Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΜΑ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ



Κάτω από την πίεση της οικονομικής κρίσης πολλές πολυεθνικές εταιρίες προχωρούν σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων προκειμένου να περισώσουν ο,τι μπορούν από την έλλειψη ρευστότητας αλλά και μειωμένης ζήτησης.

Ήδη στις ΗΠΑ έχει ανακοινωθεί μεγάλος αριθμός απολύσεων από κολλοσούς - εταιρίες όπως Intel, Microsoft, Chrysler, Ford, GM και άλλες.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε χθές οτι η κυβέρνησή του είναι υποχρεωμένη να συγκρατήσει την κατάσταση στηρίζοντας τα μικρά εισοδήματα και ταυτόχρονα δίνοντας ρευστότητα στο σύστημα.

Το μήνυμα αυτό είχε αποδέκτες αφ' ενός τον Αμερικανικό λαό, αποδεικνύοντας σ' αυτους οτι οι προεκλογικές υποσχέσεις υλοποιούνται αφ' ετέρου τα μεγαλοστελέχη των μεγάλων εταιριών ώστε να λάβουν κι εκείνοι μέτρα περιορισμού των δαπανών τους.

Ήδη τρείς Γενικοί Διευθυντ΄ς μεγάλων εταιρειών που αμείβονταν με μυθικούς μισθούς δήλωσαν στη συζήτηση που έγινε στο Κογκρέσο και στην επιτροπή οικονομικών οτι θα αμειφθούν για το 2009 με ένα δολάριο για όλο το χρόνο.

βέβαια η αμειβή αυτή αναφέρεται σε μισθούς. Οι αολαβές αυτών των διευθυντών δεν έρχονται μόνο από την μισθοδοσία τους αλλά και από τα μερίσματα των εταιρειών τους, που βέβαια μπορεί για την περίοδο που διανύουμε να είναι περιορισμένα αλλά δεν θα 'πεινάσουν'

Δεν υπάρχουν σχόλια: