Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ.17 με τίτλο :
«άποψη»
Ε νοχλήθηκε και μάλιστα πολύ η Χαριλάου Τρικούπη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που παραδέχτηκε ότι στο ΠΑΣΟΚ ράβουν κοστούμια. Γι αυτό και την επομένη ο Παπακωνσταντίνου προειδοποίησε ότι «όποιοι ράβουν κοστούμια δεν πρόκειται να τα φορέσουν». Το ζήτημα είναι ποιος ακούει τον εκπρόσωπο…

Από την 7η σελίδα της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :
«Εξήρε το έργο»
Για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας πραγματοποίησε πρόεδρος της Βουλής επίσημη επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ύστερα από πρόσκληση του υπουργού. Ο πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Σιούφας, αφού ενημερώθηκε , εξήρε το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων που επεκτείνεται, όπως είπε, πέρα από τη διατήρηση της ειρήνης και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, σ τις τοπικές κοινωνίες, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :
«Θετικές γνώμες από τους νέους»
Πρώτος σε αποδοχή από τους πολίτες, μεταξύ των νέων υπουργών της κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της GPO για το MEGA, ο νέος υπουργός Παιδείας Άρης ΅Σπηλιωτόπουλος. Ο Άρης στο δείκτη «θετική – αρνητική άποψη», ο οποίος ορίζεται από το άθροισμα των θετικών κρίσεων μείον τις αρνητικές, συγκεντρώνει εξαιρετικά υψηλά ποσοστά και συγκεκριμένα 26%. Και ως υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ήταν βεβαίως εξαιρετικά δημοφιλής, όμως η τοποθέτησή του στο υπουργείο Παιδείας κρίνεται θετικά από σημαντικό ποσοστό πολιτών και μάλιστα δεν είναι μικρό το ποσοστό των ψηφοφόρων της αντιπολίτευσης που «ψηφίζει» Άρη. Όλα αυτά βεβαίως καθιστούν ακόμη πιο κρίσιμη την αποστολή του. Στις θετικές γνώμες μεταξύ των νέων υπουργών, ακολουθεί ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς , με 24,9%, και ο υπουργός Οικονομίας , Γιάννης Παπαθανασίου με 21,2%, ενώ την πρώτη τετράδα «κλείνει» ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος με 18,9%.

Από τη στήλη «Εν Ολίγοις…» του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 2:
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με την ενεργειακή επάρκεια στης χώρας. «Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας», τόνισε χαρακτηριστικά μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και τόνισε ότι φέτος θα τεθούν σε λειτουργία νέες μονάδες, τόσο από τη ΔΕΗ, όσο και από ιδιώτες επενδυτές. Εξάλλου, τα σχέδια για τον αρωγό South Stream και τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηδάκης, εξελίσσονται ομαλά, ενώ η τελευταία κρίση του φυσικού αερίου – ανέφερε- απέδειξε ότι η χώρα μας ήταν θωρακισμένη και αυτό οφειλόταν στο σχέδιο της κυβέρνησης που είχε υλοποιηθεί.

Από τη στήλη «ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ» της
«ΕΣΤΙΑΣ» τελευταία σελίδα με τίτλο :

«Κατάστασις συναγερμού»

Η κατάστασις αυτή (διεθνής οικονομική κρίση- απολύσεις εργαζομένων) έχει προκαλέσει συναγερμό στις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Η μια χώρα μετά την άλλη ανακοινώνουν πακέτα οικονομικών ενισχύσεων, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τα κράτη- μέλη να συγκρατήσουν με κάθε τρόπο τα ελλείμματά τους. Τώρα προτεραιότητα των κυβερνήσεων είναι η οικονομική βοήθεια αυτών που έχουν ανάγκη. Σε περίπτωση όμως που το ύψος της οικονομικής ενισχύσεως ξεφύγει από τον έλεγχο, τότε θα δημιουργηθούν νέα προβλήματα.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :
«Αληθινές ιστορίες…»
Μνήμες απίστευτης θηριωδίας και βαρβαρότητας ξύπνησε η κυνική ομολογία του τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς. 35 χρόνια μετά αποκαλύπτεται αυτό που όλοι γνωρίζαμε, ότι εκτελέστηκαν Έλληνες και Κύπριοι αιχμάλωτοι πολέμου. Όσο και εάν η Άγκυρα θέλει να το ξεχάσει, οφείλουμε να της υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη 1619 αγνοούμενοι. Η διεθνής κοινότητα, είναι υποχρεωμένη πλέον, να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιβάλλει ταυτό που ορίζει το Δίκαιο. Την παραδειγματική τιμωρία δηλαδή, των ενόχων ενός στυγερού εγκλήματος που διαπράχθηκε σε κυπριακό έδαφος….

Δεν υπάρχουν σχόλια: