Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 12 με τίτλο :


«Μήνυμα ενότητας από Σαμαρά στη Μεσσηνία. Βολές για τους εκβιασμούς της κυβέρνησης»


Σ ύμπνοια, ενότητα και συσπείρωση ζήτησε ο πρόεδρος της Ν. Δ. ολοκληρώνοντας τη διήμερη περιοδεία του στη Μεσσηνία. Ο Αντώνης Σαμαράς συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες στην αγορά της Καλαμάτας, άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τόνισε ότι «ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι η ανάπτυξη». Ο πρόεδρος της Ν. Δ. άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό μιλώντας για «εκβιαστικά διλλήματα» εν όψει της κάλπης της 7ης Νοεμβρίου και κάλεσε τους πολίτες να στείλουν ηχηρό μήνυμα στις επικείμενες εκλογές. Τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στο νομό ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο ενώ επόμενος σταθμός του ήταν το Επιμελητήριο όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γιώργο Καραμπάτο και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που «ασφυκτιούν από την κυβερνητική πολιτική» και όπως σημείωσε, τα μεσσηνιακά προϊόντα μπορούν να γίνουν πιο ανταγωνιστικά. ……


… Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου της Ν. Δ., με το συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος», όπου τον υποδέχτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Δράκος μαζί με το βουλευτή του νομού Γιάννη Λαμπρόπουλο. Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ν. Δ. ζήτησε και πάλι από τους Μεσσήνιους σύμπνοια, ενότητα και συσπείρωση. «Δεν επιτρέπεται η αποχή», δήλωσε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο πρώτος περιφερειάρχης σ την Πελοπόννησο θα είναι ο Δημήτρης Δράκος Στη συνέχεια μετέβη στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, όπου αναφέρθηκε στις δυσκολίες τόσο του θεσμικού πλαισίου της εφαρμογής του «Καλλικράτη» αλλά και στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δήμαρχοι… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 7 με τίτλο :


«Προϊόν πανικού η διακαναλική»


Επίθεση κατά ριπάς εξαπέλυσε χθες η Νέα Δημοκρατία κατά του πρωθυπουργού με αφορμή τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε, η οποία, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της Ν. Δ., αλλά και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, είναι προϊόν πανικού λόγω της καθημερινής ραγδαίας φθοράς του κυβερνώντος κόμματος. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. αναφερόμενος στη διακαναλική συνέντευξη του κ. Παπανδρέου από τη Μεσσηνία όπου περιόδευε,, απάντησε επί της ουσίας στον πρωθυπουργό και στο δίλλημα που καλλιεργεί λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει και γνώση και κρίση και δεν πρόκειται να πέσει θύμα των εκβιαστικών διλλημάτων του. «Ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι η ανάπτυξη», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του παρακολούθησε με ενδιαφέρον τη συνέντευξη,… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 9 με τίτλο :


«Π. Παναγιωτόπουλος – «Η Ν. Δ. είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο»»


ΓΙα εκβιασμό του εκλογικού σώματος έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν. Δ. Π. Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, ενώ ως προς τις απειλές για πρόωρες εκλογές, που επιδέχεται την ερμηνεία της «μπλόφας» η Ρηγίλλης δήλωσε έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα. Συγκεκριμένα, ο Π. Παναγιωτόπουλος στην απάντησή του υπογράμμισε: «Ένας πανικόβλητος πρωθυπουργός επιχείρησε, απόψε, να περάσει τον πανικό του στο εκλογικό σώμα για να αποφύγει την ήττα στις εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία τον καλεί να αφήσει το «εμπόριο του φόβου» και να αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί, για να αποφύγουμε, ως χώρα, το ναυάγιο. Εμείς εργαζόμαστε για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη του τόπου. Μας απασχολεί, πριν απ’ όλα, πώς θα βγει η Ελλάδα αλώβητη από την κρίση . Ο πρωθυπουργός οφείλει να εργαστεί γι αυτό και όχι να εκβιάζει πολιτικά το εκλογικό σώμα. Όμως, ας μην κάνει λάθος ο κ. Παπανδρέου. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Αλλά ο ελληνικός λαός δεν θα δεχθεί ποτέ τα αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ να γίνουν αδιέξοδα για τον τόπο. Απόψε και οι τελευταίοι αναποφάσιστοι πολίτες, βλέποντας τον κ. Παπανδρέου, αποφάσισαν οριστικά τι είδους μήνυμα θα στείλουν στις 7 και στις 14 Νοεμβρίου».


Από την 3η σελίδα του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} με τίτλο :


« -ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ…-»


«…Σταδιακή μείωση των φόρων σε νοικοκυριά ,επιχειρήσεις και Ι. Χ. αυτοκίνητα προαναγγέλλει, με συνέντευξή του στην «Ημερησία», ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Τελικά, όσα μνημόνια και αν υπογράψουμε, όσες…τρόικες και αν καθίσουν στον σβέρκο μας, κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ στην Ελλάδα… Μεταξύ αυτών και τα προεκλογικά ταξίματα των εκάστοτε κυβερνώντων…»


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 8 με τίτλο :


«Φοβάται…»


Δυο ώρες, για να μας πει ότι μας πόνεσε για να μας σώσει. Κι αν οι κάλπες βγάλουν πιο δυνατή τη φωνή των πονεμένων, θα ξαναστήσει κάλπες για να μας ξανασώσει. Δυο ώρες «φάγαμε» μια κυβερνητική επικοινωνιακή φούσκα, για κάτι που ήδη ξέραμε: ότι, δηλαδή, όποιος φοβάται, απειλεί….

Δεν υπάρχουν σχόλια: