Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Ομόλογα «φυσικών καταστροφών» εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών - Στόχος η μετακύλιση του ασφαλιστικού κινδύνου σε επενδυτές εκτός του ασφαλιστικού κλάδου - Έως 30 Απριλίου η σύνταξη του σχεδίου


Σχέδιο νόμου για τη δημιουργία χρηματοδοτικού κεφαλαίου φυσικών και μη καταστροφών επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.
Κατά τις πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, προχώρησε ήδη στη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την προετοιμασία του εν λόγω σχεδίου νόμου.
Πρόεδρος της επιτροπής, η οποία θα είναι άμισθη, θα είναι ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μιλτιάδης Νεκτάριος.
Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους σχηματισμού ενός ειδικού ταμείου που θα χρηματοδοτεί την αποκατάσταση φυσικών καταστροφών. Έργο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής είναι να προετοιμάσει ένα συνεκτικό σχέδιο για την χρηματοδοτική κάλυψη καταστροφών.
Το σχέδιο αυτό, που θα πρέπει να συνταχθεί έως τις 30 Απριλίου 2013, αναμένεται να εστιάσει στα ομόλογα φυσικών καταστροφών.
Στόχος των ομολόγων φυσικών καταστροφών είναι η μετακύλιση του σχετικού ασφαλιστικού κινδύνου σε επενδυτές εκτός του ασφαλιστικού κλάδου και συγκεκριμένα στους μεγάλους θεσμικούς επενδυτές, αμοιβαία κεφάλαια, επενδυτικές τράπεζες και χρηματιστηριακούς οργανισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: