Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ










Ακόμη ένας διάλογος για την πολύπαθη παιδεία αρχίζει σήμερα στη Βουλή.



Με μπροστάρη τον Υπουργό Παιδείας κ. Σπηλιοτόπουλο, ήπιων τόνων, διαλακτικός, ως φαίνεται, η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει, κατά τις δηλώσεις του κ. Υπουργού, να γεφυρώσει τις απόψεις όλων των κομμάτων για να καταλήξει σ' ένα σύστημα εκπαίδευσης καθολικά αποδεκτό!!



Το ΠΑΣΟΚ έχει δεχθεί την πρόσκληση αυτή αποδεχόμενο οτι το σημερινό σύστημα είναι πια ξεπερασμένο. Το σύστημα αυτό ξεπεράστηκε!!! Έκαναν ένα σύστημα εκπαίδευσης με ημερομηνία λήξεως. Και το λένε με τόση θρασύτητα λες και έχουν να κάνουν με το πιο απλό ζήτημα που αντιμετώπισαν ποτέ στην Ελλάδα!!!!!!



Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να συζητήσει τελικά το ζήτημα. Το ΚΚΕ επίσης αρνήθηκε να μπεί στο διάλογο.



Επομένως έχουμε για διάλογο τα τρία κόμματα.



Τελικά ποιοί θα αποφασίσουν, η κ. Διαμαντοπούλου, που άκουσα χθές βράδυ στην εκπμπή του κ. Πολίτη στην κρατική τηλεόραση και ανάθεμα αν καταλάβαινε η ίδια τι έλεγε γι' αυτή τη παιδεία!!!!



Μήπως η Κυβέρνηση έχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση; Το ζήτημα είναι αν θα καταργηθούν οι εξετάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ; Δεν ενδιαφέρει πώς θα φτάσει στις εξετάσεις ο σημερινός μαθητής; Μήπως η παιδεία δεν είναι μόνο οι εξετάσεις αλλά η εκπαίδευση από τα πέντε χρόνια ενός μαθητή; Μήπως πρέπει να δουν αν τα βιβλία και η ποιότητα μαθήματος στο σχολείο σε όλα τα επίπεδα είναι το σοβαρό θέμα; Είναι ζήτημα αν η εκπαίδευση θα έχει τις δύο βασικές διατάσεις για ένα νέο αργότερα, την απόκτησ κουλτούρας, παιδείας γενικότερα και ταυτόχρονα εξασφάλιση μιας επαγγελματικής καριέρας;



Η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στο οικονομικό μέρος στήριξης ενός μαθητή - φοιτητή (αύξηση δαπανών για τη παιδεία, που δεν έκανε η σημερινή κυβέρνηση) αλλά ξέχασε οτι αυξήσεις αυτού του είδους δεν έκανε η δική της κυβέρνηση επί είκοσι χρόνια. Όταν τα συστήματα παιδείς που έφεραν στη Βουλή για ψήφισε είχαν κτιστεί μέσα στα γραφεία των τότε υπουργών του ΠΑΣΟΚ, Αρσένη και Ανθόπουλου. Όταν επί ένα μήνα οι δρόμοι στέναζαν από τις αποχές και τις απεργείες για να έλθει σήμερα η κ. Διαμαντοπούλου να μας πει οτι το σύστημα είναι ξεπερασμένο.



Ποιά είστε κ. Διαμαντοπούλου που μπορείτε να παίζετε με τη ν τύχη των παιδιών των Ελλήνων!!! Ποιά είστε κ. Διαμαντοπούλου που μπορείτε με τόσο εύκολο τρόπο να διαγράφετε είκοσι χρόνια αποτυχίας και απαξίωσης της παιδείας; Πόσα παιδιά έφυγαν στα χρόνια αυτά στην Ευρώπη για να αποκτήσουν γνώση και παιδεία; Εκεί βέβαια που πήγατε κι εσείς για αν σπουδάσετε κ. Διαμαντοπούλου. Εκεί, ναι, που σπόύδασε και ο κ. παπανδρέου, ο κ. Λοβέρδος και άλλοι και άλλοι....



Να γίνουμε σοβαροί κι εσείς της Κυβέρνησης. Μην παίζετε με τα παιδιά. Είναι τα τελευταία που φταίνε. Να γίνει ο διάλογος αλλά τα προγράμματα να μην βγαίνουν στα γραφεία του υπουργείου, απο άσχετοςυ με την εκπαίδευση. Ακούστε την φωνή των μαχόμενων εκπαιδευτικών που αγαπούν την κουλτούρα μας, την γνώση και θέλουν τα παιδιά να γίνουν καλύτερα από εμάς. Αυτούς να φωνάξετε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: