Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«Α. Σαμαράς: Σκληρή απάντηση στα ψευτοδιλήμματα του Γ. Παπανδρέου»


Παρτενέρ για να χορέψει ταγκό στο χείλος του γκρεμού ψάχνει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βλέποντας τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει η δική του πολιτική προσπαθεί να γλιτώσει την ήττα στις εκλογές δημιουργώντας συνθήκες αναστάτωσης στη χώρα. Τα όσα είπε αλλά και δεν είπε στη διακαναλική του συνέντευξη ο Γ. Παπανδρέου και κυρίως το εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε απειλώντας με πρόωρες εκλογές προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της Ν. Δ. και του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος από τη Θεσσαλονίκη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εκβιάζει το λαό. «Πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός, βέβαιος για την ήττα του, απειλεί τον λαό και εκβιάζει», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν. Δ., μετά τη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη θυμίζοντας ότι στη δημοκρατία όταν έχουμε εκλογές, ο λαός στέλνει μηνύματα και δεν δέχεται εκβιασμούς. «Άλλωστε, υπάρχει και άλλος δρόμος, ο δρόμος της ανάπτυξης», τόνισε χαρακτηριστικά. Στη Ρηγίλλης εκτιμούν πως η προσπάθεια του πρωθυπουργού να πανικοβάλει τους πολίτες θέτοντας ψεύτικα διλήμματα και απειλώντας με εκλογές, έπεσε ήδη στο κενό. Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε πως ο Γιώργος Παπανδρέου εκβιάζει το εκλογικό σώμα επισημαίνοντας πως τα αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνουν αδιέξοδα για τον τόπο. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 11 με τίτλο :


«Πανέτοιμη για κάλπες η Ν. Δ.»


Όπως εκτιμούν στελέχη της Ν. Δ., ο κ .Παπανδρέου έδωσε τη συνέντευξη απλώς για να θέσει το δίλημμα «ψήφος στο ΠΑΣΟΚ ή εκλογές». Από κει και πέρα, προσπαθούσε απλώς να μη φθείρει πολύ την εικόνα του, πράγμα που όμως δεν κατάφερε. Όποιος έβλεπε χθες τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο περιστύλιο της Βουλής θα καταλάβαινε τον αντίκτυπο της συνέντευξης του κ. Παπανδρέου, αφού τα σκυθρωπά πρόσωπά τους τα έλεγαν όλα. Το ερώτημα που υπάρχει στη Ρηγίλλης τώρα είναι εάν ο πρωθυπουργός μπλοφάρει, κάνοντας μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει ό, τι μπορεί να σωθεί, ή είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει το δόγμα του Σαμψών «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων», παρασύροντας και τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου πολιτική, πέραν της οικονομικής κρίσης. Η Νέα Δημοκρατία έτσι κι αλλιώς είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο και από χθες σήμανε συναγερμός στον κομματικό μηχανισμό. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό, καθώς βλέπει στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί ελεύθερη πτώση και προσπαθεί, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, να μετατοπίσει το δίλημμα των εκλογών.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ σελ. 8 με τίτλο :


«Βολές από Μίκη Θεοδωράκη – «Θάνατος οι εκλογές»


Φραστική επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε χθες ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο διεθνούς φήμης Έλληνας συνθέτης ανακοίνωσε την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση ενός κινήματος ανεξάρτητων πολιτών , εάν ο πρωθυπουργός οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές. «Ο Γ. Παπανδρέου εκβιάζει, τον ελληνικό λαό ότι, εάν δεν ψηφίσουμε τους δικούς του, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Σε αυτές τις συνθήκες οι εκλογές είναι θάνατος για την Ελλάδα, είμαστε σε διάλυση». Ακόμη ανέφερε πως «αν κυβερνούσε ο Κ. Καραμανλής, οι προοδευτικές και άλλες δυνάμεις της χώρας θα είχαν κάψει την Ελλάδα»…


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 5 με τίτλο :


«Κάστρο και Παπανδρέου!»


Το πιο ευρηματικό και πειστικό επιχείρημα του κ. Γ. Παπανδρέου με το οποίο κάλυψε το ερώτημα για την ανεργία και για τις συνεχιζόμενες απολύσεις, ήταν εκείνο που μας μετέφερε στην Κούβα, - λέγοντας: - Και ο Κάστρο κάνει απολύσεις… Βεβαίως, και ο Κάστρο κάνει απολύσεις ή – πιο σωστά – μεταφορά προσωπικού από την κρατική διοίκηση στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας. Ο Κάστρο όμως, αντιμετώπισε τον πιο μακροχρόνιο αποκλεισμό στην παγκόσμια ιστορία- διαρκείας 50 ετών!- Ο κάστρο έχασε τους συμμάχους του πριν από 20 χρόνια και ο Κάστρο μέσα σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, είναι φυσικό να ρίχνει, τελευταία, το βάρος του στην ενίσχυση του παραγωγικού ιστού. Η σύγκριση, άρα, ήταν από ατυχής μέχρι προκλητική και, πάνω απ όλα, ανιστόρητη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: