Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Επενδυτές προσοχή στις παγίδες - Τέλη Απριλίου έως τέλη Μαΐου το σοκ της πτώσης των τραπεζικών μετοχών θα είναι μεγάλο – Τότε θα καταγραφούν τα ιστορικά χαμηλά, προετοιμαστείτε….


Επενδυτές προσοχή.
Τέλη Απριλίου έως τέλη Μαΐου το σοκ της πτώσης των τραπεζικών μετοχών θα είναι μεγάλο – Τότε θα καταγραφούν τα ιστορικά χαμηλά, προετοιμαστείτε….
Θα προσπαθήσουμε όχι μόνο να συγκεκριμενοποιήσουμε τον χρόνο της μεγάλης πτώσης των τραπεζικών μετοχών αλλά και να προσδιορίσουμε τις αιτίες της πτώσης.
Με βάση όλες τις ενδείξεις το κρίσιμο διάστημα θα είναι τέλη Απριλίου με τέλη Μαΐου του 2013.
Στο διάστημα αυτό θα καταγραφούν τα ιστορικά χαμηλά των μετοχών των τραπεζών.
Ερώτηση
Ποια μπορεί να είναι τα ιστορικά χαμηλά των τραπεζών;
Η έκθεση της Nomura και οι τιμές στόχοι που τέθηκαν, στα 0,1 ευρώ η τιμή στόχος για Πειραιώς, στα 0,7 ευρώ για Εθνική, στα 0,2 ευρώ για Eurobank και στα 0,6 ευρώ για Alpha Bank αποτελούν αισιόδοξο σενάριο.
Σκεφθείτε κάτι απλό.
Η Εθνική στα 0,70 ευρώ σημαίνει ότι θα έχει υποχωρήσει ο μέσος όρος στα 0,90 ευρώ των τελευταίων 50 συνεδριάσεων.
Αυτό μας δίνει τιμή 0,45 ευρώ αλλά λόγω της πληθώρας των μη ασκηθέντων δικαιωμάτων η πτώση θα ενταθεί.
Είναι πιθανό όχι δεδομένο αλλά πιθανό να δούμε την Εθνική στα 0,30 ευρώ.
Ερώτηση
Γιατί θα πέσουν τόσο πολύ οι μετοχές των τραπεζών;
Η απάντηση είναι η εξής
1)Με την αποκοπή και έκδοση δισεκατομμυρίων δικαιωμάτων είναι ξεκάθαρο ότι το σοκ θα είναι πολύ μεγάλο.
Θα δεχθούν πολύ ισχυρό σοκ οι μετοχές των τραπεζών.
2)Θα προηγηθούν τα reverse split.
Η σχέση 10 παλαιές μετοχές προς 1 νέα θα κυριαρχήσει.
Π.χ. η Πειραιώς αν θεωρητικά η τιμή της αμκ προσδιοριζόταν στα 0,10 ευρώ με reverse split θα επανακαθοριζόταν στο 1 ευρώ κ.ο.κ.
3)Με βάση την παρελθούσα εμπειρία οι χρηματιστηριακές τιμές μετά τα reverse split έχουν επιδείξει τουλάχιστον κακή χρηματιστηριακή συμπεριφορά.
4)Με βάση την παρελθούσα εμπειρία είθισται οι τιμές των μετοχών των τραπεζών να τείνουν να συγκλίνουν προς τις τιμές των αμκ. Αυτό έχει συμβεί και θα επαναληφθεί και στις αμκ των τραπεζών προσεχώς.
5)Με την εισαγωγή των νέων μετοχών επίσης θα υπάρξει μεγάλη πίεση.
Μπορεί το ΤΧΣ να μην πουλάει άρα παρέχει ασφάλεια διαχείρισης της πλειοψηφίας των μετοχών αλλά μην λησμονούμε τις παλαιές μετοχές των τραπεζών.
Αυτές δεν ακυρώνονται και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει πίεση, μεγάλη πίεση.
6)Αν επικρατήσουν επιχειρήματα τύπου, να πωληθούν οι μετοχές ώστε να αγοράσουν δικαιώματα στην αμκ για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην αμκ το σοκ της πτώσης θα είναι πολύ μεγαλύτερο του αναμενόμενου.
7)Μεγάλο κερδοσκοπικό παιχνίδι θα υπάρξει και με τα warrants δηλαδή τα δικαιώματα αγοράς μετοχών στο μέλλον που θα είναι διαπραγματεύσιμα στο χρηματιστήριο.
Σκεφθείτε νέες μετοχές και warrants να διαπραγματεύονται.
Δεν είναι μόνο το arbitrage αλλά η κερδοσκοπία ορισμένων που μπορεί να σκεφθούν το απλό πουλάνε μετοχές και κρατάνε τα warrants που είναι δωρεάν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: