία και τις μετακινήσεις εκατοντάδες ασφαλισμένους και κυρίως ηλικιωμένους που συναλλάσσονται με το Ίδρυμα».

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΓΑΡΦΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΝ Η.Π.Α. ΚΥΡΙΟΝ Ο Β Α Μ Α.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ - ΟΝΟΜΑ - ΤΙΤΛΟΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

1. Harry C. Avery, Professor of Classics, University of Pittsburgh ( USA)
2. John P. Anton, Distinguished Professor of Greek Philosophy and Culture University of South Florida ( USA)
3. Dr. Dirk Backendorf. Akademie der Wissenschaften und der Literatur Mainz ( Germany)
4. Elizabeth C. Banks, Associate Professor of Classics (ret.), University of Kansas ( USA)
5. Luigi BESCHI, professore emerito di Archeologia Classica, Università di Firenze ( Italy)
6. Josine H. Blok, professor of Ancient History and Classical Civilization, Utrecht University (The Netherlands)
7. Efrosyni Boutsikas, Lecturer of Classical Archaeology, University of Kent( UK)
8. Keith Bradley, Eli J. and Helen Shaheen Professor of Classics, Concurrent Professor of History, University of Notre Dame ( USA)
9. Stanley M. Burstein, Professor Emeritus, California State University, Los Angeles ( USA)
10. Francis Cairns, Professor of Classical Languages, The Florida State University ( USA)
11. John McK. Camp II, Agora Excavations and Professor of Archaeology, ASCSA, Athens ( Greece)
12. Paul Cartledge, A.G. Leventis Professor of Greek Culture, University of Cambridge ( UK)
13. Paavo Castrén, Professor of Classical Philology Emeritus, University of Helsinki ( Finland)
14. William Cavanagh, Professor of Aegean Prehistory, University of Nottingham ( UK)
15. Angelos Chaniotis, Professor, Senior Research Fellow, All Souls College, Oxford ( UK)
16. Paul Christesen, Professor of Ancient Greek History, Dartmouth College ( USA)
17. Ada Cohen, Associate Professor of Art History, Dartmouth College ( USA)
18. Randall M. Colaizzi, Lecturer in Classical Studies, University of Massachusetts-Boston USA
19. Kathleen M. Coleman, Professor of Latin, Harvard University ( USA)
20. Michael B. Cosmopoulos, Ph.D., Professor and Endowed Chair in Greek Archaeology, University of Missouri-St. Louis ( USA)
21. Kevin F. Daly, Assistant Professor of Classics, Bucknell University ( USA)
22. Wolfgang Decker, Professor emeritus of sport history, Deutsche Sporthochschule, Köln ( Germany)
23. Luc Deitz, Ausserplanmässiger Professor of Mediaeval and Renaissance Latin, University of Trier ( Germany), and Curator of
manuscripts and rare books, National Library of Luxembourg ( Luxembourg)
24. Michael Dewar, Professor of Classics, University of Toronto ( Canada)
25. John D. Dillery, Associate Professor of Classics, University of Virginia ( USA)
26, Sheila Dillon, Associate Professor, Depts.of Art, Art History & Visual Studies and classical Studies, Duke University (USA)
27. Douglas Domingo-Forasté, Professor of Classics, California State University, Long Beach ( USA)
28. Pierre Ducrey, professeur honoraire, Université de Lausanne ( Switzerland)
29. Roger Dunkle, Professor of Classics Emeritus, Brooklyn College, City University of New York ( USA)
30. Michael M. Eisman, Associate Professor Ancient History and Classical Archaeology, department of History, Temple University (USA)
31. Mostafa El-Abbadi, Professor Emeritus, University of Alexandria ( Egypt)
32. R. Malcolm Errington, Professor für Alte Geschichte (Emeritus) Philipps-Universität, Marburg ( Germany)
33. Christos C. Evangeliou, Professor of Ancient Hellenic Philosophy, Towson University, Maryland, USA, Honorary President of
International Association for Greek Philosophy
34. Panagiotis Faklaris, Assistant Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki ( Greece)
35. Denis Feeney, Giger Professor of Latin, Princeton University ( USA)
36. Elizabeth A. Fisher, Professor of Classics and Art History, Randolph-Macon College ( USA)
37. Nick Fisher, Professor of Ancient History, Cardiff University ( UK)
38. R. Leon Fitts, Asbury J Clarke Professor of Classical Studies, Emeritus, FSA, Scot., Dickinson Colllege ( USA)
39. John M. Fossey FRSC, FSA, Emeritus Professor of Art History (and Archaeology), McGill Univertsity, Montreal, and Curator of
Archaeology, Montreal Museum of Fine Arts ( Canada)
40. Robin Lane Fox, University Reader in Ancient History, New College, Oxford ( UK)
41. Rainer Friedrich, Professor of Classics Emeritus, Dalhousie University, Halifax, N.S ( Canada)
42. Heide Froning, Professor of Classical Archaeology, University of Marburg ( Germany)
43. Peter Funke, Professor of Ancient History, University of Muenster ( Germany)
44. Traianos Gagos, Professor of Greek and Papyrology, University of Michigan ( USA)
45. Robert Garland, Roy D. and Margaret B. Wooster Professor of the Classics, Colgate University, Hamilton NY ( USA)
46. Douglas E. Gerber, Professor Emeritus of Classical Studies, University of Western Ontario ( Canada)
47. Hans R. Goette, Professor of Classical Archaeology, University of Giessen, German Archaeological Institute, Berlin ( Germany)
48. Sander M. Goldberg, Professor of Classics, UCLA ( USA)
49. Erich S. Gruen, Gladys Rehard Wood Professor of History and Classics, Emeritus, University of California, Berkeley ( USA)
50. Christian Habicht, Professor of Ancient History, Emeritus, Institute for Advanced Study, Princeton ( USA)
51. Donald C. Haggis, Nicholas A. Cassas Term Professor of Greek Studies, University of North Carolina at Chapel Hill (USA)
52. Judith P. Hallett, Professor of Classics, University of Maryland, College Park, MD ( USA)
53. Prof. Paul B. Harvey, Jr. Head, Department of Classics and Ancient Mediterranean Studies, The Pennsylvania State University ( USA)
54. Eleni Hasaki, Associate Professor of Classical Archaeology, University of Arizona ( USA)
55. Miltiades B. Hatzopoulos, Director, Research Centre for Greek and Roman Antiquity, National Research Foundation, Athens ( Greece)
56. Wolf-Dieter Heilmeyer, Prof. Dr., Freie Universität Berlin und Antikensammlung der Staatlichen Museen zu Berlin (Germany)
57. Steven W. Hirsch, Associate Professor of Classics and History, Tufts University ( USA)
58. Karl-J. Hölkeskamp, Professor of Ancient History, University of Cologne ( Germany)
59. Frank L. Holt, Professor of Ancient History, University of Houston ( USA)
60. Dan Hooley, Professor of Classics, University of Missouri ( USA)
61. Meredith C. Hoppin, Gagliardi Professor of Classical Languages, Williams College, Williamstown, MA ( USA)
62. Caroline M. Houser, Professor of Art History Emerita, Smith College ( USA) and Affiliated Professor, University of Washington ( USA)
63. Georgia Kafka, Visiting Professor of Modern Greek Language, Literature and History, University of New Brunswick (Canada)
64. Anthony Kaldellis, Professor of Greek and Latin, The Ohio State University ( USA)
65. Andromache Karanika, Assistant Professor of Classics, University of California, Irvine ( USA)
66. Robert A. Kaster, Professor of Classics and Kennedy Foundation Professor of Latin, Princeton University ( USA)
67. Vassiliki Kekela, Adjunct Professor of Greek Studies, Classics Department, Hunter College, City University of New York (USA)
68. Dietmar Kienast, Professor Emeritus of Ancient History, University of Duesseldorf ( Germany)
69. Karl Kilinski II, University Distinguished Teaching Professor, Southern Methodist University ( USA)
70. Dr. Florian Knauss, associate director, Staatliche Antikensammlungen und Glyptothek Muenchen ( Germany)
71. Denis Knoepfler, Professor of Greek Epigraphy and History, Collège de France ( Paris)
72. Ortwin Knorr, Associate Professor of Classics, Willamette University ( USA)
73. Robert B. Koehl, Prof. of Archaeology, Dept of Classical and Oriental Studies Hunter College, City University of New York ( USA)
74. Georgia Kokkorou-Alevras, Professor of Classical Archaeology, University of Athens ( Greece)
75. Ann Olga Koloski-Ostrow, Associate Professor and Chair, Department of Classical Studies, Brandeis University ( USA)
76. Eric J. Kondratieff, Assistant Professor of Classics and Ancient History, Department of Greek & Roman Classics, Temple University
77. Haritini Kotsidu, Apl. Prof. Dr. für Klassische Archäologie, Goethe-Universität, Frankfurt/M. ( Germany)
78. Lambrini Koutoussaki, Dr., Lecturer of Classical Archaeology, University of Zürich Switzerland)
79. David Kovacs, Hugh H. Obear Professor of Classics, University of Virginia ( USA)
80 Peter Krentz, W. R. Grey Professor of Classics and History, Davidson College ( USA)
81. Friedrich Krinzinger, Professor of Classical Archaeology Emeritus, University of Vienna ( Austria)
82. Michael Kumpf, Professor of Classics, Valparaiso University ( USA)
83. Donald G. Kyle, Professor of History, University of Texas at Arlington ( USA)
84. Prof. Dr. Dr. h.c. Helmut Kyrieleis, former president of the German Archaeological Institute, Berlin ( Germany)
85. Gerald V. Lalonde, Benedict Professor of Classics, Grinnell College ( USA)
86. Steven Lattimore, Professor Emeritus of Classics, University of California, Los Angeles ( USA)
87. Francis M. Lazarus, 
President, 
University of Dallas (USA)
88. Mary R. Lefkowitz, Andrew W. Mellon Professor in the Humanities, Emerita Wellesley College ( USA)
89. Iphigeneia Leventi, Assistant Professor of Classical Archaeology, University of Thessaly ( Greece)
90. Daniel B. Levine, Professor of Classical Studies, University of Arkansas ( USA)
91. Christina Leypold, Dr. phil., Archaeological Institute, University of Zurich ( Switzerland)
92. Vayos Liapis, Ass. Professor of Greek, Centre d’Études Classiques & Département de Philosophie, Université de Montréal ( Canada)
93. Hugh Lloyd-Jones, Professor of Greek Emeritus, University of Oxford ( UK)
94. Yannis Lolos, Assistant Professor, History, Archaeology, and Anthropology, University of Thessaly ( Greece)
95. Stanley Lombardo, Professor of Classics, University of Kansas, USA
96. Anthony Long, Professor of Classics and Irving G. Stone Professor of Literature, University of California, Berkeley ( USA)
97. Julia Lougovaya, Assistant Professor, Department of Classics, Columbia University ( USA)
98. A.D. Macro, Hobart Professor of Classical Languages emeritus, Trinity College (USA)
99. John Magee, Professor, Department of Classics, Director, Centre for Medieval Studies, University of Toronto ( Canada)
100. Dr. Christofilis Maggidis, Associate Professor of Archaeology, Dickinson College ( U.S.A.)
101. Jeannette Marchand, Assistant Professor of Classics, Wright State University, Dayton, Ohio ( USA)
102. Anna Marmodoro, Faculty of Philosophy, University of Oxford ( UK)
103. Richard P. Martin, Antony and Isabelle Raubitschek Professor in Classics, Stanford University
104. Maria Mavroudi, Professor of Byzantine History, University of California,Berkeley ( U.S.A.)
105. Alexander Mazarakis Ainian, Professor of Classical Archaeology, University of Thessaly ( Greece)
106 James R. McCredie, Sherman Fairchild Prof. emeritus; Director, Excavations in Samothrace Institute of Fine Arts, New York University
107 James C. McKeown, Professor of Classics, University of Wisconsin-Madison ( USA)
108 Robert A. Mechikoffm Prof. and Life Member of the International Society of Olympic Historians, San Diego State University ( USA)
109. Andreas Mehl, Professor of Ancient History, Universitaet Halle-Wittenberg ( Germany)
110. Harald Mielsch, Professor of Classical Archeology, University of Bonn ( Germany)
111. Stephen G. Miller, Professor of Classical Archaeology Emeritus, University of California, Berkeley ( USA)
112. Phillip Mitsis, A.S. Onassis Professor of Classics and Philosophy, New York University ( USA)
113. Peter Franz Mittag, Professor für Alte Geschichte, Universität zu Köln ( Germany)
114. David Gordon Mitten, James Loeb Professor of Classical Art and Archaeology, Harvard University ( USA)
115. Margaret S. Mook, Associate Professor of Classical Studies, Iowa State University ( USA)
116. Anatole Mori, Associate Professor of Classical Studies, University of Missouri- Columbia ( USA)
117 .Jennifer Sheridan Moss, Associate Professor, Wayne State University (USA)
118. Ioannis Mylonopoulos, Assistant Professor of Greek Art History and Archaeology, Columbia University, New York ( USA).
119. Richard Neudecker, PD of Classical Archaeology, Deutsches Archäologisches Institut Rome ( Italy)
120. James M.L. Newhard, Associate Professor of Classics, College of Charleston ( USA)
121. Carole E. Newlands, Professor of Classics, University of Wisconsin, Madison ( USA)
122. John Maxwell O'Brien, Professor of History, Queens College, City University of New York ( USA)
123. James J. O'Hara, Paddison Professor of Latin, The University of North Carolina, Chapel Hill ( USA)
124. Martin Ostwald, Prof. of Classics (ret.), Swarthmore College and Prof. of Classical Studies (ret.), University of Pennsylvania ( USA)
125. Olga Palagia, Professor of Classical Archaeology, University of Athens ( Greece)
126. Vassiliki Panoussi, Associate Professor of Classical Studies, The College of William and Mary ( USA)
127. Maria C. Pantelia, Professor of Classics, University of California, Irvine ( USA)
128. Pantos A.Pantos, Adjunct Faculty, Department of History, Archaeology and Social Anthropology, University of Thessaly ( Greece)
129. Anthony J. Papalas, Professor of Ancient History, East Carolina University ( USA)
130. Nassos Papalexandrou, Associate Professor, The University of Texas at Austin ( USA)
131. Polyvia Parara, Visiting Assistant Prof. of Greek Language and Civilization, Department of Classics, Georgetown University ( USA)
132. Richard W. Parker, Associate Professor of Classics, Brock University ( Canada)
133. Robert Parker, Wykeham Professor of Ancient History, New College, Oxford ( UK)
134. Anastasia-Erasmia Peponi, Associate Professor of Classics, Stanford University ( USA)
135. Jacques Perreault, Professor of Greek archaeology, Université de Montréal, Québec ( Canada)
136. Yanis Pikoulas, Associate Professor of Ancient Greek History, University of Thessaly ( Greece)
137. John Pollini, Professor of Classical Art & Archaeology, University of Southern California ( USA)
138. David Potter, Arthur F. Thurnau Professor of Greek and Latin. The University of Michigan ( USA)
139. Robert L. Pounder, Professor Emeritus of Classics, Vassar College ( USA)
140. Nikolaos Poulopoulos, Assistant Professor in History and Chair in Modern Greek Studies, McGill University ( Canada)
141. William H. Race, George L. Paddison Professor of Classics, University of North Carolina at Chapel Hill ( USA)
142. John T. Ramsey, Professor of Classics, University of Illinois at Chicago ( USA)
143. Karl Reber, Professor of Classical Archaeology, University of Lausanne> ( Switzerland)
144. Rush Rehm, Professor of Classics and Drama, Stanford University ( USA)
145. Werner Riess, Associate Professor of Classics, The University of North Carolina at Chapel Hill ( USA)
146. Robert H. Rivkin, Ancient Studies Department, University of Maryland Baltimore County USA)
147. Barbara Saylor Rodgers, Professor of Classics, The University of Vermont ( USA)
148. Robert H. Rodgers. Lyman-Roberts Professor of Classical Languages and Literature, University of Vermont ( USA)
149. Nathan Rosenstein, Professor of Ancient History, The Ohio State University ( USA)
150. John C. Rouman, Professor Emeritus of Classics, University of New Hampshire, ( USA)
151. Dr. James Roy, Reader in Greek History (retired), University of Nottingham (UK)
152. Steven H. Rutledge, Associate Professor of Classics, Department of Classics, University of Maryland, College Park (USA)
153. Christina A. Salowey, Associate Professor of Classics, Hollins University ( USA)
154. Guy D. R. Sanders, Resident Director of Corinth Excavations, The American School of Classical Studies at Athens ( Greece)
155. Theodore Scaltsas, Professor of Ancient Greek Philosophy, University of Edinburgh ( UK)
156. Thomas F. Scanlon, Professor of Classics, University of California, Riverside ( USA)
157. Bernhard Schmaltz, Prof. Dr. Archäologisches Institut der CAU, Kiel ( Germany)
158. Rolf M. Schneider, Professor of Classical Archaeology, Ludwig-Maximilians- Universität München ( Germany)
159. Peter Scholz, Professor of Ancient History and Culture, University of Stuttgart ( Germany)
160. Christof Schuler, director, Commission for Ancient History and Epigraphy of the German Archaeological Institute, Munich Germany)
161. Paul D. Scotton, Assoociate Professor Classical Archaeology and Classics, California State University Long Beach ( USA)
162. Danuta Shanzer, Prof. of Classics and Medieval Studies, The University of Illinois at Urbana-Champaign and Fellow of the Medieval
Academy of America ( USA)
163. James P. Sickinger, Associate Professor of Classics, Florida State University ( USA)
164. Marilyn B. Skinner 
Professor of Classics, 
University of Arizona (USA)
165. Niall W. Slater, Samuel Candler Dobbs Professor of Latin and Greek, Emory University ( USA)
166. Peter M. Smith, Associate Professor of Classics, University of North Carolina at Chapel Hill ( USA)
167. Dr. Philip J. Smith, Research Associate in Classical Studies, McGill University ( Canada)
168. Susan Kirkpatrick Smith Assistant Professor of Anthropology Kennesaw State University USA
169. Antony Snodgrass, Professor Emeritus of Classical Archaeology, University of Cambridge UK
170. Theodosia Stefanidou-Tiveriou, Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki ( Greece).
171. Andrew Stewart, Nicholas C. Petris Professor of Greek Studies, University of California, Berkeley ( USA)
172. Oliver Stoll, Univ.-Prof. Dr., Alte Geschichte/ Ancient History,Universität Passau (Germany)
173. Richard Stoneman, Honorary Fellow, University of Exeter ( England)
174. Ronald Stroud, Klio Distinguished Prof. of Classical Languages and Literature Emeritus, University of California, Berkeley ( USA)
175. Sarah Culpepper Stroup, Associate Professor of Classics, University of Washington ( USA)
176. Nancy Sultan, Professor and Director, Greek & Roman Studies, Illinois Wesleyan University ( USA)
177. David W. Tandy, Professor of Classics, University of Tennessee ( USA)
178. James Tatum, Aaron Lawrence Professor of Classics, Dartmouth College
179. Martha C. Taylor, Associate Professor of Classics, Loyola College in Maryland
180. Petros Themelis, Professor Emeritus of Classical Archaeology, Athens ( Greece)
181. Eberhard Thomas, Priv.-Doz. Dr.,Archäologisches Institut der Universität zu Köln ( Germany)
182. Michalis Tiverios, Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki ( Greece)
183. Michael K. Toumazou, Professor of Classics, Davidson College ( USA)
184. Stephen V. Tracy, Professor of Greek and Latin Emeritus, Ohio State University ( USA)
185. Prof. Dr. Erich Trapp, Austrian Academy of Sciences/Vienna resp. University of Bonn ( Germany)
186. Stephen M. Trzaskoma, Associate Professor of Classics, University of New Hampshire ( USA)
187. Vasiliki Tsamakda, Professor of Christian Archaeology and Byzantine History of Art, University of Mainz ( Germany)
188. Christopher Tuplin, Professor of Ancient History, University of Liverpool ( UK)
189. Gretchen Umholtz, Lecturer, Classics and Art History, University of Massachusetts, Boston ( USA)
190. Panos Valavanis, Professor of Classical Archaeology, University of Athens ( Greece)
191. Athanassios Vergados, Visiting Assistant Professor of Classics, Franklin & Marshall College, Lancaster, PA
192. Christina Vester, Assistant Professor of Classics, University of Waterloo ( Canada)
193. Emmanuel Voutiras, Professor of Classical Archaeology, Aristotle University of Thessaloniki ( Greece)
194. Speros Vryonis, Jr., Alexander S. Onassis Professor (Emeritus) of Hellenic Civilization and Culture, New York University ( USA)
195. Michael B. Walbank, Professor Emeritus of Greek, Latin & Ancient History, The University of Calgary ( Canada)
196. Bonna D. Wescoat, Associate Professor, Art HIstory and Ancient Mediterranean Studies, Emory University ( USA)
197. E. Hector Williams, Professor of Classical Archaeology, University of British Columbia ( Canada)
198. Roger J. A. Wilson, Professor of the Archaeology of the Roman Empire, and Director, Centre for the Study of Ancient Sicily,
University of British Columbia, Vancouver ( Canada)
199. Engelbert Winter, Professor for Ancient History, University of Münster ( Germany)
200. Timothy F. Winters, Ph.D. Alumni Assn. Distinguished Professor of Classics Austin Peay State University ( USA)
201. Ian Worthington, Frederick A. Middlebush Professor of History, University of Missouri- Columbia ( USA)
202. Michael Zahrnt, Professor für Alte Geschichte, Universität zu Köln ( Germany)
203. Paul Zanker, Professor Emeritus of Classical Studies, University of Munich ( Germany)

Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΟΒΑΜΑ !
Η επιστολή συντάχθηκε και εστάλη με πρωτοβουλία του Καθ. κ. G. Miller και του κάτωθι αναφερομένου οργανισμού.Οχι το ΥΠΕΞ δεν είχε γνώση ούτε ανάμειξη ! To γιατί το γνωρίζετε !
Ο ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ ΓΡΑΦΕΙ :
« ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΥΠΕΡ ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ , ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ, ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΜΠΑΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΤΟ ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΑΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΕΧΥΝΑΝ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΜΕΛΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΥΓΕΣ , ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΥΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΤΤΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ. ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΤΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ !
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ, ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ, ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ. »

Περιττεύει οιοδήποτε σχόλιο !
Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ευχαριστεί θερμά τον κ. Miller και τουs υπογράψαντεs.

Αντ. Αντωνιάδης

ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ


Απόπειρα πειρατείας απετράπη στον Κόλπο του Άντεν, σε βάρος φορτηγού πλοίου ελληνικών συμφερόντων, χάρη στην άμεση αντίδραση του πληρώματος, στο οποίο περιλαμβάνονται και επτά Έλληνες, αλλά και της διεθνούς δύναμης που επιτηρεί την περιοχή.
Το φορτηγό πλοίο «Αντώνης» δέχθηκε τα ξημερώματα πυρά από πειρατές που επέβαιναν σε δύο πλοιάρια, και το πλήρωμα ενεργοποίησε αμέσως το σχέδιο έκτακτης ανάγκης.
Με τη ρίψη νερού από τις πυροσβεστικές μάνικες, αλλά και φωτοβολίδων, κατάφεραν μετά από 45 λεπτά να τρέψουν σε φυγή τους πειρατές καθώς εκείνη την ώρα κατέπλεε και πολεμικό πλοίο της διεθνούς δύναμης.
Οι 23 ναυτικοί του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους, και το πλοίο, που φέρει φορτίο με σιδηρομετάλευμα, συνεχίζει το ταξίδι που ξεκίνησε από τη Οδησσό για το Ομάν.

ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διόρισε, την Τρίτη, την δικαστίνα του ομοσπονδιακού εφετείου Σόνια Σοτομαγιόρ στο ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ καθιστώντας την, την πρώτη ισπανικής καταγωγής δικαστικό που θα υπηρετήσει στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας.
Η Σοτομαγιόρ, που ο διορισμός της θα πρέπει να εγκριθεί και από την αμερικανική Γερουσία, θα αντικαταστήσει τον φιλελεύθερο Τζάστις Ντέιβιντ Σούτερ, και θα είναι η δεύτερη γυναίκα στην τρέχουσα σύνθεση του ανώτατου δικαστηρίου.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΥΠΟ Η ΟΛΥΜΠΑΙΚΗ


(ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΚΤΙΚΟ)

"Την προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την επιλογή του νέου σήματος και λογοτύπου της Ολυμπιακής, -που θα μετονομαστεί σε Olympic Air-, ανακοίνωσε η MIG.Στην τελική επιλογή θα συμμετέχει και το κοινό, ψηφίζοντας το... λογότυπο που προτιμά από το διαδίκτυο.Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι η Παρασκευή, 29 Μαϊου 2009.Συγκεκριμένα, στο διαγωνισμό μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις σχεδιαστές, διαφημιστικές εταιρείες, εταιρείες design και άλλες συναφείς με το αντικείμενο εταιρείες.Οι προτάσεις που θα παραληφθούν από την Επιτροπή Διαγωνισμού θα θεωρηθούν .......εμπιστευτικές και τα ονόματα των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό δε θα δοθούν στη δημοσιότητα.Η Επιτροπή θα επιλέξει τρεις προτάσεις οι οποίες θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα λογότυπα που θα προταθούν θα αναρτηθούν σε ειδική ιστοσελίδα. Και οι τρεις προτάσεις, οι οποίες θα προκριθούν στον τελικό, θα αποζημιωθούν με το ποσό των 2.000 ευρώ και οι δημιουργoί τους θα αποκτήσουν σημαντική προβολή, ώστε το κοινό να ψηφίσει την επιλογή που προτιμά.Όσοι συμμετέχουν στην επιλογή του λογοτύπου, ψηφίζοντας την πρόταση που προτιμούν στο διαδίκτυο, συμμετέχουν αυτομάτως σε διαγωνισμό, από τον οποίο θα προκύψουν με κλήρωση 50 τυχεροί, που θα αποκτήσουν δωρεάν από δύο εισιτήρια μετ' επιστροφής για δρομολόγια της Ολυμπιακής στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό, από την 1η Οκτωβρίου 2009.Το λογότυπο που θα προκύψει από την ψηφοφορία θα αποτελέσει το νέο λογότυπο της Ολυμπιακής. Το βραβείο για το νικητή θα είναι 20.000 ευρώ.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Σήμα και το Λογότυπο πρέπει να είναι εύληπτα και αναγνωρίσιμα από το πρώτο επίπεδο, να γίνουν πιο μοντέρνα, χωρίς να προκαλούν αισθητικά (όχι άκρα), να μην φανερώνουν την «ηλικία» τους, να είναι σχεδιασμένα με την πειθαρχία της παγκόσμιας αεροπορικής αγοράς, να είναι σαφή και εφαρμόσιμα σε όλες τις εκφράσεις τους (ασπρόμαυρο, μονοχρωματικό, αρνητικό κ.λπ.), να είναι εύχρηστα και εφαρμόσιμα σε όλες τις χρήσεις τους (τυπογραφεία, μεταξοτυπία, ηλεκτρονικά αρχεία κ.λπ.) και να μην αποξενώνουν το κοινό, τους εργαζόμενους και τους συνεργαζόμενους με την εταιρία.Στα δεδομένα σχεδιασμού του λογοτύπου θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ότι: το όνομα της νέας εταιρείας είναι Olympic Air, θα διατηρηθούν οι κύκλοι που υπάρχουν στο σημερινό λογότυπο της Ολυμπιακής και δεν υπάρχει περιορισμός σε ό,τι αφορά στη γραμματοσειρά και στα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν στο νέο λογότυπο. Θα ήταν σκόπιμο όμως οι προτάσεις να λάβουν υπόψη το παλαιό λογότυπο της εταιρείας, ώστε η νέα πρόταση να εκφράζει τόσο την εξέλιξη όσο και την παράδοση των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών.Το λογότυπο θα πρέπει να παρουσιαστεί έγχρωμο και ασπρόμαυρο.Κάθε πρόταση θα αποσταλεί ηλεκτρονικά με email, στις διευθύνσεις asigala@marfingroup.gr και sedipidi@marfingroup.gr σε δύο μορφές αρχείων: .jpg και .eps.Στο ίδιο email θα πρέπει να υπάρχουν επιπλέον βιογραφικό σημείωμα του προσώπου που υποβάλλει την πρόταση και υπογεγραμμένη η δήλωση αποποίησης ευθύνης.Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι η Παρασκευή, 29 Μαϊου 2009"

ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών εξετάζει εναλλακτικές επιλογές για την επιβολή περαιτέρω οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας μετά τη δοκιμή από την Πιονγιάνγκ κι άλλων πυρηνικών όπλων και την εκτόξευση πυραύλων, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος. Ο ίδιος αξιωματούχος, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να έχει κάποια περιορισμένη πρόσβαση στο διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα, και το υπουργείο Οικονομικών διαθέτει "ευρεία εξουσία" για τη λήψη πρωτοβουλιών ώστε να περιορίσει την πρόσβαση αυτή. "Θα ανανεώσουμε τις επιλογές μας όσον αφορά στον τομέα αυτόν", πρόσθεσε ο αμερικανός αξιωματούχος.

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΗΠΙΟΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Απεβίωσε χθές σε ηλικία 68 ετών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Παπαγιαννάκης μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης γεννήθηκε στην Καλαμάτα, στις 19 Αυγούστου 1941.Σπούδασε Νομικά, Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες σε Αθήνα, Μονπελιέ και Παρίσι. Εργάστηκε ως καθηγητής και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού 2, στο Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ορσαί και στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο του Μονπελλιέ.

"Σύντομα θα λειτουργήσουμε στην Αγιά Σοφιά"

(ΑΠΟ ΤΟ ΡRESS-GR)
"Σύντομα θα λειτουργήσουμε στην Αγιά Σοφιά" είπε μεταξύ άλλων σε ομιλία του σε εκδήλωση - αφιέρωμα μνήμης στην Άλωση της Πόλης που πραγματοποιήθηκε σε κατάμεστη από κόσμο αίθουσα κινηματοθεάτρου στο κέντρο της Κατερίνης, ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Κινήματος για την αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας και Πρόεδρος της Ελληνομαρικανικής Ένωσης κ. Κρις Σπύρου.Η άλωση της Πόλης υπήρξε το τραγικότερο ιστορικό γεγονός στην ιστορία του ελληνισμού. Η Αγιά Σοφιά, το σημαντικότερο θρησκευτικό μνημείο, ο μεγαλοπρεπέστερος Ναός της Χριστιανοσύνης έχει να λειτουργήσει από το 1453 από...την αποφράδα ημέρα της Άλωσης της Πόλης από τους Τούρκους. Η αλλοίωση του χαρακτήρα του από θρησκευτικό μνημείο σε μουσείο, αποτελεί πολιτιστικό και θρησκευτικό έγκλημα.Μιλώντας στην Κατερίνη ο κ. Σπύρου, ανέδειξε με γλαφυρό τρόπο αυτό το έγκλημα και αναφέρθηκε εκτενώς στο παγκόσμιο κίνημα που υπάρχει για την αποκατάσταση της Αγιάς Σοφιάς, καθώς και στο ότι η Κωνσταντινούπολη έχει ανακηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε πολιτιστική πόλη της Ευρώπης για το έτος 2010 και ότι καμιά πόλη δεν μπορεί να ονομαστεί πολιτιστική αν δεν παρέχει το ελεύθερο δικαίωμα της προσευχής και της ελεύθερης θρησκευτικής έκφρασης, αν δεν πιστεύει στα ανθρώπινα δικαιώματα.Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε και εμείς που βαφτιστήκαμε Χριστιανοί Ορθόδοξοι το δικαίωμα να προσευχηθούμε ελεύθερα στην Αγιά Σοφιά, την Μητέρα εκκλησία των εκκλησιών, όπως κάνουν ακριβώς και οι άλλοι πιστοί των θρησκευτικών δογμάτων στα δικά τους παγκόσμια θρησκευτικά μνημεία.Και να είστε σίγουροι ότι με τη δική σας βοήθεια, θα το κάνουμε και μάλιστα σύντομα κατέληξε στην ομιλία του ο κ Σπύρου, πρώην γερουσιαστής του αμερικανικού κογκρέσου, πρώην κυβερνήτης της πολιτείας του Νιου Χάμσαϊρ και πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 2009

27 τελικά κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων θα συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές και όχι 33 που είχαν δηλώσει συμμετοχή καθώς από το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου , ανακηρύχθηκαν τα παρακάτω κόμματα
Ν.Δ.,
ΠΑΣΟΚ,
ΚΚΕ,
ΣΥΡΙΖΑ ,
ΛΑΟΣ
Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο (ΠΑΜΜΕ),
Δράση ,
Ένωση Κεντρώων..... ,
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή ,
Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΣΚΕ) ,
Κόμμα Φιλελευθέρων ,
Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι ,
Οικολόγοι Ελλάδας - Κ. Παπανικόλας - Πολιτική Κάθαρση ,
Οικολόγοι Πράσινοι ,
ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ ,
Μαρξιστικό - Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος ,
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) ,
Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών ,
Φιλελεύθερη Συμμαχία ,
Κοινωνία ,Λευκό ,Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο ,
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ,
Πατριωτικό Ανθρωπιστικό Κίνημα (ΠΑΝΑΚ) ,
Κόμμα Νέων ,
Ελληνική Ενότητα (ΕΛ.ΕΝ.) ,
Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας .