Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Ο εξαπατημένος ψηφοφόρος της ΝΔ αν δει….την ΝΔ να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ το κόμμα που χρεοκόπησε την Ελλάδα θα κινηθεί δεξιότερα ή θα απολιτικοποιηθεί


Ο Αντώνης Σαμαράς ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ο θιασώτης της αντιπασοκικής ρητορείας.
Το κόμμα που έχει τεράστιες ευθύνες για την χρεοκοπία και το αδιέξοδο της Ελλάδος το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του Παπανδρέου και Βενιζέλος βρήκαν ένα άτυπο υποστηρικτή.
Ο Σαμαράς είναι όντως παγιδευμένος. Δεν μπορεί να καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση του.
Όμως ο μέσος ψηφοφόρος της ΝΔ αισθάνεται και είναι εξαπατημένος.
Το μίσος που καλλιέργησαν οι ηγεσίες της ΝΔ κατά του ΠΑΣΟΚ – ισχύει και το αντίθετο – στηριζόταν σε ένα ιδεολογικό μανδύα.
Η ΝΔ στηρίχθηκε ιδεολογικά στον φιλελευθερισμό και στην ιδιωτική οικονομία ενώ το ΠΑΣΟΚ μεγαλούργησε με τον κρατισμό.
Όμως ενώ αυτά συνέβησαν στο παρελθόν πρόσφατα παραμονές της εκλογικής αναμέτρησης η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά κατακεραύνωνε το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και εν συνεχεία Βενιζέλου.
Όλα αυτά ως δια μαγείας παραμερίστηκαν, το πέπλο της λήθης έπεσε πάνω από την ΝΔ.
Είναι προφανές τι συμβαίνει.
Η ΝΔ είναι διατεθειμένη να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ μόνο και μόνο για να μείνει στην εξουσία.
Ο ψηφοφόρος έχει καταλάβει την συμπαιγνία.
Κατά την άποψη μας η Χρυσή Αυγή θα ενισχυθεί εκλογικά περισσότερο από αυτό που προδικάζεται ως αντίδραση των αγανακτισμένων ψηφοφόρων της ΝΔ.
Με αντικειμενικούς όρους η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί εναλλακτική πρόταση αλλά μπορεί να συγκεντρώσει όλους τους αγανακτισμένους.
Από πού και ως που προκύπτει όσμωση της ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ που οδήγησε στην χρεοκοπία την Ελλάδα και την ΔΗΜΑΡ μια αριστερά δήθεν εκσυγχρονιστική;
Το αντίπαλο δέος δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμη ανώριμος πολιτικά.
Τα πολικά στελέχη που απαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή τουλάχιστον ορισμένα εξ αυτών αποτελούν παρανοϊκές συνιστώσες που μόνο τον λίβελο μπορούν να προκαλέσουν.
Η ΝΔ δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνη της. Αυτό το επέβαλλε το εκλογικό σώμα.
Αλλά να φθάσουμε η ΝΔ να προσπαθεί να διασώσει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την λίστα Λαγκάρντ και τον Παπακωνσταντίνου είναι πρόκληση.
Ο λαϊκός δεξιός ψηφοφόρος έχει ήδη γυρίσει το πρόσωπο του από την ΝΔ.
Η ΝΔ χάνοντας τον παραδοσιακό του ψηφοφόρο χάνει κάθε πιθανότητα ή δυνατότητα όχι να κυβερνήσει αυτόνομα αυτό είναι όνειρο απατηλό αλλά να εμφανίζεται στις εκλογικές αναμετρήσεις με αξιοπρεπή ποσοστά.
Η ΝΔ έχει μετεξελιχθεί σε ένα δεξιοπασοκικοαριστερό κόμμα ένα κόμμα άχρωμο άοσμο και άγευστο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: