Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ντροπή για τη χώρα

Σε μία περίοδο κρίσιμη για τη χώρα, κατά την οποία καταγράφεται μεγάλη έξαρση όλων των μορφών ε-γκληματικότητας, είναι ανεπίτρεπτο, είναι απαξιωτικό για την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα και την επιχειρησιακή δυνατότητα των αστυνομικών, να προχωρά η κυβέρ-νηση στην περικοπή δαπανών που αφορούν την υλικοτεχνική υποδομή, τη συντήρηση κτιρίων, τη συντή-ρηση των υπηρεσιακών οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. και την προμήθεια καυσίμων για την κίνησή τους.


Η εικόνα περιπολικών που μένουν ακινητοποιημένα, τόσο στην Αθήνα, όσο και σε επαρχιακές πόλεις, είτε επειδή έχουν κάποια βλάβη και η υπηρεσία αδυνατεί να τα επισκευάσει, είτε επειδή η υπηρεσία δεν έχει να πληρώσει βενζίνη για την κίνησή τους (!), δεν αποτελεί απλώς ντροπή για τη χώρα, αλλά αποδεικνύει και το πώς αντιλαμβάνονται η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την ασφάλεια και την προστασία των Ελλήνων πολιτών. Όπως επίσης και πόσο σέβονται την αξιοπρέπεια του Έλληνα αστυνομι-κού, που παίζει καθημερινά ‘’κορώνα - γράμματα’’ τη σωματική του ακεραιότητα.


Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει άμεσα μέτρα, ώστε να δοθεί λύση για την απρόσκοπτη λειτουργία της Ελ-ληνικής Αστυνομίας και να εξαλειφθούν οι δυσλειτουργίες που δημιουργούν τραγελαφικά φαινόμενα.


Για το σκοπό αυτό κατέθεσα σχετική ερώτηση στη Βουλή, προς τον αρμόδιο υπουργό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: