Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Βιολογική ασπιρίνη Κρήτης…Η επανάσταση ήρθε από τα νότια!


Η νέα βιολογική ασπιρίνη φέρει την Κρητική υπογραφή. Ήρθε για να αλλάξει άρδην όλα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για την προστασία της υγείας μας από τα κρυολογήματα και την κοινή γρίπη.

Πρόκειται για μία μαγική κάψουλα που αποτελείται αποκλειστικά από τρία είδη κρητικών βοτάνων διαλυμένων σε ελαιόλαδο!!!!
Η μαγική αυτή κάψουλα παρασκευάσθηκε από ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, αποτελεί παγκόσμια πατέντα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και συνδυάζει την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη.
Εμπνευστές αυτής της ιδέας είναι οι καθηγητές Ιατρικής Ηλίας Καστανάς και Χρήστος Λιόνης και ο καθηγητής Βιολογίας Στέργιος Πυρίντσος ενώ για την παρασκευή της κάψουλας συμμετείχαν η Ένωση Αγροτικού Συναιτερισμού Ρεθύμνου και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία Gallenica. Αναμένεται ακόμα η πιστοποίησή της από τον ΕΟΦ καθώς και από τις ευρωπαϊκές αρχές και την αμερικανική FDA.
Το πλέον σίγουρο είναι ότι η κρητική ασπιρίνη θα ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας, αφού όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες παρόλο που τα συστατικά της είναι εντελώς φυσικά το νέο αυτό σκεύασμα αποτελεί φάρμακο και όχι συμπλήρωμα διατροφής!!!! Όπως είχε εσφαλμένα χαρακτηρισθεί!!!
Στόχος των επιστημόνων δεν είναι να αντικαταστήσουν ή να αχρηστεύσουν την παραδοσιακή ασπιρίνη αλλά να εισάγουν στην αγορά ένα φυσικό φάρμακο, βγαλμένο από την κρητική γη.
Οι θεραπευτικές διότητες του φυσικού αυτού φαρμάκου προέρχονται από τα τρία κρητικά βότανα που θεωρούνται ευεργετικά για τον οργανισμό μας, διαλυμένα σε ελαιόλαδο, οι φαρμακευτικές ιδιότητες του οποίου είναι γνωστές από την αρχαιότητα.
Η ιδέα της έρευνας βασίστηκε σε λαϊκές παραδόσεις που μαρτυρούσαν πως το συγκεκριμένο αφέψημα ήταν παλιά κρητικό γιατρικό κατά της γρίπης. Η 12χρονη έρευνα ήρθε να επιβεβαιώσει τις λαϊκές παραδόσεις. Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι οι Κρητικοί που κατανάλωναν το κοκταίηλ βοτάνων παρουσίαζε ισχυρή αντίσταση στα κρυολογήματα και στις λοιμώξεις.
Παρόλα αυτά ο καθηγητής Ηλίας Καστανάς αρνείται να.....
αποκαλύψει την φόρμουλα του νέου φαρμάκου:
«Το φάρμακο θα αποτελέσει παγκόσμια πατέντα. Αν αποκαλύπταμε κάποιο από τα τρία βότανα, πολύ φοβάμαι ότι θα είχαμε το φαινόμενο της τηλεοπτικής “φραπελιάς”, όταν όλοι πήγαιναν και κούρευαν τα φύλλα της ελιάς και τα χτυπούσαν στο μίξερ».
«Τα υλικά από τα οποία αποτελείται η κάψουλα δεν παρουσιάζουν, μέχρι στιγμής, επιπτώσεις στην υγεία. Η δοσολογία που θα συστήνεται θα είναι παρόμοια με την κατανάλωση 2 με 3 ροφημάτων την ημέρα»
«Η πολιτεία δεν μας παρείχε καμία απολύτως βοήθεια για την παρασκευή του φαρμάκου. Τα κονδύλια για την έρευνα και την παραγωγή του τα αντλήσαμε από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ρεθύμνου και τη φαρμακευτική εταιρεία»
Η βιολογική ασπιρίνη της Κρήτης αποτελεί ένα από τα πιο λαμπρά επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στον τομέα της φαρμακολογίας.
Η έγκριση του αναμένεται στα μέσα του 2013 από τον ΕΟΦ, ενώ η τιμή πώλησής του δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 1 ευρώ.
Το φυσικό αυτό φάρμακο:
•Προστατεύει από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού
•Ανακουφίζει από το κρυολόγημα
•Καταπολεμά την κοινή γρίπη
•Είναι αντιπυρετικό
•Έχει αναλγητικές ιδιότητες

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το άρθρο που αναδημοσίευσες αναφέρει το όνομα του Ηλία Καστανά.

α) μετά από συντομότατη έρευνά μου βρήκα στο google το παρακάτω link που σου προτείνω να δεις ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ σου την ημερομηνία δημοσίευσής του {20 Δεκ 2010}...!

http://www.goldenmag.gr/archives/10273

β) απορίας (μου) άξιο επίσης είναι ό,τι αναφέρεται στο http://rethemnos.gr/egkrisi-tou-eof-gia-ti-rethemniotiki-aspirini-zitai-to-inka-kritis/ {ΔΕΝ αναφέρει όνομα, ούτε έχει link πηγής, αλλά έχει ημερομηνία 18 Μαϊου 2011}...

γ) έψαξα παντού στο site του πανεπιστημίου Κρήτης..., ανέτρεξα στις καρτέλες "Νέα-Ανακοινώσεις", ξεψάχνισα τον τομέα "Ερευνητική Δραστηριότητα", "Σχολή Επιστημών Υγείας" (που είναι ένα ολόοοοκληρο ξεχωριστό site), αλλά δεν βρήκα ΤΙΠΟΤΕ σχετικό με την περίφημη κρητική ασπιρίνη... {http://www.uoc.gr/}

δ) το άρθρο που αναδημοσίευσες το βρήκα να δημοσιεύεται επίσης, αυτούσιο εδώ: http://holidays-in-rethymnon.blogspot.gr/2010/11/blog-post.html με ημερομηνία 27 Νοεμ 2010...!!

αλλά και εδώ: http://medicalnews.gr/2011/04/%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7/ με ημερομηνία 26 Απρ 2011...

και ξανά-μανά στη 1η Φεβρ 2011... http://alithinapsemata.wordpress.com/2011/02/01/%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B7/


ΠΟΥΘΕΝΑ όμως δεν μπόρεσα να βρω σχετικό άρθρο σε ΕΓΚΥΡΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ενδιαφέροντος site, ούτε ψάχνοντας στα ελληνικά αλλά ούτε και στα αμερικάνικα.