Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΞΑΝΑ Η GOLDMAN SACHS

Τον περασμένο Αύγουστο βρέθηκαν στην Αθήνα στελέχη της μεγάλης Αμεριικανικής επενδυτικής τράπεζας με σκοπό σειρά συνατήσεων με κυβερνητικά στελέχη. Από εκείνη την περίοδο άρχισε η ανοδική πορεία του Ελληνικού χρηματιστηρίου. 
Συμπτωματικό (;) θα αποδειχθεί κάποτε.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη αυτά επανέρχονται στην Ελλάδα όπου θα έχουν και πάλι μια σειρά επαφών όχι μόνο, τώρα, με την κυβέρνηση αλλά και με την αντιπολίτευση.
Έχουν ρυθμιστεί εκ των προτέρων και αναμένουν όλοι το αντικείμενο των επαφών αυτών.
Εκτιμήσεις λέγουν ότι κανείς δεν θα περιμένει να αλλάξει η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα όσο είμαστε πριν τις Γερμανικές εκλογές. Η Αμερικανική πολιτική αλλά και η Ευρωπαϊκή επιθυμούν σ΄αυτή την φάση να υπάρχει ήρεμο κλίμα.
Η υπόθεση Παπακωνσταντίνου αποτελεί ένα μοχλό σταθεροποίησης στο πολιτικό σκηνικό που ίσως είναι τελικά και μια συνιστώσα των στόχων Ευρώπης και Αμερικής.
Πάντως η Goldman Sachs δεν έρχεται τυχαία στην Ελλάδα. Η επενδυτική τράπεζα ασκεί κατά κάποιο τρόπο ή είναι ένα μέρος της Αμερικανικής διπλωματίας.
Το αποτέλεσμα αυτών των νέων επαφών θα το δούμε προσεχώς και ασφαλώς όχι μέσα από δηλώσεις ή κεδηλώσεις αλλά από την εικόνα οικονομικών εξελίξεων και κυρίως χρηματιστηριακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: