Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Δήλωση του Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010):

Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί. Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;». Μα... γιατί έκλεψε!


Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση. Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι' αυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ' τα πόδια μας. Δεν καταντάμε Ελλάδα!

Απίστευτο: Κορυφαίος πολιτικός απείλησε πολίτη με μήνυση για ένα σχόλιο!

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στην Κρήτη και είναι να απορεί κανείς για το «που πάμε», που αναρωτιόταν και ο αείμνηστος Βασίλης Αυλωνίτης!



Ένας –αγανακτισμένος προφανώς- πολίτης που περίμενε να ταξιδέψει αεροπορικώς για Αθήνα, αλλά είχε καθυστέρηση το αεροσκάφος στην αναχώρησή του, είπε μέσα στον εκνευρισμό του: «Για όλα φταίνε οι πολιτικοί»!Έλα όμως, που δίπλα του καθόταν μεγαλοστέλεχος της ΝΔ, που είχε κατέβει στο Ηράκλειο για να προετοιμάσει το έδαφος για την σημερινή αναχώρηση του κ. Σαμαρά.


Πυρ και μανία έγινε ο πολιτικός, σύμφωνα με το cretalive. gr, o oποίος θεώρησε το σχόλιο… υβριστικό!!!


Ο γνωστός πολιτικός, αφού λογομάχησε μαζί του στον χώρο αναχωρήσεων οδήγησε τον πολίτη στο Αστυνομικό Τμήμα του αεροδρομίου για να υποβάλλει μήνυση εναντίον του! Και μη χειρότερα…


Οι αστυνομικοί τα «έχασαν», αφού δεν μπορούσαν να καταλάβουν ποιες ήταν οι ύβρεις, ενώ ούτε ο ίδιος είχε απάντηση, προκειμένου να συνταχθεί το κείμενο της μήνυσης.


Τελικά, έκανε «πίσω» και δεν υπέβαλλε μήνυση, όμως ανάγκασε τον άνθρωπο να ζητήσει δημόσια συγνώμη για το σχόλιο του.


Και να σκεφτεί κανείς ότι ο πολίτης είναι (ήταν τουλάχιστον) ψηφοφόρος της ΝΔ…

Μέριμνα για την αποτροπή των νέων από τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος στις 31 Μαΐου και την επικείμενη αναθεώρηση της Οδηγίας για τα Προϊόντα Καπνού οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κκ. Κ. Πουπάκης και Γ. Παπανικολάου κατέθεσαν γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο πρόβλημα του καπνίσματος των ανηλίκων με σκοπό την αποτροπή τους από την πρόσβαση στα προϊόντα καπνού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Στην ερώτησή τους οι Έλληνες Ευρωβουλευτές αναφέρουν ότι η αντιμετώπιση του καπνίσματος των νεα-ρών παιδιών οφείλει να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε σοβαρής πολιτικής για τη μείωση του καπνί-σματος των νέων στην Ευρώπη, δεδομένου ότι στη μεγάλη πλειονότητα των χωρών φαίνεται ότι οι σχετι-κοί εθνικοί νόμοι είτε δεν εφαρμόζονται καθόλου, είτε εφαρμόζονται πλημμελώς. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι η πιθανή αναθεώρηση της Οδηγίας για τα Προϊόντα Καπνού αποτελεί σημαντική ευκαιρία προς αυτή την κατεύθυνση και για αυτό το λόγο θα πρέπει να περιλαμβάνει πρόνοιες προστασίας των ανηλίκων από την πρόσβαση σε αυτά τα προϊόντα, με έμφαση στους ελέγχους και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων. Τέλος, υπογραμμίζουν ότι στη νέα Οδηγία θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ενη-μέρωση των λιανέμπορων και των απασχολουμένων στις εν λόγω επιχειρήσεις ώστε να μην πωλούν προϊό-ντα καπνού στους ανηλίκους.
Δεδομένου ότι το κάπνισμα σκοτώνει πάνω από μισό εκατομμύριο άτομα κάθε χρόνο στην ΕΕ και η Ελλά-δα, σύμφωνα με στατιστικές, κατέχει τα υψηλότερα ποσοστά καπνιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη -με το 70% των νέων να είναι καπνιστές- οι Ευρωβουλευτές θέτουν τα ακόλουθα ερωτήματα προς την Ευρωπαϊ-κή Επιτροπή:



1. Προτίθεται να συμπεριλάβει στην υπό αναθεώρηση Οδηγία για τα Προϊόντα Καπνού πρόνοιες για την αποτροπή των ανηλίκων από τα προϊόντα καπνού;


2. Διαθέτει στατιστικά στοιχεία για την απαγόρευση πώλησης προϊόντων καπνού σε ανηλίκους στα κράτη-μέλη;


3. Πώς αξιολογεί η Επιτροπή σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει, την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα κράτη μέλη καθώς και την αποτελεσματικότητά του για μείωση του καπνίσματος;



Έλεγχος των πόθεν έσχες από το 1974

Πρόταση Νόμου για τον επανέλεγχο των δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης από το 1974 έως και το 2010 όσων διετέλεσαν ή διατελούν Πρωθυπουργοί, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό Κοινοβούλιο, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί κυβερνήσεων (κοινοβουλευτι-κών και εξωκοινοβουλευτικών), κατέθεσε χθες η Νέα Δημοκρατία.


Η πρόταση αφορά και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των συζύγων και των ανήλικων τέκνων τους.


Τον έλεγχο των πόθεν έσχες από το 1974 μέχρι σήμερα, είχε επανειλημμένως ζητήσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για να εξεταστεί ο ενδεχόμενος αδικαιολόγητος πλουτισμός πρώην, αλλά και νυν πολιτικών προσώπων, που ταλανίζει τον πολιτικό βίο της χώρας.


Για τον επανέλεγχο των δηλώσεων, προτείνεται πενταμελής ανεξάρτητη Ειδική Επιτροπή, που θα αποτε-λείται αποκλειστικά από ανώτατους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.


Εφόσον από τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι υπάρχει αδικαιολόγητη απόκτηση ή επαύξηση περιουσιακού στοι-χείου από τον ελεγχόμενο, προβλέπεται έως και δήμευση των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων.


Η Νέα Δημοκρατία, καλεί την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου να υπερψη-φίσουν την πρόταση νόμου που καταθέτει, ώστε το ίδιο το πολιτικό σύστημα να αναδείξει και να αποβά-λει όλους εκείνους που, πιθανώς, χρησιμοποίησαν δημόσια αξιώματα για να πλουτίσουν αδικαιολογήτως.


Η Ιστορία της οικονομικής απάτης στην Ελλάδα/// ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ

-Η Χούντα το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).



-Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977).

-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).


Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.


Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει ο πολύ μαλάκας λαός, αλλά στο ότι:


1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα
2ον πρέπει να "δέσει" την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες
3ον και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.


- Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέας θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις "χαρίσει" σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.


- ο Σημίτης (Ααρόν Αβουρί) φέρνει την ομόφυλη του Εβραική Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.


Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου. (Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν σύμβουλος και στην JP Morgan, γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.)


Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομίας.


Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια;


Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefur, αγορά οπλικών συστημάτων κτλ κτλ κλτ...


Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενιθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά "δεμένα" και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων.


Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει.


Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους...


Όταν το 99% του Ελληνικού προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενιθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος. Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα. Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.


Ανακεφαλαίωση: Ο Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου είχε ενεργοποιήσει το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους (δηλαδή έπαιρνε δάνεια και τα μοίραζε στην αγορά (με το αζημίωτο βέβαια) καταχρεώνοντας-δεσμεύοντας το Ελληνικό κράτος στις Εβραϊκές Τράπεζες).


Το 2000, Σημίτης και Σόρρος, τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει ο Παπανδρέας μέσω του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να μένει η Ελλάδα-αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους δάνειων του Ανδρέα να μας βαραίνουν.


Ήταν καιρός για το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δεδομένου λοιπόν ότι ρευστό στην αγορά από τα κρατικά δάνεια πια δεν υπάρχει, (αφού τα πήραν πίσω αφήνοντας βέβαια τα χρέη από τους τόκους) οι ανάγκες των μιικρομάγαζων για ρευστό και των ανθρώπων να αγοράσουν μια κατοικία ήταν πάντα δεδομένη, εμφανίζονται ως απομηχανής θεός (Ιεχωβας) οι Τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες ενεργοποιώντας έτσι το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων.


Δηλαδή οι Τράπεζες αρχίζουν και ρίχνουν ρευστό στην αγορά, αυτήν την φορά μέσω των φυσικών προσώπων.


Ήταν λύση αυτή για να ορθοποδήσουμε; φυσικά και όχι.


Σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο λέγεται "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων


Έχουμε 3 δεδομένα:


1. μας βαραίνουν κρατικά χρέη από τα δάνεια του Ανδρέα, ΑΡΑ μπαίνουν τρελοί φόροι σε όλες τις συναλλαγές, υποτίθεται για να ξεχρεώσουμε, αυτό σημαίνει ακρίβεια
2. υγιές ρευστό στην αγορά δεν υπάρχει παρά μόνο τα χρήματα των Τραπεζών τα οποία είναι με τοκογλυφικούς όρους, στην ήδη κατεστραμμένη αγορά
3. οι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστεί λόγω φορολογίας και μόνο, οπότε τα βάρη στους πολίτες-πρόβατα αβάσταχτα.


ήταν καιρός για το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους


πρώτο βήμα: Πριν ένα χρόνο 2009, οι τράπεζες ξαφνικά κλείσανε τις κάνουλες των δανείων... ντόμινο η οικονομική δυσχέρεια.


ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ:


Ο Καραμανλής το μόνο σωστό πράγμα που έκανε στην ζωή του ήταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για τον Αγωγό Μπουργκας - Αλεξανδρούπολης. Αυτό στους Εβραίους της Αμερικής έκανε ασύλληπτο κακό (άρα καλό για εμάς) διότι:


1. θα κερδίζαμε χρήματα υγιή ξανά, μετά από 30 χρόνια.
2. Ποιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν;
3. αν το παραμύθι "μπαμπούλας Τουρκία" κατέρρεε, τα κέρδη και η επιρροή των Εβραίων εξ Αμερικής θα εξανεμιζόταν, διότι αφενός δεν θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα από αυτούς ( στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από Αμερική τόσα όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μαζί), και ότι σε καιρό πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον τα οπλικά συστήματα δεν ήταν δικά τους.


Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ήταν που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση του να έρθει ο Εβραίος Τζέφρυ Γεώργιος Μινέικο Τζαντ Παπανδρέας.


Στον προεκλογικό αγώνα ο Καραμανλής ουσιαστικά με τις δηλώσεις του δείχνει στον λαό να ψηφίσει Τζέφρυ, ο Τζέφρυ υπόσχεται χρήμα στον λαό (Τσοβόλα ξαναδώστα όλα) και ο λαός παραβλέπει τις προεκλογικές θέσεις του Πασοκ στα εθνικά θέματα (πράγμα που φανερώνει τα πάντα) γιατί το σκατένιο του μυαλό μένει στις απατηλές υποσχέσεις για χρήματα.


Ο λαός ψηφίζει Τζέφρυ και εκεί ξεκινάει το μεγάλο πανηγύρι........................


Και ενώ προεκλογικά υπόσχεται χρήματα στον λαό με το που βγαίνει λέει το αντίθετο ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε, αλλά τον διαψεύδουν άμεσα πρόσωπα που τον είχαν ενημερώσει προεκλογικά όπως ο Προβόπουλος και ο Αιβαλιώτης. Δεν νομίζεται ότι θα έπρεπε να τα γνώριζε, για πρωθυπουργός πάει όχι για περιπτεράς. Στην καλύτερη είναι ανόητος και ανεύθυνος στην χειρότερη ήξερε καλά τι έκανε με δόλο.


Ο Τζέφρυ, 30 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ είμαστε στην προεκλογική περίοδο, πηγαίνει στην Αμερική, στον Κλίντον. Κανένα μέσο των media δεν το αναφέρει (!) τι πήγε να κάνει στην Αμερική; τι είπε με τον Κλίντον; με ποιους συναντήθηκε και τι σχεδίασε; διότι για καφέ στην Αμερική σε καιρό προεκλογικής εκστρατείας δεν νομίζω να πήγε...


Κατ αρχήν προσλαμβάνει την ίδια Εβραϊκή Εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του Ομπάμια για να κάνει την καμπάνια του Πασόκ .


Με το που γίνεται πρωθυπουργός ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνάει το "λεφτά υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ θυμάται ότι "λεφτά δεν υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι θυμούνται ότι η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τα δημοσιονομικά, ΞΑΦΝΙΚΑ οι τράπεζες και τα markets θυμούνται ότι δεν τα πάμε καλα


Όπως μας ενημερώνει ο οικονομικός δημοσιογράφος των Financial times του Λονδίνου, Μάρτιν Σαντμπου, ότι στο τέλος του 2009 το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση της οικονομίας του που τρόμαξε τους επενδυτές και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες όλων των κρατικών τίτλων, και την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση ομολόγησε από μόνη της ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί, που ήταν η αιτία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.


Παράλληλα Το περιοδικό FOCUS βγάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη να κάνει την χειρονομία λέγοντας λίγο πολύ ότι δουλεύουν οι Γερμανοί για να ταΐζουν τους τεμπέληδες Έλληνες. Την ίδια στιγμή ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε. υποστήριξη στην Ελλάδα γιατί έχουμε φάει πολλά (εν μέρη έχει δίκιο, τα πολλά όμως τα έχουν φάει οι ΠΑΣΟΚΟ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ και κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες και όχι ο λαός).


Ας δούμε το παρασκήνιο όμως, ο ιδιοκτήτης του περιοδικού FOCUS, Hubert Burda ιδιοκτήτης του Hubert Burda media με 250 περιοδικά, τηλεόραση κτλ, είναι μεταξύ πολλών άλλων, μέλος οικονομικών funds. Μέσω των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης πιέζει να ΜΗΝ πάρει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ότι δηλαδή κάνει και ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ.


Αυτό που ξεχάσαν να μας πουν οι δυο κύριοι, είναι ότι διατελούν σύμβουλοι της Goldman Sachss, της JP Morgan και της Deutsche Bank.


Αν καταφέρνανε να πείσουνε οι δυο κύριοι αυτοί, να μην πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια από την Ε.Ε. αναγκαστικά θα έπρεπε να πάρουμε δάνεια με μεγαλύτερο τόκο από τις Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω.


Εδώ ξανασυναντάμε την Goldman Sachs που είχε φέρει ο Σημίτης για εκείνο το SWAP που προείπαμε. Οι κύριοι (Burda & Issing) ουσιαστικά μας στέλνουν στα δόντια τους, είναι αυτοί όμως οι κύριοι υπαίτιοι ή απλά παίζουν ως κομπάρσοι στο ίδιο θέατρο;


ΟΜΠΑΜΙΑΣ και Δολάριο


Ο Ομπάμα τύπωσε στα δυο περίπου χρόνια που είναι στην εξουσία δολάρια όσα δεν είχε τυπώσει η Αμερική από τον Β΄ Παγκόσμιο μέχρι την ημέρα που εξελέγη. Αυτό το πληθωριστικό δολάριο δεν έχει αξία και πρέπει να αποκτήσει. Ο μόνος τρόπος να αποκτήσει είναι να κλέψει αξία από κάποιο άλλο νόμισμα το οποίο έχει αξία, ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό;;;; φυσικά το Ευρώ.


Ο Παπανδρέας ένα μήνα μετά την εκλογή του, έχει γεύμα στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν" στην Κηφισιά με τον Εβραίο πρόεδρο της Goldman Sachs Γκαρυ Κοεν, τον επικεφαλή των οικονομικών ερευνών της εταιρείας, τον εν Ελλάδι αντιπρόσωπο τους, την Κατσέλη, τον Δρούτσα (εκ των μαγείρων του σχεδίου Αναν) και τον Παπακωνσταντίνου. Ένας πρωθυπουργός δέχεται στο μέγαρο Μαξίμου, τι δουλειά έχει στο Πεντελικόν; μα διότι εκεί μπορούν να μην δώσουν αναφορά σε κανέναν το τι είπαν και συμφώνησαν, διότι δεν επιβάλλεται να καταγραφεί πουθενά επίσημα το γεγονός αυτό, σε αντίθεση με το αν η συνάντηση γινόταν στο Μαξίμου.


http://e-dromos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=88:------goldman-sachs-&catid=22:2010-02-11-18-17-32&Itemid=51


Η Γαλλική εφημερίδα LE MONDE σε άρθρο της λέει: ¨Στην Ευρώπη η Goldman Sachs στρατολογεί ισχυρά πρόσωπα για να εγκαθιδρύσει την δική της ισχύ" και μέσα στο άρθρο λέει ότι "τοποθετήσανε" τον Πέτρο Χριστοδούλου σε σημείο κλειδί για να φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους.


http://www.lemonde.fr/cgi-bin/ACHATS/acheter.cgi?offre=ARCHIVES&type_item=ART_ARCH_30J&objet_id=1116394
μετά την συνάντηση λοιπόν ο γνωστός από τα παλιά Πέτρος Χριστοδούλου που αναφέραμε στην αρχή, διορίστηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΟΔΔΗΧ), δηλαδή ο Παπανδρέας μετά το γεύμα στο Πεντελικόν με την Goldman Sachs διόρισε το στέλεχος της (τον Χριστοδούλου) να διαχειριστεί τα χρέη μας...


Νωρίτερα από όλα αυτά η Goldman Sachs η JP Morgan και η Deutsche Bank έβγαλαν στην αγορά ένα "προϊόν" ζητώντας επενδυτές ζητώντας τους να τζογάρουν στην κατάρρευση και χρεωκοπία της Ελλάδας.


Μετά η Deutsche Bank έβγαλε μια έκθεση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. Την ίδια στιγμή κινητοποιείται το τμήμα των CDS (Credit Default Swaps- ασφάλιση χρεών σε περίπτωση μη αποπληρωμής) της ίδιας τράπεζας και ζητάει μεγαλύτερα ασφάλιστρα από την Ελλάδα. Ξεκινάνε τα ΜΜΕ να παίζουν τον ρόλο "παπαγαλάκια" και η κοινή γνώμη χάφτει ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση. Έτσι τα CDS μεγαλώνουν και οι έξυπνοι με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο κερδοσκοπούν με τον εξής απλό τρόπο: δανείζονται (το έκανε η Μέρκελ, ναι είναι αυτοί που δουλεύουν για να καθόμαστε εμείς...)με 3% και αυτά τα χρήματα τα δανείζουν σε εμάς με 7% η διαφορά αυτή (4%) είναι τα SPREADS.


(σημείωση: Goldman Sachs, JP Morgan και η Deutsche Bank ελέγχουν το 95% των CDS παγκοσμίως)


Περιέργως τα funds του Σόρρος "προέβλεψαν" ότι το δολάριο θα έρθει 1/1 με το ευρώ... (εμ από προφήτες ξέρουν οι Εβραίοι)


ΔΝΤ

Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών,στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών κάρτών- που είναι 280 ΔΙΣ)


από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα. Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.


Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.


Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο Γεώργιος Τζέφρυ Τσαντ Μινέικο Παπανδρέου με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους- ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε...


Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέας το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την κρατική περιουσία που ω, τι ειρωνεία ήταν όσο και το έλλειμμα μας;;;;;;;


ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;;;;;;; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ όπως μας ενημερώνει ο Δελαστίκ στην Ε.Ε. είμαστε οι 7 σε χρέος, στην Ευρώπη πάρα πολύ πίσω, και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.


ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,4 ΤΡΙΣ, η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ κτλ κτλ... Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη, οι χώρες τους χρωστάνε περισσότερο από ότι εμείς...


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10202891


ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ


Κάπου ανέφερα ότι ο Παπανδρέου προεκλογικά είχε πει τις προθέσεις του στα εθνικά θέματα, είπε ψέμματα μόνον όσον αφορά τα οικονομικά, ο λαός δεν έδωσε καμία σημασία στα εθνικά και περίμενε να τους δώσει χρήματα που φυσικά δεν έδωσε.


Το ένα θέμα με το άλλο (εθνικά θέματα και οικονομικά) έχει άμεση σχέση και ας μην το αντιλαμβάνεται το σκατένιο μυαλό του ψεύτη κλέφτη απατεώνα νεοΈλληνα Ρωμιου.


Ο Στόχος είναι να έρθουν στην Ελλάδα αλλοδαποί τους οποίους τους στέλνουν οι Τούρκοι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, ιθαγένεια, γεννάνε, υπογεννητικότητα εμείς σε 2 γενεές εξαφανιζόμαστε σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία, θα ψηφίζουν και ενώ θα είναι πλειοψηφία θα βγάζουν τους δικούς τους δημάρχους νομάρχες εμείς θα εξαφανιζόμαστε. Σκεφτείτε λοιπόν Σκοπιανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στην Φλώρινα, τους Αλβανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στα Ιωάννινα, στην Θράκη θα γίνει σε απόλυτους αριθμούς τι έχει αν γίνει.


Μέχρι τότε θα παίξει "συνεκμετάλλευση" στο Αιγαίο, δηλαδή παραδίνουμε το Αιγαίο στους Τούρκους, ήδη η Θράκη είναι στα χέρια τους (έχουν βγάλει και σημαία) και απλά περιμένουν να κυλήσει ο χρόνος για να σβήσουμε.
Το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους και φυσικών προσώπων έχει σαν αποτέλεσμα να μας πάρουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο (http://www.youtube.com/watch?v=1rKoxplF3jk και http://www.youtube.com/watch?v=ZliJC8wmrYI και να τους χρωστάμε και από πάνω και όλα αυτά για να μην βγάλουμε άχνα. Φοβούνται την άχνα...!!!!!!!!!!!


πηγές:


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_03/03/2010_392630
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=293087&dt=03/03/2010
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=317999&dt=03/03/2010
http://e-dromos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=88:------goldman-sachs-&catid=22:2010-02-11-18-17-32&Itemid=51
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10276863
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=25925173
http://www.lemonde.fr/cgi-bin/ACHATS/acheter.cgi?offre=ARCHIVES&type_item=ART_ARCH_30J&objet_id=1116394
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10202891
από τα ντοκυμαντερ Money as debt, zeitgeist I & II, Money Masters, Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου

Σύνορα και ταυτότητες

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑΛΚΕΤΣΗ


ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ βιβλίο του με τίτλο «Eloge des frontizeres» (Gallimard, 2010), ο γάλλος μελετητής Ρεζίς Ντεμπρέ καταγγέλλει την αυταπάτη ενός κόσμου ο οποίος «δίχως σύνορα» θα ήταν ευτυχής, ενός κόσμου τέκνου της παγκοσμιοποίησης, που, στην πραγματικότητα, πίσω από την επίκληση οικουμενικών ανθρωπιστικών αξιών, τείνει να εξαλείψει κάθε διαφορετικότητα.


Οπως εξηγεί ο Ντεμπρέ, σήμερα ζούμε μια σχιζοφρενική κατάσταση. Από τη μια μεριά εγκωμιάζονται η οικουμενικότητα και η παγκοσμιοποίηση, που υποτίθεται ότι καταργούν τα σύνορα, ενώ από την άλλη, από το 1990 έως σήμερα, έχουν δημιουργηθεί 29.000 χιλιόμετρα νέων συνόρων, στα οποία πρέπει να προστεθούν 18.000 χιλιόμετρα ηλεκτρονικών φραγμάτων, που βρίσκονται υπό κατασκευή. Ολοι σχεδόν οι πόλεμοι που διεξάγονται σήμερα γεννιούνται από εδαφικά προβλήματα και το ζήτημα των συνόρων έχει κομβική σημασία ακόμα και στην Ευρώπη, όπως καταδεικνύει η κρίση στο Βέλγιο.


Με δυο λόγια, ανάμεσα στον κυρίαρχο λόγο και τη συγκεκριμένη πραγματικότητα η απόσταση γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Γι' αυτό, κατά τον Ντεμπρέ, επείγει να ξανασκεφτούμε δίχως φόβο και δίχως ταμπού την προβληματική του συνόρου, μια προβληματική που στο παρελθόν επικρίθηκε συχνά και απωθήθηκε. Το να ζούμε χωρίς σύνορα είναι μια επιταγή της υπερνεωτερικότητας, η οποία δικαιολογήθηκε με την επίκληση ευγενικών αξιών.


Στην πραγματικότητα, πρόκειται μόνον για τη «ρομαντική» έκφραση του νεοφιλελευθερισμού, ο οποίος, στο όνομα της ελεύθερης κυκλοφορίας των κεφαλαίων και των εργαζομένων, παρήγαγε μια φαινομενικά γενναιόδωρη ουτοπία. Ενας κόσμος χωρίς σύνορα είναι μια ψευδής οικουμενικότητα, είναι ένας κόσμος στον οποίο τελικά κυριαρχεί μόνον ο ισχυρότερος. Παραγνωρίζοντας σύνορα και ταυτότητες οδηγούμαστε σε μιαν εξαγνισμένη αποικιοκρατία, στην επικράτηση του εθνοκεντρισμού της Δύσης.


Ο δυτικός άνθρωπος δεν αποδέχεται την ύπαρξη πολιτισμών διαφορετικών από τον δικό του. Ισχυρίζεται ότι κατέχει οικουμενικές αξίες, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν παντού, και επομένως αισθάνεται παντού σαν στο σπίτι του. Ο ξένος είναι δυνητικά ένας όμοιός του, ο οποίος όμως δεν το γνωρίζει ακόμα. Πρέπει επομένως να εκπαιδευτεί. Σε έναν κόσμο όμως που καταργεί την ιδέα του συνόρου, αποδυναμώνεται το θεμελιώδες ζεύγος μέσα/έξω, όπως και η έννοια της ετερότητας, η οποία διαλύεται σε μια φούσκα καλών ανθρωπιστικών προθέσεων, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την ταυτότητά μας.


Σύμφωνα πάντα με τον Ντεμπρέ, το σύνορο είναι αναγκαίο για να αναγνωρίζουμε τον άλλον. Αλλά δίχως το σύνορο δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ούτε και τους εαυτούς μας. Δίχως το έξω δεν υπάρχει το μέσα. Αν εξαλειφθεί αυτή η διάκριση χάνεται και η έννοια της φιλοξενίας. Το σύνορο είναι πάντοτε αμφίσημο. Μπορεί να είναι ένας λόγος σύγκρουσης και πολέμου ή ένας τόπος ειρήνης και ανταλλαγής. Εκεί όπου δεν υπάρχουν σύνορα συχνά υψώνονται τα τείχη, που είναι το αντίθετο του συνόρου. Το τείχος πράγματι κρύβει τον άλλον, ενώ το σύνορο τον αναγνωρίζει, αποδεχόμενο την ταυτότητά του, πράγμα που μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα για μια πιθανή διαπραγμάτευση. Το αντίδοτο στο τείχος είναι το σύνορο. Να αναγνωρίσουμε τη σημασία του συνόρου σημαίνει να αναγνωρίσουμε την πολυπλοκότητα και την ποικιλία του κόσμου.


Οι νέες τεχνολογίες συνέβαλαν και αυτές στη διάδοση της αυταπάτης ενός κόσμου χωρίς σύνορα. Η ψηφιακή επανάσταση γέννησε έναν ψηφιακό κόσμο και ο Ερμής, ο θεός της επικοινωνίας, μας έκανε να χάσουμε τα λογικά μας, υποσχόμενος ότι θα έχουμε πρόσβαση παντού και σε κάθε στιγμή. Η εικονική μέθη απώθησε την ιστορία και τη γεωγραφία, με τις οποίες ωστόσο σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να αναμετρηθούμε εκ νέου, επειδή είναι δυνατόν να ψηφιοποιηθούν τα σημεία και οι εικόνες αλλά όχι τα σώματα και η ύλη.


Μια ηλεκτρονική διεύθυνση σίγουρα δεν είναι ένας τόπος στον οποίο μπορεί να κατοικήσει κανείς. Και δεδομένου ότι τα σημεία και τα ίχνη πάνω στις οθόνες δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους ανθρώπους και τα πράγματα, σήμερα ανακαλύπτουμε εκ νέου την υλικότητα του κόσμου.


Είναι αλήθεια βέβαια ότι η κυκλοφορία των πληροφοριών γίνεται πιο εύκολα και αυτό είναι θετικό. Τελικά όμως η κουλτούρα που κυριαρχεί είναι η αμερικανική και μάλιστα το κύριο και εμπορικό της ρεύμα. Πράγμα που σημαίνει ότι ο τεχνολογικός οικουμενισμός ευνοεί συχνά την επικράτηση μιας κουλτούρας, μιας γλώσσας, ευνοεί δηλαδή την τυποποίηση και την ομοιομορφία.


Χωρίς να λησμονούμε ότι γενικά τα κυρίαρχα μέσα μαζικής επικοινωνίας αντανακλούν και προωθούν κυρίως την άποψη ενός πολύ μικρού τμήματος του πληθυσμού, δηλαδή της δυτικής ελίτ, η οποία ζει με την ουτοπία του νομαδισμού και της παγκοσμιοποίησης.


Σύμφωνα με τον Ντεμπρέ, η τεχνο-οικονομική παγκοσμιοποίηση παράγει την πολιτικο-πολιτισμική βαλκανιοποίηση. Η τυποποίηση των τεχνολογιών και των τρόπων ζωής ευνοεί μιαν απώλεια ταυτότητας και αυτή με τη σειρά της υποκινεί απόπειρες θεμελίωσης νέων ταυτοτήτων πάνω σε θρησκευτική, γλωσσική ή περιφερειακή βάση. Η κοινωνική μας πραγματικότητα αποτελείται από τρία επάλληλα στρώματα, που βρίσκονται συνεχώς σε ένταση μεταξύ τους: εκείνο των δεσμών του αίματος, εκείνο της εθνικής κοινότητας και εκείνο της παγκοσμιοποίησης. Το πιο πρόσφατο στρώμα, εκείνο της υπερμοντέρνας παγκοσμιοποίησης, αφυπνίζει συχνά το πιο παλιό, εκείνο της ταυτότητας και του ανήκειν. Και έτσι η υπερνεωτερικότητα παράγει αρχαϊκή οπισθοδρόμηση.


Κατά τον Ντεμπρέ, χρειαζόμαστε μιαν ηθική του συνόρου, δεδομένου ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα κρυφό σύνορο ή από ένα σύνορο που γίνεται εμπόδιο. Το σύνορο, για να γίνει τόπος συνάντησης και επικοινωνίας, πρέπει να είναι ορατό, προφανές, κοινό και ρυθμιστικό.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!

Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.



Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική - οικονομική - πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας.


Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα.


Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα.


Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.


Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα - μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.


Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό.


Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.


Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!


Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.


Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.


Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.


Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.


Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια


Χημικός, Γεωπόνος


ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας


Διδακτορικό Δίπλωμα στη Ρύπανση Εδαφών


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ


ΤΜΗΜΑ ΓΦΠ&ΑΠ


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Τηλ. 242109 3290, email: egol@uth.gr

Νεκρός ο εργάτης που καταπλακώθηκε σε έργα στην Κηφισιά

Ο εργάτης καταπλακώθηκε λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι από όγκους χωμάτων μέσα σε χαντάκι, που είχε ανοίξει το συνεργείο του, στο οποίο εργαζόταν σε αγωγό αποχέτευσης στην οδό Μπουμπουλίνας 9 στην Κηφισιά. Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα που ανέσυραν τον καταπλακωμένο εργάτη, νεκρό.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία πρόκειται για αλλοδαπό ηλικίας περίπου 45 ετών, ο οποίος εργαζόταν σε συνεργείο που είχε αναλάβει το έργο για την τοποθέτηση αγωγού αποχέτευσης στο σημείο.
Για το τραγικό περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και αν προκύπτουν ευθύνες για τους υπευθύνους του έργου.

Ξεκινούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις για τον ΟΤΕ

Ρεπορτάζ Νατάσα Φραγκούλη


fragouli@kerdos.gr


Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να καθίσουν σήμερα οι δύο βασικοί μέτοχοι του ΟΤΕ, ελληνικό Δημόσιο και Deutsche Telekom, με αντικείμενο τη μεταβίβαση ποσοστού έως και 16% του Οργανισμού στη γερμανική πλευρά.


Κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της DT, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να βρίσκεται από σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για τη διαπραγμάτευση.


Εκτός από την άσκηση του δικαιώματος (put option) για το 10% του ΟΤΕ, οι δύο πλευρές θα εξετάσουν όλες τις παραμέτρους για την πλήρη αποεπένδυση του ελληνικού Δημοσίου από τον Οργανισμό, με πώληση και του 6%, που κατέχει (ένα εναπομείναν 4% βρίσκεται στα χέρια του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).


Οι εξελίξεις, μετά από την επιστολή του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, προς τη γερμανική πλευρά για έναρξη της διαδικασίας άσκησης του δικαιώματος είναι ταχύτατες, αφού η ελληνική πλευρά έχει κάθε λόγο να θέλει να επιδείξει συγκεκριμένο έργο στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.


Βέβαια, η διαπραγμάτευση με τους Γερμανούς κάθε άλλο παρά ανώδυνη θα είναι τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πώληση του 6% του ΟΤΕ (σσ. τα της μεταβίβασης του 10% προβλέπονται στη συμφωνία μετόχων Δημοσίου-DT του 2008, στη βάση της οποίας οι Γερμανοί είναι υποχρεωμένοι να αγοράσουν το 10% και μάλιστα σε προσυμφωνημένο τίμημα, στη χρηματιστηριακή τιμή των τελευταίων 20 ημερών πριν από την άσκηση της option συν υπερτίμημα 15%, με τα έσοδα του Δημοσίου να εκτιμώνται στα 400 εκατ. ευρώ).


ΠΑΖΑΡΙ


Προκειμένου να υπάρξει, ωστόσο, συμφωνία για τη διάθεση του επιπλέον 6%, οι Γερμανοί έχουν ξεκάθαρη θέση και δεν φέρονται διατεθειμένοι να υπαναχωρήσουν αυτής: Μείωση του κόστους προσωπικού πάση θυσία. Οι Γερμανοί είναι προφανές ότι για να αναλάβουν το σύνολο του ΟΤΕ, και ως εκ τούτου να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη (σσ. πέραν από το τίμημα, ο ΟΤΕ έχει δανειακές υποχρεώσεις 1,4 δισ. ευρώ με ωρίμανση τον επόμενο ενάμιση χρόνο) θα ζητήσουν γη και ύδωρ. Εν προκειμένω ζητούν είτε άρση της μονιμότητας στον ΟΤΕ (κίνηση που προϋποθέτει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να τροποποιηθεί το άρθρο 38 του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού του ΟΤΕ) είτε ένταξη της εταιρείας στο καθεστώς μετατάξεων, που ισχύει για άλλες ΔΕΚΟ (ώστε να είναι δυνατές οι μετατάξεις χωρίς περιορισμούς από τη μητρική σε θυγατρικές αλλά και οι περικοπές μισθών).


Οι εξελίξεις έχουν πυροδοτήσει τις αντιδράσεις της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΟΤΕ, που έχει προγραμματίσει 24ωρη πανελλαδική απεργία για μεθαύριο, Πέμπτη, ενώ χθες εργαζόμενοι απέκλεισαν συμβολικά την οδό 3ης Σεπτεμβρίου.


ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΓΝΑΤΙΑ, ΕΥΑΘ ΚΑΙ ΟΛΘ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Την πλήρη αντίθεσή του στην εξαγγελθείσα ιδιωτικοποίηση κατά 100% της Εγνατίας Οδού ΑΕ το 2012, εκφράζει ο σύλλογος εργαζομένων της εταιρείας.


Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι αυτή η εξαγγελία τους προξενεί οργή και είναι σθεναρά αντίθετοι, καθώς πιστεύουν ότι είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή για το δημόσιο συμφέρον, για τους παρακάτω λόγους:


Σύμφωνα με πρόσφατα οικονομοτεχνικά στοιχεία, αποδεικνύεται ότι η εταιρεία μπορεί όχι μόνο να καλύπτει το κόστος της συντήρησης και λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου αλλά και να παράγει οικονομικό πλεόνασμα, το οποίο θα μπορούσε να διατεθεί για τη βελτίωση του άθλιου τοπικού επαρχιακού δικτύου και γενικά για την εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών από τις οποίες διέρχεται ο αυτοκινητόδρομος.


Η παραχώρηση του δικαιώματος της εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε πολύ υψηλότερο αντίτιμο διοδίων, σε σχέση με την διαχείριση της εκμετάλλευσης από έναν δημόσιο φορέα.


ΟΛΘ - ΕΥΑΘ


Υπέρ της αναβάθμισης των υπηρεσιών του λιμένα και υπέρ της συμμετοχής των ιδιωτών σε διάφορες λιμενικές δράσεις τάσσεται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μεταφορών Βορείου Ελλάδος, αλλά αντιτίθεται στην πλήρη ιδιωτικοποίησή του, που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι οι χρήστες του λιμανιού θέλουν να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που παρέχονται από το λιμάνι, να καταστούν οι διαδικασίες ταχύτερες και να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία. Θεωρεί ότι η συμμετοχή ιδιωτών σε διάφορες λιμενικές εργασίες θα συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση και ταυτόχρονα θα βοηθήσει την ΟΛΘ ΑΕ να γίνει πιο παραγωγική και αποτελεσματική, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος. Χωρίς δημόσια ή ιδιωτικά μονοπώλια, αλλά με μια παράλληλη λειτουργία επ' ωφελεία του υγιούς ανταγωνισμού. Το λιμάνι, τονίζει, είναι το σημαντικότερο αναπτυξιακό εργαλείο για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ευρύτερα, καθώς στηρίζει το εγχώριο εμπόριο και τις εξαγωγές και η μετεξέλιξή του σε ιδιωτικό μονοπώλιο είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει αρνητικές παρενέργειες, καταλήγει ο Σύνδεσμος.


Οχι στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου λένε οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σήμερα στάση εργασίας από τις 11.00-15.00. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στον βρεφονηπιακό σταθμό στην πρώτη προβλήτα και θα ακολουθήσει πορεία προς το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου θα συναντηθούν με τους εργαζομένους της ΕΥΑΘ, που και αυτοί θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και πορεία στο ΕΚΘ.


Κέρδος 31/5/2011 06:00

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) •Ανάσα 1 δις ευρώ για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις – Ποιες και πως θα δανειοδοτηθούν •Μιλώντας στην Κ. Ο. της Ν. Δ. ο Αντώνης Σαμαράς… - «Συναίνεση του λάθους δεν δίνουμε»! Απαραίτητη προϋπόθεση η μείωση της φορολογίας και η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου•Στη συγκέντρωση «διαμαρτυρομένων»- Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη απόψε στις 7 στα Προπύλαια



ΑΥΓΗ •Αρχίζει ο πλειστηριασμός – Μέχρι τις 26 Ιουνίου η κυβέρνηση δίνει στους Γερμανούς τον ΟΤΕ και κλείνουν τουλάχιστον μια δημόσια επιχείρηση για να εξασφαλίσουν την 5η δόση•Αλ. Τσίπρας: Υπάρχουν οι συνθήκες μιας νέας πλειοψηφίας•Αγανακτεί όλη η Ευρώπη – Η πρωτοφανής συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα ήταν ίσως η μαζικότερη από τις δεκάδες διαδηλώσεις «αγανακτισμένων» σε πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη


ΑΥΡΙΑΝΗ •Στην Τρόικα θα πληρώνουμε τους φόρους – Οι αρχιτοκογλύφοι της Αμερικής και της Ευρώπης μας παίρνουν και τις Εφορίες•Όλοι απόψε στις 7 στα Προπύλαια – Ο κόσμος πρέπει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη και των πανεπιστημιακών που οργανώνουν μεγάλη εκδήλωση καταδίκης του μνημονίου•»Μεταφέρουν» στο Ελληνικό τον Άγιο Παντελεήμονα


ΒΡΑΔΥΝΗ •Προσλήψεις 70.000 ανέργων στον τουρισμό –Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων •Πολλαπλά μηνύματα του προέδρου της Ν. Δ. – Βάση συναίνεσης η μείωση της φορολογίας- Αφουγκραζόμαστε τους Αγανακτισμένους •Έκτακτο Eurogroup τη Δευτέρα – Δάνειο 65 δις ευρώ με…διεθνή επιτροπεία – Κρίσιμη ημέρα για την Ελλάδα η 6η Ιουνίου


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ •Αποικία η Ελλάς – Την ώρα που ο Γιώργος λέει ξεδιάντροπα ότι θα…βγάλει τη χώρα από την επιτήρηση, οι έγκυροι «financial Times” γράφουν για ξένη διοίκηση που θα αποφασίζει για τα πάντα (από τις αποκρατικοποιήσεις έως την είσπραξη φόρων)•Σαμαράς – Συναίνεση μόνο στην αλλαγή του Μνημονίου –Πρωθυπουργική εμφάνιση στην Κ. Ο. της Ν. Δ.•Δίωξη για κακούργημα σε Κόκκαλη (και άλλους) για business του ΟΠΑΠ


ΕΘΝΟΣ •Εκπτώσεις στο πακέτο των νέων φόρων – «Κλειδώνει» η συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα•Αποκρατικοποιήσεις- Ενεργός ο ρόλος της τρόικας•Γιούνκερ- Σαρκοζί – Παράθυρο για νέο πακέτο στήριξης


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ •Με την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν. Δ. – Ποιους συγκεκριμένους όρους έθεσε το Σαμαράς για συναίνεση•Παρακράτηση συντάξεων με το κόλπο της προσωρινής σύνταξης – Στοιβάζονται έως και τρία χρόνια οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση. Καταρρέουν τα ασφαλιστικά ταμεία•Η πρόταση της Ν.Δ. για «καθαρά χέρια» στην πολιτική


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ •»Κλείδωσαν» απολύσεις και μειώσεις μισθών – Κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν για τις νέες περικοπές στο Δημόσιο•Ο Παπανδρέου δεν βρίσκει συναίνεση ούτε στους υπουργούς του – Πόλεμος στην κυβέρνηση για τους τεχνοκράτες υπουργούς•»Ζητούν συναίνεση επειδή δεν μπορούν να κυβερνήσουν»- Α. Σαμαράς: «Έγκλημα οι διαρροές για χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή»


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ • Δόση – δηλητήριο – Επώδυνες και γρήγορες αποκρατικοποιήσεις συμφωνούνται πριν την προκαταβολή•Πανεπιστήμια στα όρια της φτώχειας (Υπάρχουν πανεπιστήμια που δεν έχουν ούτε ένα ευρώ στο ταμείο τους….!!!)•Αγανακτισμένο μάθημα οργάνωσης – Τα πρώτα της βήματα κάνει η δημοκρατία των πολιτών στην πλατεία Συντάγματος…


ΕΣΤΙΑ •Μεγάλο λάθος οι νέοι φόροι – Η Κυβέρνησις πρέπει να αλλάξη τακτική•Δάνεια στις επιχειρήσεις•Ο κ. Σαμαράς για την συναίνεση


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ •Κύμα «Αγανακτισμένων» στο ΠΑΣΟΚ- Ενώ συνεχίζεται το θρίλερ με την Τρόικα – Αισιοδοξία Γιουνκέρ για νέα βοήθεια•Παράθυρο συναίνεσης από Σαμαρά – Κατηγορηματική διάψευση για τα περί δραχμής•Ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της σήραγγας των Τεμπών…


ΤΑ ΝΕΑ •Μαχαίρι στο εφάπαξ και στα επιδόματα – Τα ανταλλάγματα για την Πέμπτη δόση: έρχονται σαρωτικές αποκρατικοποιήσεις αλλά και νέες περικοπές για όλους όσοι εργάζονται στον δημόσιο τομέα•Πόλεμος Βορρά – Νότου για το βακτήριο που μόλυνε τα αγγούρια από την Ισπανία•Η γιορτή συνεχίζεται – Η γιορτή της διαμαρτυρίας συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου οι διαδηλωτές έκαναν συνέλευση για να προσυπογράψουν το κείμενο των «Αγανακτισμένων» της Αθήνας

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 10-11 με τίτλο :


«Ξεκάθαρες θέσεις Σαμαρά, λέει «ναι» στην επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και σε μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας»


Καθαρή απάντηση όσον αφορά τη συναίνεση έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζοντας πως η μόνη συναίνεση που μπορεί να υπάρξει είναι για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου βασιζόμενη στην πρόταση της Ν. Δ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας και με βασικό άξονα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ο κ. Σαμαράς ήταν σαφής τονίζοντας πως δεν υπάρχει «ούτε σκέψη για συναίνεση στην αύξηση της φορολογίας που προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός», επισημαίνοντας πάντως πως αν υπήρχε το έδαφος για συνεννόηση όσον αφορά το φορολογικό θα υπήρχαν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις ουσιαστικής συζήτησης για ένα πρόγραμμα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. «Τώρα λένε ότι θα αυξήσουν τους φόρους και έτσι ακυρώνουν κάθε βάση συναίνεσης μαζί μας και επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν. Δ., ο οποίος έθεσε το πλαίσιο στο οποίο ήδη υπάρχει έστω και μερική συμφωνία. «Θέλετε να νομοθετήσουμε μαζί για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας; Για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής; Για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων; Για μεγάλες αποκρατικοποιήσεις που θα φέρουν έσοδα; Για επαναπατρισμό των κεφαλαίων; Για συμβάσεις εκχώρησης λιμανιών και αεροδρομίων; Πολύ ευχαρίστως αλλά αφού έχει γίνει η μείωση της φορολογίας και η επανεκκίνηση της οικονομίας», ξεκαθάρισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας πως ήδη η Ν. Δ. έχει τοποθετηθεί και έχει καταθέσει ξεκάθαρες προτάσεις πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Σε αυτή τη λογική ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για μεγάλες αντιστάσεις οι οποίες βρίσκονται ακόμα και τώρα μέσα στο ΠΑΣΟΚ και στους υπουργούς. Σαφής ήταν ο πρόεδρος της Ν. Δ., όσον αφορά και στη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ζητώντας από την κυβέρνηση να μη θέσει διλήμματα και να μην προσπαθήσει να περάσει τα μέτρα ως συνολικό πακέτο. «Στο σύνολό του δεν μπορούμε να ψηφίσουμε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που δεν περιλαμβάνει μέτρα επανεκκίνησης, με πρώτο το φορολογικό», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας πάντως πως μόλις προχθές ο κ. Παπανδρέου από τα Καλάβρυτα είχε φροντίσει να κλείσει το θέμα επισημαίνοντας πως «τα περιθώρια για δοκιμές είναι περιορισμένα, τώρα θα αυξήσουμε τη φορολογία». «Αν μας τα φέρετε όλα σε ένα άρθρο, όλα ή τίποτα, θα καταψηφίσουμε και θα καταλάβουν όλοι πως εννοείται τη συναίνεση», έδωσε το ξεκάθαρο στίγμα του, διευκρινίζοντας πάντως πως στα επιμέρους άρθρα που μπορεί να υπάρξει συμφωνία η Ν. Δ. θα ψηφίσει θετικά, μόνο, όμως, αν αυτά τεθούν ξεχωριστά σε ψηφοφορία. Αναφερόμενος στις έντονες πιέσεις που του ασκούνται όλο το τελευταίο διάστημα τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε περίεργο το γεγονός πως όλοι λένε ότι από τη Ν. Δ. εξαρτάται το πώς θα πάνε τα πράγματα. «Είναι παράξενο οι εξελίξεις να εξαρτώνται από την αντιπολίτευση και το ρόλο μας να τον αναδεικνύουν και κάποιοι εκτός Ελλάδας» επισήμανε χαρακτηριστικά, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι εκείνοι που ζητούν από την αντιπολίτευση να συναινέσει δεν ζητούν από την κυβέρνηση να κυβερνήσει. ………….. Ο κ . Σαμαράς υποστήριξε ότι μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε με και να πείσουμε την Τρόικα: - Πρώτον, γιατί μέχρι τώρα η πολιτική δεν αποδίδει. Δεύτερον , διότι όλοι εκτός από τους κερδοσκόπους έχουν συμφέρον να τα καταφέρει η Ελλάδα. ….. Τρίτον, γιατί δεν ζητούμε τίποτε περισσότερο από ό,τι διαπραγματεύθηκαν και πέτυχαν οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς επέμεινε στο θέμα των πιέσεων εκτιμώντας πως το κλίμα αυτό δημιουργεί και θέμα δημοκρατίας. «Συναίνεση στην ίδια λάθος και αδιέξοδη πολιτική δεν δίνουμε. Αν προσυπέγραφα σήμερα ενώ διαφωνώ και ενώ η κριτική μου έχει δικαιωθεί, θα ήταν σαν να συνυπέγραφα την κατάργηση της αντιπολίτευσης και της δημοκρατίας, θα ήταν σαν να συνυπέγραφα τη δικτατορία του μονόδρομου. Δεν πρόκειται ποτέ να συνυπογράψω την αυτοκατάργηση της Δημοκρατίας και της αντιπολίτευσης»…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 5 τίτλο :


«Τριήμερη «γαλάζια» απόβαση στην Κρήτη


Από τους τάφους των Βενιζέλων ξεκινά την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στέλνοντας μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, ενώ δεν λείπουν και επισκέψεις με ιδιαίτερο συμβολισμό, όπως στο σπίτι του Νίκου Ξυλούρη στα Ανώγεια. Η κάθοδός του σε μια…καυτή έδρα δείχνει ότι αναλαμβάνει τις δύσκολες αποστολές και σηκώνει για άλλη μια φορά το βάρος του σχεδιασμού. Το πρόγραμμα της επίσκεψης, από σήμερα το πρωί, περιλαμβάνει: (η εφημερίδα αναφέρει αναλυτικά το πρόγραμμα του κ .Σαμαρά κατά την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, ανά νομό…). Στο μεταξύ την πλήρη εγκατάλειψη της Κρήτης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ανέδειξαν χθες οι βουλευτές της Ν. Δ. κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής τους στη Βουλή.

* **Από την ομιλία του προέδρου της Ν. Δ (στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος), δεν έλειψε η αναφορά στους «Αγανακτισμένους». «Είναι κάτι παραπάνω από αγανακτισμένοι, είναι απελπισμένοι» είπε και τόνισε ότι ο πολιτικός κόσμος οφείλει να δώσει σε όλους τους πολίτες ελπίδα και προοπτική.


***Προς Φάληρο μεριά στόχευσε χθες ο κ. Σαμαράς, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ακούμε την κριτική του Τύπου. Καλοδεχούμενη ασφαλώς. Αλλά να θυμούνται όλοι ότι τώρα ο λαός μας ακούει. Και η διαστρέβλωση των θέσεών μας, κάποιες φορές προσκρούει στην κοινωνία. Να θυμούνται όλοι ότι οι διαστρεβλώσεις της πολιτικής μας και των θέσεών μας δεν αντέχουν στον χρόνο. Εμείς αντέχουμε…

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αναγκαία η διεύρυνση της φορολογικής βάσης

Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης για τους άμεσους αλλά και τους έμμεσους φόρους, η εντατικοποίηση των προσπαθειών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και η βελτίωση της φορολογικής πειθαρχίας συνιστούν επιλογές πολιτικής οι οποίες είναι προτιμότερες από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, δηλώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Ο. Ρεν έπειτα από ερώτημα του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Παπανικολάου σχετικά με τη διεύρυνση του φόρου προστιθέμενης αξίας στην Ελλάδα.


Ο κ. Παπανικολάου τόνισε στο ερώτημά του ότι στην τρίτη επικαιροποίηση του μνημονίου συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και τρόικας αναφέρεται ότι η κυβέρνηση, πέρα από την υιοθέτηση ειδικού φόρου κατανάλωσης για τα μη αλκοολούχα ποτά και του φόρου επί των ακινήτων το 2012, προσανατολίζεται σε μία "περαιτέρω διεύρυνση της βάσης του ΦΠΑ με στόχο την είσπραξη τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον". Απευθυνόμενος προς τον Επίτροπο Ρεν, ο Έλληνας ευρωβουλευτής θέλησε να πληροφορηθεί αν η Ελλάδα έχει γνωστοποιήσει στην τρόικα με ποιο τρόπο και φορολογώντας ποια κατηγορία προϊόντων ή υπηρεσιών θα πετύχει τον παραπάνω οικονομικό στόχο. Ο Φινλανδός Επίτροπος παρέπεμψε στις ανακοινώσεις για το πρόγραμμα μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής προσαρμογής για την περίοδο 2012-2015 και αρκέστηκε να σημειώσει πως αν δεν ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, τα δημόσια έσοδα θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, παράλληλα με τη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας υπενθυμίζοντας ότι το αυστηρό πολυετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, αποσκοπεί στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε ποσοστό άνω του 12% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) κατά την περίοδο 2009-2014. Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε ότι "Είναι προφανές πως η συνταγή που ακολουθείται τυφλά από την κυβέρνηση δεν αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αυτό λέει το γεγονός ότι το έλλειμμα είναι αυξημένο κατά 13,7% το πρώτο τετράμηνο του 2011 έναντι ετήσιας πρόβλεψης για μείωση κατά 3,9%, αυτό καταμαρτυρεί η μεγάλη υστέρηση εσόδων που καταγράφει ο προϋπολογισμός. Η στήριξη των οικονομικών δεικτών δεν περνάει μέσα από την δοκιμασία στραγγίσματος ρευστότητας στην οποία έχει υποβληθεί η χώρα και οι πολίτες της. Η επαναλειτουργία, η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας δεν μπορεί παρά να απαιτεί μείωση αντί αύξησης του ΦΠΑ, πρόταση που με σαφήνεια παρουσιάστηκε στο Ζάππειο από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά".

Ο εφιάλτης της ανεργίας

Ο εφιάλτης της ανεργίας γίνεται ολοένα και πιο απειλητικός.


Πάνω από 800.000 είναι οι άνεργοι.


Από αυτούς το 40% είναι Νέοι.


Σχεδόν ένα στα δυο παιδιά που κυκλοφορούν δίπλα μας


αναζητούν απεγνωσμένα μια θέση δουλειάς.


Η ανεργία που καταδικάζει τα όνειρα μιας γενιάς, είναι η πιο τρανή απόδειξη αποτυχίας της κυβερνητι-κής πολιτικής.


Οι πολίτες οργίζονται, αγωνιούν και απαιτούν μια άλλη πολιτική.


Θέλουν να ξαναβρούν την χαμένη ελπίδα.


Η ολοκληρωμένη πολιτική και οικονομική πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, για έξοδο από την κρίση, είναι πια η μόνη διέξοδος.


Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης Σχολικών Βιβλίων 6 Ιουνίου: Οι μαθητές δίνουν νέα ζωή στα σχολικά τους βιβλία

Η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, με επιστολή της στα σχολεία, καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να συμμετάσχουν ενεργά στο Εθελοντικό Πρόγραμμα Επαναχρησιμοποίησης των Σχολικών Βιβλίων, επιστρέφοντας τα βιβλία τους, τη Δευτέρα 06/05/2011, στα σχολεία.


Η δράση αποτελεί πανελλήνια προσπάθεια με στόχο την ανάπτυξη στάσης σεβασμού για το δημόσιο αγαθό, αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηματική αξία του βιβλίου.


Όσα βιβλία έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση θα μοιραστούν στους νέους μαθητές το Σεπτέμβριο 2011, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν για ανακύκλωση.


Το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου 2011 τα σχολεία με το μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών βιβλίων θα βραβευθούν με παροχή εκπαιδευτικού υλικού από το ΟΕΔΒ. Θα βραβευθεί, επίσης, το σχολείο που θα δημιουργήσει την καλύτερη αφίσα προώθησης του Προγράμματος, η οποία θα ανατυπωθεί και θα σταλεί σε όλα τα σχολεία.


Η επιστολή της Υπουργού και η εγκύκλιος για το εθελοντικό πρόγραμμα είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: www.minedu.gov.gr

Ο ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ: Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ - Μίκης Θεοδωράκης

Ο ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ: Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ - Μίκης Θεοδωράκης: "΄΄ΣΠΙΘΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ΄΄ Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ - Μίκης Θεοδωράκης Η πολυσυζητημένη συνάντηση των Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο δεν ήταν ..."

Ανόητα παιχνίδια με τους Έλληνες καταθέτες!

Ανόητα παιχνίδια με τους Έλληνες καταθέτες!



Monday, 30 May 2011 02:54


Άρχισε η μαζική φυγή καταθετών από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα; Μικροκαταθέτες άδειαζαν το ένα ΑΤΜ πίσω από το άλλο το Σαββατοκύριακο; «Τσουνάμι» αναλήψεων χτύπησε τις τράπεζες την Πέμπτη και την Παρασκευή; Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, τα τραπεζικά στελέχη που ερωτώνται απαντούν με μισόλογα και καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις όχι ιδιαίτερα σθεναρές. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι διαχειριστές της ελληνικής κρίσης, στην Αθήνα και το εξωτερικό, έχουν προ πολλού σπάσει όλα τα ρεκόρ ανοησίας...

ΠΡΑΞΗ ΑΚΥΡΗ Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - Μίκης Θεοδωράκης

Σήμερα διάβασα στην Τουρκική εφημερίδα RADICAL ένα πρωτοσέλιδο άρθρο με πανοραμική φωτογραφία του λιμανιού του Πειραιά και με τίτλο «Κελεπούρι η γειτονική χώρα». Στο άρθρο αναφέρεται το μεγάλο ενδιαφέρον της Τουρκίας για τα δύο λιμάνια, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, που π΄ροκειται να εκποιήσει η Κυβέρνηση μαζί με αυτοκινητόδρομους, αεροδρόμια και πολλά έργα υποδομής.


Και διερωτώμαι, τι θα γίνει αν αύριο-μεθαύριο βρεθούμε προ τετελεσμένων εγκλημάτων κατά της χώρας, καθώς όλος ο πλούτος -οικονομικός και ιστορικός- θα ανήκει σε ξένους ιδιοκτήτες; Πώς θα είναι η ζωή μας και πώς θα νοιώθουν οι Έλληνες, όταν λ.χ. το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ανήκει σε Ιάπωνες, η οδός Εγνατία σε Σκοπιανούς, το λιμάνι του Πειραιά σε Τούρκους και η Ακρόπολη σε Γερμανούς; Όταν σε κάθε βήμα θα σκοντάφτουν σε μια ξένη περιουσία; Πώς θα ζήσουν, όταν η χώρα τους θα ανήκει σε άλλους; Σκεφτήκαμε άραγε καλά αυτό το ενδεχόμενο; Το θέτω στην κρίση των μελών της Κίνησης και ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Στην κρίση της ανεξάρτητης νεολαίας που την καλώ να πάρει θέση απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που εάν η Κυβέρνηση και η Τρόικα παραμείνουν στη θέση τους, είναι σίγουρο ότι θα γίνει για μας τραγική πραγματικότητα. Και τι θα κάνουμε τότε; Θα δεχτούμε να ζούμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ξένοι μέσα στην ίδια τη δική μας χώρα;
Άραγε μήπως θα έπρεπε να προειδοποιήσουμε τους υποψήφιους αγοραστές, ότι εμείς οι ανεξάρτητοι Έλληνες, στην περίπτωση που θα γίνουμε εκατομμύρια (γιατί τότε μόνο θα είμαστε σεβαστοί και υπολογίσιμοι από εχθρούς και φίλους) και επιβάλουμε μια Ανεξάρτητη Επαναστατική Κυβέρνηση που θα εκφράζει ΟΛΟ το λαό, θα θεωρήσουμε ως πράξεις απεχθείς (στις οποίες προέβη μια Κυβέρνηση μειοψηφίας πίσω από την πλάτη και ενάντια στη θέληση και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού) και επομένως Άκυρες;
Πιστεύω ότι μπροστά σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή που κρίνεται εάν στο μέλλον θα υπάρχουμε ως ελεύθερος Λαός ή θα έχουμε γίνει θλιβεροί υπηρέτες των νέων ιδιοκτητών της πατρίδας μας, θεωρώ ότι η δήλωση αυτή αναδεικνύεται σε μέγιστο καθήκον του κάθε ανεξάρτητου πολίτη της χώρας αυτής.


ΕΚΚΛΗΣΗ


Καλώ όλα τα μέλη των Σπιθών να προβάλουν την παραπάνω δήλωση με κάθε τρόπο. Να συλλέξουν υπογραφές. Να επιδιώξουν να επικυρωθεί μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις και Διαδηλώσεις. Γιατί όσο η αποδοχή για την ακύρωση του ξεπουλήματος θα αποκτά μαζικότερη αποδοχή, τόσο το ενδεχόμενο να επηρεάσει τους ξένους αγοραστές γίνεται μεγαλύτερο. Γι' αυτό θα πρέπει να μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, για να γίνει διεθνώς γνωστή. Εάν δεν το κάνουμε σήμερα, φοβάμαι πως όταν θα έχουν εγκατασταθεί οι ξένοι αγοραστές, δεν θα μπορεί να υπάρξει άλλος τρόπος για να φύγουν, παρά ο ένοπλος αγώνας! Θέλει άραγε κανείς Έλληνας να ξαναζήσουμε μια τέτοια τραγωδία; Πιστεύω, κανείς! Γι' αυτό ας προσπαθήσουμε να δώσουμε στη Δήλωση το κύρος της μεγάλης λαϊκής συναίνεσης πριν να είναι πολύ αργά.

Αποκηρύσσουν τον Μπουτάρη οι Πόντιοι. Απαξιωτικός απέναντι στον πρόεδρο της Π.Ο.Ε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Απαξιωτικός απέναντι στους Ποντιους και συγκεκριμένα απέναντι στον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιο Παρχαρίδη, εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.



Σύμφωνα με πληροφορίες της e- αυτοδιοικηση, οι δυο άντρες «διασταυρώθηκαν» σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης όπου ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Παρχαρίδης, του εξέφρασε το παράπονο του, γιατί δεν παραβρέθηκε - παρότι προσεκλήθη- στην εκδήλωση για την ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, στην οποία έδωσαν το παρόν περισσότεροι από 10.000 Πόντιοι της πόλης.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) • Να που οδηγεί η ανεύθυνη κινδυνολογία… - Πάνω από 1,5 δις σήκωσαν οι Έλληνες από τις Τράπεζες σε μια μέρα!•Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν. Δ. – Ο Αντώνης Σαμαράς θα εξηγήσει στους βουλευτές ότι δεν είπε «όχι σε όλα»•»Ευρωπαϊκή Επανάσταση της 29ης Μαΐου» -Αποκορυφώθηκαν οι συγκεντρώσεις στις πλατείες



ΑΥΡΙΑΝΗ •Νέα εποχή ανοίγει για το ALTER – Ξεκινάει από σήμερα με στόχο να γίνει το πιο μαχητικό και το πιο ανεξάρτητο κανάλι στη χώρα•Δεν κρατιέται με τίποτα ο κόσμος – Γύρισε την πλάτη στα κόμματα και τους εργατοπατέρες και γεμίζει κάθε βράδυ τους δρόμους και τις πλατείες•Χωρίς φόρους οι ημιυπαίθριοι που «τακτοποιήθηκαν»


ΒΡΑΔΥΝΗ •Παγώνουν τις αιτήσεις συνταξιοδότησης- Το υπουργείο Εργασίας αναζητεί φόρμουλα για να σταματήσει τη μεγάλη φυγή•Α. Σαμαράς προς Κ. Ο. – Συναίνεση με βάση το Ζάππειο ΙΙ•Αναλγησία χωρίς τέλος – Νέα άγρια φοροεπιδρομή - Μέτρα εναντίον μισθωτών και συνταξιούχων καθώς και έκτακτες εισφορές σε ακίνητα και Ι. Χ.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ •Φύγε από την πόλη της θυσίας! – Αποδοκιμασίες από τους συνταξιούχους στην Αγία Λαύρα ( κατά του Γ. Παπανδρέου) – Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να βγει πια από το Μαξίμου, χθες στα Καλάβρυτα τον φύλαγαν 2.000 αστυνομικοί•Οργή λαού- Ξεσηκωμός σε όλη την Ευρώπη – Τουλάχιστον 100.000 διαδηλωτές στο Σύνταγμα•Διαλύει τη χώρα για να την ξεπουλήσει- Ο πανικόβλητος Γιώργος ακύρωσε το Πολιτικό Συμβούλιο και επανέρχεται με νέα πρόταση για συναίνεση συνενοχής


ΕΘΝΟΣ •Κλείστε τώρα μία ΔΕΚΟ, πιέζει η Τρόικα –Δραματικό τελεσίγραφο στην κυβέρνηση εν όψει της 5ης δόσης•Φάκελος – Γιατί ΔΕΝ κινδυνεύουν οι καταθέσεις στις τράπεζες – Αδικαιολόγητος ο πανικός, λένε, οι τραπεζίτες•Ευρωπαϊκό SOS= Κηπευτικά –δηλητήριο από την Ισπανία


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ •»Ηφαίστειο» η Ν. Δ. με τη στάση Σαμαρά στη σύσκεψη των Αρχηγών – Διαφωνούν με την άνευ όρων συναίνεση, αλλά λένε ναι, στη βοήθεια για την πατρίδα•Συγκέντρωση – σεισμός στο Σύνταγμα από «αγανακτισμένους»- Μίκης: «Να φύγει τώρα η κυβέρνηση της ντροπής»•Προσωρινή «στάση πληρωμών» για 300.000 νέους συνταξιούχους


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ •Έσπειραν τρόμο – «θέρισαν» καταθέσεις 1 δις – Αφού πρώτα κινδυνολογούσαν για πτώχευση, τώρα διαβεβαιώνουν ότι θα πάρουμε την 5η δόση•Α. Σαμαράς : Η κυβέρνηση ψάχνει άλλοθι για την αποτυχία στην Οικονομία – Διαπραγματευθείτε μείωση φόρων!•Ξεχείλισε το ποτάμι τη αγανάκτησης στις πλατείες της Ελλάδας – Ο 18χρονος Άρης που ξεκίνησε το κίνημα στο Facebook: «Δεν περίμενα τέτοια απήχηση, μπορούμε να πετύχουμε την αλλαγή»- Ειρηνική διαμαρτυρία και σε πόλεις τη Ευρώπης


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ •Φλερτ στα κρυφά – Παπανδρέου – Σαμαράς άνοιξαν δίαυλο συνεννόησης για τα μέτρα•Και στα φανερά – Πάνω από 80.000 αγανακτισμένου λαού ζήτησαν χθες Πραγματική Δημοκρατία•Σ. Ρομπόλης: Οδεύουμε προς κοινωνικό κραχ


ΕΣΤΙΑ •ΟΙ αντιφάσεις του κ. Παπανδρέου – Καμμία συνέπεια στην κυβερνητική πολιτική•Στο επίκεντρο η ελληνική κρίσις•Ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις (του Μνημονίου)


ΤΑ ΝΕΑ •Η μεγάλη γιορτή της διαμαρτυρίας – Μήνυμα σε κυβέρνηση και τρόικα η μεγαλύτερη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος•Οικονομία – Επιχείρηση «αντι-πανικός» από την κυβέρνηση•Το σχέδιο «Βιέννη» για την Πέμπτη δόση και την επιμήκυνση

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«Σήμα από Σαμαρά για επανεκκίνηση της χώρας»


Με ηγετικό στίγμα και με έντονη την πεποίθηση πως πλέον οι θέσεις του και η ατζέντα του έχουν περάς και έχουν γίνει αποδεκτές από την κοινωνία, ο Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα ξεκαθαρίσει για μια ακόμα φορά τη θέση του προχωρώντας μπροστά και αφήνοντας πίσω του μικροδιαμάχες και τριβές. Με όπλο του τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αλλά κυρίως την ευρύτατη αποδοχή των πολιτών, ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει πλέον να δώσει το σήμα της επανεκκίνησης προς τα εμπρός για να βγει η χώρα μια ώρα πιο γρήγορα από την κρίση. Μιλώντας στους βουλευτές τη Ν. Δ. ο κ. Σαμαράς θα επαναλάβει πως παραμένει ανοιχτός σε κάθε λογική συναίνεση για το καλό του τόπου, υπενθυμίζοντας πως ήδη έχει εδώ και πολύ καιρό κινηθεί σε αυτή τη λογική στηρίζοντας μέτρα και μεταρρυθμίσεις που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα ξεκαθαρίσει μάλιστα πως η συναίνεση αυτή θα πρέπει να βασιστεί στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων του <Μνημονίου, με έμφαση στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, αλλά και τα υπόλοιπα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, όπως είναι η μείωση της σπατάλης και οι αποκρατικοποιήσεις. Ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει στην ανάγκη να υπάρξει διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους, καθώς τόσο η Ιρλανδία όσο και η Πορτογαλία κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να πείσουν την Τρόικα και να περιορίσουν τα σκληρά μέτρα. Από εκεί και πέρα όμως, θα θέσει ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή, τονίζοντας πως δεν νοείται συναίνεση στο λάθος και στην αδιέξοδη πολιτική και πως θα ήταν από μέρους του λάθος να δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση για να συνεχίσει τη μνημονιακή της πολιτική, πολιτική που όπως αποδείχθηκε τον τελευταίο χρόνο, οδηγεί κατευθείαν στον γκρεμό. Στη Ν. Δ. αξιολογούν ιδιαίτερα θετικά τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που δείχνουν πλέον μηδενική ουσιαστικά διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι επαναπαύονται. Στη δημοσκόπηση μάλιστα της Pulse που δημοσίευσε ο Τύπος της Κυριακής, ύστερα από τρία χρόνια παίρνει κεφάλι, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να καταρρέει. Έτσι, η Ν. Δ. συγκεντρώνει το 19,5% έναντι 19% του ΠΑΣΟΚ, ενώ το ποσοστό του προέδρου του κόμματος ισοβαθμεί με το ποσοστό του πρωθυπουργού στο ερώτημα της καταλληλότητας. Όλοι οι δείκτες και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας καταγράφουν την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, ενώ η κοινή γνώμη κατά 84,1% απαντά ότι «ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση δεν γνωρίζουν που πηγαίνουν και το σχέδιο που ακολουθούν αλλάζει από μέρα σε μέρα». >Παράλληλα, ενώ το 79,8% δηλώνει ότι θα συμφωνούσε με την αξιοποίηση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου για την εξυγίανση της οικονομίας, το 82,6% απαντά απερίφραστα ότι «δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση να υλοποιήσει το σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας».


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 11 με τίτλο :


«Γιατί είπα «όχι»» στον Παπανδρέου»


ΜΕ συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας σήμερα και με τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη ο Αντώνης Σαμαράς, ξεκινά διπλή πορεία, λίγα σαρανταοκτάωρα μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Με αυτές τις κινήσεις ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ότι ο μηχανισμός του και η πορεία του στον λαό με οδηγό το Ζάππειο ΙΙ, θα συνεχιστεί στοχευμένα σε νομούς και περιφέρειες, όχι μόνο από τον ίδιο, αλά και από τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Σαμαράς πραγματοποιεί την κάθοδό του στην Κρήτη λίγες ώρες μετά το συνέδριο του κόμματος της κ. Μπακογιάννη και είναι η πρώτη που πραγματοποιεί σε μια «δύσκολη» έδρα μετά την εκλογή του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Για τον σκοπό αυτό, πολλά στελέχη τόσο του Οργανωτικού του κόμματος όσο και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Άκης Γεροντόπουλος επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες το νησί ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος της περιοδείας του προέδρου του κόμματος. Στη Συγγρού επενδύουν στην περιοδεία Σαμαρά στην Κρήτη, καθώς θωρούν ότι μπορεί να βάλει «ταφόπλακα» στα σχέδια της ΔΗ. ΣΥ. Και να λειτουργήσει συσπειρωτικά στη βάση των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας. Στην τριήμερη περιοδεία του που ξεκινά την Τρίτη, ο πρόεδρος της Ν. Δ. θα επισκεφθεί τους νομούς Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου. Σήμερα ο κ. Σαμαράς έχει συγκαλέσει στις 12.30 συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν. Δ. για να ενημερώσει τους βουλευτές του για τα αποτελέσματα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών αλλά και για να χαράξει τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ο πρόεδρος της Ν. Δ, θα επισημάνει μεταξύ άλλων: - Δεν πρόκειται να δώσω συναίνεση σε μια αποδεδειγμένα λάθος συνταγή – Δεν θα υποκύψω σε πιέσεις και εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα. – Δεν πρόκειται να συνυπογράψω μια πολιτική που ισοπεδώνει την οικονομία και διαλύει την κοινωνία – Δεν πρόκειται να δεχτώ εξωθεσμικές και αντισυνταγματικές λογικές. Ο κ. Σαμαράς θα ξεκαθαρίσει ότι «αν ο κ. Παπανδρέου πιστεύει πράγματι στη συναίνεση, η λύση είναι απλή: να τολμήσει επιτέλους την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Να προχωρήσει στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τα υπόλοιπα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας. Να συμφωνήσουμε μεταξύ μας και να πάμε μετά να διαπραγματευθούμε με την τρόικα». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ζητήσει τη συστράτευση και τη συμπόρευση των βουλευτών αλλά και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να γίνουν γνωστές οι θέσεις του κόμματος για έξοδο από την κρίση και να γίνει συνείδηση στους πολίτες ότι υπάρχει λύση, υπάρχει ελπίδα…

Λαοθάλασσα βούλιαξε το Σύνταγμα!

Πρωτοφανείς διαστάσεις προσέλαβε η συγκέντρωση των Αγανακτισμένων πολιτών στο Σύνταγμα το βράδυ της Κυριακής!



Λίγο μετά τις 9 το βράδυ είχαν κατακλυστεί όχι μόνο η Πλατεία Συντάγματος, αλλά και η Αμαλίας, η Φιλεlλήνων, η Μητροπόλεως, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην πλατεία, η οποία κυριολεκτικά ασφυκτιούσε!


Περισσότεροι από 100 χιλιάδες συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων! Στους παλαιότερους η συγκέντρωση θύνισε κάτι από τις τεράστιες πολιτικές συγκεντρώσεις της δεκαετίας του ΄80 και του ΄90, τότε που τα πούλμαν που μίσθωναν τα κόμματα εξουσίας έφερναν κόσμο από όλη την Ελλάδα στο Σύνταγμα ή στο Πεδίον του Άρεως.


Πολίτες κάθε ηλικίας, με εντυπωσιακή συμμετοχή της νεολαίας, συνέρρεαν μέχρι αργά το βράδυ στη συγκέντρωση και η Ελλάδα έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη.


Με έντονο παλμό και δυναμικότητα οι «Αγανακτισμένοι Έλληνες» εξέφρασαν ειρηνικά την αντίθεσή τους στα μέτρα αυστηρής λιτότητας, που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, δίνοντας το δικό τους δυναμικό παρόν στην πανευρωπαϊκή μέρα συγκέντρωσης.


Οι ομάδες περιφρούρησης καθώς και η έγκαιρη αστυνομική παρέμβαση απέτρεψαν την εκδήλωση επεισοδίων καθώς μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή.


Σημαίες, σφυρίχτρες, πανό και άδεις κατσαρόλες με τα γνωστά μηνύματα ενάντια στο μνημόνιο «πρωταγωνίστησαν» και την Κυριακή!


Την τιμητική της είχε, βεβαίως, και η Βουλή με τα γνωστό σύνθημα "Να καεί, να καεί, το μπ... η Βουλή" και τα ανά τακτά διαστήματα φασκελώματα.


Αντιθέτως, ο Θεόδωρος Πάγκαλος σχεδόν αγνοήθηκε, παρόλο που το Σάββατο είχε την τιμητική του, λόγω των απαξιωτικών χαρακτηρισμών που είχε χρησιμοποιήσει για το κίνημα των Αγανακτισμένων σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.


Πάνω από την πλατεία στήθηκε και εξέδρα, όπου έπαιξαν μουσική συγκροτήματα, ενώ δεν έλειψαν και happenings με ξυλοπόδαρους, ακροβάτες κλπ. Συνεχίζεται, δε, η «κατασκήνωση» χιλιάδων νέων, ενώ δόθηκαν και θεατρικές παραστάσεις.


Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές μεγάλες πόλεις της χώρας.


Διαβάστε αναλυτικά το χρονικό των διαδηλώσεων στις πόλεις: Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ηλεία, Κρήτη, Ρόδος, Εύβοια, Τρίκαλα.


Οι Αγανακτισμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το απόγευμα της Δευτέρας,

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Πανευρωπαϊκό ραντεβού «Αγανακτισμένων» σήμερα

Πανευρωπαϊκή ραντεβού δίνουν οι "Αγανακτισμένοι" πολίτες την Κυριακή, καθώς χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες προγραμματίζουν -μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης- διαμαρτυρίες σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Tις μεγάλες ειρηνικές συγκεντρώσεις είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χιλιάδες χρήστες μέσω του SKAI.gr.



Τη συμπαράστασή του στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» εκφράζει με ανοιχτή επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης.


Ο μεγάλος μουσουργός, χαιρετίζει την πρωτοβουλία και ζητά «να φύγει η κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, όπως τονίζει, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα».


"Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, που βασίζονται σε ένα συναίσθημα, σε μια οργή" χαρακτηρίζει τους "Αγανακτισμένους πολίτες" ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.


Αναφερόμενος στο κίνημα των «Αγανακτισμένων», στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Κυριακή με Δράση", ο προσκείμενος στη Δημοκρατικής Συμμαχία ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε ότι «οι άνθρωποι αυτοί είναι ανάγκη να πολιτικοποιηθούν και να προχωρήσουν σε βαθύτερη πολιτική διαπίστωση: Από το τι δεν μου αρέσει, στο τι μου αρέσει.»

ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ...

«Kελεπούρι από την Ελλάδα» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ραντικάλ της Τουρκίας.



Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα και το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση, παρουσιάζεται έντονο ενδιαφέρον από τουρκικής πλευράς για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.


Μάλιστα, φόντο στο πρωτοσέλιδο είναι μια φωτογραφία από το λιμάνι του Πειραιά!


Η εφημερίδα μάλιστα προχωρά και ένα βήμα παραπέρα, καθώς φιλοξενεί δηλώσεις τούρκων επενδυτών που εμφανίζονται έτοιμοι να καταθέσουν προτάσεις προς την Ελλάδα.

Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ



Σημαίνει ο Θεός, σημαίνει η γης, σημαίνουν τα επουράνια,
Σημαίνει κι η αγιά Σοφιά, το μέγα μοναστήρι,
Με τετρακόσια σήμαντρα κι εξηνταδυό καμπάνες,
Κάθε καμπάνα και παπάς, κάθε παπάς και διάκος.
Ψάλλει ζερβά ο Βασιλιάς, δεξιά ο πατριάρχης,
Κι απ' την πολλή την ψαλμουδιά εσειόντανε οι κολόνες.
Να μπούνε στο χερουβικό και να βγει ο Βασιλέας,
Φωνή τους ήρθε εξ' ουρανού κι απ'αρχαγγέλου στόμα.
«Πάψετε το χερουβικό κι ας χαμηλώσουν τ'άγια,
παπάδες πάρτε τα γιερά και σεις κεριά σβηστείτε,
γιατί είναι θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει.
Μόν'στείλτε λόγο στη Φραγκιά, να ρτούνε τρία καράβια
Το να να πάρει το Σταυρό και τ'άλλο το Βαγγέλιο,
Το τρίτο,το καλύτερο,την ΄Αγια Τράπεζά μας,
Μη μας την πάρουν τα σκυλιά και μας τη μαγαρίσουν».
Η Δέσποινα ταράχτηκε ,κι εδάκρυσαν οι εικόνες.
«ΣΩΠΑΣΕ ΚΥΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΟΛΥΔΑΚΡΥΖΕΙΣ,
ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ, ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΝΑΙ»

Το τραγούδι που ακούγεται στο βίντεο είναι το "Της άρνης το νερό" με ερμηνευτή τον Σταύρο Σιόλα και κέρδισε το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης και είναι σε σύνθεση και στίχο του ίδιου.


Της Άρνης το νερό
Της Άρνης το νερό
Της αρνησιάς...
Της αρνησιάς τη βρύση


Της Άρνης το νερό
το ήπιες και...
το ήπιες και μ' αρνήθης

Αχ, αγάπη μου, στα χείλη στάξε να το πιω
της Άρνης το πικρό νερό,
κι αν σε ξεχάσω, αν σ'αρνηθώ
και πάλι εσένα άμα σε δω
κι αν σε ξεχάσω, αν σ' αρνηθώ
και πάλι εσένα θ' αγαπώ


Της λήθης το στενό
το πέρασες...
το πέρασες κι εχάθης

Αχ, αγάπη μου, στα χείλη στάξε να το πιω
της Άρνης το πικρό νερό,
κι αν σε ξεχάσω, αν σ'αρνηθώ
και πάλι εσένα άμα σε δω
κι αν σε ξεχάσω, αν σ' αρνηθώ
και πάλι εσένα θ' αγαπώ

στα χείλη στάξε να το πιω
της Άρνης το πικρό νερό,
κι αν σε ξεχάσω, αν σ'αρνηθώ
και πάλι εσένα άμα σε δω
κι αν σε ξεχάσω, αν σ' αρνηθώ
και πάλι εσένα θ' αγαπώ...

10 δισ. ευρώ το κέρδος της Γερμανίας σε βάρος της Ελλάδας!

Περίπου 10 δισ. ευρώ είναι το κέρδος της Γερμανίας από την κρίση στην Ελλάδα γράφουν οι Financial Times Deutschland, την ώρα που στο σύνολό τους οι Έλληνες πληρώνουν περισσότερους φόρους και βλέπουν συνεχώς τα εισοδήματά τους να μειώνονται. Μάλιστα ο αρθρογράφος Thomas Fricke καλεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β.Σόιμπλε, να αποκαλύψει την αλήθεια στον γερμανικό λαό και την Bild να σταματήσει την άθλια προπαγάνδα ότι «οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και μπαταχτσήδες». «Μέχρι τώρα μόνον οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους. Η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ακόμα τίποτα. Αντίθετα, έχει ήδη αποκομίσει κέρδος από την κρίση», γράφει ο Τ. Fricke και προσθέτει ότι «αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποκαλύψει ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών στον λαό, και μάλιστα σε κάθε αναγνώστη της "Bild" χωριστά, όπως και στο κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών».



Ο αρθρογράφος των Financial Times Deutschland υπολογίζει ότι η Γερμανία βγάζει μόνο από την πώληση ομολόγων στην Ελλάδα περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ. Προσθέτει ωστόσο ότι τα τεράστια κέρδη για το Βερολίνο έρχονται από την προτίμηση των επενδυτών στα γερμανικά ομόλογα, γεγονός , που έχει ως αποτέλεσμα και την παράλληλη μείωση του γερμανικού χρέους.


Λεφτά όμως βγάζουν οι Γερμανοί και όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πουλάει ομόλογα στην Ελλάδα, ενώ η μερίδα του λέοντος είναι από την διολίσθηση του ευρώ που έχει εκτινάξει στα ύψη τις γερμανικές εξαγωγές.


Ο αρθρογράφος υπολογίζει τα γερμανικά οφέλη από την Ελλάδα στα 10 δισ. ευρώ, όταν μάλιστα τα 22 δις. ευρώ με τα οποία συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης δεν είναι πραγματικά χρήματα αλλά λογιστική αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων.


Για όλα αυτά λοιπόν το άρθρο των FT Deutschland καλεί το Βερολίνο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη με τα δέκα δις. ευρώ που ήδη έχει βγάλει από τους Έλληνες.