Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

ΜΕΓΑΛΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Όταν ο Πρωθυπουργός έλεγε πριν ακόμη απ’ τη ΔΕΘ ότι έχουμε μεγάλη οικονομική κρίση όχι μόνο κανείς δεν άκουσε αλλά το πέρασαν ελαφρώς και μάλιστα με ειρωνεία. Καταλόγισαν δε την ευθύνη όλα τα μέσα ενημέρωσης ότι δεν κάνει την απαιτούμενη κοινωνική πολιτική τη στιγμή που όλο το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα κατέρεε. Η επίσκεψή του στην Τράπεζα της Ελλάδας πέρασε κι αυτή χωρίς προβληματισμό. Θεωρήθηκε ως μια εθιμοτυπική επίσκεψη. Όμως ο Πρωθυπουργός γνώριζε το πρόβλημα κι έπρεπε να πάρει τις απαιτούμενες πληροφορίες για να θωρακίσει την οικονομία μας, η οποία τόσο ευάλωτη και μικρή έπρεπε να έχει την αντίστοιχη φροντίδα.
Ο κ. Καραμανλής έχει και το νου και την γνώση και πολύ περισσότερο παίρνει τις θέσεις την κατάλληλη στιγμή. Δείχνει την προσήλωσή του στην λαϊκή εντολή να κυβερνήσει τη χώρα έστω και μόνος του και με όλα τα λάθη του.
Ποιος ή ποιοι μπορούν να αντιληφθούν την θέση του Πρωθυπουργού αυτή την ώρα; Κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που αντιλαμβάνονται την κρίσιμη αυτή ώρα, τη θέση της δικής μας οικονομίας μέσα σε ένα τόσο ρευστό περιβάλλον, όταν μεγάλες οικονομίες τραυματίζονται ανεπανόρθωτα και μεταβιβάζουν όλα τα δεινά και τις αδυναμίες διαχείρισης των χρημάτων στους πολίτες!
Δεν άκουσα, δεν διάβασα πουθενά αν οι κινήσεις της Κυβέρνησης ήταν σωστές και έγκαιρες για την θωράκιση της οικονομίας και των συμφερόντων των πολιτών. Δεν άκουσα τις θέσεις άλλων πολιτικών για την άμεση απόφαση του ΥΠΕΘΟ για την αύξηση του ορίου διασφάλισης των καταθέσεων των πολιτών από 20000 σε 100000 ευρώ.
Κρίση είναι θα περάσει αλλά να ξέρουμε ότι το ξεκάθαρο μυαλό το χρειαζόμαστε, χωρίς αγκυλώσεις και προκαταλήψεις, έξω από κομματικές επιρροές και μικροκομματικές αντιλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: