Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΠΟΛΗ

Έχουμε αναρτήσει μια ψηφοφορία για τέσσερα επιλεγμένα σημαντικότερα προβλήματα στη πόλη. ¨αμεσα φαίνεται οτι το σημαντικότερο που επιλέγουν, ως τώρα, οι δημότες είναι το κυκλοφοριακό. Είναι αλήθεια οτι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Δυστυχώς όλες οι κινήσεις για μελέτες στο παρελθόν μπήκαν στα συρτάρια των υπευθύνων. Τα πολλά αυτοκίνητα, η διαμπερής κυκλοφορία, η διαμόρφωση της πλατείας, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, είναι οι σοβαρότεροι λόγοι για την σημερινή κατάσταση. Όσο για κάθε Παρασκευή η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Είκοσι λεπτά, τουλάχιστον, χρειάζεται κανείς να διανύσει την απόσταση από το παλαιό τέρμα μέχρι την Λ. Πεντέλης. Η παράνομη στάθμευση στην λεωφόρο επιβαρύνει το πρόβλημα αλλά ήταν και αναμενόμενο αφού όλες οι τράπεζες βρίσκονται σε μικρή απόσταση χωρίς να έχει προβλεφθεί ένας χώρος στάθμευσης.
Δίπλα απο την Αλφα τράπεζα κτίζεται ιδιωτικός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Σκεφθείτε οτι αυτός ο χώρος θα επιβαρύνει περισσότερο ακόμη την κατάσταση στην είσοδο και έξοδο των αυτοκινήτων. Και όλα αυτά άναρχα, χωρίς καμιά παρτέμβαση από τον δήμο για την λύση του προβλήματος ή την βελτίωσή του.
Στο δημοτικό συμβούλιο για πολλοστή φορά έγινε συζήτηση για ήπια κυκλοφορία σε άλλες οδούς αλλά η συζήτηση επεκτάθηκε στο συνολικό πρόβλημα. Όμως ο δήμος και πάλι αδύναμος χωρίς προτάσεις σκέψεις ή όραμα αντιμετώπισε το πρόβλημα μερικώς, ως συνήθως, μάλλον για να εξυπηρετήσει ένα μέρος δημοτών, αποσπασματικά και ανώριμα. Κρίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: