Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 8-9με τίτλο :


«Απάντηση ελπίδας Σαμαρά στα ψέματα Παπανδρέου»


Μ ε συγκεκριμένες αλήθειες αλλά και με ένα ξεκάθαρο μήνυμα ελπίδας, ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε στα ψεύδη του ΠΑΣΟΚ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου. Μιλώντας στους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς αποδόμησε πλήρως το έργο κι έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτο της κυβέρνησης, ανέδειξε με ξεκάθαρο τρόπο τα προεκλογικά ψεύδη του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και την ανικανότητά του να διαχειριστεί την κρίση ενώ παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα, το οποίο είναι το μόνο που δίνει ελπίδα στον ελληνικό λαό και στην κοινωνία. Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είπε ψέματα για να κερδίσει την εξουσία και αφού βγήκε διέπραξε τα αντίθετα από όσα έλεγε πριν, ενώ επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου κατηγορώντας τον πως με την πολιτική του μας οδήγησε στην αγκαλιά του Μνημονίου δένοντας έτσι την Ελλάδα χειροπόδαρα και παραδίδοντας τα κλειδιά της διακυβέρνησης . Της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά προηγήθηκε ένα βίντεο με τις κατά καιρούς προεκλογικές δεσμεύσεις και όχι μόνο υποσχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου, όπως το «λεφτά υπάρχουν», αλά και οι ξεκάθαρες υποσχέσεις για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις καθώς και η δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχει περίπτωση προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο., το οποίο όπου έχει πάει τα έχει κάνει χειρότερα. Το βίντεο τελείωνε με το σύνθημα «δώσε ένα καλό μάθημα στην κυβέρνηση με την ψήφο σου», καθώς ο Αντώνης Σαμαρας, ζήτησε και πάλι από τον ελληνικό λαό να αποδοκιμάσει την κυβερνητική πολιτική του μνημονίου. Καταγγέλλοντας ως αναποτελεσματική την οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ , καθώς , όπως είπε, δεν μειώνει το έλλειμμα, ο πρόεδρος της Ν. Δ. δεσμεύτηκε για μείωση των φόρων, αύξηση των χαμηλών συντάξεων και τόνωση της αγοράς, ενώ δεσμεύθηκε πως όταν αναλάβει τα ηνία της χώρας θα προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία που θα περιλαμβάνει και την περίοδο μετά τις εκλογές του 2009. Στη λογική αυτή, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ευθέως, πως δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς τις Εξεταστικές Επιτροπές, ενώ τόνισε πως από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν προκύπτουν από πουθενά ευθύνες για στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ( αναλυτικά οι δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ και οι δεσμεύσεις της Ν. Δ. στο άρθρο της εφημερίδας)


Από την 1η σελίδα της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :


«Το στίγμα της «Β»»


Ηκυβέρνηση μεταθέτει την ανακοίνωση των νέων μέτρων μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έτσι ώστε να μην εισπράξει το πολιτικό κόστος. Θα χρησιμοποιήσει μάλιστα, πιθανή εκλογική επιτυχία για να μονιμοποιήσει τη νέα φορολογική καταιγίδα και τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Εκτός τούτων, προετοιμάζεται και η εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στους κήπους του Μεγάρου Μαξίμου. Ήδη, μετά από έναν και πλέον χρόνο, η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου ανακαλύπτει ότι το δημόσιο έλλειμμα του 2009 δεν είναι 13,6%, αλλά πάνω από 14%! Χρειάστηκε ένας χρόνος για να μετρηθεί το έλλειμμα, και μάλιστα με τη συνδρομή της …Eurostat… (το άρθρο συνεχίζεται στη σελίδα 2..)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :


«Στο πλευρό του κόσμου ο Αντώνης Σαμαράς»


ΤΙς εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα και τις επαφές με κοινωνικές ομάδες συνεχίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σήμερα επισκέπτεται τη Λαμία, ενώ χθες είχε συνάντηση με εκπροσώπους των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών. Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Λαμία ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί σήμερα το Καινοτομικό Μουσείο Θερμοπυλών και τα έργα παράκαμψης της Στυλίδας, θα συναντηθεί με τον νομάρχη Φθιώτιδας και υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Θανάση Χειμάρα στη Νομαρχία Φθιώτιδας, με παραγωγικούς φορείς και το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου του νομού, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας. …. (το άρθρο συνεχίζεται..)


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«Ο εφιάλτης της ανεργίας»


Αν θέλει κάποιος να δει σχηματικά τις εξελίξεις που προδιαγράφονται στην οικονομία την επόμενη χρονιά, θα σταματήσει σε δύο λέξεις: ανάπτυξη και ανεργία. Για την ανάπτυξη έχουν ήδη ειπωθεί πάρα πολλά ,αλλά έχουν γίνει λίγα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Για την ανεργία, επίσης, έχουν ειπωθεί πάρα πολλά, αλλά και στον τομέα αυτό ελάχιστα έχουν γίνει. Ωστόσο, η επίσημη πρόβλεψη για εκτίναξη της ανεργίας στο 14,5%-15% την επόμενη διετία δεν αφήνει περιθώρια ούτε για αισιοδοξία, ούτε για εφησυχασμό. Όλα δείχνουν ότι βαίνουμε ολοταχώς στην επιβεβαίωση του εφιαλτικού σεναρίου για συνολική απώλεια 1 εκατ. Θέσεων εργασίας, όπως προ πολλού έχει προειδοποιήσει η ΓΣΕΕ. Χθες, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη παραδέχτηκε ότι η ύφεση που γεννά την ανεργία δεν μπορεί να συγκρατηθεί με τα παραδοσιακά μέτρα. Πρόκειται για μία αυτονόητη διαπίστωση. Αλλά η δουλειά μιας κυβέρνησης είναι να κάνει κάτι περισσότερο από το να διαπιστώνει το αυτονόητο. Και αυτό το «κάτι» ακόμη αναζητείται…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :


«!»


«Δανία του Νότου» ήθελε την Ελλάδα προεκλογικά ο Γ. Παπανδρέου, βρήκε όμως δανεικά από τον Βορρά και επενδύσεις από την Κίνα και το Κατάρ. Σταυροδρόμι Ανατολής – Δύσης- Βορρά- Νότου η Ελλάδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: