Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ Ο HUGO CHAVEZ


Ο ιστορικός ηγέτης της Βενεζουέλας ο άνθρωπος που αγαπήθηκε στην χώρα του και μισήθηκε διεθνώς ο Hugo Chavez’s απεβίωσε χάνοντας την μάχη με τον καρκίνο.
Ο Chavez’s  πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 58 χρόνων, μετά από μια μακρά μάχη με τον καρκίνο, η οποία καλύφθηκε από μυστήριο.
Υπήρξε μια αμφιλεγόμενη πολιτική προσωπικότητα προσπαθώντας να συνδυάσει τον σοσιαλισμό με τον αντιαμερικανισμό.
Ο Chavez΄s,  επέκρινε συχνά τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την παρέμβαση στην Αμερικανική ήπειρο και τη στάση της Ουάσιγκτον για χώρες όπως το Ιράν.
Σε μια δήλωση του το  2006 στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Chavez’s αποκάλεσε τον Πρόεδρο George W. Bush διάβολο.
Οι δηλώσεις αυτές έδωσαν τροφή για ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις.
Ο Chavez’s προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον τεράστιο  πλούτο σε πετρελαίο της Βενεζουέλας για να βοηθήσει κυβερνήσεις ανά τον κόσμο στο όνομα της «Μπολιβαριανής Επανάστασης» - το όνομά του από Simon Bolivar ο οποίος ηγήθηκε του 19ου αιώνα κινήσεις για τον τερματισμό της αποικιοκρατίας της Ισπανίας σε όλη τη Λατινική Αμερική - κέρδισε πολλούς φίλους.
Κανείς που κατέχει εξουσία στην Αμερική δεν είχε  το χάρισμα του Chavez’s  ή την δύναμη να κινητοποιήσει εκατομμύρια πολιτών.
Το πιο σημαντικό, κανένας άλλος ηγέτης - ακόμη και εκείνοι που μοιράζονται τις ιδέες του, όπως ο Rafael του Ισημερινού,  ο Μοράλες της Βολιβίας ή η Cristina Kirchner της Αργεντινής – δεν έχει τους πόρους και την επιρροή μιας χώρας, όπως η Βενεζουέλα, η οποία διαθέτει τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο.
Σύμφωνα με το σύνταγμα της Βενεζουέλας, η εκλογή θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί  εντός 30 ημερών από το θάνατο του Chavez’s

Δεν υπάρχουν σχόλια: