Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της



«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :


«Νέα σκληρή επίθεση Σαμαρά στον πρωθυπουργό για την οικονομία»


Καθημερινές είναι πλέον οι επιθέσεις που εξαπολύει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, εναντίον του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή τα μείζονα οικονομικά ζητήματα και το γεγονός πως αν και γνώριζε από τις αρχές του 2009 την κατάσταση της οικονομίας, έταζε στους πάντες, τα πάντα. Αναδεικνύοντας το πολιτικό στοιχείο του ψεύδους στις δηλώσεις Παπανδρέου τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές και την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζει, σε κάθε ευκαιρία, πως ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τους πολίτες, με μοναδικό στόχο να υφαρπάξει την ψήφο τους. Παράλληλα, διαμηνύει προς το Μέγαρο Μαξίμου πως η κοινωνία έχει αντιληφθεί πλέον το «παιχνίδι» που έπαιξε σε βάρος της το ΠΑΣΟΚ και θα στείλει το μήνυμά της στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Χθες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από την Κόρινθο, όπου και ξεκίνησε τη μεγάλη περιοδεία του στην Πελοπόννησο, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον κ. Παπανδρέου, όταν ερωτήθηκε για την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος. «Πέρυσι, ο κ. Παπανδρέου μας έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», και μετά μας είπε ότι θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Σήμερα μας λέει ότι για τα δικά του σφάλματα φταίει και πάλι η Νέα Δημοκρατία. Και τότε έλεγε ψέματα . Και τώρα λέει ψέματα. Με μια διαφορά: Ότι τώρα πια τον έχει καταλάβει όλος ο κόσμος», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος θα βρεθεί σήμερα στην Αργολίδα, την Αρκαδία και στη Λακωνία και θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Άλλο ύφος ηγεσίας»


Η χώρα χρειάζεται ένα κλίμα συναίνεσης και εν πάση περιπτώσει δεν χρειάζεται ατμόσφαιρα πόλωσης. Ο πρωθυπουργός μάλλον θα έχει αντιληφθεί πως το μέγεθος των προβλημάτων απαιτεί μια πραγματικά εθνική προσπάθεια. Δεν έχει συνεπώς νόημα η στερεότυπη επανάληψη των διαφόρων κατηγοριών κατά της Ν. Δ.. Πρώτον, επειδή ο ίδιος αναγνωρίζει συχνά ότι τα σημερινά αδιέξοδα είναι δημιουργήματα μακροχρόνιας διαχείρισης και των δύο μεγάλων κομμάτων και δεύτερον, γιατί με τον τρόπο αυτό καθιστά όλο και πιο δύσκολη μία μίνιμουμ συναίνεση. Σε κανονικές συνθήκες, θα δικαιολογούσε κάποιος τη στάση του κ. Παπανδρέου επειδή απευθύνεται τώρα σε ένα κομματικό ακροατήριο εν όψει δημοτικών εκλογών. Δεν ζούμε, όμως, σε κανονικούς καιρούς και η πολύ δύσκολη συγκυρία απαιτεί απ όλους, και κυρίως τους πολιτικούς, άλλα ύφος και επίπεδο ηγεσίας.


Από τη στήλη «Radar» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 14 με τίτλο :


«»Μεταλλαγμένος πολιτικά ο Τατούλης»»


Πολιτικά μεταλλαγμένο χαρακτήρισε τον Πέτρο Τατούλη ο πρόεδρος της Ν. Δ., ο οποίος περιοδεύει από χθες στην Πελοπόννησο. Από τον πρώτο «σταθμό» της τριήμερης επίσκεψής του στους Νομούς Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας και Αρκαδίας, ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση κατά του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου που έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ. Σε ερώτηση ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του κ. Δράκου –υποψήφιου περιφερειάρχη Ν. Δ.- και του κ. Τατούλη, ο πρόεδρος της Ν. Δ. απάντησε: «Ο ένας είναι αποδεδειγμένα και πετυχημένα αυτοδιοικητικός, ενώ ο άλλος είναι πολιτικά μεταλλαγμένος. Ο ένας είναι ο εκπρόσωπος του χώρου της Νέας Δημοκρατίας – αλλά και όχι μόνον-, προχωράει και πολύ πέρα και εκφράζει έναν ευρύτατο κόσμο από κάθε πλευρά, γιατί είναι κατεξοχήν ανθρωποκεντρικός. Ο άλλος είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, που δεν ξέρω καν αν τον θέλει». Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Αργολίδας, ενώ σήμερα θα επισκεφθεί την Αρκαδία και τη Λακωνία. Από τις επαφές του ο πρόεδρος της Ν. Δ. θα στείλει μήνυμα πανστρατιάς εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ σε κάθε συνάντησή του επισημαίνει ότι η Ν. Δ. έχει την εναλλακτική λύση για έξοδο από την κρίση απέναντι σε μια αναξιόπιστη κυβέρνηση


Από τη στήλη «Ναυτίλος» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 10 :


Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου. Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Είναι ικανός να τον πιάσεις στο κατώι του σπιτιού να σου ρουφάει με το λάστιχο απ το ντεπόζιτο το πετρέλαιο και αυτός να σου λέει ότι σου το άφησε μισοάδειο ο Καραμανλής ενώ ο ίδιος προσπαθεί να σ το αφήσει μισογεμάτο. Είναι ικανός να σου πει ότι σου λυπάται που σου κλέβει το πετρέλαιο, αλλά αυτό είναι ένα σκληρό μέτρο που είναι αναγκασμένος να το πάρει, για να μη σου κλέψει περισσότερο! Ο άνθρωπος δεν παίζεται! Είναι παιχταράς, βγάζει πιστόλια στο τραπέζι, κάνει μπλόφες με λοζέ εφτάρια στους σκασμένους άσσους, φέρνει τις εξάρες ντόρτια, καταλύει το Σύνταγμα, βάζει στη θέση του το Μνημόνιο, απολύει εργάτες, προσλαμβάνει συμβούλους, κλέβει λεφτά από γέροντες και τα δίνει σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, κυνηγάει φορολογούμενους και ξεπλένει φοροφυγάδες –ο άνθρωπος («ο άνθρωπός τους στην Ελλάδα») δεν παίζεται. Όλα τα σφάζει (το κόμμα του), όλα τα μαχαιρώνει (τους θεσμούς), ένας πραγματικός «Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης» που έφερε στο Ελληνικό το μισό Κατάρ, ένας ανελλήνιστος ακόμα και στα αγγλικά του, ένας ρέκτης του οπενγκόβερμεντ στα γυμναστήρια, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια κι όπου αλλού μπορεί να συναντήσει σπουδαίες προσωπικότητες για να τις κάνει βουλευτές και υπουργούς, ένας άνθρωπος του κόσμου, των ταξιδιών στα οποία διέσυρε τους Έλληνες ως τεμπέληδες και διεκτραγωδούσε για την κατάσταση της χώρας του «στην εντατική», ένας κοσμοπολίτης που θα μπορούσε να προσφέρει τις «καλές του υπηρεσίες» ακόμα και στον Ερντογάν, όπως έκανε στις διπλωματικές του εξορμήσεις για τη Βοσνία ή την Κροατία κι άλλες χώρες με τις οποίες έχουμε άριστες σχέσεις…. (και συνεχίζει ο Στάθης…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: