Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Κρίσιμες επαφές Παπαδήμου με Σαμαρά και Καρατζαφέρη το απόγευμα - Στο επίκεντρο οι συζητήσεις για ανασχηματισμό και εκλογές - Προς τα τέλη Μαρτίου οι εκλογές;

Κρίσιμες συναντήσεις με τους Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, στο πλαίσιο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, με σκοπό να συζητήσει για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών μετά την ολοκλήρωση του έργου που καλείται να φέρει σε πέρας η κυβέρνηση.



Στο επίκεντρο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ θα βρεθούν, επίσης, οι προωθούμενες από την κυβέρνηση μειώσεις των επικουρικών συντάξεων, αλλά και οι συζητήσεις για ανασχηματισμό και εκλογές.


Η συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον κ. Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί στις 18:30, ενώ η συνάντησή του με τον κ. Καρατζαφέρη είναι προγραμματισμένη για τις 20:00.


Χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε ότι είναι στη διάθεση του κ. Παπαδήμου για να συγκαλέσει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, εάν κριθεί σκόπιμο μετά από τον γύρο επαφών.


Προς τα τέλη Μαρτίου οι εκλογές;

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα οι εκλογές δείχνουν να πηγαίνουν, λόγω PSI, προς τα τέλη Μαρτίου, προοπτική, η οποία δε βρίσκει αντίθετη τη Νέα Δημοκρατία.


Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν ότι η συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά ζητήθηκε από το αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος θέλει να βάλει τέλος στα σενάρια για μεγάλη παράταση της κυβέρνησης, ενώ δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι «στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά δεν συγκυβερνά».


Παράλληλα, αυτό που παρατηρούν στη Νέα Δημοκρατία είναι ότι η κυβέρνηση συνεργασίας έχει ανακόψει την ανοδική πορεία του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, γεγονός που ανησυχεί τους επιτελείς για το ενδεχόμενο να χαθεί η αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: