Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Επιτυχής η έκδοση ομολογιακού του ΟΤΕ, της πρώτης ελληνικής εταιρείας που βγαίνει στις αγορές - Βαίνει προς υπερκάλυψη - Κάτω από το 8,2% το επιτόκιο


Επιτυχής μπορεί να χαρακτηριστεί η έκδοση ομολογιακού δανείου του ΟΤΕ, της πρώτης ελληνικής εταιρείας που βγαίνει στις αγορές.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το ομολογιακό βαίνει προς υπερκάλυψη, ενώ το επιτόκιο διαμορφώνεται κάτω του 8,2%.
Στόχος του ΟΤΕ είναι να αντλήσει από το ομολογιακό ποσό από 500 έως και 700 εκατ. ευρώ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται το βιβλίο προσφορών να κλείσει σήμερα, ήτοι δύο ημέρες νωρίτερα από ότι αρχικά είχε προβλεφθεί (Παρασκευή).
Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να κλείσει σήμερα, αντί της Παρασκευής το βιβλίο προσφορών για το νέο ομολογιακό δάνειο του ΟΤΕ.
Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του οργανισμού ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επαναγοράσει τις ομολογίες που λήγουν το 2013 και το 2014 συνολικού ύψους 1,32 δισ. ευρώ.
Το κρίσιμο αυτό τεστ θα σηματοδοτήσει όχι μόνον την πορεία του ΟΤΕ τα επόμενα χρόνια, αλλά και συνολικά την επόμενη μέρα για την ελληνική οικονομία.
Να σημειωθεί πως η προηγούμενη έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. ευρώ είχε γίνει από τον ΟΤΕ τον Απρίλιο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: