Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 47 με τίτλο :


«Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Προειδοποίηση τον πρωθυπουργό για τα εκβιαστικά διλήμματα στους πολίτες»


Σ κληρή προειδοποίηση έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς στον πρωθυπουργό για τα «εκβιαστικά μηνύματα που στέλνει στους πολίτες χωρίς να δέχεται κανένα μήνυμα από εκείνους». Ο πρόεδρος της Ν. Δ. διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες ότι η πατρίδα παραμένει όρθια απέναντι σε «βοναπαρτισμούς» και «λεονταρισμούς» και απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, ο οποίος διερωτήθηκε αν ο «Σαμαράς είχε το θάρρος να πει στη Σύνοδο του ΕΛΚ ότι η Ν. Δ . κατεβαίνει στις εκλογές με προμετωπίδα κατά του μνημονίου», με τη φράση «εγώ δεν είμαι Παπανδρέου». Ξεκαθάρισε ακόμη ότι η Ν. Δ. δεν ζητά εκλογές, όμως αν ο πρωθυπουργός αποφασίσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, έχοντας λάβει το δυσάρεστο μήνυμα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τότε «εμείς είμαστε εδώ». Την έκρηξη του προέδρου της Ν. Δ. προκάλεσαν οι νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Γιώργου Πεταλωτή πριν από δύο 24ωρα. Εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στη Ν. Δ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «είναι αυτοί που αποθέωσαν την αναξιοκρατία, τη σπατάλη, την κακοδιαχείριση και γιγάντωσαν τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις, που φωνάζουν ανεύθυνα δήθεν κατά του μνημονίου και υπόσχονται μαγικές φόρμουλες για το μηδενισμό του ελλείμματος σε έναν χρόνο». Ο Αντώνης Σαμαράς σήκωσε χθες το γάντι από τις Βρυξέλλες και μετά το γεύμα εργασίας των ηγετών του ΕΛΚ , δήλωσε: «Ο κ. Παπανδρέου, για μια ακόμη φορά, παίζει με τους θεσμούς και εξακολουθεί να ενεργεί, όχι ως υπεύθυνος πρωθυπουργός, αλλά με γνώμονα τα στενά κομματικά του συμφέροντα, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργεί στη χώρα. Απαιτεί από τα κόμματα να σιωπούν και από τους πολίτες αδιαμαρτύρητα να συμμορφώνονται «προς τις υποδείξεις», ακόμα και αν πληρώνουν βαρύτατο τίμημα. Επιμένει να στέλνει αυτός, με εκβιαστικό περιεχόμενο, μηνύματα στους πολίτες, χωρίς να δέχεται κανένα μήνυμα από εκείνους. Ακόμα και όταν, θεσμικά, είναι –τώρα- η δική τους ώρα να μιλήσουν». Ο πρόεδρος της Ν. Δ. κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως αγνοεί ότι μπορεί μεν η οικονομία να είναι γονατισμένη από την οικονομική κρίση και τις επιλογές του, όμως η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, τα κόμματα δεν φιμώνονται και οι πολίτες δεν χειραγωγούνται: «Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς να επιβάλλουμε εκλογές δεν μπορούμε. Το Σύνταγμα, άλλωστε, δίνει αυτή την αρμοδιότητα μόνο στον πρωθυπουργό. Αν κάναμε το αντίθετο, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να επιβάλλουμε εκλογές, θα δημιουργούσαμε κλίμα αναστάτωσης και αναταραχής…… Η στάση μας αυτή είναι στάση ευθύνης και στάση σοβαρότητας» (Το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» σελ. 9 με τίτλο :


«Σαμαράς: Σοβαρές αντιρρήσεις για τα μέτρα που επιδεινώνουν την ύφεση και δεν περιορίζουν το έλλειμμα»


Την ανάγκη να ακολουθήσει η χώρα ένα άλλο μείγμα


πολιτικής για να βγει από την κρίση, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΛΚ Βίλφρρεντ Μαρτένς. Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον κ. Μαρτένς για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την προσπάθεια εξόδου από την κρίση, επισημαίνοντας ότι η Ν. Δ. έχει στηρίξει αποφασιστικά μέτρα και ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές για την επίτευξη δημοσιονομικής πειθαρχίας…….


Υποστήριξε όμως ότι «έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις με ένα μείγμα πολιτικής, που επιτυγχάνει λιγότερο από 50% αποτελεσματικότητα ως προς τη μείωση του ελλείμματος. Όπως έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις με αλλεπάλληλα μέτρα περιοριστικής πολιτικής που επιδεινώνουν την ύφεση μάλλον, παρά περιορίζουν το έλλειμμα». (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ναυτίλος» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 10:


Αν ήταν ο Γιωργάκης στη θέση του Μεταξά, θα ήταν ικανός να μας πει ότι έφερε τους Ιταλούς (όπως το Μνημόνιο) για να μας δώσει την ευκαιρία να αγωνιστούμε εναντίον τους, να τους διώξουμε, «να βγούμε απ’ την επιτήρηση»…. Βεβαίως, στην ιστορία δεν υπάρχουν «αν», όμως και αυτά που διαπράττει ο Γιωργάκης στις συναντήσεις του (κι όχι μόνον) με τον Ερντογάν, δεν περιέχουν «αν». Αλλά περιέχουν για τα οποία η Βουλή, τα κόμματα και ο λαός δεν έχουν ιδέα, fast t rack και με την Τουρκία στο Αιγαίο;


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«Η μάχη των…ΚΑΠΗ!»


… Βέβαια, η αντίδραση του Τηλέμαχου Χυτήρη στις «προχωρημένες» προτάσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος είναι δικαιολογημένη για αρκετούς λόγους, αλλά κυρίως για έναν: εκλογές έρχονται, ένα σωρό προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση- ε, όχι να ανοίξει και μέτωπο για τη…διάσωση των ΚΑΠΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: