Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑ

«Ζεσταίνει» τις κομματικές μηχανές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου το ΠΑΣΟΚ, το οποίο μέσα στον Ιούνιο ανακοινώνει τα ονόματα εκατοντάδων υποψηφίων σε δήμους και περιφέρειες.



Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου έχει δώσει εντολή σε κομματικούς παράγοντες να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν τον χάρτη των υποψηφιοτήτων στους τρεις μεγάλους δήμους αλλά και στις 13 περιφέρειες της χώρας.


Ως εκ τούτου, προχώρησε στη συγκρότηση επιτροπής που θα αξιολογήσει τους υποψηφίους για το χρίσμα. Την επιτροπή που θα προσδιορίσει τα κριτήρια των υποψηφίων και θα κάνει και την τελική επιλογή αποτελούν οι Σωκράτης Ξυνίδης, Θανάσης Τσούρας, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Δημήτρης Στεφάνου και Λάμπρος Μίχος.


Την εποπτεία της επιτροπής θα έχει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αλλά την ευθύνη για την καθημερινή λειτουργία της θα έχει ο Θανάσης Τσούρας.

ΕΝΑΕ: ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 19-20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου στις 19 & 20 Απριλίου, όπου θα συζητηθεί η διαμόρφωση των τελικών θέσεων του β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΝΑΕ στη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης με αντικείμενο τον προγραμματισμό των περαιτέρω δράσεων της Ένωσης ενόψει του «Καλλικράτη».


Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισαν επίσης να συγκαλέσουν, λίγες ημέρες νωρίτερα –στις 15 Απριλίου- συνέλευση όλων των νομαρχών της χώρας, με αντικείμενο τον καθορισμό της στάσης του β΄ βαθμού της Τ.Α. στο σχέδιο αλλά και τον προσδιορισμό του αγωνιστικού πλαισίου που θα ακολουθηθεί.


Ζήτησαν ακόμη ν’ αποσταλεί στην ΕΝΑΕ από το υπουργείο Εσωτερικών το κείμενο του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη», πριν αυτό δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και να της παρασχεθεί εύλογο χρονικό διάστημα για τη μελέτη του και την υποβολή των προτάσεών της.


Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα και δρομολογήθηκε η αποστολή επιστολών για τη διοικητική δομή της χώρας, τόσο στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου από τον οποίο ζητείται και άμεση συνάντηση μαζί του, όσο και στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.


Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πάντως, ομόφωνα εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του θεσμού των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων με την εξέλιξή του σε Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, κυρίως σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητές του, τους πόρους, την αναπτυξιακή προοπτική και εν κατακλείδι τη συμβολή του στην ουσιαστική εξυπηρέτηση του πολίτ

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΠΡΩΤΑ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Αναπτυξιακό μηχανισμό για τη χώρα χαρακτήρισε το σχέδιο «Καλλικράτης» ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην χθεσινή άτυπη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς όπως τόνισε όλες οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν το 2010, ώστε τα επόμενα χρόνια οι πολίτες να βιώνουν τα αποτελέσματα αυτών των αλλαγών που επίκεντρό τους θα είναι ο «Καλλικράτης».



Στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνεται στη διοικητική μεταρρύθμιση από την κυβέρνηση είναι και το σημερινό ραντεβού του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, λίγο μετά το μεσημέρι στο Μαξίμου.


Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει αμέσως μετά το Πάσχα και νέα έκτακτη σύγκλιση του Υπουργικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν επιμέρους θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του σχεδίου.


Ενδεικτικά αναφέρεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Νέων», ότι η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου έθεσε ζήτημα διότι, όπως είπε, το σχέδιο επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη δομή του κράτους, μεταφέρει αρμοδιότητες από τα υπουργεία στην αυτοδιοίκηση και δεν μπορεί αυτά να συζητούνται εν αγνοία των υπουργών. Ζήτησε μάλιστα να υπάρξουν τουλάχιστον δύο άτυπες συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, ώστε να συζητηθούν αναλυτικά όλα αυτά τα ζητήματα

ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ. ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ SPREADS

Με απώλειες άνοιξε και η σημερινή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο. Ο γενικός δείκτης χάνει αυτή την ώρα 0,58% και βρίσκεται στις 2083 μονάδες. Οι συναλλαγές στα 2,3 εκατομ. τεμάχια και με αξία 12,2 εκατομ. ευρώ. Οι τράπεζες είναι οι τίτλοι που δέχονται τις απώλειες.
Το spread άνοιξε στις 333 μονάδες βάσης και τώρα βρίσκεται στις 336 μονάδες βάσης.
13 δις επι πλέον θα πληρώσει το Ελληνικό δημόσιο εξ αιτίας του ανοίγματος του spread. Το ποσό αυτό θα επιβαρύνει, προφανώς, το δημόσιο έλλεμμα ακόμη περισσότερο.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

"Ο χθεσινός δανεισμός, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε, το επιτόκιο, γενικότερα το αποτέλεσμα, επιβεβαιώνουν, κατά την κρίση της Νέας Δημοκρατίας, τις πρώτες δηλώσεις και εκτιμήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, μετά από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.



Να θυμίσουμε ότι ο κ. Σαμαράς είχε κάνει λόγο για ώρες περισυλλογής, είχε κάνει λόγο για μια απόφαση και ένα ανακοινωθέν από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, τα οποία δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε θριαμβολογία, αλλά σε περισυλλογή, σε περίσκεψη και σε προβληματισμό. Και είχε τονίσει ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να σταθεί μόνη της όρθια και να βρει γρήγορα το δρόμο για την ανάκαμψη", δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.


Ο κ.Π.Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε, επίσης, ότι "Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με κάθε ευκαιρία, είχε τονίσει -και εξακολουθεί να το κάνει- ότι είναι καλό για τη χώρα να μη χρειαστεί να προσφύγει στο μηχανισμό βοήθειας στον οποίο κατέληξε και τον οποίο μας υπέδειξε, ως έσχατη λύση, η Σύνοδος Κορυ-φής των Βρυξελλών. Διότι μπορεί μεν αυτός ο μηχανισμός στήριξης να έχει δύο σκέλη, ένα Ευρωπαϊκό και ένα που αφορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά εάν τελικά, ο μη γένοιτο, η Ελλάδα χρειαστεί να προσφύγει στο μηχανισμό αυτό στήριξης, είναι βέβαιον ότι τελικά είναι το Δ.Ν.Τ. το οποίο θα επιβάλει τους δικούς του όρους. Όρους οι οποίοι εκεί που εφαρμόστηκαν δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στην κοινωνική συνοχή.


Θα έλεγα ότι την πρόβλεψη αυτή του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει, σήμερα, με δηλώσεις του, ο επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. και επιφανής Γάλλος πολιτικός κ. Ντομινίκ Στρος-Καν. Είναι δηλώσεις που έκανε στο πρακτορείο Blumberg. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις δηλώσεις αυτές, θα είναι το Δ.Ν.Τ. το οποίο θα θέσει τους όρους στην Ελλάδα, εάν η Ελλάδα αποφασίσει και χρειαστεί να ζητήσει οικονομική βοήθεια.


Γι΄ αυτό, επανερχόμαστε και σήμερα και ως Νέα Δημοκρατία ζητούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει, επιτέλους, στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας. Να πάρει αυτά τα μέτρα αναπτυξιακές ανάσες για να μπορέσουμε, σιγά σιγά, να ξεφύγουμε από το τέλμα της ύφε-σης, για να σταθεί η οικονομία όρθια, για να σταθεί η Ελλάδα όρθια."

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη 17η σελίδα του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» με τίτλο :


«Αντώνης Σαμαράς για τρομοκρατία – εγκληματικότητα – «Να αφήσει τις δικαιολογίες η κυβέρνηση και να αναλάβει τις ευθύνες της»


Α νεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βάζει στο στόχαστρο μετά τα θέματα της Οικονομίας και τα θέματα της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας του πολίτη. Θέλοντας ακριβώς να αναδείξει τις προτεραιότητές του, ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά χθες το μεσημέρι το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων , το τμήμα το οποίο είχε την επιχειρησιακή ευθύνη και αρμοδιότητα σε ό ,τι αφορά τη συνοικία όπου πραγματοποιήθηκε η τρομοκρατική επίθεση με θύμα το 15χρονο Αφγανό. Σκοπός της επίσκεψής του όπως τόνισε ο ίδιος, ήταν να ενημερωθεί διεξοδικά για την κατάσταση που επικρατεί σε μία από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και να συμπαρασταθεί τόσο στον κόσμο που βιώνει τη βία, όσο και στην Αστυνομία που το παλεύει. «Έχουμε όλοι τις ευθύνες μας, αλλά φτάσαμε πια στο απροχώρητο., στο «ως εδώ και μη παρέκει». Το ποτήρι πια ξεχείλισε, δεν πάει άλλο. Όπως και στην οικονομία, έτσι και στην ασφάλεια του πολίτη, έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός. Η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τις όποιες δικαιολογίες και να αναλάβει τις ευθύνες της», τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος διαπίστωσε και ο ίδιος τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και υποδομές που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία….


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Οι ανεύθυνοι»


Καιρός είναι να σοβαρευτούν ορισμένα από τα στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία προφανώς δεν έχουν καταλάβει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν να κατέχουν υπουργικούς θώκους πολιτικοί οι οποίοι είτε δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα, είτε, ακόμη χειρότερα, αποκρύπτουν στοιχεία για τη σπατάλη στον τομέα τους. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος ανέδειξε χθες το μέγεθος του φαινομένου και επεσήμανε τα προβλήματα λειτουργίας συγκεκριμένων υπουργών. Αν όμως δεν διορθωθούν, ο πρωθυπουργός δεν θα έχει καμία δικαιολογία. Θα πρέπει να τους αντικαταστήσει άμεσα, καθώς δεν υπάρχει ούτε χρόνος για χάσιμο, ούτε και περιθώρια για ανεύθυνους ανθρώπους σε κρίσιμες θέσεις.


Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» του


«ΕΘΝΟΥΣ» σελ. 10 με τίτλο :


«Διακοπές με το…ζόρι»


Εκτός Αθηνών θα βρεθούν κατά πάσα πιθανότητα ο πρόεδρος και τα κορυφαία στελέχη της Ν. Δ. τις ημέρες του Πάσχα. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει ακόμα αποκαλύψει τον προορισμό των ολιγοήμερων διακοπών του, ενώ η Ντ. Μπακογιάννη θα βρίσκεται οικογενειακώς στα Χανιά. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τέλος, θα κάνει το καθιερωμένο πέρασμα από την Πάρο. Η Ρηγίλλης, πάντως, δεν θα μείνει για πολύ….άδεια, καθώς η εντολή που έχουν λάβει τα
στελέχη της είναι να επιστρέψουν στα γραφεία τους, το αργότερο μέχρι την Τρίτη…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :


« Αντώνης Σαμαράς: «Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο»»


Την απόγνωση των κατοίκων, που αισθάνονται ολοένα και πιο ανασφαλείς αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στην άσκηση των καθηκόντων τους, έζησε από πρώτο χέρι , χθες στα Πατήσια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Την ίδια στιγμή, η Ν. Δ. μιλά για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού στην πολιτική δημόσιας ασφάλειας, τονίζοντας ότι ο κ. Χρυσοχοίδης έβαλε ψηλά τον πήχη και πέρασε από κάτω… Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων , με αφορμή την έξαρση της βίας που παρουσιάζεται στην περιοχή, αλά και γενικότερα. Συνομίλησε με αστυνομικούς, ενημερώθηκε από τον διοικητή για τις συνθήκες άσκησης των καθηκόντων των αστυνομικών και στη συνέχεια συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι του διηγήθηκαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν. Αρκετοί από αυτούς είχαν να αναφέρουν ένα περιστατικό κλοπής ή άσκησης βίας σε βάρος τους. Το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς την κυβέρνηση ήταν σαφές: «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Φτάνει πια», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μεταφέροντας ουσιαστικά την απόγνωση και τον φόβο των κατοίκων, αλλά και τις ελλείψεις της Αστυνομίας…..


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Θύμα της κρίσης η παιδεία»


Μαύρα είναι τα μαντάτα για τον χώρο της εκπαίδευσης και όλα δείχνουν πως το μεγάλο θύμα της κρίσης θα είναι η παιδεία. Όσοι λοιπόν έχετε παιδιά, προετοιμαστείτε γιατί τα δύσκολα έρχονται. Το πρώτο και βασικό λοιπόν είναι, ότι θα γίνουν 50% λιγότεροι διορισμοί μονίμων. Εάν προσθέσετε ότι θα προσληφθούν 70% λιγότεροι αναπληρωτές, γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα είναι τραγική. Για να περιοριστούν τα κενά, καλό θα ήταν η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αρχίσει από τώρα τα ειδοποιητήρια στους αποσπασμένους σε διάφορες υπηρεσίες εκπαιδευτικούς. Και να τους καθιστά σαφές ότι η λούφα τελείωσε και από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να βρίσκονται στα καθήκοντά τους.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) •Απογοητευμένος από τους υπουργούς του ο Γ. Παπανδρέου… - Αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά προβλήματα•Να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση – Επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Αστυνομικό τμήμα Πατησίων – «Δεν πάει άλλο, φθάσαμε στο απροχώρητο με την εγκληματικότητα»..•Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση – Κατακλύζουν το φορολογικό ν. σ. με «απαλλαγές» και «ελαφρύνσεις»!



ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ •Ο Αντώνης Σαμαράς για την τρομοκρατία: Το ποτήρι ξεχείλισε, η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της•Βουλή – Άγριο σφυροκόπημα του φορολογικού νομοσχεδίου από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ•Αγορά εργασίας- Έρχονται ανατροπές – σοκ το Μάιο


ΑΥΓΗ •Δείχνουν τα δόντια τους ΔΝΤ και αγορές – Μόνο 390 εκατ. Ευρώ προσφέρθηκαν για το 20ετές ομόλογο ενός δις ευρώ…•Φόνος 15χρονου Αφγανού – Σκοτεινοί οι δράστες, πολλοί οι πρόθυμοι να αναλάβουν την ευθύνη•Εκπαίδευση – Τρίζει η βάση του 10 για ΑΕΙ- ΤΕΙ


ΑΥΡΙΑΝΗ •Νέο διπλό χτύπημα από ΔΝΤ και κερδοσκόπους – Στις 338 μονάδες εκτινάχθηκαν τα spreads, ενώ ο Στρος- Καν απειλεί με σκληρούς όρους στην περίπτωση που προσφύγουμε για…βοήθεια•Αντώνης Σαμαράς: - Κόκκινος συναγερμός για Οικονομία και ασφάλεια του πολίτη•Ενιαίο Ταμείο για τον κλάδο της Υγείας- Θα ενταχθούν όλοι οι ασφαλιστικοί φορείς


ΒΗΜΑ •Ανοίγουν λογαριασμοί μεγαλογιατρών – Και πιο αυστηρά τεκμήρια για έχοντες και κατέχοντες•Παρέμβαση Γιώργου για τον εμφύλιο στο Παιδείας•Αγορές και ΔΝΤ αμφισβητούν τη βοήθεια – Με σαρωτικές αλλαγές απαντά ο Γιώργος


ΒΡΑΔΥΝΗ •Αντώνης Σαμαράς – «Φτάνει πια» - «Έχει ξεχειλίσει» το ποτήρι της εγκληματικότητας•Συνέντευξη στη «β» του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή – Οι αλλαγές στο φορολογικό, το ασφαλιστικό και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα κάνουν ευνοϊκό το κλίμα στις αγορές •Νέα βόμβα Πανάρετου- Προς κατάργηση η βάση του δέκα


ΕΘΝΟΣ •Τεκμήρια εν όψει και για συνταξιούχους – Αλλαγές με στόχο να κλείσουν τρύπες φοροδιαφυγής•Βολές Πάγκαλου κατά «απρόθυμων» υπουργών – «Ιδιοκτησιακή αντίληψη» ορισμένων σχετικά με Οργανισμούς που πρέπει να καταργηθούν•Στρος Καν- Όλι Ρεν – Κόντρες Ε. Ε. – ΔΝΤ και στη μέση…τα ομόλογα –Διαφωνίες με αφορμή την πιθανή χρηματοδότηση της Ελλάδας


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ •Στέλνουν «ξεβράκωτους» τους Αστυνομικούς σε περιπολίες – Καταγγελίες – σοκ για την οργανωμένη διάλυση της ΕΛ. ΑΣ. Μέσω της ιδρύσεως νέων υπηρεσιών και το κλείσιμο Αστυνομικών Τμημάτων•Το ΙΟΒΕ αποκαλύπτει την αλήθεια για χρέος, ανεργία, Οικονομία•Άρχισαν οι περικοπές του Δώρου Πάσχα και στον ιδιωτικό τομέα – Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Λαμίας - ΔΕΥΑΛ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ •Ανοχύρωτη πόλη η Αθήνα – Νέα βομβιστική επίθεση αυτή τη φορά από κοινούς εγκληματίες στον Νέο Κόσμο-Κίνδυνος να υπάρξει μεγαλύτερη έκρηξη της εγκληματικότητας λόγω οικονομικής κρίσης•Φιάσκο με τα ομόλογα ανοίγει την πόρτα του ΔΝΤ- Οι «μαθητευόμενοι μάγοι» διέσυραν τη χώρα και έπαιξαν το παιχνίδι των κερδοσκόπων•Ανάβει πάλι φωτιές η «Βάση του 10» - Εμφύλιος Άννας – Πανάρετου με θύματα 123.000 υποψηφίους


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ •Σπριντ Γιώργου για πτώση σπρεντ – Εντολή να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις μέχρι τη σύνοδο κορυφής•Υπ. Οικονομικών- Πιο αυστηρά θα γίνουν τα τεκμήρια μετά την γκρίνια βουλευτών του ΠΑΣΟΚ•»Εκβιασμός»- Μπαλάκι από ΕΠΟ –ΠΑΕ τα μέτρα κατά της βίας


ΕΣΤΙΑ •Ανασυγκρότησις εκ του μηδενός – Η Κυβέρνησις περιορίζεται σε λόγια•Το ΔΝΤ θα επιβάλη τους όρους της βοήθειας•Οι προτάσεις του ΙΟΒΕ

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ...... ΕΛΛΑΔΑΣ

Ποιός φταίει γι' αυτο; Υπάρχει κανείς να ακούσει; Ακούει κανείς; Είναι εδώ κανείς;
Να το πουμε και σε άλλη γλώσσα γιατι τα λαμόγια της πολιτικής δεν ξέρουν Ελληνικά!!!
Is anybody here?
Τώρα το ακούσατε;
Κρυφτείτε!!!  Ερχεται κι άλλη σφαλιάρα!!!!

ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΝΑΕ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Αύριο, Μεγάλη Τετάρτη στις 10.30 το πρωί θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑΕ, στα γραφεία της Ένωσης (Μεσογείων 15) με κεντρικό θέμα τον προγραμματισμό των περαιτέρω δράσεων ενόψει του σχεδίου «Καλλικράτης».

ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΧΑΝΟΝΤΑΣ!!!

Πλήρης απαξίωσε χωρίς φως στην άκρη του τούνελ. Ένα χρηματιστήριο χωρίς στηρίγματα, χωρίς αναλύσεις, χωρίς συναλλαγές, έρμαιο μιαςς κακοδιαχείρισης και μιας πολιτικής του ποδαριού.
Ένα τραπεζικό σύστημα, του οποίου το προφίλ φτιάχνονταν απο τους ίδιους τους επενδυτές ή απο μπαλαμουτιασμένους ισολογισμούς. Τράπεζες που στηρίχθηκαν σε αδύναμαμ και άσχετα στελέχη με σκοπό την μειωμένη δαπάνη, βρέθηακν τόσο εύκολα από τα ψηλά στα χαμηλά. Θυμηθείτε μόλις πριν ένα χρόνο όταν η Εθνική είχε 40-42 ευρώ και έλεγαν τότε θα έφτανε τα 60 ή και ακόμη παραπάνω. Σήμερα ψυχαραγεί, χωρίς μηχανισμούς στήριξης, αφημένη σε μια Πολιτεία που έγινε επαίτης δανεισμού!!!
Μια Eurobank, που αυτό που πειδιώκει είναι πως θα στριμώξει τον επαγγελματία να του πάρει κάποιες λίγες χιλιάδες ευρώ ή και κάποιες εκατοντάδες ευρώ και που θα εξαντλήσει όλη την αυστηρότητα των διατάξεων πάνω στο νοικοκυριό και τον μικρομεσαίο.
Σ' αυτό το ''ωραίο'' περιβάλλον όλοι οι τίτλοι καταρακώνονται, χάνουν και την ελάχιστη αξία που τους είχε μείνει. Πλησιάζουν όλες στις ονομαστικές τιμές. Πουθενά στο κ΄σομσο δεν έχει γίνει αυτό. Ακόμη και στα μικρά χρηματιστήρια υπάρχει μηχανισμός, υπάρχουν οι θεσμοί, υπάρχουν τα υπουργεία. Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο για απειλές, για εκφοβισμό, για τρομοκρατία, για να πληρώνονται αδρά κάποιοι άχετοι, ανίκανοι και πιόνια κάποιων άλλων άσχετων πολιτικών, που κι αυτοί έχουν στόχο την ίδια τους την τσέπη. Κι ύστερα θα βγούν να υπερασπιστούν την Ελλάδα, θα μεγαλοστομήσουν, θα καταγγείλουν τα μεγάλα συμφέροντα!!!
Αυτή είνι η εικόνα της Ελληνικής χρηματαγοράς.
Μ' ένα Πρωθυπουργό, που αφού πρώτα κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση ξαμολήθηκε στην Ευρώπη να αποκατστήσει την αξιοπιστία της χώρας!!!
Και ώ, του θαύματος. Φάνηκε αμέσως, θρίαμβος επί θριάμβων. Νικήσαμε!!! Κερδίσαμε!!!
Τι;
Ιδού σήμερα φαίνεται τι κερδίσαμε. Μια πτώση στο χρηματιστήριο 2,11% αυτή τη στιγμή, μια έκδοση ομολόγων χθες (ζητούσε 5 δις το δημόσιο, μετα βίας προσφέρθηκαν επτά), επιτόκιο 6%, κάτι λιγότερο από την προηγούμενη έκδοση. Νικήσαμε!!! Ποιόν όμως, ακόμη δεν μάθαμε. Τα συμφέροντα; Τα Hendge Funds; Τους κερδοσκόπους; Κανείς δεν ξέρει, κανείς δεν καταλαβαίνει.
Αυτό που βλέπει είναι η πραγματικότητα. Σήμερα χάνει ο Έλληνας επενδυτής άλλο ένα 2,5% από τις επενδύσεις του στις Ελληνικές επιχειρήσεις για να βοηθήσει την Ελληνική οικονομία!!! Οϊμέ!!!!
Τα 3/4 του τζίρου καθημερινά γίνεται απο τις τράπεζες. Το σύνολο των (υποτίθεται) σοβαρών και μεγάλων τραπεζών δεν είνα πάνω από πέντε. Αποτέλεσμα, απόλυτα ελεγχόμενες απο τις ίδιες τις τράπεζες. Με λίγα μόλις εκατομμύρια ευρώ το χρηματιστήριο και ασφαλώς όλη η χρηματαγορά τινάζεται στον αέρα, χάνεται, ελέγχεται, κατευθύνεται, χειραγωγείται!!! Κατά τα άλλα γίνονται νόμοι για να διασφαλιστεί η διαφάνεια και από την άλλη η χειραγώγιση, που δεν ισχύει για τις τράπεζες αλλα μόνο για τους επενδυτές που μπορεί να βρουν και το μπελά τους αν δεν δικαιολογήσουν την πηγή του αποθεματικού τους!!! Τι ειρωνεία!!!
Ένα σύστηαμ που απ' 'οπου να πιάσεις λερώνεσαι!!! Τζίρος στο χρηματιστήριο σήμερα; Μόλις 120 εκατομμύρια ευρώ. Τα ποσά αυτά για Ευρωπαϊκό χρηματιστήριο (δεν λέμε για αμερικανικό) είναι για σοκολάτες μεταξύ μας. Κι όμως εξακολουθούμε να πιστεύουμε σ' αυτή τηνκαλοστημένη παγίδα περί αλλαγής της διαχείρισης και στροφή για διαφάνεια, αξιοπρέπεια και κάτι άλλα!!! (Δεν είμαστε καλα!!)
Θρίαμβοι περί μεγάλης νίκης και πειθούς στην Ευρώπη. Πουλούσαν σήμερα οι ευρωπαίοι τα Ελληνικά ομόλογα!!! Τα spreads αντι να κατέβουν ανέβηκαν (στις 333 μονάδες βάσης). Τα CDS κι αυτά την ανηφόρα. Δηλαδή, τελικά η περιβόητη αυτή η νίκη πληρώθηκε και θα πληρωθεί ακριβά. Κάτω το χρηματιστήριο, απώλειες, πάνω τα spreads πληρώνουμε, πάνω το επιτόκιο δανεισμού, πληρώνουμε, πάνω τα CDS πληρώνουμε. Καλά που βρίκσονται τα λεφτά και πληρώνουμε; Μας τα έστειλε η κ. Μέρκελ, ο κ. Σαρκοζύ; Εμείς πάντως χάνουμε και πληρώνουμε!!!
Όλα τ αΕυρωπαϊκά χρηματιστήρια σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο προς τα πάνω!!! Εμείς σπάμε το ένα ρεκόρο μετά το άλλο προς τα κάτω. Αυτό θα πει νίκη, αυτό θα πει έχουμε λεφτά, αυτό θα πει διαφάνεια και καλοδιαχείρηση.
Στόχος των ''μεγάλων'' τραπεζών είναι να παραμείνουν σε κερδοφορία!!! Βέβαια, αν πάρουν τα σπίτια, τα οικόπεδα των οφειλετών θα εμφανίσουν στον ισολογισμός τους τις υπεραξίες όπως τις θέλουν εκείνες. Για βέβαια να τολμήσουν να βγάλουν κέρδη κάτω από 70% είναι.....χαμένες όταν όλες οι τράπεζες του κόσμου είναι κατόρθωμά τους να έχουν κέρδη της τάξης του 15%!!!! Ώ, τι ωραία χώρα!!!!
Ας μείνουμε και πάλι σήμερα με τις απώλειες στο χρηματιστήριο της τάξης του 2% και τα ξαναλέμε!!

ΓΙΑΤΙ ΜΗΝΥΣΑ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Νοιώθω ξεχωριστή ως Ελληνίδα. Αγαπώ και την πατρίδα μου και τους συμπατριώτες μου με όλα τα καλά αλλά και τα κακά που κουβαλάμε. Με πονάει το χάλι μας, με εξοργίζει η πονηριά μας, με θλίβει το ραχάτι μας, αλλά δεν παρέβλεψα ποτέ και το μεγαλείο μας.Και τέλος, δεν επιτρέπω ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ να χλευάζει και να «μικραίνει» το ΄Εθνος μου. Σε κανέναν απολύτως.Παρακολουθώ εδώ και χρόνια τους «αναίμακτους» πολέμους που η πατρίδα μας υφίσταται και αναρωτιέμαι αν τους καταλαβαίνουμε όλοι όπως ακριβώς είναι: ΠΟΛΕΜΟΙ χωρίς αίμα με τραγική κατάληξη.Είναι ΠΟΛΕΜΟΣ ο διεθνής διασυρμός μας πριν τους Ολυμπιακούς. ΠΟΛΕΜΟΣ είναι και τώρα με τους γελοίους καιροσκόπους που «βιάζουν» αγάλματα και μας κατατάσσουν σε όποια κατηγορία επιθυμούν όχι μόνο γιατί και εμείς τους δίνουμε δικαίωμα αλλά και για να εξυπηρετήσουν πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα. Είναι ΠΟΛΕΜΟΣ να ξέρουν τα παιδιά μας χίλιες όλες κι όλες ελληνικές λέξεις. Είναι ΠΟΛΕΜΟΣ τα άδεια από γνώση Πτυχία των νέων μας. Είναι ΠΟΛΕΜΟΣ τα έξοδα για τους εξοπλισμούς. Είναι ΠΟΛΕΜΟΣ σκληρότατος και ανελέητος ο θησαυρισμός των εμπόρων ως άλλοι μαυραγορίτες. Ο χειρότερος όμως ΠΟΛΕΜΟΣ είναι να κλέβει κάποιος και να παρακρατά την αρχαία σου κληρονομιά. Να την τεμαχίζει, να την σπαράσσει να την κατακλέβει. Να γεμίζει με αυτήν δικά του Μουσεία και στα δικά μας να υπάρχουν γύψινα εκμαγεία τους.Είναι ακόμα χειρότερος ΠΟΛΕΜΟΣ να σε αποκαλεί ανίκανο να την έχεις. Είναι ακόμα χειρότερος να την εκμεταλλεύεται και να την χρησιμοποιεί για έσοδα του δικού του Κράτους. Είναι ακόμα τρισχειρότερος να σε χλευάζει, να σε κοροϊδεύει και να είναι πρόθυμος «να σου τα δανείσει» για… δυο τρεις μήνες!!Την ημέρα που παρακολουθούσα στα εγκαίνια του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ τον τότε Υπουργό Πολιτισμού κ. Σαμαρά να βάζει στην θέση του ένα κομμάτι παράστασης που μας είχε επιστρέψει κάποιο Μουσείο από την Ευρώπη, ενώ όλο το άλλο κομμάτι της σύνθεσης ήταν εκμαγείο, συγκλονίστηκα. Στα χέρια του Υπουργού είδα τα χέρια της πατρίδας μου που έτρεμαν και μάζευαν τα κομμάτια από το ξεσκισμένο της φουστάνι προσπαθώντας να καλύψουν την γύμνια της και όχι τα δικά του. Και τον Δεκέμβριο, πήγα στο ΜΟΥΣΕΙΟ μαζί με μέλη της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΕΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ «ΑΧΑΡΝΕΩΝ ΦΙΛΙΚΗ» της οποίας είμαι πρόεδρος. Η ψυχή μου μαρμάρωσε μπροστά στα εκμαγεία της ζωφόρου. Ένιωσα ένα πέλαγος αγανάκτησης, έναν θυμό ατέλειωτο. Εκτιμώ και σέβομαι τον Βρετανικό Λαό. Όμως θέλω να μας σέβεται και εκείνος.Και έκανα την μήνυση.







ΑΓΩΝΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΑΓΩΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ! ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΑΓΩΝΑΣ
 
ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΣΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ, ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2009 LAWSUIT AGAINST THE BRITISH MUSEUM FOR THE GREEK MARBLE Иск против Британского музея Мраморные скульптуры Парфенона دعوى قضائية ضد المتحف البريطان رخاميات البارثينون

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

"Ως Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο, του οποίου η συζήτηση ξεκινάει στη Βουλή, είναι φοροεισπρακτικό. Υπάρχει κίνδυνος, με την εφαρμογή του, να στε-γνώσει την αγορά ακόμη και από το τελευταίο ευρώ. Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο αντιβαίνει, αντιτίθεται προς κάθε προοπτική ανάπτυξης στον τόπο μας. Φρενάρει την ανάπτυξη στον τόπο μας και ουσιαστικά, οδηγεί σε επιδρομή φορολογική κατά της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας, που αποτελεί το όνειρο κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας.



Τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνει είναι υφεσιακά. Είναι μέτρα τα οποία θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ύφεση την Ελληνική Οικονομία, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Κυρίως, μάλιστα για την απασχόληση, δηλαδή για τη διατήρηση και την υπεράσπιση των θέσεων απασχόλησης, με άμεσο κίνδυνο να μεγαλώσει η ανερ-γία. Ταυτόχρονα, θέλουμε να τονίσουμε, ως Νέα Δημοκρατία, ότι το φορολογικό νομοσχέδιο είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο καταρρακώνει την ψυχολογία της αγοράς", δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της Νέας Δη-μοκρατίας, αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο.


Ο κ.Π.Παναγιωτόπουλος είπε επίσης ότι "Η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται την ανάγκη να υπάρξουν μέτρα με τα οποία θα ενισχυθούν τα έσοδα του Ελληνικού κράτους, για να μπορέσουμε έτσι καλύτερα να υπηρετήσουμε τις δημοσιονομικές προτεραιότητες. Αλλά καλό είναι η κυβέρνηση να γνωρίζει ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορεί να είναι μέτρα τα οποία στραγγαλίζουν την οικονομία. Δεν μπορεί να είναι μέτρα που οδηγούν σε ασφυξία την Ελληνική Οικονομία. Διότι, έτσι, η ύφεση θα γίνει μόνιμη, θα έχουμε φαινόμενα στασιμοπληθωρισμού και οι επιπτώσεις θα είναι τραγικές, καταστροφικές, για την απασχόληση. Θα οδη-γηθούμε, έτσι, σε μία ραγδαία αύξηση της ανεργίας και ταυτόχρονα θα οδηγηθούμε στο στέγνωμα της αγοράς από το παραμικρό ευρώ.


Κατόπιν όλων αυτών, η Νέα Δημοκρατία θέλει να ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουμε επί της αρχής το φορολογικό νομοσχέδιο, με τη λογική που έχουμε, ήδη, αναπτύξει. Γιατί είναι φοροεισπρακτικό, αντιανα-πτυξιακό, στεγνώνει την αγορά από το παραμικρό ευρώ, οδηγεί σε φοροεπιδρομή κατά της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας, έχει μέτρα υφεσιακά που θα κάνουν πιο έντονη την ύφεση, καταρρακώνει την ψυχολογία της αγοράς. Το καταψηφίζουμε, λοιπόν, επί της αρχής και επί των άρθρων επιφυλασσόμεθα, από άρθρο σε άρθρο, να τοποθετηθούμε.


Θα υπάρξουν ορισμένα άρθρα τα οποία η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει, όπως, ας πούμε, τα άρθρα εκείνα με τα οποία καταφέρεται ένα συντριπτικό χτύπημα στις λεγόμενες εξωχώριες εταιρείες, τις off-shore. Είναι ένα από τα άρθρα που η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει. Υπάρχουν και άλλα άρθρα τα οποία θα υπερ-ψηφίσουμε, αλλά επί της αρχής καταψηφίζουμε το σχετικό νομοσχέδιο."

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της



«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :


«Σαμαράς: «Κατώτερο των περιστάσεων το ΠΑΣΟΚ» »


…. Σ την ίδια συνεδρίαση (των τομεαρχών), ο κ. Σαμαράς ανέβασε τους τόνους και με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά στους τομείς της ασφάλειας όσο και της εθνικής άμυνας, σημείωσε πως «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών του ελληνικού λαού». Παράλληλα, επανέλαβε την κριτική για τους χειρισμούς Παπανδρέου ως προς τον μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός επιχείρησε να «μπλοφάρει», επικαλούμενος πιθανή προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και, τελικά, εγκλωβίστηκε σε μια λύση αρνητική για τη χώρα και την Ε. Ε….. (απόσπασμα από το άρθρο της εφημερίδας)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 5 με τίτλο :


«Ανεβάζει τους τόνους της αντιπολιτευτικής τακτικής»


Με αιχμή του δόρατος την εμπλοκή του ΔΝΤ στο σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, με την οποία διαφωνεί κάθετα ο Αντώνης Σαμαράς, και τα θέματα δημόσιας ασφάλειας, με αφορμή την τραγωδία στα Πατήσια, η Ν. Δ. , ανεβάσει τους τόνους της αντιπολιτευτικής τακτικής. Ο πρόεδρος της Ν. Δ, κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι έκανε πολιτική μπλόφα με το ΔΝΤ, χωρίς να σκεφθεί ότι μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ. «Η κυβέρνηση αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών του ελληνικού λαού, σε αυτή την κρίσιμη φάση που περνάμε», είπε μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματός του. Επικαλέστηκε το παράδειγμα χωρών της Βαλτικής (π. χ. Λιθουανία) και της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή κ. α.) όπου εφαρμόστηκαν οι σκληρές συνταγές του ΔΝΤ και αντί να λυθούν τα προβλήματα των οικονομιών παρατηρήθηκε συρρίκνωση του ΑΕΠ και επιδεινώθηκε η ύφεση, με ό, τι συνεπάγεται αυτό (απολύσεις, περικοπές μισθών κ. α.). Είναι σαφές ότι: Η Ν. Δ. κάνει στροφή στην καθημερινότητα των πολιτών και ιδιαίτερα σε θέματα ασφάλειας….. (το άρθρο συνεχίζεται)…


Από τη στήλη «ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 5 με τίτλο :


«Υποψήφιοι γραμματείς»


Υπάρχουν προς το παρόν τουλάχιστον τρία στελέχη της Ν. Δ. που ενδιαφέρονται για τη θέση του γραμματέα του κόμματος. Είναι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Κώστας Μαρκόπουλος. Ο πρόεδρος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του. Κάτι μου λέει όμως ότι αυτοί οι τρεις δεν θα είναι οι μόνοι ενδιαφερόμενοι μέχρι να φτάσουμε στο συνέδριο. Κάποιος ετοιμάζεται να κάνει την έκπληξη!


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«Κενό γράμμα»


…Μέσα σε αυτό το εφιαλτικό σκηνικό, ένα όνομα βρίσκεται στα χείλη όλων: Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Η μετονομασία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει αποφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής. Ο Μ. Χρυσοχοίδης μίλησε πολύ το προηγούμενο διάστημα, εφάρμοσε μια «επιθετική» επικοινωνιακή πολιτική, παρουσίασε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την καταπολέμηση του κοινού εγκλήματος. Όμως, σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, και η προστασία του πολίτη παραμένει, εν ολίγοις, γράμμα κενό, Ή, μάλλον, γράμμα βουτηγμένο στο αίμα αθώων πολιτών.


Από τη στήλη «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«Πάσα συνεισφορά δεκτή»


Την «ξεκάθαρη» θέση της Ν. Δ. ότι η Εκκλησία πρέπει να συνεισφέρει στην προσπάθεια όλου του λαού για να ξεπεράσουμε την κρίση, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Παναγιωτόπουλος, ερωτηθείς σχετικά. «Το πώς θα συνεισφέρει, πρέπει να συζητηθεί ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία, και, ήδη, αυτός ο διάλογος έχει προχωρήσει και φαίνεται ότι καταλήγει σε ορισμένες λύσεις κοινής αποδοχής», ανέφερε χαρακρητιστικά.


Από τη 2η σελίδα της


«ΕΣΤΙΑΣ» με τίτλο :


«Η Νέα Δημοκρατία για το πλαφόν στις τιμές των καυσίμων»


Την επιβολή πλαφόν στις ανώτατες τιμές των καυσίμων που διατίθενται κατά μήκος των εθνικών οδών, πρότεινε χθες ο υπεύθυνος Τομέα Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης με αφορμή την νέα επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στους νομούς Δωδεκανήσων, Χανίων, Ηρακλείου, Ρεθύμνης, Λασιθίου, Φωκίδος, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας, τόνισε πως εν όψει της εξόδου του Πάσχα έπρεπε να επιβληθή ανώτατη τιμή και σε άλλες νησιωτικές περιοχές , όπως οι Κυκλάδες, η Κέρκυρα, η Χίος και η Σάμος, αλλά και κατά μήκος των εθνικών οδών, όπου παρατηρούνται υψηλές τιμές στα καύσιμα. Ακόμη, ζήτησε την διεξαγωγή κοστολογικών ελέγχων σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, σφράγιση εγκαταστάσεων σε περίπτωση υποτροπής, αλλά και την δυνατότητα προσβάσεως τρίτων σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) •Πώς θα γίνει η ρύθμιση οφειλών – Όλες οι λεπτομέρειες στο κυβερνητικό σχέδιο για τα Ασφαλιστικά Ταμεία•Επισήμανση του Αντώνη Σαμαρά κατά τη συνεδρίαση των τομεαρχών του- Η «μπλόφα» του πρωθυπουργού σ τη Σύνοδο Κορυφής λειτούργησε ως «μπούμερανγκ»•Ρεκόρ εγκλημάτων το Σαββατοκύριακο – 45 ληστείες σε ένα 48ωρο!



ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ •88.165 οι εισακτέοι σε ΑΕΙ- ΤΕΙ- Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας 123.000 θα είναι φέτος οι υποψήφιοι•Σκληρή επίθεση Σαμαρά – Κατώτερη των περιστάσεων η κυβέρνηση – Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι άδικο για τη μεσαία τάξη•Ανοίγουν τα Τέμπη – Από τη Μεγάλη Πέμπτη κανονικά στην κυκλοφορία, έως τη 12η Απριλίου, χωρίς διόδια


ΑΥΓΗ •Τρύπιο το «δίχτυ σωτηρίας»- Ακατέβατα στο 6% το επιτόκιο δανεισμού•Σοκ για τον φόνο 15χρονου μετανάστη από τρομοκρατικό χτύπημα – «Ορφανό» το χτύπημα –Το αποκηρύσσουν οι «Πυρήνες της Φωτιάς»• «Καλλικράτης»- Αναβρασμός στην Τ. Α. για τη μη χρηματοδότηση


ΑΥΡΙΑΝΗ •Η φτώχεια φέρνει βία και τρομοκρατία – Έσπασε κάθε ρεκόρ η εγκληματικότητα με 26 ένοπλες ληστείες το 24ωρο•Θετικό το πρώτο τεστ δανεισμού για την χώρα μας – «Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί την βοήθεια του ΔΝΤ», δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου•Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για το φορολογικό


ΒΗΜΑ •Τρομοκρατεί η έκρηξη της βίας – «Πυρήνες» βλέπει η ΕΛ. ΑΣ. , στα Πατήσια – το αρνούνται οι ίδιοι•Νομιμοποιούνται οι κλειστοί ημιυπαίθριοι•Σύγχυση με τους εισακτέους σε ΑΕΙ- ΤΕΙ


ΒΡΑΔΥΝΗ •Άλλη μια τέτοια «νίκη» και χαθήκαμε (φωτογραφία Γ. Παπανδρέου με Μέρκελ και Σαρκοζί)- Οι κερδοσκόποι δεν φοβήθηκαν από το γεμάτο…πιστόλι•Οι Πανελλαδικές αρχίζουν στις 14 Μαΐου- Λιγότεροι εισακτέοι φέτος στα ΑΕΙ•Γ. Γ. Αθλητισμού – Κ¨οβει την επιχορήγηση στις ΠΑΕ εξαιτίας της βίας


ΕΘΝΟΣ •Εφιάλτης χωρίς σύνορα και χρώμα… - Πρωτοφανής έκρηξη βίας και εγκληματικότητας•Μας δάνεισαν (πάλι) ακριβά – Στο 5,9% το επιτόκιο για το επταετές ομόλογο των 5 δις ευρώ•Κλειστά επαγγέλματα – Αλλαγές σε ταξί, φορτηγά, βυτιοφόρα Διάλογος μετά το Πάσχα – Νομοσχέδιο το φθινόπωρο


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ •Φροντιστήριο σε υπουργούς από Αμερικανό Καθηγητή του Χάρβαρντ – Το παρακολούθησαν και υφυπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ•Μέρκελ προς Τουρκία –Πρώτα λύση του Κυπριακού και μετά ένταξη στην Ευρώπη•Τεκμήρια για τους συνταξιούχους ζήτησε το ΠΑΣΟΚ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ •Άνευ όρων παράδοση Χρυσοχοίδη στο έγκλημα – Οργιάζουν οι ληστές – Χτυπούν ανενόχλητοι οι τρομοκράτες•Πληρώσαμε «χρυσό καπέλο» για δάνειο 5 δις – Ανησυχία στην κυβέρνηση γιατί οι προσφορές δεν ξεπέρασαν τα 7 δις – Χαμηλό ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών παρά τη «στήριξη» των Βρυξελλών•Στις Βρυξέλλες – Επεισόδιο Παπανδρέου – Δρούτσα λόγω Παμπούκη


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ •Τα 5 «γιατί» του μακελειού – Η Αστυνομία φωτογράφισε τους «Πυρήνες», αλλά αυτοί το διαψεύδουν•Πανελλαδικές – 14 Μαΐου οι εξετάσεις για 84.690 θέσεις σε ΑΕΙ – ΤΕΙ•Τεστ δανεισμού – Πήραμε τα 5 δις , αλλά με τσουχτερό επιτόκιο 5,9%


ΕΣΤΙΑ •Αυθαίρετα τα τεκμήρια – Πρόχειρα, άδικα και παράλογα•Οι γερμανικοί όροι για την Τουρκία•Το φορολογικό νομοσχέδιο


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ •Κρούσματα σκληρής βίας – Τρεις νεκροί από τρομοκρατικό χτύπημα και από ένοπλες ληστείες στα Πατήσια•Μακρύς ο δρόμος για μείωση του κόστους δανεισμού – Η Ελλάδα δανείστηκε χθες με επιτόκιο 6%•Μέρκελ προς Άγκυρα: Ανοίξτε τα λιμάνια –Η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε την Τουρκία να δεχθεί τα κυπριακά πλοία


ΤΑ ΝΕΑ •Πανελλαδικές – Πόσοι μπαίνουν και σε ποιες σχολές –Παίζεται ακόμη η βάση του 10•Βενζίνη – Κερδοσκοπούν χωρίς πλαφόν•Δανεισμός: θετικό το τεστ, με αλμυρό επιτόκιο

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Επιστολή Καψή προς Δρούτσα

"Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σοφότερο επειδή μια 8ετία χειρίστηκα . . . τα ελληνοτουρκικά. Θέλω να σας πω σε ποιες περιπτώσεις ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου θα με απέλυε αστραπιαία και θα με παρέπεμπε σε εξεταστική επιτροπή για τα περαιτέρω. Και θα υπήρχαν περαιτέρω."


"Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου θα με απέλυε, αν τολμούσα:


α) Ν'αρχίσω οποιουδήποτε είδους συνομιλίες υπό τη δαμόκλειο σπάθη του casus belli - και χωρίς να αρθεί προηγουμένως-, ευτελίζοντας τη χώρα μου και υποβιβάζοντάς την στην τάξη του Χατζηαβάτη.


β) Να τείνω οποιαδήποτε χείρα βοηθείας (πχ. υποστήριξη στην ΕΕ), πριν δοθούν πληροφορίες, εξηγήσεις, έστω μία συγνώμη για την εν ψυχρώ εκτέλεση 1.450 Ελλήνων αιχμαλώτων στην Κύπρο.


γ) Να αρχίσω συνομιλίες για εμπορικές ή άλλες συμφωνίες "καλής θέλησης" πριν η άλλη πλευρά δεχτεί την άρση των συνεπειών της μυστικής πράξης 66 και την αποζημίωση των θυμάτων, όπως είχαμε συμφωνήσει με το μακαρίτη τον Οζάλ." [...]


"Είναι γνωστό ότι έχετε συμβάλει αποφασιστικά στην κατάρτιση του σχεδίου Ανάν, το οποίο αποδοκίμασαν οι λαοί της Κύπρου και της Ελλάδας. Η προσωπική μου γνώμη είναι για ότι για να υποστηρίξει κανείς ένα τέτοιο σχέδιο θα πρέπει να εμπίπτει σε μία από τις εξής κατηγορίες:

α) Να μην το έχει διαβάσει.


β) Να το έχει διαβάσει αλλά να μην το κατάλαβε.


γ) Να το υποστήριξε εν διατεταγμένη υπηρεσία." ! ! !


ΠΗΓΗ: Περιοδικό Επίκαιρα, 18.03.2010


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ : Αντ. Αντωνιάδης

''ΟΧΙ'' ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ

Αρνητικός σε οποιαδήποτε συνεργασία σε νομαρχιακό και δημοτικό επίπεδο με το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας μάλιστα το φόβο του πως αυτός που δεν θα θελήσει να συνεργαστεί με το κυβερνόν κόμμα στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές «θα είναι ο κόσμος που το στήριξε στις προηγούμενες», όπως είπε χαρακτηριστικά.


«Όχι μόνο εξαιτίας των κεντρικών επιλογών του στην οικονομία, αλλά και για τις αυτοδιοικητικές επιλογές του» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτηση των «Νέων».

Αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του κόμματος στη Θεσσαλονίκη για τους μετανάστες που είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και την έκρηξη του Θ. Πάγκαλου, λέγοντας: «Πώς να κάνεις συνεργασία σε νομαρχιακό και δημοτικό επίπεδο στη Θεσσαλονίκη, κόντρα στην τριπλέτα Ψωμιάδης- Παπαγεωργόπουλος- Άνθιμος, όταν η ίδια η Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ εκεί παίρνει αποφάσεις που δεν αντιστοιχούν σε δημοκρατικά κόμματα;»


Και πρόσθεσε: «Ο Καλλικράτης φτιάχνεται χωρίς πόρους και χωρίς αρμοδιότητες. Εμείς θα κρίνουμε, όπως κάνουμε χρόνια τώρα, με αυτοδιοικητικά κριτήρια. Με πολιτικά κριτήρια. Στη βάση προγραμμάτων που θα πηγαίνουν κόντρα σε δεξιές πολιτικές και σε συμφέροντα εργολάβων και μεσαζόντων στις τοπικές κοινωνίες».

ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η (μισή) επιτυχία της έκδοσης των νέων ομολόγων αφ' ενός και αφ' ετέρου η ανακοίνωση της Moody's περί υποβάθμισης των Ελληνικών ομολόγων σε ΑΑΑ έστειλαν το γενικό δείκτη κάτω από τις 2150 μονάδες. Έκλεισε στις 2137,37 μονάδες χάνοντας 0,49%. Οι συναλλαγές στια 27,35 εκατομμύρια τεμάχια και με αξία 141 εκατομμύρια ευρώ.
Η Γερμανία κερδίζει 0,35%, η Αγγλία 0,17% και η Γαλλία 0,18%. Η Νέα Υόρκη αυτή την ώρα γράφει κέρδη 0,36%.
Η νέα έκδοση των ομολόγων καλύφθηκε μεν δεν ικανοποίησε δε. Προσφέρθηκαν 7 δις ευρώ ενώ η έκδοση ζητούσε 5 δις. Η απόδοση όμως δημιούργησε πολλά ερωτηματικά και γκρίνιες από τις τράπεζες. Το επιτόκιο στο 6%.
Το spread έκλεισε με άνοδο στις 317 μονάδες βάσης εξ αιτίας των συνθηκών που αναφέραμε πριν αλλά και το γεγονός ότι και στην αύξηση των  Γερμανικών ομολόγων .

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2010. ΤΕΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 12 ΜΑΙΟΥ 2010

Από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται:



Α) η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων, το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων του έτους 2010 για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η περίοδος των ενδοσχολικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και


Β) ο αριθμός εισακτέων στα Πανεπιστήμια, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) Αθήνας και στα τμήματα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστ. Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.) για το ακαδ. έτος 2010-2011.


Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ


- Λήξη μαθημάτων σχολικού έτους 2009 – 2010 στις 12 Μαΐου 2010


1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ


ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β΄) ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ


ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 - 5 -2010 -ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΔΕΥΤΕΡΑ 17 - 5 -2010 -ΒΙΟΛΟΓΙΑ


-ΦΥΣΙΚΗ


-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ


-ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19- 5 –2010 -ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ


ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 - 5 -2010 -ΙΣΤΟΡΙΑ


-ΒΙΟΛΟΓΙΑ


-ΧΗΜΕΙΑ – ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ


-ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ


ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ


(ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ


(ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)


ΤΕΤΑΡΤΗ 26 -5–2010 -ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


-ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ


ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 - 5 -2010 -ΛΑΤΙΝΙΚΑ


-ΧΗΜΕΙΑ


-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ






-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ


ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)


ΔΕΥΤΕΡΑ 31 -5 - 2010 -ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ


Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:00 π.μ.


Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 07.30 π.μ.


Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.


2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Δ΄ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β΄) ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ


ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 15- 5 – 2010 -ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΤΡΙΤΗ 18- 5 – 2010 -ΒΙΟΛΟΓΙΑ


-ΦΥΣΙΚΗ


-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ


-ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



ΠΕΜΠΤΗ 20 - 5 – 2010 -ΛΑΤΙΝΙΚΑ


-ΧΗΜΕΙΑ


-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ


-ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ


ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ


(ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


ΣΑΒΒΑΤΟ 22 - 5 – 2010 -ΙΣΤΟΡΙΑ


-ΒΙΟΛΟΓΙΑ


-ΧΗΜΕΙΑ – ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ


-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ


ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ


(ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ)


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)


ΤΡΙΤΗ 25- 5 – 2010 -ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ


ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ


(ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)


ΠΕΜΠΤΗ 27 - 5 – 2010 -ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


-ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ


ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΝΣΗΣ


(ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)


ΣΑΒΒΑΤΟ 29 – 5 - 2010 -ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ


Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 18:30


Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 18:00


Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΔΙΣ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ. ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ SPREAD

Διευρύνεται το spread στις 314 μονάδες βάσης εξ αιτίας της ανακοίνωσης της Moody's. Η προσφορά στη νέα έκδοση είναι πάνω απο 6 δις αυτή την ώρα. Επιτυχημένη κρίνεται αφού πέτυχε το ποσό αλλά δεν πέτυχε χαμηλότερη απόδοση.
Οι τράπεζες εξέφρασασν δυσαρέσκεια για την απόδοση αυτή του επταετούς όταν το 10ετές ήταν 6,25%.
Ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο έπεσε και κάτω απο το κλείσιμο της Παρασκευής. Αυτή την ώρα κερδίζει 0,2% κάνοντας μια προσπάθεια να ανακάμψει.

MOOD'S ΠΙΘΑΝΗ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΕ ΑΑΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο της υποβάθμισης των Ελληνικών ομολόγων η Moody's αν συντρέξουν τρεις βασικοί λόγοι.
1. Οι εγγυήσεις να είναι επαρκείς ώστε να αντέξουν σε ακραία σενάρια.
2. Όλοι οι κίνδυνοι στις διαδικασίες έκδοσης να έχουν μετριαστεί
3. Η στήριξη με ερευστότητα να είναι πάντα διαθεσιμη ώστε να μετραιστεί ο κίνδυνος στάσης πληρωμών και πληρωμών των τίτλων
Διευρύνθηκε το spread στις 310 μονάδες βάσης μετά την ανακοίνωση αυτή της Moody's.
Αποτέλεσμα ήταν οι ξαφνικές ρευστοποιήσεις στις τράπεζες και η πτώση του χρηματιστηρίου κάτω απο το μηδέν. Αυτή τη στιγμή χάνει ο γενικός δείκτης 0,07% στις 2146 μονάδες ενώ οι συαναλλαγές βρίσκονται στα 17,5 εκατομ. τεμάχια αξίας 86,6 εκατομ. ευρώ

ΣΤΑ 3,5 ΔΙΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν προσφερθεί 3,5 δις στη δημοπρασία των νέων ομολόγων. Τα νέα ομόλογα είναι 7ετούς διάρκειας. Εκτιμάται άυτή τη στιγμή ότι η απόδοσή τους θα βρεθεί στο 5,9-6,1%.
Το spread άνοιξε περισσότερο στις 307 μονάδες βάσης.
Το χρηματιστήριο χάνει σιγά αλλά σταθερά τα αρχικά κέρδη. Ο γενικός δείκτης κερδίζει 0,51% στις 2158 μονάδες. Οι συναλλαγές στα 15,5 εκατομμύρια τεμάχια αξίας 74,7 εκατομμύρια ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά σταθερά. Η Γερμανία κερδίζει 0,7%, η Αγγλία 0,14% και η Γαλλία 0,35%.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών στη νέα έκδοση ομολόγων Ελληνικού δημοσίου 7 ετούς διάρκειας.
Μέχρι στιγμής η προσφορά βρίσκεται στα δις ευρώ.
Το spread βρίσκεται στις 307 μονάδες βάσης διευρύνθηκε απο το άνοιγμα που ήταν στις 303 μονάδες.
Το ευρώ έναντι του δολλαρίου στο 1,3476 με οριακές απώλειες σε σχέση με την Παρασκευή κατά 0,08%

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Ν.Δ.

Η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, καλεί τα αυτοδιοικητικά στελέχη των Περιφερειών Αττικής, Κρήτης και Λέσβου, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη σε συναντήσεις – συζητήσεις με θέ-μα:



«την πορεία και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης στη νέα εποχή»


▷ Η συνάντηση των αυτοδιοικητικών στελεχών της Περιφέρειας Αττικής θα γίνει στις 7 Απριλίου, στο Ξενοδοχείο «ΚΑΡΑΒΕΛ» (αίθουσα Ιλισσός) από τις 17:00 έως 22:00.


▷ Η συνάντηση των αυτοδιοικητικών στελεχών της Περιφέρειας Κρήτης θα γίνει στις 10 Απριλίου, στο Ξενοδοχείο «GALAXY» στο Ηράκλειο από τις 10:00 έως 15:00.


▷ Η συνάντηση των αυτοδιοικητικών στελεχών του Νομού Λέσβου θα γίνει στις 11 Απριλίου, στο Ξενοδοχείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» στη Μυτιλήνη, από τις 10:30 έως 15:30.


Η Νέα Δημοκρατία και τα αυτοδιοικητικά στελέχη δίνουν δυναμικά το παρόν στις προκλήσεις της νέας εποχής γιατί στην περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που διανύουμε, περισσότερο από κάθε φο-ρά απαιτείται εγρήγορση και κινητοποίηση όλων των κοινωνικών δυνάμεων.


Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ο πλησιέστερος προς τους πολίτες θεσμός καλείται να διαδραματίσει νέο ου-σιαστικό ρόλο «ενταγμένο» στη νέα πραγματικότητα.


Καλείται να προσκαλέσει τους ενεργούς πολίτες, να ενεργοποιήσει τις τοπικές δημιουργικές δυνάμεις και να εκφράσει την αλληλεγγύη της κοινωνίας στους αδύναμους συμπολίτες μας.


Με ουσιαστική αποκέντρωση, με ανεξαρτησία πόρων, με ευέλικτη και λειτουργική διοίκηση καλείται να αποτελέσει τον κύριο πυλώνα μιας ευημερούσας πολιτείας.

ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΟ ΧΑΑ

Με άνοδο άνοιξε και το Ελληνικό χρηματιστήριο. Ο γενικός δείκτης βρίσκεται αυτή την ώρα στις 2170,3 μονάδες με κέρδη 1,06%. Οι συναλλαγές στα 3,5 εκατομ. τεμάχια αξίας στα 18,4 εκατομ. ευρώ.
Όλοι οι δείκτες είναι θετικοί.
Το ευρώ με το δολλάριο στο 1,3495 σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,10%.
Το spread στις 303 μονάδες βάσης.

ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κοντά στις τιμές της Παρασκευής κινείται το ευρώ έναντι του δολλαρίου. Την Παρασκευή έκλεισε στο 1,3482. Σήμερα άνοιξε χαμηλότερα στο 1,3457 αλλά αυτή την ώρα επανήλθε στο 1,3482 σχηματίζοντας μικρή ανοδική τάση

ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Με άνοδο άνοιξαν τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η Γερμανία κερδίζει 0,51%, η Αγγλία 0,45% και η Γαλλία 0,37%.
Τα spreads άνοιξαν στις 300 μονάδες βάσης ενώ τα cds της 10ετίας 282 μ.β. στην 5ετία 295 μονάδες βάσης.
Κλείνουν τα spreads και τα CDS απ' ότι φαίνεται. Στην προοπτική αυτή βλέπουμε και την άνοδο των χρηματιστηρίων, παρ' όλο που όλοι αναμένουν διόρθωση στα ευρωπαίκά χρηματιστήρια ύστερα απο την άνοδο τον τελευταίο καιρό.
Αναμένουμε σήμερα το άνοιγμα του Ελληνικού χρηματιστηρίου, που θα δείξει την κατεύθυνση που θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες. Οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις και στο ελληνικό χρηματιστήριο όπως επίσης και οι κινήσεις της κυβέρνησης και των τραπεζών. Οι νέες εκδόσεις ομολόγων που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα δείξουν αν και κατά πόσο επανέρχεται σταδιακά η αξιοπιστία στην ελληνική οικονομία.

40 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Περισσότερα από 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν από δύο εκρήξεις στους σταθμούς Λουμπιάνκα και Παρκ Κουλτούρι του Μετρό της Μόσχας.Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί στο σταθμό Λουμπιάνκα του Μετρό της Μόσχας. Τουλάχιστον 25 άτομα τραυματίστηκαν. Η έκρηξη σημειώθηκε στον δεύτερο συρμό της αμαξοστοιχίας.Ο σταθμός Λουμπιάνκα βρίσκεται στο σημείο όπου βρίσκεται το κτίριο της πρώην KGB (σήμερα FSB).Επί τόπου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, δεδομένου ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής.Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε η δεύτερη έκρηξη στο σταθμό Παρκ Κουλτούρι. Αξιωματούχοι των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας μιλούν για «τουλάχιστον 15 νεκρούς».Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, την έκρηξη στο σταθμό Λουμπιάνκα προκάλεσε «βομβιστής αυτοκτονίας»· εικάζεται ότι και η δεύτερη έκρηξη οφείλεται σε παρόμοια ενέργεια.

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

Με δημοπρασίες ομολόγων 7ετούς διάρκειας, κατά πάσα πιθανότητα, προχωρεί η κυβέρνηση μετά τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες. Θα αποτελέσει ένα τεστ στις αγορές για την αξιοπιστία του νέου συστήματος και των αποφάσεων της ΕΕ.
Πέντε δις ευρώ σκοπέυει η κυβέρνηση να αντλήσει από την αγορά σε πρώτη φάση ενώ θα ακολουθήσουν νέες εκδο΄σεις μέχρι το ύψος των 20 δις.
Σήμερα θα δούμε και τις τιμές των spreads πως θα καθοριστούν, που θα καθορίσουν και τις αποδόσεις των νέων ομολόγων.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) •Εν όψει δανείου 5 δις η Ελλάδα – Με ελληνικά ομόλογα – Θα ακολουθήσει και δεύτερο δάνειο•Μόνο με γραπτές εξετάσεις θα νομιμοποιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι•Ενώ τα πολεμικά σκάφη και τα αεροπλάνα τους αλωνίζουν στο Αιγαίο… -«Είμαστε αποφασισμένοι να εξομαλύνουμε τις σχέσεις μας», λένε οι Τούρκοι υπουργοί


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ •Τραγωδία – Βόμβα διαμέλισε νεαρό Αφγανό ρακοσυλλέκτη – Ώρα 22.41 – Ισχυρότατη έκρηξη συγκλόνισε τα Κάτω Πατήσια•Το αποκάλυψε ο ίδιος – Αναθεώρηση του Συντάγματος μελετά ο Γ. Παπανδρέου•Μιχ. Χρυσοχοίδης – Εκτός Λιμενικού οι βατραχάνθρωποι που φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση


ΑΥΡΙΑΝΗ •Σκοτώνουν με τσεκούρια, ληστεύουν με καλάσνικοφ- Ηφαίστειο εγκληματικότητας προκαλεί τρόμο στον κόσμο•Κάρολος Παπούλιας: - Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση που δημιούργησαν οι τραπεζίτες•Νέες τιμές στη βενζίνη σε οκτώ νομούς – Οι βενζινοπώλες στην Κρήτη κλείνουν για 48 ώρες τα πρατήρια


ΒΡΑΔΥΝΗ •Ξορκίζουν τα νέα μέτρα – Νέες επώδυνες αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακό•Αρχίζει η συζήτηση στη Βουλή – Οι «γκρίζες» μεταρρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου•Νέο ομόλογο – «Κρας τεστ» με τους κερδοσκόπους


ΕΘΝΟΣ •Άγρια νύχτα – Έκρηξη βόμβας – νεκρός 15χρονος – Απίστευτο θρίλερ στα Πατήσια με τρομο-δυστύχημα•Κρίσιμο τεστ στις αγορές – Έκδοση ομολόγου 5 δις ευρώ με όπλο την Ευρωπαϊκή Συμφωνία Στήριξης •Καύσιμα –Υγρό πυρ…για ρεζερβουάρ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ •Αποκαλυπτικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Μπαγίς – Μεθοδεύουν συνεταιριλίκι με τους Τούρκους στο Αιγαίο –Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος που θα επωμισθεί, δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Εγκεμέν Μπαγίς μετά τη συνομιλία του με τον Πρωθυπουργό•»Μαρτυρικά» πάθη στο Μέγαρο Μαξίμου – Επί ξύλου κρεμάμενη η κυβέρνηση μέχρι 15 Μαΐου•Απολύσεις 300.000 συμβασιούχων – Αρχίζουν αμέσως μετά το Πάσχα – Σε ποιους τομείς


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ •Τρομοκρατικό χτύπημα με ένα νεκρό και τραυματίες ένα κοριτσάκι και τη μητέρα του – Τρομοκρατική επίθεση στα Κάτω Πατήσια•Επικίνδυνο παιχνίδι με τα ομόλογα – Το «σύνδρομο της Κίνας» ξαναχτύπησε τον Παπακωνσταντίνου•Νέο σκάνδαλο της περιόδου Σημίτη – Τα υποβρύχια έγερναν τελικά από τις…μίζες


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ •Βόμβα σκότωσε πρόσφυγα – Σοβαρά τραυματισμένη η αδελφή του και πιο ελαφριά η μητέρα του- Διαμελίστηκε από έκρηξη λίγο πριν τα μεσάνυχτα στα Πατήσια•Τρία τσεκ απ ως τον Μάιο – Δίμηνο μαρτύριο για την Οικονομία και την κυβέρνηση με συνεχείς ελέγχους•Στο Λιμενικό – Σε απολογία η ηγεσία για την παρέλαση του μίσους


ΕΣΤΙΑ •Η Ευρώπη αποδυναμώνεται – Τα βαγόνια του τραίνου εκτροχιάζονται•Η φορολόγησις της Εκκλησίας•Νέος δανεισμός για το Δημόσιο


ΤΑ ΝΕΑ •Τη νύχτα στα Κάτω Πατήσια – Βόμβα και αίμα με τρομοκρατική σφραγίδα•Μετά το Πάσχα ο Γολγοθάς της Οικονομίας – Νέο φορολογικό – Εξίσωση ορίων ηλικίας για τις συντάξεις κ.α.•Τσίπρας στα «ΝΕΑ» -Η κυβέρνηση έχει ίνδαλμά της τη Θάτσερ

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑράΤυπος» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 4 με τίτλο :
«Πάλι φταίει ο Παπακωνσταντίνου»
Ό σο νυχτώνει η μουρμούρα μεγαλώνει… Ακόμη και παλιοί εκσυγχρονιστές που τον ξέρουν και τον εκτιμούν από τότε που συνεργαζόταν με τον Κώστα Σημίτη κατηγορούν σήμερα τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ότι πήρε στο λαιμό του τον πρωθυπουργό με την μπλόφα που του εισηγήθηκε περί εμπλοκής του ΔΝΤ σ την επίλυση του προβλήματος της ελληνικής οικονομίας. «Έχει άγνοια κινδύνου», έλεγε προχθές πρωτοκλασάτος υπουργός, χρεώνοντας στον Παπακωνσταντίνου «ερασιτεχνικούς χειρισμούς» στην Ε. Ε. Όπως καταλαβαίνετε, πάντα πρέπει να φταίει κάποιος άλλος και όχι ο ίδιος ο πρωθυπουργός…


Από την 3η σελίδα του
«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :
«Σηκωμένα μανίκια»
ΤΙ σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι από σήμερα κιόλας ο πρωθυπουργός θα πρέπει να περιορίσει, στο μέτρο του δυνατού, τα ταξίδια στο εξωτερικό και με τα μανίκια σηκωμένα (όπως εμφανιζόταν στα προεκλογικά σποτ) να καταπιαστεί με τα τρία – τέσσερα μεγάλα θέματα που θα κρίνουν τις εξελίξεις τους επόμενους μήνες – την αύξηση των δημοσίων εσόδων, την περιστολή της κρατικής σπατάλης, την τόνωση της ανάπτυξης. Αφού δεν έχει την πολυτέλεια να απομακρύνει από την κυβέρνηση όλους εκείνους που κινούνται ακόμη με…ρυθμούς αντιπολίτευσης, ας αναλάβει ο ίδιος να κάνει τη δουλειά της Λούκας ή της Μαριλίζας. Δεν είναι εύκολο. Αλλά εδώ που φτάσαμε, είναι το μόνο που μπορεί να γίνει.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :
«Θετικά»
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κιλτίδης πιστεύει μετά το θετικό σήμα που έδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζ. Κ. Τρισέ, αναφορικά με την παροχή εγγυήσεων στη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, η κυβέρνηση, αντί να δοκιμάσει τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας στη διεθνή αγορά, να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου με αποδέκτη την εσωτερική.


Από την 3η σελίδα του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου}:
Δεν προλάβαμε να πάρουμε ανάσα, μετά την αμφιλεγόμενη έστω, απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Και άρχισε πάλι η… καταστροφολογία! Και από τους πολιτικούς και από τα αδιόρθωτα ΜΜΕ… Παλαιά τους τέχνη η… μιζερολαγνεία… Η μαυρίλα… Η δυστυχία.! –«Δεν θα μας δώσουν ποτέ δάνεια»! – «Θα μας πνίξει το ΔΝΤ»! – «Θα κλείσουν οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα»!... Τα λένε και τα γράφουν, τα διακηρύσσουν, χωρίς να κρύβουν τη διαστροφή τους! Σε άλλα κράτη, όπως η Ουγγαρία, η Πορτογαλία , η Ισπανία κ. α., πέρασε πολύ βαρύτερη κρίση… Αλλά τόση μιζερολαγνεία δεν παρατηρήθηκε πουθενά!...


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελίδα 6 με τίτλο :
«Σύσκεψη Σαμαρά με τομεάρχες»
Με αιχμή του δόρατος το οικονομικό στοίχημα της Ελλάδας και τις προεκτάσεις που θα έχει στο κοινωνικό επίπεδο αναμένεται να κινηθεί η στρατηγική της Ρηγίλλης για το επόμενα διάστημα. Μία στρατηγική, που σε κάθε περίπτωση θα κινηθεί σε δύο άξονες: Ο πρώτος θα αφορά στην προσπάθεια σχηματισμού ενός μετώπου των νοτιοευρωπαϊκών χωρών, που αντιμετωπίζουν και τα σοβαρότερα δημοσιονομικά προβλήματα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η προσφυγή στο νέο μηχανισμό βοήθειας που υιοθέτησαν οι «27» στη Σύνοδο Κορυφής και ο οποίος εμπεριέχει , έστω και σε μειοψηφικό επίπεδο, το ΔΝΤ. Άλλωστε, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς τη λύση που προκρίθηκε στις Βρυξέλλες, λέγοντας πως είναι ώρα «για περισυλλογή, όχι για πανηγυρισμούς». Ο δεύτερος άξονας θα αφορά καθαρά το εσωτερικό μέτωπο και τους κλυδωνισμούς που προκαλούν στην κοινωνία οι κυβερνητικοί χειρισμοί. Δεν είναι τυχαίο ότι η στρατηγική που χαράσσει η Ρηγίλλης επικεντρώνεται στην υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης , αλλά και σε όσα επιπρόσθετα μέτρα φέρεται να επεξεργάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο, όπως οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό και το εργασιακό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην έλλειψη αναπτυξιακού οράματος και μέτρων ικανών να βγάλουν την ελληνική οικονομία από την ύφεση……


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελίδα 9 με τίτλο :
«Τώρα εντός»
Στους πρώτους έξι μήνες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου είχε, σχεδόν αποκλειστικά, στραμμένη την προσοχή του στο εξωτερικό. Και θα είχε ενδιαφέρον να μετρήσουμε κάποια στιγμή πόσο χρόνο διέθεσε στα ταξίδια και στο πλήθος των συνεντεύξεων που έδωσε στα ξένα μέσα ενημέρωσης. Τώρα, που φαίνεται ότι αρχίζει μια περίοδος σχετικής ηρεμίας στο οικονομικό πεδίο, μετά την απόφαση των Βρυξελλών, μοιραία θα ρίξει το βάρος του στο εσωτερικό. Άρα, θα δει από κοντά πού χωλαίνουν τα υπουργεία. Ποιοι υπουργοί έχουν λόγο να ανησυχούν;

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!

ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ''ΚΑΚΟΙ'' ΤΟΥ ΔΝΤ;

Πολλά ακούμε για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άλλα δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό τι ακριβώς θα μας ζητήσουν αν, τελικά δεν ευδοκιμήσει κάποιο πακέτο βοήθειας από την Ευρώπη και αναγκαστεί η Ελληνική κυβέρνηση να προσφύγει στο ΔΝΤ για να καλύψει με ευνοϊκότερο επιτόκιο τις δανειακές μας ανάγκες.



Η λίστα των όσων μπορεί να απαιτήσει το ΔΝΤ από την Ελλάδα παρουσιάζεται πάνω κάτω ως η εξής:


Τι από όλα αυτά δεν έπρεπε να κάνουμε από μόνοι μας τώρα και τουλάχιστον μια δεκαετία;


1.Πλήρης αναδόμηση στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου και εντοπίζεται ανεξέλεγκτη σπατάλη πόρων.


2.Άρση της μονιμότητας.


3.Εξίσωση ορίων ηλικίας για άνδρες και γυναίκες στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με ενιαίο όριο συνταξιοδότησης τα 67.


4.Κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών. Ίσως επιβιώσουν 2-3 κατηγορίες.


5.Πλήρης κατάργηση 14ου και 13ου μισθού στο Δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.


6.Φορολόγηση των αγροτών.


7.Φορολόγηση όλων των εισοδημάτων από το πρώτο ευρώ.


8.Απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων.


9.Επιβολή ΦΠΑ σε όλες τις υπηρεσίες (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.λ.π.)


10.Περαιτέρω ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων


11.Πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.


12.Ριζική αναδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του τρόπου λειτουργίας των κρατικών νοσοκομείων.


13.Ριζική αναδιοργάνωση της Παιδείας. Προτείνονται δίδακτρα στα πανεπιστήμια με κάποια πρόβλεψη για τα χαμηλά εισοδήματα.


14.Προτείνουν και άλλα («τεχνικής φύσεως») θέματα τα οποία θα συρρικνώσουν το Δημόσιο και θα καταστείλουν τις δημόσιες δαπάνες.


15. Απόλυση 230.000 εργαζομένων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με κατάργηση θέσεων, ενοποίηση και συγχωνεύσεις οργανισμών, ΔΕΚΟ κ.λ.π.


Το ερώτημα είναι το εξής. Τι από όλα αυτά δεν έπρεπε να κάνουμε από μόνοι μας τώρα και τουλάχιστον μια δεκαετία;


Ποιο από όλα αυτά δεν μας έχει επισημανθεί ξανά και ξανά από διεθνείς οργανισμούς, εταιρείες μελετών, οίκων αξιολόγησης αλλά και από την ίδια την ΕΕ, Μήπως δεν έπρεπε τώρα και πολλά χρόνια να αναδιαρθρώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας; Η μήπως δεν ξέρουμε από μόνοι μας ότι η ανωτάτη εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι αποτυχημένη; Δεν ξέρουν ακόμα και οι πέτρες ότι έχουμε μια διογκωμένη, δυσκίνητη, διεφθαρμένη, σπάταλη και αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση; Υπάρχει άραγε κάποιος που δεν μας έχει πει να ανοίξουμε τα κλειστά επαγγέλματα; Δεν μας έχουν τονίσει άπειρες φορές ότι ανοίγοντας τα, θα εξοικονομηθούν πόροι τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ ετησίως για πολλά χρόνια;


Η Νέα Υόρκη έχει 8 εκ κατοίκους αλλά μόνο έναν δήμαρχο. Η Αθήνα (αν δεν κάνω λάθος) έχει 52 δήμους και κοινότητες. Δεν είναι αυτό μια τεράστια σπατάλη πόρων; Είναι ανάγκη να μας το πει το ΔΝΤ; Ακόμα και σε επίπεδο διαφθοράς να το δει κάνεις, άλλο είναι να προσπαθείς να πατάξεις τη διαφθορά σε 52 νομαρχιακά και δημοτικά μέγαρα και άλλο σε ένα. Τι χρειάζεται ο δήμος Χαλανδρίου 3 νομαρχιακά μέγαρα; Τι κάνουν όλοι αυτοί οι δημοτικοί υπάλληλοι άραγε εκεί; Τι το χρειάζεται το καινούργιο νομαρχιακό μέγαρο ο δήμος Περιστερίου; Τα ΚΕΠ πλέον εξυπηρετούν τις περισσότερες ανάγκες των δήμων – δεν θα έπρεπε να καταργήσουμε τους δήμους και να εξυπηρετούνται οι πολίτες μέσω των ΚΕΠ; Χρειάζεται άραγε να μας πει το ΔΝΤ ότι θα πρέπει να αναδομήσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση για να μειώσουμε την “ανεξέλεγκτη σπατάλη πόρων”;


Όλες αυτές οι επισημάνσεις του ΔΝΤ (αλλά και της ΕΕ) θα έπρεπε να είχαμε αρχίσει να τις κάνουμε μόνοι τώρα και τουλάχιστον 15 χρόνια. Όχι διότι μας τα επέβαλαν η διότι μας τα είπαν, αλλά διότι είναι πράγματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να έχουμε μια ανταγωνιστική οικονομία


Όλες αυτές οι επισημάνσεις του ΔΝΤ (αλλά και της ΕΕ) θα έπρεπε να είχαμε αρχίσει να τις κάνουμε μόνοι τώρα και τουλάχιστον 15 χρόνια. Όχι διότι μας τα επέβαλαν η διότι μας τα είπαν, αλλά διότι είναι πράγματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να έχουμε μια ανταγωνιστική οικονομία. Επιπλέον, αυτά που μας ζητάνε, είναι πράγματα που έχουν εφαρμοστεί σε όλες τις δυτικές χώρες του κόσμου. Δεν είναι δηλαδή εξωπραγματικές απαιτήσεις που θα αγγίξουν μόνο εμάς. Το πρόβλημα όμως τώρα είναι ότι δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια του χρόνου να μην τα εφαρμόσουμε. Είμαστε σαν τους κακούς μαθητές στο σχολείο, που ενώ ξέρουν ότι την άλλη εβδομάδα έχουν διαγώνισμα, διαβάζουν μόνο την τελευταία μέρα και όχι πριν τις 10 το βράδυ. Αποτέλεσμα είναι ότι τώρα θα πρέπει να εφαρμόσουμε ένα είδος crash course διοικητικών και διαρθρωτικών αλλαγών. Αυτές οι αλλαγές ναι μεν θα επιφέρουν σοκ στους περισσότερους Έλληνες πολίτες, αλλά δυστυχώς είναι το αναγκαία φάρμακα για να πάμε μπροστά και για να μπει μια τάξη στα του οίκου μας.


Το κόστος χρηματοδότησης ενός δανείου από το ΔΝΤ, σύμφωνα με την Αγγλική εφημερίδα Telegraph θα είναι 3.25%. Αυτό είναι τουλάχιστον κατά 1 μονάδα λιγότερο από οτιδήποτε έχει προσφερθεί να δώσει η Ευρώπη. Σε συνδυασμό με την εμπειρία που έχει το ΔΝΤ στην αναδιοργάνωση χωρών όπως η Ελλάδα, μάλλον το ΔΝΤ είναι η καλύτερη επιλογή.


Πάνω από όλα δεν είναι το τέλος του κόσμου. Θα τα καταφέρουμε και θα επιζήσουμε. Τέλος, το ΔΝΤ δεν είναι ο μεγάλος «Μπαμπούλας», που θα έρθει να επιβάλει στους Έλληνες σκληρά μέτρα λιτότητας, με σκοπό να μας σκλαβώσει στις παγκοσμιοποιημένες δυνάμεις του κεφαλαίου! Χείρα βοηθείας προσφέρουν οι άνθρωποι και είναι μία χείρα βοηθείας που καλά θα κάνουμε να πάρουμε.


Γιώργος Καισάριος


—————————————————————-


Σημειώσεις:


Δημοσιεύτηκε στο newstime.gr στις 19/3/2010


Ποιοι ωφελήθηκαν από την υπερχρέωση;


Ο όρος «κρίση» είναι αβανταδόρικος. Χρησιμοποιείται από τους επιτήδειους για να φορτώσει σε άλλους την υπερχρέωση της χώρας. Για την κρίση φταίνε οι Γερμανοί, ο Σόρος (το διάβασα κι’ αυτό), οι αγορές, οι κερδοσκόποι, η παγκοσμιοποίηση, ο καπιταλισμός, οι νεοφιλελεύθεροι. Αλλά για την υπερχρέωση δεν μπορεί να φταίει άλλο από το ότι για δεκαετίες καταναλώναμε περισσότερα απ’ όσα παρήγαμε και ότι άρα ζούσαμε με δανεικά. Μόνο τα τελευταία δέκα χρόνια δανειστήκαμε 300 δισ. ευρώ. Όσο το συνολικό εξωτερικό χρέος της χώρας.


Η μισθοδοσία μόνο των υπαλλήλων του δημοσίου απορρόφησε το 70% περίπου των κρατικών δαπανών -30 δισ. ευρώ ετησίως. Εκεί δρουν προνομιούχες συντεχνίες (π.χ. επιχειρήσεις δημοσίου ενδιαφέροντος). Άλλες συντεχνίες λυμαίνονται το κράτος μέσω εκβιασμών με όμηρο την κοινωνία (π.χ. αγρότες) και άλλες λυμαίνονται απ’ ευθείας την κοινωνία μέσω προνομίων που τους χάρισε το κράτος (π.χ. κλειστά επαγγέλματα)


Πόσα από τα δανεικά πήγαν στο μεγάλο κεφάλαιο; Η μισθοδοσία μόνο των υπαλλήλων του δημοσίου απορρόφησε το 70% περίπου των κρατικών δαπανών -30 δισ. ευρώ ετησίως. Εκεί δρουν προνομιούχες συντεχνίες (π.χ. επιχειρήσεις δημοσίου ενδιαφέροντος). Άλλες συντεχνίες λυμαίνονται το κράτος μέσω εκβιασμών με όμηρο την κοινωνία (π.χ. αγρότες) και άλλες λυμαίνονται απ’ ευθείας την κοινωνία μέσω προνομίων που τους χάρισε το κράτος (π.χ. κλειστά επαγγέλματα). Για τους καπιταλιστές (εργολάβους, προμηθευτές κλπ.) απέμεινε ένα 10%, αφού το άλλο 20% πήγε στα χρεολύσια. (Α. Ανδριανόπουλος). Στη συνέχεια, μέσω της παραοικονομίας, της διαφθοράς και της κυκλοφορίας του χρήματος, συμμετείχαμε στο πάρτυ και οι υπόλοιποι. Συνεπώς είμαστε σχεδόν όλοι -αν και ανισομερώς- συνένοχοι της υπερκατανάλωσης.


Είμαστε συνένοχοι και στη φοροδιαφυγή. Σε άρθρο του στο ΒΗΜΑ (14/3/10), ο Κων. Τσουκαλάς ειρωνεύεται την άποψη ότι ο φοροφυγάς μικροϋδραυλικός είναι εξίσου «ένοχος» και «ανήθικος» με τον φοροφυγάδα μεγαλοεφοπλιστή. Δεν δικαιολογεί όμως την ειρωνεία του με συγκριτικά νούμερα. Τα νούμερα λένε ότι 6 στις 10 επιχειρήσεις πιάστηκαν να φοροδιαφεύγουν (Καθημερινή, 21/8/09). Προσθέστε όσες δεν πιάστηκαν. Προσθέστε και τη μαύρη δεύτερη εργασία πολλών μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών και θα καταλήξετε ότι η μεγάλη φοροδιαφυγή γίνεται από τους «μικροϋδραυλικούς».


Είμαστε λοιπόν σχεδόν όλοι συνένοχοι και είναι σωστό να πληρώσουμε όλοι. Υπό δυο προϋποθέσεις όμως. Πρώτον, η επιβάρυνση να είναι αναλογική. Αυτό σημαίνει αγνόηση ή και καταπολέμηση των συντεχνιών, που θρασύτατα απαιτούν ακόμα και τώρα προνόμια (Βουλή, ταξιτζήδες, μηχανικοί κλπ). Δύσκολη υπόθεση ομολογώ, αφού οι περισσότεροι συνδικαλιστές ανήκουν στο κυβερνών κόμμα.


Δεύτερον, να ληφθούν μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια. Παράδειγμα: καταγγέλλεται πανταχόθεν ο υπέρογκος αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων. Και αντί να μειωθεί ο υπέρογκος αριθμός τους, μειώθηκε ο μισθός τους, που κάθε άλλο παρά υπέρογκος είναι. Η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων θα προήγε την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα του δημοσίου. Η μείωση του μισθού προάγει τη μιζέρια των υπαλλήλων και την αναποτελεσματικότητα, μαζί και τη διαφθορά. Μπορεί να κατηγορηθώ για ανάλγητος, αφού προτείνω απολύσεις. Πιστεύω όμως ότι δεν είναι λιγότερο ανάλγητο να πληρώνουμε όλοι, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, υπεράριθμους αργόμισθους. Η πιο φιλολαϊκή πολιτική είναι ο ορθολογισμός και η ανάπτυξη.


Διονύσης Γουσέτης