Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ



Τον προσεχή Σεπτέμβριο θα παραδοθεί στο επιβατικό κοινό, ο σταθμός του μετρό στο Νομισματοκοπείο μαζί με τον αντίστοιχο χώρο στάθμευσης 630 θέσεων. Ενώ από τις 14 Φεβρουαρίου κλείνει για έξι μήνες η σύνδεση Εθνικής Άμυνας προς Αεροδρόμιο, προκειμένου να κατασκευαστεί ο σταθμός της Αγ. Παρασκευής.
Για την εξυπηρέτηση των επιβατών κατά το διάστημα αυτό έχει προβλεφθεί, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών, η πύκνωση των λεωφορειακών γραμμών προς Εθνική Άμυνα από όλες τις περιοχές που σήμερα εξυπηρετούνται από τη Γραμμή Εθνική Άμυνα-Αεροδρόμιο, η απευθείας λεωφορειακή σύνδεση Δ. Πλακεντίας - Εθνική Άμυνα, καθώς και η πύκνωση των δρομολογίων του Προαστιακού στο τμήμα Αεροδρόμιο - Σταθμός ΗΣΑΠ στη Νεραντζιώτισσα.
Χθες το εργοτάξιο του μετρό στο Νομισματοκοπείο, επισκέφθηκε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς και διαβεβαίωσε το δήμαρχο Χαλανδρίου Γρηγόρη Επαμ. Ζαφειρόπουλο ότι, οι εργασίες του μετρό προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, καθώς επίσης και άλλων 10 σταθμών για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Συγκεκριμένα, οι σταθμοί Χολαργός, Χαϊδάρι, Περιστέρι και Ανθούπολη θα παραδοθούν στο επιβατικό κοινό μέχρι το τέλος του έτους, οι σταθμοί Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη και Ελληνικό μέχρι την άνοιξη του 2010 και μέχρι το καλοκαίρι του 2010 ο σταθμός της Αγίας Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: