Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 10 με τίτλο :


«Στήριξη των ανέργων εδώ και τώρα ζήτησε ο Σαμαράς»


Την έντονη ανησυχία του για τη ραγδαία αύξηση του ποσοστού των ανέργων στη χώρα μας, που, όπως τόνισε, πλήττονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον σήμερα από την κρίση, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. ενημερώθηκε από τη διοίκηση του Οργανισμού αλλά και τους εργαζομένους για την πολύ δύσκολη κατάσταση που υπάρχει, καθώς οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται πλέον κάθε μέρα. Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την έντονη ανησυχία του τόσο για τους νέους που δεν βρίσκουν πλέον δουλειά, όσο και για εκείνους που λόγω τη τραγικής κρίσης έχουν χάσει τη δουλειά τους, ενώ ήταν πολύ κοντά στη σύνταξη. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. κάλεσε τον ΟΑΕΔ να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει για να στηρίξει τον Έλληνα άνεργο και ζήτησε να υπάρξουν, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, μετρήσιμα αποτελέσματα και μηδενικές καθυστερήσεις. Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρ. Λυκουρέντζος και ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τη Νέας Δημοκρατίας κ. Ν. Νικολόπουλος.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 6 με τίτλο :


« «Εκλογές για να σωθεί η Ελλάδα»»


Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο είναι έτοιμη για εκλογές, αλλά από εδώ και πέρα στην κορυφή της ατζέντας της μπαίνει το αίτημα για πρόωρες εκλογές. Όλο και περισσότερα κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσσονται υπέρ του αιτήματος να στηθούν «εδώ και τώρα» κάλπες. Παράλληλα, κάνουν σαφή την άποψη ότι όσο παραμένει η καταρρέουσα κυβέρνηση του διδύμου Παπανδρέου – Βενιζέλου «γαντζωμένη» στην εξουσία τόσο περισσότερο καταστροφικό είναι το αποτέλεσμα για τη χώρα. Η επιλογή αυτή της Ν. Δ. σηματοδοτεί μια νέα προσέγγιση που δεν γίνεται συμπτωματικά τώρα. Στη Συγγρού, πιστεύουν ότι η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στα πολιτικά της αδιέξοδα από τη μια, και από την άλλη σε έναν ακήρυχτο εσωκομματικό πόλεμο, που κάθε μέρα έχει νέα επεισόδια. Ο συνεκτικός κρίκος, που είναι η «εξουσία» δεν αρκεί πλέον να λειτουργήσει ως βαλβίδα ασφαλείας, μια και οι πολιτικές φιλοδοξίες και το ένστικτο επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ ως κομματικού μηχανισμού δημιουργεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον που αναζητεί μια διέξοδο. Η πιπίλα της συναίνεσης και το δόλωμα της συγκυβέρνησης δεν απέδωσαν ούτε καν επικοινωνιακά και άρχισε η αναδίπλωση. Και οι ίδιοι στην Ιπποκράτους πιστεύουν -- παρά τα όσα λέει δημόσια ο κ. Παπανδρέου – ότι ήδη λειτουργούν λες και βρίσκονται σε άτυπη προεκλογική περίοδο, με τις συνδιασκέψεις που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα, σε μια προσπάθεια επανασυσπείρωσης του μηχανισμού. Χθες, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον Real Fm, επιβεβαίωσε τη στρατηγική επιλογή της Ν. Δ. , στο θέμα της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη, τονίζοντας: «Αυτή τη στιγμή, το όποιο κόστος των πρόωρων εκλογών είναι πολύ μικρότερο από το κόστος που έχει η χώρα από την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία .Ζητήσαμε εκλογές από τη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να κυβερνήσει». Σχολιάζοντας τα θέματα της συναίνεσης και της συγκυβέρνησης ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε ότι «όποιος δεν μπορεί να κυβερνήσει ονειρεύεται συγκυβερνήσεις» ενώ ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι «Στο λάθος δεν πρόκειται να πούμε ναι. Αλλά, όπως καταψηφίζουμε νομοσχέδια που είναι στη λάθος κατεύθυνση, έτσι ψηφίζουμε και νομοσχέδια που κινούνται προς τη σωστή»… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 3η σελίδα του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» με τίτλο :


«ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ…»»


«…Η κυβέρνηση αυτή του ΠΑΣΟΚ, δύο χρόνια τώρα καίει συστηματικά την Ελλάδα. Την πάει απ το κακό στο χειρότερο! Όσο αυτή η κυβέρνηση μακροημερεύει τόσον η Ελλάδα θα εκμετρά ημέρες… « (Από την «Ελευθεροτυπία»)

Δεν υπάρχουν σχόλια: