Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Η δημοτική αρχή του Δήμου Βριλησσίων απεφάσισε, ως ορίζει ο νόμος, την ανάθεση της μελέτης του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου στην διαδημοτική επιχείρηση 'Η ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ' αντί του ποσού των 48000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Ο κ. Δήμαρχος προχώρησε σε συγκεντρώσεις για την ενημέρωση των κατοίκων – δημοτών σε τρία σημεία της πόλης. Η συμμετοχή των δημοτών ήταν μηδενική. Γιατί, όμως; Δύο είναι οι λόγοι. Πρώτον διότι δεν είχε ενδιαφέρον επί της ουσίας αφού ό,τι κι αν λεχθεί δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει. Αυτό έχει δείξει, ως τώρα, η διαχείριση των διοικήσεων. Η εξουσία τα τελευταία χρόνια δεν εκπέμπει εμπιστοσύνη κι έτσι οι δημότες θεωρούν ανούσια την παρουσία τους στις εκδηλώσεις αυτές. Η ενεργός συμμετοχή των πολιτών προϋποθέτει και σεβασμό στις απόψεις τους. Όταν η άποψη του καθενός είτε απορρίπτεται είτε οδεύει στο καλάθι των αχρήστων ποιο το νόημα της παρουσίας τους και βέβαια της συμμετοχής τους.
Δεύτερο, η παντελής έλλειψη ενημέρωσης από την πλευρά του δήμου. Οι διοικήσεις των δήμων ακολουθούν την τακτική να μην ενημερώνουν ευρέως τα γενόμενα διότι θεωρούν ότι 'όσοι πιο λίγοι τόσο το καλύτερο'. Δεν χρησιμοποίησαν ποτέ τον τοπικό τύπο, αρνούνται να συνεργαστούν με όλους τους φορείς του τόπου, δημιουργούν αποτρεπτικό πεδίο. Αυτή η συμπεριφορά δεν θα δώσει ευχάριστα αποτελέσματα και δεν κινείται στην κατεύθυνση της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών. Θέλουν τον δήμο ένα κλειστό club ημετέρων όπου θα γίνεται ο,τι αποφασίζουν εκείνοι.
Τα χρήματα, όμως, τα δίνουν οι δημότες και όχι οι 'δημοτικοί άρχοντες' οι οποίοι να σημειώσουμε πληρώνονται γι' αυτή τους την υπηρεσία.
Μάθαμε ότι στην τελευταία συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο δήμαρχος ελάχιστοι δημότες παρευρέθηκαν και σε κάποιες ερωτήσεις που έγιναν ο δήμαρχος είχε έτοιμη την απάντηση, πριν ακόμη γίνει η μελέτη. Τώρα τι να υποθέσουμε, ότι έγινε η μελέτη και εκ των υστέρων έχουμε τις απαντήσεις ή ότι θα γίνει η μελέτη στα μέτρα που θέλει η δημοτική αρχή; Δεν αποκλείουμε και το γεγονός ότι ο δήμαρχος θα ήθελε να δημιουργήσει και κλίμα υπέρ της διοίκησης για να δείξει ό, τι όλα βαίνουν πολύ καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: