Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΑΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των
«ΝΕΩΝ» σελ. 5 με τίτλο :
«Προεδρική συνάντηση»
Επειδή περνάμε φεγγάρι Προεδρολογίας, λάβετε υπ όψιν και αυτό. Σύμφωνα με ασφαλείς – και διασταυρωμένες- πληροφορίες, υπήρξε το τελευταίο δεκαήμερο συνάντηση δύο προέδρων. Οι πρόεδροι που βρέθηκαν είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Η συνάντηση έγινε σε ιδιωτικό πλαίσιο, είχε ανθρώπινη διάσταση- δεν μπορώ να πω περισσότερα- και, βεβαίως, δεν δημοσιοποιήθηκε. Έχει όμως τη σημασία της γιατί πραγματοποιήθηκε αρκετά μετά τις δηλώσεις Ρέππα και αρκετά πριν από τις δηλώσεις Παυλόπουλου. Η σχέση Κάρολου και Γιώργου έχει, ασφαλώς, ιστορία αλλά και προϊστορία. Πήρε πολύ τα πάνω της από τη φάση της αμφισβήτησης της ηγεσίας του Παπανδρέου το φθινόπωρο του2007 και μετά. Εξ όσων αντιλαμβάνονται, η προεδρική εκλογή του 2010 δεν απασχολεί ούτε τον έναν ούτε τον άλλον αυτήν τη στιγμή.

Από την πρώτη σελίδα της
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :
«Σε καθεστώς ομηρίας η χώρα»
Στα άκρα εμφανίζονται αποφασισμένοι να εξωθήσουν τη σύγκρουση με την κυβέρνηση οι αγρότες, διατηρώντας τη χώρα «κομμένη στα δύο», παρά την εξειδίκευση του πακέτου ενισχύσεων ύψους 500 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση. Η συνεχιζόμενη αναταραχή προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Κώστα Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ενίσχυσης των αγροτών και τους κάλεσε να αποσύρουν τα μπλόκα, ώστε «να μην είναι αιχμάλωτη ολόκληρη η κοινωνία»…..

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 8 με τίτλο :
«Κοστούμια στην ντουλάπα»
«Όσοι ράβουν κοστούμια να ακυρώσουν την παραγγελία στον ράφτη τους» συνέστησε προχθές ο Ε. Βενιζέλος, εννοώντας προφανώς στελέχη του ΠΑΣΟΚ που όχι μόνο βιάζονται να δουν τους εαυτούς τους υπουργούς, αλλά συμπεριφέρονται σαν να έχει κερδίσει το ΠΑΣΟΚ και είναι ήδη υπουργοί. Το ίδιο επανέλαβε χθες και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου. «Και όσοι ράβουν να ακυρώσουν την παραγγελία τους και όσοι δεν προλαβαίνουν να την ακυρώσουν να είναι σίγουροι ότι δεν θα τα χρησιμοποιήσουν», είπε διαμηνύοντάς τους ότι αυτό που χρειάζεται είναι αγώνας για να φύγει η Ν. Δ. και όσοι δεν συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα θα βρεθούν εκτός. Πάντως με την ύφεση που έχουν σ αυτό το κόμμα στην εσωστρέφεια και με τον τρόπο που λειτουργούν κάποιοι, δεν θα χρησιμοποιήσουν τα κοστούμια τους. Όχι γιατί δεν θα τους κάνει υπουργούς ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά γιατί θα ξαναφέρουν τη Ν. Δ., πάλι στην πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις, και, ποιος ξέρει, ίσως και στις εκλογές. Θα τη νεκραναστήσουν.,

Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» του
«ΕΘΝΟΥΣ» σελ. 10 με τίτλο :
«Χάνει έδαφος»
Κάτι αλλάζει στο ΠΑΣΟΚ. Η έρευνα της GPO δείχνει πως ο Ε. Βενιζέλος παραμένει μακράν ο δημοφιλέστερος εντός και εκτός κόμματος, αλλά η Α. Διαμαντοπούλου χάνει τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις της κοινής γνώμης (στο σύνολο των ψηφοφόρων, τη διατηρεί σε όσους δήλωσαν ΠΑΣΟΚ), από το Μ. Χρυσοχοίδη. Η αλλαγή αυτή πολύ στεναχώρησε την πρώην επίτροπο, που θωρούσε «ατού» το γεγονός ότι ήταν η δημοφιλέστερη εκσυγχρονίστρια. ΣΕ κάθε περίπτωση, στην πρώτη πεντάδα πλασάρονται ο Α. Λοβέρδος και ο Κ. Σκανδαλίδης.

Από την πρώτη σελίδα του
«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :
«Η πράσινη επίθεση του Ομπάμα»
Επιχειρώντας να ανατρέψει την προκλητικά ρυπογόνο πολιτική των Ρεπουμπλικανών, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε χθες το σύνθημα για «πράσινη» επίθεση. Με γραπτή εντολή ζήτησε τα καινούργια αυτοκίνητα να έχουν μειωμένους ρύπους, ενώ όρισε ειδικό μεσολαβητή για την κλιματική αλλαγή. Εκκρεμεί σειρά ριζοσπαστικών μέτρων ,σχετικών με την εκτεταμένη χρήση πετρελαίου και άνθρακα και την εισαγωγή καθαρών πηγών ενέργειας

Δεν υπάρχουν σχόλια: