Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από την 11η σελίδα του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» με τίτλο :


« Α. Σαμαράς .βολές κατά Παπανδρέου για αποπροσανατολισμό του λαού»


Σκληρή και ξεκάθαρη απάντηση στις κατηγορίες κατά της Νέας Δημοκρατίας που εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου, έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας σε βουλευτές και στελέχη του κόμματος από την Περιφέρεια Αττικής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε αδιανόητο το να λέει ο Πρωθυπουργός πως η Νέα Δημοκρατία είναι υπεύθυνη για την αύξηση των spreads, όταν αυτά ανέβηκαν από τις 130 μονάδες όταν παρέδωσε ο Κώστας Καραμανλής στις 1.000 που είναι σήμερα. «Γιατί μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου;», διερωτήθη ο κ. Σαμαράς , ο οποίος επεσήμανε πως «θα έπρεπε κάποιος να του πει – του κ. πρωθυπουργού- ότι ο λόγος που βρίσκονται σήμερα τα spreads σε αυτό το επίπεδο είναι γιατί οι διεθνείς αγορές , λόγω της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησής του, δεν προσδοκούν ανάκαμψη. Δεν προσδοκούν το δικαίωμα στην ανάπτυξη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και εγώ, ως οικονομολόγος, θα του απαντήσω ότι δεν είναι σωστό, δεν είναι καν λάθος, είναι ανοησία, να πιστεύει ότι δεν είναι αυτό το αίτιο». Ξεκάθαρη ήταν η στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά στο θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, το οποίο επανέφερε χθες ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας πως αν ενδιαφέρει τον κ. Παπανδρέου να μάθει την αλήθεια θα πρέπει να ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης από το 1981 μέχρι σήμερα. «Να κάνει όσες Εξεταστικές θέλει. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να διοικήσει χωρίς Εξεταστικές. Χρειάζεται ένα μόνιμο αποπροσανατολισμό του λαού. Δεν μπορούμε να βάλουμε χρονικό συρματόπλεγμα μόνο στην περίοδο που θέλει εκείνος. Θα πάμε και πριν, θα πάμε και μετά . δεν ιδρύθηκε η Ελλάδα το 2004, ούτε τελείωσε το 2009». Επανέλαβε μάλιστα, την πάγια θέση του πως για τη σημερινή κατάσταση της Οικονομίας και το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται κάτω από επιτήρηση, ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο το ΠΑΣΟΚ (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ναυτίλος» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 10:






…Όταν ανέλαβε την εξουσία (θα έλεγα «κατέλαβε», αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία), ο κ. Γ. Παπανδρέου, αμέσως μας πληροφόρησε ότι θα συγκέντρωνε πλειάδα οικονομικών συμβούλων απ το εξωτερικό να μας προκόψουν (αμετάβατο το ρήμα αλλά στην περίπτωσή μας μεταβατικό, κατακέφαλα) – (οικονομικούς συμβούλους μας έφερε – δεν μας έφερε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά το Δ. Ν . Τ. μας το έφερε. Κατακέφαλα). Όπως και να ‘χει αυτή η ξενομανία του κ. Πρωθυπουργού, ανάλογη των κόμπλεξ ενός επαρχιώτη παλαιών εποχών προς τους τότε πρωτευουσιάνους, - και ενοχλητικά ευρωλιγούρικη σήμερα- δεν περιορίστηκε στους οικονομικούς συμβούλους, αλλά απλώθηκε στους αρχιτέκτονες και κάθε άλλον που συναντούσε και συναντάει ο κ. Παπανδρέου στα ταξίδια του. Τυχάρπαστοι άνθρωποι και σοβαροί άνθρωποι, τον ίδιο τορβά, αρκεί να είχαν ή να έχουν την τύχη να συναντηθούν με τον κ. Πρωθυπουργό. ΣΕ ένα γυμναστήριο, σε ένα λιμάνι, σε ένα ταξίδι, αρκετούς απ όσους συναντά ο κ. Παπανδρέου τους προσλαμβάνει ως συμβούλους για ό, τι να ‘ναι, όπου να ‘ναι, έτσι ως έτυχε, χύμα, έλα εδώ κι εσύ κι εσύ…. (συνεχίζεται,,…)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«ΑΡΝΗΤΙΚΑ»


Το να λέει ο Γιώργος Παπανδρέου ότι είμαστε αντίθετοι με το θέμα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους της χώρας, δεν σημαίνει τίποτα. Διότι η πρόσφατη εμπειρία έχει δείξει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δηλώνει σε όλα αντίθετη και όταν αυτά διαψεύδονται και συμβαίνουν τότε προβάλλει τις εξής δικαιολογίες: «Αναγκαίο κακό» ή «μα ς επεβλήθη από τους ξένους»


Από την 2η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«»Εμείς τι κάνουμε εδώ;»»


Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, πραγματοποιήθηκε χθες στο Μαξίμου σεμνή εκδήλωση για τον εορτασμό των πρώτων γενεθλίων της κυβέρνησης. Οι προσκλήσεις αφορούσαν μόνον διαπιστευμένους δημοσιογράφους, υπουργούς και αναπληρωτές – οι υφυπουργοί είχαν αποκλεισθεί, για να μην γίνει το αδιαχώρητο. Λόγω του αυτοσχέδιου της οργάνωσης (που είναι άλλωστε και το σήμα κατατεθέν της διακυβέρνησης) στην αρχή επικράτησε αμηχανία : «Τώρα εμείς τι κάνουμε, τι περιμένουμε εδώ;», ακούσθηκε κάποια στιγμή να ρωτά η κυρία Λούκα Κατσέλη. Ερώτημα το οποίο ήταν ό,τι σημαντικότερο ειπώθηκε στην εκδήλωση, δεδομένου ότι συνοψίζει, κατά τρόπο θαυμαστό (και μάλιστα με το ύφος του Μπέκετ) τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΧΩΡΑΣ» σελίδα 3με τίτλο :


«Πορεία νίκης από τη Μακεδονία»


ΑΠ ό τη Δυτική Μακεδονία ξεκινά τις περιοδείες του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να ενισχύσει τις γαλάζιες υποψηφιότητες, να δει από κοντά τα προβλήματα των πολιτών και να τους αναπτύξει τις θέσεις του κόμματος για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο. Σήμερα ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στα Γρεβενά, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο και τον νομάρχη αλλά και με εμπορικούς φορείς της περιοχής. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Καστοριά, όπου θα επισκεφθεί επιχείρηση γουνοποιίας και θα συνομιλήσει με απασχολούμενους του κλάδου ενώ θα μιλήσει σε συγκέντρωση το απόγευμα. Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφτεί τους νομούς Φλώρινας και Κοζάνης. Στη Φλώρινα ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου. Την ίδια ημέρα είναι προγραμματισμένες για ευρεία σύσκεψη για τη Δυτική Μακεδονία στην αίθουσα νομαρχιακού συμβουλίου Φλώρινας και αργότερα συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Δυτικής Μακεδονίας Γ. Δακή στη νομαρχία Κοζάνης. (Το άρθρο συνεχίζεται…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: