Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ


ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ

Γράφει ο Θ.Π.
Σκοπός μου δεν είναι να σε απενοχοποιήσω, εάν εσύ δεν θέλεις να αλλάξεις, ούτε όμως και να σε καλοπιάσω.
Σε λέω Ελληνάκο γιατί δεν είσαι άξιος του παρελθόντος σου και των προγόνων σου.
Τα ξεπούλησες όλα Ελληνάκο για το ευρώ.
Πούλησες την ψυχή σου Ελληνάκο για τα μπιχλιμπίδια που σου υποσχέθηκαν, για τη λάμψη που είδες στα παιχνίδια τους χωρίς να βλέπεις την κόλαση στην οποία σε έριχναν.
Σε ξέρω Ελληνάκο από παλιά.
Σε έχω δει σαν αγρότη να κοιτάς πως θα εισπράξεις ψεύτικες επιδοτήσεις χωρίς να νοιάζεσαι για τη σοδειά σου. Η προηγούμενη γενιά πότιζε με ιδρώτα τις ελίτσες για τις οποίες κουβαλούσε χιλιόμετρα το νερό. Θυμήσου τον πατέρα σου στο χωριό Ελληνάκο και κλάψε.
Σε έχω δει σαν κτηνοτρόφο να κοιτάς πως θα εισπράξεις ψεύτικες επιδοτήσεις χωρίς να νοιάζεσαι για τα ζώα σου. Η προηγούμενη γενιά όμως μεγάλωνε μαζί με τα ζώα της και επικοινωνούσε μαζί τους. Οι αγελάδες Ελληνάκο είχαν όνομα και ζούσαν μαζί με τους ανθρώπους. Δεν ήταν εργαλείο Ελληνάκο. Όταν κάνεις τη ζωή μηχάνημα, τότε δεν θα τη γλυτώσεις ούτε εσύ. Μηχανή έγινες και εσύ Ελληνάκο. Θυμήσου τη μάνα σου στο βουνό και στον κάμπο Ελληνάκο και κλάψε.
Σε έχω δει σαν εργάτη, οικοδόμο, εργολάβο, μηχανικό να κάνεις ότι κακοτεχνία μπορείς στη δουλειά σου και να είσαι στην οικοδομή με το κινητό στο χέρι για να δίνεις εντολές αγοράς και πώλησης στο χρηματιστή σου. Δεν ήταν έτσι παλιά Ελληνάκο. Κοίτα τα κλασσικά κτίρια πως στέκουν αγέρωχα και τα δικά σου με τα “καλύτερα” υλικά είναι τα πιο επικίνδυνα. Κοίτα την Ακρόπολη και κλάψε Ελληνάκο.
Σε έχω δει σαν ιατρό Ελληνάκο να κοιτάς πως θα πάρεις το φακελάκι χωρίς να σε ενδιαφέρει η υγεία των ασθενών σου. Εξαργύρωσες το λειτούργημα με ευρώ Ελληνάκο. Δεν θεραπεύεις από αγάπη αλλά μόνον από συμφέρον γι’αυτό και δεν μπορείς τελικά να θεραπεύσεις, αλλά στο τέλος σκοτώνεις τους ασθενείς σου. Σε έχω δει να παίρνεις σε δέκα λεπτά όσα ο άρρωστός σου σε μία εβδομάδα, σε ένα μήνα όσα σε δέκα χρόνια, σε ένα χρόνο όσο σε δέκα ζωές, και εάν δεν έχει εισόδημα τον αφήνεις να ψοφήσει χωρίς καμία ενοχή Ελληνάκο. Όσο πιο άχρηστος ιατρός είσαι τόσο περισσότερα γυρεύεις να εισπράξεις Ελληνάκο για να αυτοεπιβεβαιωθείς. Αντικατέστησες τη χαρά της προσφοράς με τα μηδενικά που βλέπεις στον τραπεζικό λογαριασμό σου Ελληνάκο. Θυμήσου τον όρκο σου Ελληνάκο και κλάψε.
Σε έχω δει σαν δικηγόρο Ελληνάκο να πατάς επί πτωμάτων. Αντί για δικηγόρος δρας σαν κλεπταποδόχος. Είσαι χειρότερος κλέφτης από τον πελάτη σου γιατί εκείνος μπορεί και να έκλεψε από ανάγκη, εσύ όμως τον κλέβεις “νόμιμα”, συστηματικά και από συνήθεια. Εκείνος μπορεί και να μεταμεληθεί, εσύ όμως ποτέ. Ο ναρκομανής πελάτης σου είναι λιγότερο εξαρτημένος απ’ότι εσύ με το ευρώ. Δεν είσαι δικηγόρος του διαβόλου, αλλά ο ίδιος ο διάβολος Ελληνάκο.
Σε έχω δει σαν δημόσιο υπάλληλο Ελληνάκο να παίρνεις τη μίζα σου για να εξυπηρετήσεις τους κακομοίρηδες που έτυχε να σε έχουν ανάγκη. Να φέρεσαι στους πολίτες σαν σε ζώα Ελληνάκο. Σε έχω δει να μην σε ενδιαφέρει εάν οι πράξεις σου εξυπηρετούν τη χώρα σου αλλά το τομάρι σου και μόνον. Δόθηκαν μάχες στο παρελθόν για να έχεις τα δικαιώματα που είχες Ελληνάκο. Τώρα τα χάνεις και δεν μπορείς να βγάλεις άχνα. Εξαργύρωσες την αξιοπρέπειά σου με ευρώ Ελληνάκο και τώρα που χάνεις τα ευρώ δεν θυμάσαι και τι είναι η αξιοπρέπεια. Πώς είναι να δουλεύεις για να προσφέρεις στο συνάνθρωπό σου και στη χώρα σου. Θυμήσου τους αγώνες που έγιναν για σένα Ελληνάκο και κλάψε.
Σε έχω δει και σαν ιδιωτικό υπάλληλο Ελληνάκο να βρίζεις για την τύχη σου. Να μην κοιτάς πως θα φτιάξεις τις δικές σου συνθήκες αλλά πως θα κατηγορήσεις τους άλλους. Σε έχω δει να δουλεύεις σαν σκυλί για να πας τέλος του μήνα και να τα πετάξεις για να πάρεις ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα ζευγάρι μπότες που κοστίζουν όσο ένα μηνιάτικο. Οι γονείς σου έκαναν θυσίες για να σε σπουδάσουν Ελληνάκο. Μπορεί να περπατούσαν ξυπόλητοι όταν ήταν μικροί για να μην χαλάσουν τα παπούτσια τους. Μπορεί να στερήθηκαν το ψωμί, αλλά εσύ δεν μπορείς χωρίς Timberland, Louis Vuitton καιiphone. Έχεις αλλοτριωθεί Ελληνάκο.
Σε έχω δει σαν ελεύθερο επαγγελματία να κοιτάς πως σε πέντε λεπτά θα βγάλεις το μηνιάτικο. Κατηγορείς τους ιατρούς και είσαι χειρότερος. Ποτέ δεν κόβεις απόδειξη και παραπονιέσαι για τους υπόλοιπους που φοροδιαφεύγουν.
Σε έχω δει σαν παπά Ελληνάκο, την ώρα του μυστηρίου να σε ενδιαφέρει πόσα ευρώ θα κονομήσεις. Τον μαμωνά υπηρετείς έτσι Ελληνάκο όχι τον Θεό.
Σε έχω δει σαν συνδικαλιστή Ελληνάκο να ξεπουλάς τους συναδέλφους σου για να πετύχεις την προσωπική σου ανέλιξη. Σε έχω δει να ξεπουλάς τις επόμενες γενιές και την δημόσια περιουσία προκειμένου να φύγεις πιο νωρίς στη σύνταξη και με χοντρό εφάπαξ. Δεν αντιδράς στο ξεπούλημα της χώρας σου και της περιουσίας της Ελληνάκο, στόχος σου είναι να οδηγείς έντεχνα σε απόγνωση και απογοήτευση τους εργαζόμενους και γι’αυτό σε τοποθετούν εκεί που είσαι.
Σε έχω δει σαν καθηγητή Ελληνάκο, να ενδιαφέρεσαι πώς θα κάνεις κανένα ιδιαίτερο σε μαθητές σου για να τα κονομήσεις. Και εκεί είσαι αδυσώπητος Ελληνάκο. Ζητάς για μια ώρα όσα ο πατέρας του μαθητή σου θα βγάλει σε μία εβδομάδα. Όταν έχεις τη δυνατότητα είσαι κάθαρμα Ελληνάκο.
Σε έχω δει σαν δάσκαλο Ελληνάκο, να τρέχεις στις εκδρομές και στα θέατρα και να προωθείς βιβλία, μπας και σου πέσει και σένα κανένα κοψίδι απ’αυτά που τρώνε οι άλλοι. Θέλεις να μπουν εξετάσεις και στο δημοτικό για να κάνεις και εσύ φροντιστήρια στη ζούλα Ελληνάκο.
Σε έχω δει σαν Πανεπιστημιακό Ελληνάκο. Εσύ που θα έπρεπε να αφυπνίσεις του άλλους, εσύ που είσαι η κορυφή στη γνώση, εσύ που είσαι ο διανοούμενος είσαι και ο πιο ξεφτίλας μαζί. Ξεπουλήθηκες Ελληνάκο. Δεν σε είχαν ανάγκη, αλλά είχαν ανάγκη από τη σιωπή σου και γι’αυτό σε “μπούκωσαν” με ευρώ για έρευνα η οποία φυσικά δεν οδηγούσε πουθενά. Έρευνα που μόνον εσύ και αυτοί που σε πλήρωναν ήξεραν ότι ήταν άχρηστη. Σε αντάλλαγμα παραχώρησες το δικαίωμα να εκφράζεις γνώμη. Παγιδεύτηκες από τα χαρτάκια που σου έδωσαν και πίστεψες ότι ήσουν κάτι. Τίποτε δεν ήσουν Ελληνάκο. Ένας ακόμη πουλημένος ήσουν. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι συνεχίζεις να είσαι. Δεν έχεις καν τη δύναμη να μετανοήσεις γιατί πνίγηκες στον κουβά με τα … ευρώ.
Σε έχω δει σαν τραπεζικό υπάλληλο Ελληνάκο, να ενδιαφέρεσαι για το πώς θα εξυπηρετήσεις τα λαμόγια αφεντικά σου σε βάρος όλου του συνόλου. Εσύ ξέρεις Ελληνάκο πώς παίζεται το παιχνίδι και η βαρύτητα της απάθειάς σου είναι ολέθρια. Αντί να ενημερώσεις το κοινό, επιζητείς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τις περιουσίες και τις ζωές των συνανθρώπων σου, ελπίζοντας ότι έτσι θα σώσεις το τομάρι σου.
Σε έχω δει σαν δεξιό, κεντρώο και αριστερό Ελληνάκο να τρέχεις με τις σημαίες να υποστηρίξεις το κόμμα σου μπας και βολευτείς μέσα από αυτό. Ναι Ελληνάκο, σε έχω δει σαν φιλελεύθερο δεξιό να κοιτάς πως θα βολευτείς στο Δημόσιο. Ο φιλελευθερισμός είναι για τους άλλους, όχι για σένα δεξιούλη Ελληνάκο. Σε έχω δει και σαν αριστερό επιχειρηματία να είσαι ο πρώτος που εφαρμόζει τα μνημόνια και απολύει κόσμο. Είσαι ο αριστερός με την δεξιά τσέπη που λέει ο λαός απαξιώνοντάς σε. Ο κομμουνισμός είναι για τους άλλους, όχι για σένα αριστερούλη Ελληνάκο. Σε έχω δει και σαν κεντρώο να τρέχεις πότε με τον ένα και πότε με τον άλλο. Σαν πασόκος και νεοδημοκράτης μέχρι πριν λίγο καιρό σφαζόσασταν μεταξύ σας και τώρα ο πασόκος στηρίζει τον Σαμαρά και τον Μητσοτάκη και ο νεοδημοκράτης τον Βενιζέλο και τον Παπανδρέου.
Σε έχω δει σαν … (σκέψου τον εαυτό σου)
ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ
Όλα τα παραπάνω δεν αρκούν για να σε κάνουν λαμόγιο.
Έχεις και τα καλά σου Ελληνάκο. Έχεις βαθιά μέσα σου το φιλότιμο που σε χαρακτηρίζει Ελληνάκο.
Σε έχω δει να σηκώνεις το σταυρό σου για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου για να μην τους λείψει τίποτα.
Σε έχω δει να προσφέρεις τα πάντα για να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου.
Σε έχω δει αν και διαιρεμένος να ενώνεσαι και να δημιουργείς ηρωικά έπη.
Δεν είσαι κακός άνθρωπος Ελληνάκο. Βλάκας είσαι. Ναι μεγάλος ΒΛΑΚΑΣ Ελληνάκο.
Τα λαμόγια κατάφεραν να σε ενοχοποιήσουν Ελληνάκο.
Τα λαμόγια που σκοπό έχουν να κατακτήσουν όχι μόνον τη χώρα σου και τη ζωή σου αλλά και την ίδια σου την ψυχή Ελληνάκο.
Όλες αυτές τις παραπάνω “ανθρώπινες” αδυναμίες σου τις προβάλλουν ανά πάσα στιγμή για να σε ξεχωρίσουν από το σύνολο. Το “διαίρει και βασίλευε” είναι το παιχνίδι τους. Σου έριξαν ένα αγαθό που δεν υπάρχει σε επάρκεια, σε έπεισαν ότι η εξασφάλισή του είναι προϋπόθεση επιβίωσης και το αρχέγονο ανθρώπινο ένστικτο έκανε τα υπόλοιπα. Το αγαθό αυτό είναι το ευρώ. Είναι το μόνο αγαθό που είναι εν ανεπαρκεία, μιας και η φύση προσφέρει όλα τα υπόλοιπα αέρα, νερό και τροφή σε πλήρη επάρκεια. Έτσι εξαρτήθηκες από ένα χαρτί Ελληνάκο.
Σε καλομάθανε με τα ευρώ τους. Ξέχασες πως υπήρχες και πριν το ευρώ. Ξέχασες πως ζούσες και πριν. Έμαθες να ζεις με δανεικά, γιατί τα ευρώ είναι δανεικά Ελληνάκο. Λες και εσύ δεν έχεις χαρτί για να τυπώσεις. Κάθε ευρώ που κυκλοφορεί είναι δανεισμένο Ελληνάκο. Κάθε ευρώ που βάζεις στην τσέπη σου είναι δανεικό και εσύ και τα παιδιά σου θα το πληρώσουν με σκλαβιά Ελληνάκο. Εάν όμως έχεις πολλά, τότε μπορείς να είσαι ήσυχος, τα υπόλοιπα αδέλφια σου και τα παιδία τους θα πληρώσουν γι’αυτά. Όμως εσύ είσαι ανάδελφος Ελληνάκο, είσαι φεντεραλιστής και κοσμοπολίτης και έτσι δεν σε πειράζει ποιός θα την πληρώσει, αρκεί να μην είσαι εσύ.
Τους εμπιστεύτηκες αλλά αυτοί σε πούλησαν Ελληνάκο. Θεώρησες πως δεν χρειάζεται να ενημερωθείς για το τι είναι το χρήμα, ποιος το τυπώνει, πώς λειτουργούν οι τράπεζες, σε ποιόν ανήκει η κεντρική σου τράπεζα και σε ποιόν ανήκει η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Ομοίως δεν αναρωτήθηκες ποτέ σου Ελληνάκο, ποιός νομοθετεί στην Ευρώπη για την Ελλάδα.
Εμπιστεύτηκες τους δημοσιογράφους, τους ειδήμονες και τους πολιτικούς Ελληνάκο, οι οποίοι όμως δεν ήταν παρά υπαλληλίσκοι των λαμογίων. Ήταν και είναι οι αχυράνθρωποι Ελληνάκο. Ήταν και είναι κενοί περιεχομένου. Κύμβαλα αλαλάζοντα. Είναι αυτοί που θέλουν να σε γεμίσουν ενοχές για να μην μπορείς να αντιδράσεις. Βλέπεις δελτία ειδήσεων και δεν ενημερώνεσαι. Ακούς τους πολιτικούς και δεν καταλαβαίνεις. Βλέπεις τους ειδήμονες και φοβάσαι Ελληνάκο. Δεν σου υπόσχονται καν πλέον λύση. Σε φοβίζουν για να μην μπορείς να σηκώσεις το κεφάλι σου και δεις και ελευθερωθείς. Έχεις αυτοενοχοποιηθεί Ελληνάκο και βρίσκεσαι στην αδράνεια που βρίσκονται και τα ζώα όταν τα ζαλίζεις πριν τους κόψεις το λαιμό.
Θέλουν να σε κάνουν να νιώθεις ξενοφοβία Ελληνάκο. Έχουν ενοχοποιήσει τον όρο εθνικιστής για να σε απομακρύνουν από τα στοιχεία από τα οποία μπορείς να αντλήσεις το κουράγιο και την κατανόηση που απαιτούνται για να τους στείλεις στο διάβολο και να διεκδικήσεις την Ελευθερία σου. Τσαλακώνουν ανθρώπινα όντα και το ονομάζουν “Ξένιος Ζευς”. Μετέτρεψαν τη χώρα σου σε ξέφραγο αμπέλι και σε διαιρούν να είσαι είτε εθνικιστής είτε διεθνιστής. Και στις δύο περιπτώσεις αυτοί θα σε καταδικάσουν. Μην μασάς Ελληνάκο. Στείλε στο διάβολο τα λαμόγια. Ποτέ δεν ήσουν ξενόφοβος. Εάν δεν είχες το ευρώ Ελληνάκο, όλοι αυτοί οι ξένοι θα ήταν εδώ; Εάν δεν είχες γίνει ξέφραγο αμπέλι στη διακίνηση των κεφαλαίων, όλοι αυτοί θα ήταν εδώ; Ε, σε διαβεβαιώνω λοιπόν πως χωρίς ευρώ και ΕΕ, εδώ θα ήταν μόνο οι οικογενειάρχες ξένοι οι οποίοι θα τιμούσαν τον τόπο που τους θρέφει και θα μπορούσες να ζεις και πάλι με τις πόρτες ξεκλείδωτες. Θυμήσου όταν ήσουν μικρός, ήσουν φτωχός αλλά δεν φοβόσουν έτσι. Θυμήσου και κλάψε για να λυτρωθείς. Σε έχουν ρίξει στην κόλαση Ελληνάκο.
ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ
Έχεις υποχρέωση να ξυπνήσεις. Έχεις υποχρέωση απέναντι στον εαυτό σου κατ’αρχήν. Πρέπει να θυμηθείς τι είναι η αξιοπρέπεια. Δεν φταις εσύ. Είσαι το θύμα. Είσαι το ψάρι που του βάζουν το δόλωμα και “τσιμπάει”. Δεν φταίει το ψάρι. Απλά την πάτησε. Έτσι “τσίμπησες” και εσύ με το ευρώ. Και εάν έχεις φτάσει στο σημείο που δεν μπορείς να αντιδράσεις γιατί αισθάνεσαι τόσο λαμόγιο, κάνε το τουλάχιστον για τα παιδιά σου. Και εάν ούτε για αυτά, τουλάχιστον για τον περίγυρό σου. Και εάν ούτε για αυτόν, τουλάχιστον για τα θύματά σου. Κάνε το σαν εξιλέωση στο τέλος. Να ξέρεις πάντως πως δεν φταις Ελληνάκο. Σου το επαναλαμβάνω, είσαι απλά ΒΛΑΚΑΣ. Μεγάλος ΒΛΑΚΑΣ.
“Οι φίλοι σου σού είπαν που θα σε ανεβάσει, αλλά δεν σου είπαν που θα σε ρίξει” και τώρα κάθε 3 μήνες περιμένεις τη δόση σου. Πρεζάκιας είσαι Ελληνάκο και ας ρίχνεις στον καιάδα τους ναρκομανείς. Ευρω-πρεζάκιας είσαι.
Δεν θέλω να σε αποενοχοποιήσω Ελληνάκο, εάν δεν είσαι έτοιμος να αλλάξεις τον τρόπο δράσης σου. Είσαι απλά βλάκας, γιατί δεν σου δόθηκε η δυνατότητα να είσαι λαμόγιο. Πρέπει να καταλάβεις όμως ότι και εσύ σαν πολιτικός, σαν δημοσιογράφος, σαν τραπεζίτης ή σαν λαμόγιο τα ίδια θα έκανες, γιατί τον ίδιο θεό προσκυνάς. Απλά έτυχε να είσαι από κάτω.
ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ
Μερικές αλήθειες που εάν καταλάβεις μπορείς να ελευθερωθείς από τις ενοχές.
Η κεντρική σου τράπεζα ήταν πάντα ιδιωτική και ας την έλεγες “ΕΛΛΑΔΟΣ”. Ανήκε πάντα στα λαμόγια. Αυτό σου το έκρυψαν όλα τα ΜΜΕ και ας διάβαζες έγκριτες εφημερίδες, άκουγες ραδιόφωνα και έβλεπες όλα τα δελτία ειδήσεων στα κανάλια τους. Σου το έκρυψαν επίσης και όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί.
Τουλάχιστον όμως τα τελευταία περίπου 40 χρόνια είχες την δραχμή για εσωτερικές συναλλαγές χωρίς χρέος. Γι’αυτό δεν χρεοκόπησες Ελληνάκο, ενώ οι πολιτικοί αχυράνθρωποι έκαναν πάντα ότι τους πρόσταζαν τα λαμόγια. Και τότε κάποιοι απατεώνες “έκλεβαν” δισεκατομμύρια δραχμές, αλλά οι δραχμές έμεναν εδώ και συμμετείχαν στην ανάπτυξη δίνοντας δουλειά σε άλλους ανθρώπους. Η κλεψιά ήταν μία εξαιρετικά κατακριτέα πράξη αλλά το αποτέλεσμά της ήταν άδικη αναδιανομή του πλούτου. Δεν είχε επίδραση στο έλλειμμα και το χρέος της χώρας και γι’αυτό δεν πρέπει να αυτοενοχοποιήσαι με το “όλοι μαζί τα φάγαμε”. Τώρα τα κλεμμένα φεύγουν για έξω Ελληνάκο και εδώ ξανα-δανειζόμαστε αυτά τα λεφτά για να κινηθεί η οικονομία. Δεν σε δικαιώνω απατεωνίσκο, απλά θέλω να καταλάβεις τη διαφορά της βαρύτητας που έχει η πράξη της κλεψιάς με την πράξη της εξόδου του συναλλάγματος από τη χώρα, την οποία έχουμε νομιμοποιήσει λόγω ΕΕ.
Το ευρώ το δανείζεται το κράτος από τις ιδιωτικές τράπεζες (νταβατζήδες) πολύ ακριβότερα απ’ότι θα μπορούσε να το δανείζεται από την Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα.
Το κράτος σου δεν έχει δικαίωμα να τυπώσει νόμισμα. Πρέπει να το δανειστεί. Γι’αυτό σε λέω ΒΛΑΚΑ Ελληνάκο. Έχεις εκχωρήσει το βασικότερο δικαίωμά σου στα λαμόγια.
Πώς είναι δυνατόν να ξεχρεώσεις ποτέ Ελληνάκο; Αφού για να πληρώσεις τους τόκους πρέπει να δανειστείς και πάλι και έτσι βουλιάζεις συνέχεια όλο και βαθύτερα στο χρέος;
Ξύπνα Ελληνάκο. Δεν είσαι λαμόγιο. Είσαι απλά ΒΛΑΚΑΣ.
Όλο το νομοθετικό έργο έρχεται πακέτο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πότε ασχολήθηκες για το τι ψηφίζουν εκεί Ελληνάκο; Πότε τα κανάλια ασχολήθηκαν με το τι θα ψηφισθεί στην ΕΕ; Ποιοί είναι οι Ευρωβουλευτές σου και ποιό το έργο τους; Απλά επισκέπτες στις Βρυξέλλες είναι Ελληνάκο. Τους “μπουκώνουν” με ευρώ για να το βουλώνουν. Πίστεψέ με ότι δεν είναι μόνον οι Έλληνες έτσι. Όλοι οι ευρωβουλευτές το ίδιο είναι Ελληνάκο. Κάποιοι υπάλληλοι των λαμογίων ετοιμάζουν τους νόμους και οι Ευρωβουλευτές υπάρχουν απλά για να νομιμοποιούν τη διαδικασία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένωση των λαμογίων Ελληνάκο.
Ξύπνα Ελληνάκο. Δεν είσαι λαμόγιο. Είσαι όμως περισσότερο ΒΛΑΚΑΣ από τους υπόλοιπους. Γιατί;
Οι μεγάλοι απατεώνες (βλέπε τράπεζες) σε όλον τον κόσμο κατέρρευσαν το 2008, εκτελώντας εντολές των λαμογίων, Ελληνάκο. Ποιός θα την πλήρωνε; Εδώ αποφάσισαν να γυρίσουν το παιχνίδι και να πουν ότι φταίει το κράτος και όχι οι τράπεζες. Αυτό Ελληνάκο δεν θα γινόταν χωρίς προδότες εκ των έσω. Σκέψου και μόνος σου Ελληνάκο, ποιός έδωσε τα λεφτά στις τράπεζες; Ποιός φούσκωσε το έλλειμμα για να ενοχοποιήσει το κράτος; Ποιός δανείζεται για να τα δίνει στις τράπεζες; Ανακεφαλαιοποίηση Ελληνάκο σημαίνει να πληρώσουν αυτοί που δεν έχουν για να καλύψουν αυτούς που τα έφαγαν. Όλα αυτά θα τα πληρώσεις εσύ και τα παιδιά σου Ελληνάκο και είναι τόσο πολλά που δεν φτάνει η περιουσία σου. Θα δώσεις και την ψυχή σου και των παιδιών σου την ψυχή Ελληνάκο.
ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ
Μπορεί να υπήρξες απατεώνας και μπορεί ακόμη να είσαι.
Όλο αυτό όμως είναι ένα τίποτα μπροστά σε αυτό που κάνουν τα διεθνή λαμόγια σε συνεργασία με τους ντόπιους πράκτορές τους και τους δωσίλογους πολιτικούς και δημοσιογράφους.
Είσαι πολύ μικρός για να δημιουργήσεις πρόβλημα στη χώρα, όσο απατεώνας και να είσαι.
Ακόμη και όλοι μαζί δεν μπορείτε να δημιουργήσετε το πρόβλημα που δημιουργεί μια τράπεζα τρίτης κατηγορίας. Το πρόβλημα είναι συστημικό.
Έχεις υποχρέωση να το καταλάβεις και να παλέψεις.
Μην αισθάνεσαι μόνος σου Ελληνάκο. Σε όλο τον κόσμο άνθρωποι αφυπνίζονται καθημερινά. Ξυπνούν μετά από έναν εφιάλτη 300 ετών τουλάχιστον. Το διαδίκτυο άνοιξε ένα “παράθυρο” στη γνώση που δεν ήταν προσβάσιμη. Είναι “παράθυρο” γιατί όπως άνοιξε, σύντομα θα το κλείσουν. Πρέπει να προλάβεις να καταλάβεις και να περάσεις τουλάχιστον το μήνυμα στις επόμενες γενιές ότι ο άνθρωπος δεν γεννήθηκε για να είναι σκλάβος των διεθνών λαμογιών-τραπεζιτών. Υπάρχει και η Ελευθερία Ελληνάκο. Εάν εσύ δεν μπορείς να την δεις και να την βιώσεις μίλα τουλάχιστον στα παιδιά σου για αυτήν. Στην επόμενη γενιά θα διαστρεβλώσουν πλήρως την έννοια της λέξης. Ήδη και τώρα υπάρχει σύγχυση για το τι σημαίνει η λέξη Ελευθερία. Πες τους ότι για αυτήν πέθαναν οι πρόγονοί σου και όχι για το ευρώ.
ΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΑΚΟ
Ο χρόνος τρέχει γρήγορα. Σύντομα δεν θα μπορώ να σε λέω Ελληνάκο. Θα έχει χαθεί κάθε έννοια πατρίδας. Μαζί με την εθνική σου κυριαρχία θα παραδόσεις και την εθνική σου ταυτότητα. Θα είσαι πλέον Ευρωσκλαβάκος και όχι Ελληνάκος.
Δεν είσαι λαμόγιο. Εύχομαι σύντομα να πάψεις να είσαι και ΒΛΑΚΑΣ και όσο διαιρεμένοι και να είμαστε τώρα, σύντομα όλοι μαζί, χωρίς τα λαμόγια, μια παρέα, να τραγουδάμε όπως παλιά:
Ολαρία – ολαρά, με σουραύλια και βιολιά
θα βρεθούμε όλοι μαζί στο πανηγύρι, θα ‘ναι όλη η παλιά μας συντροφιά
και θα πιούμε από το ίδιο το ποτήρι και την πιο πικρή γουλιά
ο μαρκήσιος Ντε Σαντ μ’ ένα χίπη, ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά
ο γραμματέας μαζί με τον αλήτη κι η παρθένα με τον σατανά


Βιολογική ασπιρίνη Κρήτης…Η επανάσταση ήρθε από τα νότια!


Η νέα βιολογική ασπιρίνη φέρει την Κρητική υπογραφή. Ήρθε για να αλλάξει άρδην όλα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για την προστασία της υγείας μας από τα κρυολογήματα και την κοινή γρίπη.

Πρόκειται για μία μαγική κάψουλα που αποτελείται αποκλειστικά από τρία είδη κρητικών βοτάνων διαλυμένων σε ελαιόλαδο!!!!
Η μαγική αυτή κάψουλα παρασκευάσθηκε από ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, αποτελεί παγκόσμια πατέντα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και συνδυάζει την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη.
Εμπνευστές αυτής της ιδέας είναι οι καθηγητές Ιατρικής Ηλίας Καστανάς και Χρήστος Λιόνης και ο καθηγητής Βιολογίας Στέργιος Πυρίντσος ενώ για την παρασκευή της κάψουλας συμμετείχαν η Ένωση Αγροτικού Συναιτερισμού Ρεθύμνου και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Gallenica. Αναμένεται ακόμα η πιστοποίησή της από τον ΕΟΦ καθώς και από τις ευρωπαϊκές αρχές και την αμερικανική FDA.
Το πλέον σίγουρο είναι ότι η κρητική ασπιρίνη θα ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας, αφού όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες παρόλο που τα συστατικά της είναι εντελώς φυσικά το νέο αυτό σκεύασμα αποτελεί φάρμακο και όχι συμπλήρωμα διατροφής!!!! Όπως είχε εσφαλμένα χαρακτηρισθεί!!!
Στόχος των επιστημόνων δεν είναι να αντικαταστήσουν ή να αχρηστεύσουν την παραδοσιακή ασπιρίνη αλλά να εισάγουν στην αγορά ένα φυσικό φάρμακο, βγαλμένο από την κρητική γη.
Οι θεραπευτικές διότητες του φυσικού αυτού φαρμάκου προέρχονται από τα τρία κρητικά βότανα που θεωρούνται ευεργετικά για τον οργανισμό μας, διαλυμένα σε ελαιόλαδο, οι φαρμακευτικές ιδιότητες του οποίου είναι γνωστές από την αρχαιότητα.
Η ιδέα της έρευνας βασίστηκε σε λαϊκές παραδόσεις που μαρτυρούσαν πως το συγκεκριμένο αφέψημα ήταν παλιά κρητικό γιατρικό κατά της γρίπης. Η 12χρονη έρευνα ήρθε να επιβεβαιώσει τις λαϊκές παραδόσεις. Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι οι Κρητικοί που κατανάλωναν το κοκταίηλ βοτάνων παρουσίαζε ισχυρή αντίσταση στα κρυολογήματα και στις λοιμώξεις.
Παρόλα αυτά ο καθηγητής Ηλίας Καστανάς αρνείται να.....
αποκαλύψει την φόρμουλα του νέου φαρμάκου:
«Το φάρμακο θα αποτελέσει παγκόσμια πατέντα. Αν αποκαλύπταμε κάποιο από τα τρία βότανα, πολύ φοβάμαι ότι θα είχαμε το φαινόμενο της τηλεοπτικής “φραπελιάς”, όταν όλοι πήγαιναν και κούρευαν τα φύλλα της ελιάς και τα χτυπούσαν στο μίξερ».
«Τα υλικά από τα οποία αποτελείται η κάψουλα δεν παρουσιάζουν, μέχρι στιγμής, επιπτώσεις στην υγεία. Η δοσολογία που θα συστήνεται θα είναι παρόμοια με την κατανάλωση 2 με 3 ροφημάτων την ημέρα»
«Η πολιτεία δεν μας παρείχε καμία απολύτως βοήθεια για την παρασκευή του φαρμάκου. Τα κονδύλια για την έρευνα και την παραγωγή του τα αντλήσαμε από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ρεθύμνου και τη φαρμακευτική εταιρεία»
Η βιολογική ασπιρίνη της Κρήτης αποτελεί ένα από τα πιο λαμπρά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στον τομέα της φαρμακολογίας.
Η έγκριση του αναμένεται στα μέσα του 2013 από τον ΕΟΦ, ενώ η τιμή πώλησής του δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 1 ευρώ.
Το φυσικό αυτό φάρμακο:
•Προστατεύει από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού
•Ανακουφίζει από το κρυολόγημα
•Καταπολεμά την κοινή γρίπη
•Είναι αντιπυρετικό
•Έχει αναλγητικές ιδιότητες

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ!!!!!

Η οικονομία σε αριθμούς * Σωρευτική μείωση του ΑΕΠ την περίοδο 2008 - 2012, 20,1%. Περαιτέρω μείωση το 2013. * Συνολική μείωση της απασχόλησης την περίοδο 2009 - 2012, 17,5%. Ανεργία στο 24,5% κατά μέσο όρο το 2012 αλλά 27% τον Νοέμβριο του 2012. Περαιτέρω άνοδος το 2013. * Αρνητικός πληθωρισμός το 2013 στο -0,1%. * Αναμενόμενη μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος το 2013, στο 7,3% στο σύνολο της οικονομίας και στο 8% στον επιχειρηματικό τομέα. Σωρευτικά η μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος την τριετία 2012 - 2014 θα φθάσει το 17,6% υπερκαλύπτοντας τον στόχο του μνημονίου (15%). * Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας κατά 12,05% το 2012 και κατά 8,7% το 2013. Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας το 2013 θα έχει υπερκαλύψει το σύνολο των απωλειών της περιόδου 2001-2009. * Το 21,4% του πληθυσμού (2.341.400 άτομα) βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της «σχετικής φτώχειας». 

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Βροχή μετεωριτών προκαλεί υλικές ζημιές σε χωριά της κεντρικής Ρωσίας


Υλικές ζημιές σε πολλά κτήρια σε διάφορες περιοχές της κεντρικής Ρωσίας, στα Ουράλια όρη προκάλεσε βροχή μετεωριτών, η οποία είχε ως συνέπεια να υπάρξουν εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας.


Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σχολείο της περιοχής του Τσέλιαμπινσκ.
«Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών, χωρίς να πέσουν κομμάτια τους στη Γη. Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ», δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Αντιμετώπισης Καταστροφών στο πρακτορείο Ιντερφαξ.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ο κύκλος των συγχωνεύσεων στις μεγάλες τράπεζες βαίνει προς το τέλος του και μένουν σε εκκρεμότητα οι μικρές τράπεζες – Περίπου 500 καταστήματα θα κλείσουν έως το 2015 – Σχεδιάζουν hot story…αλλά μόνο η Alpha και η Πειραιώς μπορούν να πείσουν


Ο κύκλος των συγχωνεύσεων στις μεγάλες τράπεζες βαίνει προς το τέλος τους. Η DGCom έχει προειδοποιήσει ότι οι μεγάλες τράπεζες έχουν φθάσει στα όρια τους και πλέον ξεκινάει η επόμενη φάση της αφομοίωσης των τραπεζών που έχουν εξαγοραστεί και βεβαίως η δύσκολη φάση των αυξήσεων κεφαλαίου.

Οι αυξήσεις κεφαλαίου 
Οι ελληνικές συστημικές τράπεζες καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που δεν θα ξεπεραστούν εύκολα.
Καλούνται να συγκεντρώσουν το 10% της ελάχιστης συμμετοχής σε αμκ 18,8 δις ευρώ άρα 1,88 δις ευρώ αλλά συνολικά θα έχουν λάβει πλέον των 30 δις ευρώ μαζί με τα ομολογιακά μετατρέψιμα σε μετοχές  και αν συμπεριληφθούν και τα funding gap των τραπεζών που εξαγοράστηκαν φθάνουν τα 37-38 δις ευρώ.
Μαζί με τις προνομιούχες μετοχές ύψους 4 δις ευρώ και αφαιρώντας το 10% της ελάχιστης συμμετοχής των αμκ θα χρωστούν στο ΤΧΣ και στο ελληνικό κράτος περίπου 42 δις ευρώ.
Θα πρέπει να επιστρέψουν 34,5 δις ευρώ καθώς το funding gap δεν επιστρέφεται.
Οι τράπεζες και οι τραπεζίτες πρέπει να βρουν το νέο hot story.
Προφανώς δεν μπορεί να είναι τα Βαλκάνια αυτό το story έπαιξε πριν 6-8 χρόνια.
Δεν μπορεί να είναι η υψηλή κερδοφορία και η υψηλή μερισματική πολιτική καθώς κέρδη θα εμφανίσουν από το 2014 ή 2015 ενώ μέρισμα δεν μπορούν να διανείμουν όσο έχουν κρατική στήριξη.
Δεν μπορεί να είναι το story της συμμετοχής στην ανάκαμψη της οικονομίας καθώς οι μέτοχοι – επενδυτές πάντα θα θυμούνται ότι πρέπει να επιστραφούν 34,5 δις ευρώ μόνο από τις συστημικές τράπεζες Εθνική/Eurobank, Alpha και Πειραιώς.
Το μόνο hot story που μπορούν να πωλήσουν οι τράπεζες είναι ότι παραμένοντας εν δυνάμει ιδιωτικές θα έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν και σε βάθος χρόνου να ανακτήσουν την μετοχική και τραπεζική τους ταυτότητα.
Να εμφανιστεί ένας ξένος επενδυτής και να αγοράσει το 10% ή 15% μιας ελληνικής τράπεζας με μέτοχο το ΤΧΣ, δεν έχει κανένα επιχειρηματικό νόημα.
Όμως οι τράπεζες με τις λιγότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις και τις μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνουν εν δυνάμει ιδιωτικές είναι η Alpha και η Πειραιώς.
Αυτές οι δύο τράπεζες έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα και μεγαλύτερη ευελιξία.
Από τις επαφές των συμβούλων Morgan Stanley από την Εθνική, J P Morgan για την Alpha και Barclays για την Πειραιώς γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργήσουν το νέο hot story στον χώρο του banking.

Άνιση και άδικη η μεταχείριση των μικρών τραπεζών 

Στις μικρές τράπεζες οι εκκρεμότητες είναι πολλές, ωστόσο όπως έχει τονιστεί είναι αδιανόητο οι μικρές τράπεζες να χρειάζονται άμεσα να βρουν 1,65 δις ευρώ ειδάλλως θα σπάσουν σε καλή και κακή τράπεζα και οι μεγάλες να χρειάζονται 1,8 δις ευρώ περίπου για να καλύψουν το 10% της ελάχιστης συμμετοχής των αμκ διατηρώντας τον εν δυνάμει ιδιωτικό τους χαρακτήρα.
Είναι άνιση η αντιμετώπιση των μικρών τραπεζών.
Θα πρέπει ΤΧΣ, ΤτΕ και Τρόικα να συναποφασίσουν ότι αν συγκεντρώσουν το 51% ή το 67% των κεφαλαιακών τους αναγκών οι μικρές τράπεζες να παραμείνουν ιδιωτικές ενώ το ΤΧΣ να συμμετάσχει ως μέτοχος μειοψηφίας.

Η φάση των συγχωνεύσεων 
Σε αυτή την φάση οι μέτοχοι θα αρχίσουν να κερδίζουν και οι εργαζόμενοι θα χάσουν.
Εκτιμάται ότι περίπου 500 καταστήματα θα έχουν κλείσει έως το 2015 με ότι αυτό συνεπάγεται για θέσεις εργασίας. Ωστόσο οι συγχωνεύσεις θα επηρεάσουν όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους ενώ ένας πυρήνας έως 5000 ατόμων ίσως τεθεί ή βρεθεί εκτός εργασίας.
Τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου θα κυριαρχήσουν.
Η διαδικασία των συγχωνεύσεων ωστόσο θα είναι επώδυνη καθώς στην πορεία θα διαπιστωθεί ότι πολλά ετερόκλητα σχήματα συγχωνεύθηκαν, διαφορετικές κουλτούρες διαφορετικές αντιλήψεις.
Το επόμενο διάστημα θα είναι περίοδος έντονης εσωστρέφειας για τις ελληνικές τράπεζες.

Το συμπέρασμα 

Θα πρέπει να πούμε προκαταβολικά ότι ο μέτοχος των τραπεζών θα κερδίσει από το banking αν αποφασίσει το κράτος να χαρίσει κεφάλαια.
Το υποστηρίζουμε εδώ και 1,5 χρόνο περίπου και θα συνεχίσουμε να το υποστηρίζουμε.
Επειδή οι μέτοχοι νέοι ή παλαιοί είναι αδύνατο να επιστρέψουν 34,5 δις ευρώ στο ελληνικό κράτος και στο ΤΧΣ θα βρεθούν στρατηγικοί επενδυτές που θα αγοράζουν από το ΤΧΣ στο ¼ των επενδεδυμένων κεφαλαίων. Μέχρι εκείνη την περίοδο έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. 

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ! ΑΔΙΚΗ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ


  • Γ. Μιχελάκης: Άδικη η φορολόγηση προσημειωμένων και υποθηκευμένων ακινήτων

Κοινωνικά άδικη χαρακτηρίζει ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης ενδεχόμενη φορολόγηση προσημειωμένων και υποθηκευμένων ακινήτων και φέρνει το θέμα στη Βουλή με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα... 

Όπως αναφέρει, «δεν μπορεί να παραγνωριστεί κατά το σχεδιασμό της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας το γεγονός ότι πολλά ακίνητα είναι προσημειωμένα ή υποθηκευμένα». 

«Αναμφίβολα», συνεχίζει, «θα ήταν κοινωνικά άδικο και νομικά οξύμωρο να επεκταθεί η φορολόγηση ενός ακινήτου και στο ποσό, για το οποίο έχει ήδη γίνει εγγραφή προσημείωσης ή υποθήκης, εξαιτίας της προφανούς και αντικειμενικής οικονομικής αδυναμίας του ιδιοκτήτη του».

  • Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

  • Κύριε Υπουργέ,
Τα δυσβάστακτα και επώδυνα μέτρα που έχουν επιβληθεί κατά την τελευταία τριετία λόγω της κρίσης και η δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών επιτάσσουν περισσότερο από ποτέ την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών.
Άλλωστε αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι το φορολογικό σύστημα θα πρέπει να λειτουργεί όχι μόνο ως μέσο διεύρυνσης των δημοσίων εσόδων, αλλά παράλληλα ως ένας μοχλός αναδιανομής του πλούτου και ένας μηχανισμός άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων.
Υπό το πρίσμα αυτό δεν μπορεί να παραγνωριστεί κατά το σχεδιασμό της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας το γεγονός ότι πολλά ακίνητα είναι προσημειωμένα ή υποθηκευμένα.

Αναμφίβολα θα ήταν κοινωνικά άδικο και νομικά οξύμωρο να επεκταθεί η φορολόγηση ενός ακινήτου και στο ποσό, για το οποίο έχει ήδη γίνει εγγραφή προσημείωσης ή υποθήκης, εξαιτίας της προφανούς και αντικειμενικής οικονομικής αδυναμίας του ιδιοκτήτη του.
Επί παραδείγματι ο ιδιοκτήτης ακινήτου αξίας 100.000 ευρώ που αποκτήθηκε με τραπεζικό δανεισμό 60.000 ευρώ, καταβολή μετρητών 40.000 ευρώ και είναι προσημειωμένο ή υποθηκευμένο, θα πρέπει να επωμιστεί το φορολογικό βάρος που αντιστοιχεί μόνο στο ποσό των 40.000 ευρώ και όχι στο σύνολο της αξίας του ακινήτου.
Επειδή η ρητή συνταγματική επιταγή του άρθρου 4 παρ. 5 προβλέπει ότι : «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους»,
Επειδή τυχόν επιβολή φορολογίας επί του ποσού που είναι προσημειωμένο ή υποθηκευμένο ένα ακίνητο υπερβαίνει το προσήκον μέτρο θίγοντας την αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή μια από τις βασικές αρχές του δικαιϊκού μας συστήματος,
Επειδή με τη φορολόγηση προσημειωμένου ή ενυπόθηκου περιουσιακού στοιχείου διακυβεύεται η φορολογική δικαιοσύνη και προσβάλλεται η κοινή περί δικαίου αίσθηση,
  • Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
  • Ποια είναι η θέση σας για το ανωτέρω ζήτημα;
Πως θα διασφαλίστε την αποτροπή της άδικης και υπέρμετρης φορολόγησης των ιδιοκτητών προσημειωμένων και υποθηκευμένων ακινήτων

Ο ερωτών Βουλευτής 
Ιωάννης Μιχελάκης

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΤΣ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ


Μεταξύ πολλών Φορέων του Δημοσίου στους οποίους εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους πολλών δις ευρώ, περιλαμβάνεται και το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, του οποίου οι αντίστοιχες ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται σε 180 εκ. ευρώ περίπου. Αποτέλεσμα τούτου είναι η αδυναμία του ΜΤΣ να εξοφλήσει υποχρεώσεις του έναντι τρίτων από το έτος 2009 έως το 2012.
Μετά από συνεργασία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καράμπελα αποφασίστηκε η καταβολή του ποσού αυτού βάσει χρονοδιαγράμματος, με στόχο την ικανοποίηση των εκκρεμουσών οφειλών του ΜΤΣ, εντός του έτους 2013.
Η ως άνω ενέργεια εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της Κυβερνητικής Πολιτικής για την ταχύτερη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, προς αποκατάσταση της αξιοπιστίας και φερεγγυότητας του καθώς και την τόνωση της ρευστότητας της αγοράς, σύμφωνα με τις οδηγίες του Πρωθυπουργού.