Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Lagarde: Αποφεύχθηκε ο κίνδυνος μιας σοβαρής κρίσης στην ευρωζώνη - Τα νούμερα του PSI θα είναι ελπιδοφόρα

Αποφεύχθηκε προς το παρόν ο κίνδυνος μιας σοβαρής κρίσης στην ευρωζώνη, ανέφερε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, λίγες ώρες αφότου τελείωσε η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχής στην αναδιάρθρωση του χρέους.



Σχολιάζοντας τη διαδικασία του PSI και τις, μέχρι εκείνη την ώρα, διαρροές, η κ. Λαγκάρντ εξέφρασε την εκτίμηση ότι "τα νούμερα θα είναι ελπιδοφόρα", προσθέτοντας ότι "φαίνεται πως οι αριθμοί είναι ευοίωνοι".


"Πιστεύω ότι ο πραγματικός κίνδυνος μιας κρίσης, μιας σοβαρής κρίσης, προς το παρόν αποφεύχθηκε", δήλωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ, σημειώνοντας ότι "λέω προς το παρόν, επειδή οι Ευρωπαίοι έχουν ακόμη πολλά πράγματα να κάνουν. Εξακολουθούν να μην έχουν ανεγείρει αυτό το τείχος προστασίας που πολλοί τους ζητούν". Εξέφρασε, ωστόσο, την πεποίθησή της πως η Ευρώπη θα συμφωνήσει στο μέγεθος της ασπίδας της κατά της κρίσης του χρέους.


"Η ανάπτυξη είναι ασθενική και το χρέος είναι ακόμη πολύ υψηλό", ανέφερε, ακόμη, η κ. Λαγκάρντ, συνεπώς, όπως είπε, "είναι προς το συμφέρον των Ευρωπαίων να έχουν αυτό το τείχος προστασίας για να σταματήσουν τη διάχυση και να μπορέσουν να βάλουν πολλά χρήματα στις αγορές, αν οι αγορές και οι επενδυτές αποφάσιζαν ξαφνικά να μην ενδιαφέρονται πλέον για το ιταλικό χρέος, για παράδειγμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: