Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Bank of America Merrill Lynch: Πιθανή η διάσπαση της Ευρωζώνης... Θα είναι ανεξέλεγκτη - Δραματική έκκληση Barroso

Πιθανή χαρακτηρίζει τη διάσπαση της Ευρωζώνης σε νέο report προς τους επενδυτές η Bank of America Merrill Lynch, προσφέροντας μια ακόμη ένδειξη της ταχύτητας με την οποία εξαλώνεται η ευρωπαϊκή κρίση χρέους.



Όπως επισημαίνει ο οίκος, εάν υπάρξει διάσπαση της ζώνης του ευρώ, τότε τα νέα νομίσματα που θα εισάγουν η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Γαλλία θα είναι σημαντικά υποτιμημένα έναντι του αμερικανικού δολαρίου.


Αντίστοιχα, τα νέα νομίσματα της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Ιρλανδίας θα ενισχυθούν έναντι του δολαρίου.


"Εάν υπάρξει διάσπαση της Ευρωζώνης ή αποχώρηση ενός κράτους μέλους από αυτή, δεν θα συμβεί με ελεγχόμενο τρόπο", επισημαίνει ο οίκος.


Ανησυχεί για το ευρώ ο Barroso


Νέα δραματική έκκληση για την άμεση επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους απηύθυνε ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. M. Barroso.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κομισιόν, η κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας εμπνέει μεγάλη ανησυχία και η Ευρωζώνη βιώνει εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές.


Ο Barroso δηλώνει ότι απαιτείται άμεσα να βρεθεί μια πιο ισχυρή ισχυρή απάντηση στην κρίση, ενώ προειδοποιεί ότι αν τώρα η Ευρωζώνη δεν είναι έτοιμη για μεγαλύτερη οικονομική σύγκλιση, η συνέχεια του ευρωπαϊκού νομίσματος δεν θα είναι βιώσιμη σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα....


Παράλληλα ο ίδιος παραδέχεται ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί εκείνη η λύση για την κρίση που θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, ενώ ζητά από τις ευρωπαϊκές χώρες που αξιολογούνται με ΑΑΑ να εμφανίσουν προθυμία για την ανάληψη πρωτοβουλιών έναντι της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: