Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 10 με τίτλο :


«»Ισχυρή εντολή για τις ανάγκες του τόπου» ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς»


Η εικόνα αποσύνθεσης που παρουσιάζει πλέον η κυβέρνηση αλλά και το ΠΑΣΟΚ, κάτι που επιβεβαιώθηκε πλήρως με το κλίμα που επικράτησε στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος, σχολιάζεται πλέον έντονα από τα στελέχη της Ν. Δ., που εκτιμούν πως η μόνη λύση για τη χώρα είναι η προσφυγή στις κάλπες. Ο Αντώνης Σαμαράς, εξάλλου, στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στον Τύπο της Κυριακής, επεσήμανε πως με την οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου «τα αδιέξοδα θα γίνονται όλο και μεγαλύτερα, όλο και πιο αξεπέραστα» και με τον έλεγχο να έχει χαθεί τόσο όσον αφορά στα ελλείμματα όσο και το χρέος. Στη συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα , αφού όχι μόνο ζήτησε εκλογές, αλλά και ξεκαθάρισε πως ζητά από τον ελληνικό λαό «ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις», έτσι ώστε να έχει τα χέρια του λυμένα για τις μεγάλες ανάγκες που έχει ο τόπος. «Ο λαός», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν. Δ., «δεν θέλει μια ετερόκλητη κυβέρνηση- μια κυβέρνηση κουρελού, όπου όλοι θα τσακώνονται για μια θεσούλα», εκφράζοντας τη βεβαιότητα για αυτοδυναμία της Ν. Δ. στις επόμενες εκλογές. Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως πολύ σύντομα ο Γιώργος Παπανδρέου θα επανέλθει στα σενάρια συγκυβέρνησης παρά το γεγονός ότι από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης φρόντισε να μην αναφερθεί στο θέμα. Ο Αντώνης Σαμαράς εξάλλου, θεωρεί ως δεδομένο πως πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα βάλει και πάλι στο λαό τα γνωστά διλήμματα επενδύοντας στο φόβο. Φρόντισε όμως για μια ακόμα φορά να κόψει κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο συναίνεσης – πόσο μάλλον για συγκυβέρνηση. «Είναι πρόσχημα να παραμείνουν στην κυβέρνηση αυτοί που έπεσαν έξω σε όλα», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ν. Δ., ο οποίος απέρριψε τα σενάρια συγκυβέρνησης. «Δεν επιδιώκω τη συγκυβέρνηση, όταν μου το πρότεινε ο κ. Παπανδρέου τη δέχθηκα αλλά προσωρινά, με άλλον πρωθυπουργό και με προοπτική σε εύλογο μεταβατικό διάστημα να επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο και να αλλάξουμε αυτά που – ολοφάνερα πια- δεν δούλεψαν», δήλωσε στη συνέντευξή του ο Αντώνης Σαμαράς. Σε ό,τι αφορά το μέτωπο της οικονομίας, ο πρόεδρος της Ν. Δ. ξεκαθάρισε πως το πρόβλημα δεν είναι το πώς εφαρμόζεται το πρόγραμμα αλλά το ίδιο το Μνημόνιο και ζητεί τη δραστική αλλαγή του. Παρουσιάζοντας τη δική του πλατφόρμα για τη διακυβέρνηση της χώρας επεσήμανε μάλιστα πως με την κατάλληλη επαναδιαπραγμάτευση θα υπάρξει ένα εναλλακτικό «σχέδιο Β» , ένα σχέδιο το οποίο βασίζεται ήδη στην πρόταση που έχει καταθέσει η Ν. Δ. Βασικό στοιχείο μάλιστα της οικονομικής πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει ο ίδιος είναι, η μείωση των φορολογικών συντελεστών,, μια μείωση η οποία, όπως αποδεικνύεται, θα μπορέσει να αυξήσει τα έσοδα του κράτους. … ( το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 5 με τίτλο :


«Οδεύουμε προς εκλογές – Προετοιμάζονται για τη ΔΕΗ στη Ν. Δ. »


ΣΤην τελική ευθεία έχει μπει η επεξεργασία της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, η οποία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον μια και θα είναι το συνοπτικό κυβερνητικό του πρόγραμμα, την ώρα που ο πρόεδρος της Ν. Δ. αναμένει εξελίξεις και πρόωρες κάλπες. Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία των εισηγήσεων από διάφορα στελέχη, τομεάρχες και επιτελείς του κ. Σαμαρά από έναν στενό πυρήνα συνεργατών του, ενώ ο ίδιος θα φιλτράρει το τελικό κείμενο και θα κάνει τις προσθαφαιρέσεις που θα κρίνει σκόπιμες. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι συνεργάτες του για τις προθέσεις του, αλλά το δια ταύτα παραμένει σφραγισμένο μυστικό στη Συγγρού. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. , σύμφωνα με πληροφορίες της «β» θα ρίξει βάρος στο πολιτικό σκέλος της ομιλίας του, καθώς και στο οικονομικό του πρόγραμμα, αφού βλέπει ότι η ώρα που θα κληθεί να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες είναι πολύ πιο κοντά από όσο υπολόγιζαν αρχικά πολλοί, ενώ σύμφωνα με στενό του συνεργάτη, τόσο ο επιχειρηματικός κόσμος, όσο και οι εργαζόμενοι επιθυμούν να γνωρίζουν τι θα σημαίνει για τους ίδιους , αλλά και για τον τόπο, η διακυβέρνηση της χώρας από τη Ν. Δ. Ο κ. Σαμαράς θα δώσει προοπτική και ελπίδα με την ομιλία του, δεσμευόμενος για τα αποτελέσματα των προτάσεών του, για τα οποία και θα δώσει χρονοδιάγραμμα.. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ » σελ. 10 με τίτλο :


«Ικανοποίηση για τις δημοσκοπήσεις»


Ικανοποίηση προκαλούν στη Ν. Δ. οι πρώτες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και που δείχνουν ότι πλέον παγιώνεται το προβάδισμα που είχε καταγραφεί ήδη από την άνοιξη , υπέρ του κόμματος. Η διαφορά πλέον με το ΠΑΣΟΚ κυμαίνεται 0,6 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της KAPA Research που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», μέχρι 4,8 μονάδες σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» και την ALCO , ΚΑΙ 5, 1 σύμφωνα με την MRB και τη «Real News”. Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ξεκαθαρίζουν πως παρακολουθούν στενά τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες εκφράζουν τις τάσεις που επικρατούν στην κοινωνία τη συγκεκριμένη στιγμή, τονίζουν όμως πως είναι σαφές ότι οι πολίτες στηρίζουν πλέον στη μεγάλη πλειοψηφία τους τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά, καταποντίζοντας από την άλλη την αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια: