Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΑΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσος Αθανασίου μας απέστειλε την πιο κάτω επιστολή, αναφορικά με το γεγονός της διακοπής της εκπομπής των δυο δημοσιογράφων Αρβανίτη και Κατσίμη στη δημόσια τηλεόραση.
Ευχαριστούμε τον βουλευτή κ. Νάσο Αθανασίου.
Δημοσιεύουμε την επιστολή.Βουλή των Ελλήνων

ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (ΝΑΣΟΣ) ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Βουλευτής Αττικής - ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


                                                                                                           Αθήνα, 01.11.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την καρατόμηση των δημοσιογράφων του κρατικού καναλιού ΝΕΤ  Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη, ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νάσος Αθανασίου απέστειλε επιστολή στη γενική γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ), καταγγέλλοντας την ωμή παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στο δημοσιογραφικό έργο της κρατικής τηλεόρασης και ζητώντας την παρέμβασή της για την ηθική και επαγγελαμτική αποκατάσταση των δύο δημοσιογράφων.

Ακολουθεί το πλήρης κείμενο της επιστολής.

ΠΡΟΣ
Κυρία Beth Costa,
Γενική Γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ)

Η πρωτοβουλία μου να επικοινωνήσω μαζί σας  βασίζεται στη βαθιά εκτίμησή μου στη  Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ), με την οποία είχα εποικοδομητική συνεργασία κατά τη δεκαετία του ΄90. Τότε εκπροσωπώντας την πατρίδα μου είχα ζητήσει την βοήθεια του Aidan White για να μην ισχύσει στην Ελλάδα νόμος που περιορίζει την ελευθερία του Τύπου με την πρόφαση καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Επίσης αλησμόνητη θα μείνει η συνεργασία μας στις Βρυξέλλες σχετικά με το «Status of the Working Journalists in Europe» (1992), το οποίο είμαι βέβαιος φυλάσσεται στα αρχεία σας. Θεωρώ τιμή μου ότι το όνομά μου βρίσκεται σε αυτό το ντοκουμέντο μαζί με του Aidan και του προέδρου της ΕΣΗΕΑ αείμνηστου Δημήτρη Μαθιόπουλου.

Δεν είμαι πια μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αλλ’ έχω εκλεγεί Βουλευτής με το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση. Το κόμμα μας είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ο Πρόεδρός μας Αλέξης Τσίπρας, αντιπρόεδρός της. Ζητώ από το European Group της IFJ να μελετήσει και να λάβει θέση σε ένα περιστατικό δίωξης δημοσιογράφων που συνέβη την περασμένη Δευτέρα στην Ελλάδα.

Επιδεικνύοντας αυταρχική συμπεριφορά του είδους εκείνου που μόνον στις πλέον καθυστερημένες χώρες συναντά κανείς, η Ελληνική Κυβέρνηση αφαίρεσε το ενημερωτικό έργο από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, κ. Κώστα Αρβανίτη και κ. Μαριλένα Κατσίμη, επειδή τολμούσαν να λειτουργούν όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος δηλαδή ελεύθερα, αβίαστα και ανεπηρέαστα.

Υπεύθυνη της δίωξης είναι η Ελληνική Κυβέρνηση. 

Ο παλιός συνάδελφός σας,

Νάσος Αθανασίου  

Δεν υπάρχουν σχόλια: