Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΧΩΜΑΡΗ

Κλείνει και πάλι η χωματερή
Την έντονη ανησυχία του για την κυβερνητική απραξία στο θέμα της δημιουργίας ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και την Κεραταία εξέφρασε το Δ.Σ. του Ενιαίου Σύνδεσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής που διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων και Φυλής. Τα μέλη και οι εκπρόσωποι των δήμων διαπίστωσαν ότι ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για την δημιουργία νέων Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων καθώς το κύτταρο της Φυλής εξαντλεί και αυτό σιγά – σιγά την χωρητικότητά του, δεν προχωράει. Οπως δηλώθηκε χαρακτηριστικά, διάφοροι παράγοντες (βουλευτές κλπ) που έχουν υποσχεθεί στις τοπικές κοινωνίες του Γραμματικού και της Κεραταίας την μη δημιουργία ΧΥΤΑ εμποδίζουν την εξέλιξη της διαδικασίας και το πρόβλημα μεγαλώνει και διογκώνεται.
Ετσι ο ΕΣΔΚΝΑ βλέπει τα πράγματα να δυσκολεύουν, η Κυβέρνηση να μην τολμά να δώσει λύση και να φτάνει και πάλι ο κόμπος στο χτένι.
Απόφαση λοιπόν του ΕΣΔΚΝΑ σε πρώτη φάση, είναι να κλείσει η χωματερή της Φυλής για τους δήμους της Ανατολικής Αττικής που αντιδρούν στην εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδιασμού. Μετά από αυτήν τη κίνηση αναμένεται κλιμάκωση των αντιδράσεων έτσι ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση στην δυναμική αντιμετώπιση του θέματος και στην εφαρμογή του νόμου και των αποφάσεων.
Του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου
Πρόεδρος ΕΙΕΤΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: