Τα αποτελέσματα της Συνόδου των υπουργών Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Λουξεμβούργο
Το Συμβούλιο Απασχόλησης της 9ης Ιουνίου, αφιέρωσε τις εργασίες του στις Οδηγίες για το Χρόνο εργασίας και την Προσωρινή απασχόληση.
H Ελλάδα- συνεπικουρούμενη από τα κράτη μέλη Ισπανία, Κύπρο, Βέλγιο, Ουγγαρία- διαφώνησε με το περιεχόμενο της Οδηγίας για το χρόνο εργασίας.
Η χώρας μας, αντιτάχθηκε στον επιχειρούμενο πολιτικό συμβιβασμό και κατέθεσε κοινή Δήλωση με τις ανωτέρω χώρες, τονίζοντας τη ριζική της αντίθεση με τις προταθείσες εξαιρέσεις από τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας.
Συγκεκριμένα:
Η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, στην παρέμβασή της, έστειλε ένα σαφές πολιτικό μήνυμα, καλώντας το Συμβούλιο Απασχόλησης να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Τονίζοντας το κίνδυνο από το φαινόμενο της φτώχειας και της ανασφάλειας στον κόσμο της εργασίας η υπουργός επεσήμανε ότι το σχέδιο Οδηγίας για το χρόνο εργασίας έρχεται να διαψεύσει τις προσδοκίες των ευρωπαίων πολιτών.
Καταθέτοντας τις ελληνικές προτάσεις, υποστήριξε τα ακόλουθα:
* Ζήτησε να τηρηθεί με ευλάβεια ο κανόνας του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας των 48 ωρών και να διατηρηθούν οι προστατευτικές ρυθμίσεις για τις βραχυχρόνιες συμβάσεις διάρκειας 4 μηνών.
* Τόνισε ότι η Ελλάδα ουδέποτε έκανε χρήση της ρήτρα εξαίρεσης που προβλέπεται από την υπάρχουσα Οδηγία και ούτε πρόκειται να τη χρησιμοποιήσει στο μέλλον. Επιπροσθέτως ζήτησε να υπάρξει ρητά η καταληκτική ημερομηνία για την τελική κατάργηση της ρήτρας αυτοεξαίρεσης.
Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου