Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Σταμάτησαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης για τεχνικούς λόγους

Σταμάτησαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης πριν από λίγη ώρα εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Bolsas y Mercados Espanoles.


Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται η ώρα επανέναρξης των συναλλαγών, αλλά ούτε και το είδος των τεχνικών προβλημάτων.

Πριν την διακοπή ο δείκτης IBEX 35 κέρδιζε 0,25%   Διαψεύδει τη φημολογία ότι υπήρξε κάποιο αίτημα από κυβέρνηση της ευρωζώνης ώστε να παρέμβει στην αγορά ομολόγων ο μηχανισμός στήριξης της ΕΕ, η Κομισιόν, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Επιτροπής.

«Δεν υπήρξε κανένα αίτημα για βοήθεια», δήλωσε ο Alejandro Ulzurrun σήμερα, απαντώντας στην ουσία στις ανησυχίες που εγέρθηκαν μετά τις δηλώσεις του Ισπανού Πρωθυπουργού Mariano Rajoy την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει από την ΕΚΤ ή από τον μηχανισμό της ΕΕ να παρέμβει για τη μείωση του κόστους δανεισμού της.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός γνωστοποίησε πως απέστειλε επιστολή προς τους προέδρους της ΕΕ και της Κομισιόν, Rompuy και Βarroso, στην οποία αναλύει τις θέσεις του για το μέλλον της Ευρωζώνης.

Ο Rajoy ζητά περισσότερη ενότητα στην Ευρωζώνη και συμφωνία για μια πραγματική τραπεζική ένωση στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

“Οι περισσότερες ισπανικές τράπεζες είναι φερέγγυες”, σπεύδει να σχολιάσει μεταξύ άλλων.

Ο Rajoy δήλωσε πως δεν έχει ακόμη λάβει απόφαση για προσφυγή της Ισπανίας στο μηχανισμό, εξηγώντας πως πρώτα θα πρέπει να ανακοινώσει τα νέα μέτρα που σχεδιάζει η ΕΚΤ και μετά η Ισπανία, αφού τα αξιολογήσει, θα πράξει αναλόγως.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι τα σχέδια για περαιτέρω δράση θα αποφασιστούν στην επόμενη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 3 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: