Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ.16 με τίτλο :
«άποψη»
Ο ι ευρωεκλογές πάντως είναι ακόμα μακριά, οι εκλογές ίσως όχι. Οι αποφάσεις που θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα αργούν. Ίσως γι αυτό και οι υπουργοί να κάνουν «κράτει», περιμένοντας να φουλάρουν την προεκλογική περίοδο. Το νομοθετικό έργο πάσχει. Από την ημέρα που άνοιξε η Βουλή μετά τα Χριστούγεννα ως σήμερα, είτε σε επιτροπές, είτε στην Ολομέλεια, έχουν εισαχθεί τρία νομοσχέδια. Οι εκλογές , που θα έλεγε ο ποιητής, θα ήταν μια κάποια λύση.

Από την 6η σελίδα της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :
«Κομβικό σημείο»
Κομβικό σημείο για τις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις θα είναι η στάση των Βρυξελλών απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας αλλά και απέναντι στην ελληνική οικονομία. Αυτές τις ημέρες ο Γιάννης Παπαθανασίου θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους το πρόγραμμα σταθερότητας, ενώ στις 18 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει το Κολέγιο των Επιτρόπων για να αποφασίσει εάν θα βάλει τη χώρα μας στη διαδικασία τη επιτήρησης μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο Γιάννης Παπαθανασίου είναι αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, ενώ η χώρα μας, παρά τα προβλήματα , είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από άλλες της Ε. Ε. Όμως, το ένα θα έχουμε εθνικές εκλογές πριν από τις ευρωεκλογές, θα καθοριστεί εν ολίγοις και από τη στάση των Βρυξελλών απέναντι στην ελληνική οικονομία…

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :
«Αμηχανία»
Αμηχανία προκάλεσε στη Χαριλάου Τρικούπη η ξεκάθαρη τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου στην «Απογευματινή της Κυριακής», ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να ανανεώσει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Κάρολου Παπούλια όταν έρθει η ώρα της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Επίσημη αντίδραση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν υπήρξε, και πώς να υπάρξει άλλωστε όταν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχουν μπλέξει τις γραμμές τους ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα..

Από τη στήλη «Εν Ολίγοις…» του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 2 :
Κρίσιμους για την οικονομία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής τους επόμενους μήνες, μιλώντας σε εκδήλωση της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η οικονομική κρίση είναι απρόβλεπτη τόσο σε ένταση όσο και σε διάρκεια και είπε ότι δεν εξαρτάται μόνο από τις κυβερνήσεις η αντιμετώπισή της, αλλά και από την υπευθυνότητα και τη στάση όλων των κοινωνικών εταίρων σε κάθε χώρα. Πέραν αυτών ο Κ. Καραμανλής άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας, χωρίς να την κατονομάσει, πως παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια με την κρίση.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :
«Ένα βήμα πιο μπροστά»
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της έναντι των αγροτών είναι αποφασισμένο να ασκήσει το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί, αφού δεν θέλουν να δώσουν την εντύπωση ότι χαϊδεύουν τα αυτιά των αγροτών για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη. Ξέουν άλλωστε, ότι το μοντέλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης που καθιέρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει και θυσίες κάτι που σημαίνει, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν αποκλεισμούς εθνικών οδικών δικτύων. Ο Θόδωρος Πάγκαλος πάντως, που σε κάτι τέτοια θέματα είναι ένα βήμα πιο μπροστά, φρόντισε να ξεκαθαρίσει πρώτος τη θέση του, υποστηρίζοντας ότι ο αποκλεισμός ενός δρόμου είναι έκνομη ενέργεια.

Από τη στήλη «ΧΩΡΑ …ΤΑ» της
«ΧΩΡΑΣ» σελ. 11 με τίτλο :
«Κίτρινη κάρτα»
Χίλια δίκαια έχουν οι αγρότες που εφόσον καταφέρουν να μαζέψουν τη σοδειά τους – ξεπερνώντας καιρικά φαινόμενα και ασθένειες- έρχονται οι κουστουμαρισμένοι μεγαλέμποροι και την αγοράζουν έναντι πινακίου φακής, αφού ο αγρότης πρέπει να πάρει άμεσα ζεστό χρήμα για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του σε τράπεζες κ. λ. π. Μήπως, όμως, το χάνουν, κόβοντας το μεροκάματο και δημιουργώντας χιλιάδες προβλήματα σε άλλους επαγγελματίες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: