Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Μerkel: Προτεραιότητα η ανάπτυξη της Ελλάδας - Βενιζέλος: Πολύ καλή η προσφορά για το PSI+ - Schaeuble: Πρώιμη η συζήτηση για τρίτο πακέτο διάσωσης - Προσδοκά σε ολοκλήρωση του PSI+ εντός 2 εβδομάδων - Δεν πείθεται η Ολλανδία

Πολύ καλή και μοναδική χαρακτήρισε την προσφορά για το PSI+ o υπουργός Οικονομικών, Eυ. Βενιζέλος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, κάνοντας λόγο για τέσσερα πολύ σημαντικά και ελκυστικά δεδομένα: Την συγχρηματοδότηση, το Αγγλικό δίκαιο, το sweetener (πληρωμή 30 δισ ευρώ σε ρευστό) και την ρήτρα ΑΕΠ.



Αναλυτικά η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου:


"Ύστερα από τις αποφάσεις του προηγούμενου Eurogroup σχετικά με την υιοθέτηση του νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας και την επίσημη έναρξη του PSI, περιμένουμε την ανταπόκριση της αγοράς.


Όπως γνωρίζετε, έχει συμφωνηθεί η συγκεκριμένη μορφή της ανταλλαγής ομολόγων με τον ιδιωτικό τομέα και όλοι αντιλαμβάνονται πολύ καλά πως έχουμε τέσσερα πολύ σημαντικά και ελκυστικά δεδομένα:


Αυτή είναι μια πολύ καλή, μια μοναδική προσφορά. Είμαι βέβαιος πως η αγορά αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά πόσο ξεκάθαρο είναι το μήνυμα μου".


"Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αποτελεί προτεραιότητα των Ευρωπαίων ηγετών και για το λόγο αυτό θα συζητηθεί εκτενώς σήμερα", σημείωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel.


Εξαιρετικά πρώιμη χαρακτήρισε κάθε συζήτηση για τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες.


Ο Schaeuble προσδοκά σε ολοκλήρωση του PSI+ εντός των ερχόμενων δύο εβδομάδων, αν επιτευχθούν οι στόχοι.


"Δεν είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα έχει κάνει όσα πρέπει", δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, J. Kees De Jager, συνεχίζοντας να προκαλεί με την εξαιρετικά αυστηρή του στάση...


Υπάρχουν οι συνθήκες για θετική απόφαση αναφορικά με την Ελλάδα, δήλωσε από την πλευρά του ο Γάλλος ομόλογός του.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΕ, H. V. Rompuy επισήμανε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή είναι αναγκαία για όλα τα κράτη μέλη, ενώ κατέστησε σαφές πως όλοι πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: