Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ''ΣΗΜΕΙΑ'' Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια, που είδαμε μια στάση υψηλού επιπέδου πολιτικής και διπλωματικής σοβαρής αντιμετώπισης Ελληνικών ζητημάτων σε ΕυρωπαΪκή πρωτεύουσα.
Σήμερα ο Α. Σαμαράς κέρδισε την προσωπική εμπιστοσύνη της κ. Μέρκελ, η οποία τρείς φορές επανέλαβε ότι πείστηκε οτι η Ελλάδα έχει αναλάβει σοβαρά τις ευθύνες της και ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο.
Το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές δέχθηκαν να περιμένουν την έκθεση της τρόϊκα ήταν ένα σημείο απόλυτης συμφωνίας σε μια τρίτη και αντικειμενική αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Ο Α. Σαμαράς κατάφερε να αποσπάσει από την καγκελάριο της Γερμανίας ότι η Γερμανία θα βοηθήσει την χώρα σε διμερές επίπεδο, σημείο που ως σήμερα δεν είχε ποτέ δηλωθεί δημόσια.
Η γενική εικόνα που αποκομίστηκε από την πρώτη αυτή επαφή έδειξε ότι η πολιτική τακτική Σαμαρά, βήμα - βήμα η κατάκτηση της εξιοπιστίας της χώρας έδειξε ότι πέτυχε.
Από την άλλη, η κ. Μέρκελ δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της για να δείξει έμπρακτα ότι είναι αποφασιμένη ότι θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη.
Αύριο η δεύτερη υψηλού επιπέδου επαφή του Α. Σαμαρά με τον κ. Ολάντ είναι βέβαιο οτι θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβεβαίωση αυτών των εκτιμήσεων που καταγράφουμε αυτή την ώρα.
Η θετική αποδοχή των εξελίξεων αυτών από τις χρηματαγορές σήμερα ακόμη και με την σταθεροποίησή τους είναι δείγμα της επιτυχούς συνάντησης Μέρκελ - Σαμαρά για την Ελλάδα τουλάχιστον στα ....σημεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: