Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Κλειδώνουν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Μόνος σίγουρος ο Ευ. Βενιζέλος με 190 υπογραφές - Απτόητος ο Παπουτσής, καταθέτει υποψηφιότητα με... μία υπογραφή - Πάγκαλος: Η εκλογή θα γίνει από τη βάση

Σε πλήρη εξέλιξη η μάχη για τη διαδοχή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης στο ΣΕΦ, ενώ αργότερα θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων, μετά τη λήξη της οποίας θα συνεχιστεί η εθνική συνδιάσκεψη.



Την υποψηφιότητα του έχει καταθέσει ο κ. Βενιζέλος, που συγκέντρωσε τελικώς 190 (189+1 δική του) υπογραφές, παρόλο που οι χθεσινές πληροφορίες έκαναν λόγο για πάνω από 200.


Ωστόσο, το Εθνικό Συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα δώσει το ''πράσινο φως'' για πολιτική έγκριση υποψηφιοτήτων, και όχι βάσει των υπογραφών, περίπτωση στην οποία ανοίγει ο δρόμος για τις υποψηφιότητες Στέφανου Τζουμάκα και Χρήστου Παπουτσή.


Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) Γιώργος Ανωμερίτης συναντήθηκε διαδοχικά με τους κυρίους Βενιζέλο και Παπουτσή προκειμένου να βρεθεί μια λύση στην εμπλοκή που έχει προκύψει με την δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας από τον κ. Παπουτσή. Ωστόσο, οι επαφές απέβησαν άκαρπες.


Ο κος Παπουτσής, πάντως δεν πτοήθηκε και κατέθεσε, συμβολικά, υποψηφιότητα μόνο με τη δική του υπογραφή.


Σύμφωνα, πάντως, με τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου, η εκλογή θα γίνει από τη βάση. Ο ίδιος δήλωσε πως ''πρέπει να εφαρμόζονται σε αυτή τη χώρα οι νόμοι, και εντός και εκτός κομμάτων''.


Προσερχόμενος, μάλιστα, στην Εθνική Συνδιάσκεψη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ευχήθηκε ''κάθε δύναμη και επιτυχία στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το έργο που δήλωσε χθες ότι θέλει να αναλάβει, εκείνο της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ''.


Συμπλήρωσε δε ότι το τελευταίο διάστημα, ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε με επιτυχία μία δύσκολη διαπραγμάτευση και εκτίμησε ότι μπορεί να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία ''το έργο που θα του αναθέσουμε σήμερα''.


Μιλώντας, όμως, στην Εθνική Συνδιάσκεψη, ο Στέφανος Τζουμάκας ζήτησε παρά τις διαφωνίες ''να ανακηρυχθούν όλοι υποψήφιοι, όπως έγινε το 2007, γιατί οι απόψεις που εκφράζονται στο ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία, δεν μπορούν να αποκλείονται σε ένα δημοκρατικό κόμμα'', ενώ συμπλήρωσε ότι ευελπιστεί στην πολιτική κρίση και την εμπιστοσύνη του Εθνικού Συμβουλίου.


Σύμφωνα με τον κ. Τζουμάκα, στο ΠΑΣΟΚ ''δεν χρειάζεται αλλαγή προσώπων, αλλά αλλαγή πολιτικής για την ανασύνταξη του πολιτικού κινήματος'', ενώ αντιτάχθηκε στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, χαρακτηρίζοντας τα σχετικά σενάρια ως ''βέβαιη συνταγή για τη διαιώνιση της κρίσης''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: