Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


« Αντώνης Σαμαράς: «Παράταση σημαίνει…ευκολίες ή νέα μέτρα;»»


Να ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με τις πληροφορίες που πυκνώνουν για μνημόνιο «2» καλεί την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. τάχθηκε με κατηγορηματικό τρόπο απέναντι σε μια τέτοια προοπτική, καθώς θα σημαίνει, όπως είπε, νέα δυσβάσταχτα μέτρα για τους πολίτες, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν ενστάσεις αν πρόκειται για ευκολίες πληρωμής. Κατά την επίσκεψή του στον Πειραιά ο κ. Σαμαράς, ξεκαθάρισε τη θέση της Ν. Δ. για την παράταση του χρέους: «Αν είναι ζήτημα ευκολιών πληρωμής – να το πω έτσι απλά- ασφαλώς και το θέλουμε. Αν όμως, αυτό, είναι συναρτημένο ή συνδέεται με ένα δεύτερο μνημόνιο, εάν συνδέεται δηλαδή, με νέα δυσβάσταχτα μέτρα, ασφαλώς και είμαστε εναντίον. Θα πρέπει, λοιπόν, να μας εξηγήσει η κυβέρνηση περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Να σταματήσουν οι φήμες , να βγει η αλήθεια, να δούμε συγκεκριμένο χαρτί, τι συγκεκριμένα πράγματα λέει, για να πάρουμε και εμείς συγκεκριμένη θέση». Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε νέα βέλη τόσο κατά του πρωθυπουργού όσο και κατά του υπουργού Οικονομικών…. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 7 με τίτλο :


«Ζητά δεσμεύσεις για την παράταση του χρέους»


Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία συμφωνία παράτασης της αποπληρωμής του χρέους, εάν πρώτα δεν υπάρξει ένα δεσμευτικό πλαίσιο που θα προβλέπει ότι πρόκειται για μια διευκόλυνση από την πλευρά των ξένων, χωρίς να υποχρεώνει την Ελλάδα να λάβει νέα σκληρά μέτρα σε βάρος τω πολιτών, έστειλε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς από τον Πειραιά όπου περιόδευσε…….


Χθες, ο κ. Σαμαράς συνδύασε το τερπνό μετά του ωφελίμου, επισκεπτόμενος τον Πειραιά και το εμπορικό του κέντρο, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο. Αφενός στήριξε την υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού Άμυνας, αφετέρου βρήκε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες, να τους ενημερώσει για τις προτάσεις της Ν. Δ., αλλά και να ενημερωθεί ο ίδιος για τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρηματίες του Πειραιά. Ο κ. Σαμαράς, παράλληλα, ανέβασε εκ νέου τους τόνους στην αντιπολιτευτική κριτική και αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του Κώστα Καραμανλή… (το άρθρο συνεχίζεται)

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :


«Ο Σαμαράς ξεκαθάρισε τη θέση του για την αποπληρωμή του πακέτου στήριξης»


Νέα προσωπική επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου , εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς για το γεγονός, πως πολλούς μήνες πριν μπει η χώρα μας στην τριμερή επιτήρηση είχε επιλέξει ως τακτική του τη συστηματική δυσφήμηση της Ελλάδας στο εξωτερικό. «Ο κ. Παπανδρέου, το ξέρουμε όλοι, δεν άφησε ξένο για ξένο προς τον οποίο να μη δυσφήμισε τον τόπο και τους Έλληνες, σαν τους πιο διεφθαρμένους σε όλον τον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από την αυστηρή κριτική δεν ξέφυγε και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υπέπεσε στο βαρύτατο πολιτικό ατόπημα να προσπαθεί επί δύο ημέρες να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, αποδίδοντας στον τέως πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, δηλώσεις που αποδείχθηκε πως έκανε ο κ. Παπανδρέου»…… …


Στο μεταξύ, αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες εικόνες καθίζησης της αγοραστικής κίνησης και κάθετης πτώσης του τζίρου ήρθε χθες ο κ. Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε το εμπορικό κέντρο του Πειραιά, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο. …………….


«Ο Πειραιάς έχει κι αυτός το δικαίωμα στην ελπίδα. Η ελπίδα για τον Πειραιά σημαίνει Βασίλης Μιχαλολιάκος¨, είπε ο πρόεδρος της γαλάζιας παράταξης , την ίδια ώρα που η υποψηφιότητα Μιχαλολιάκου, η οποία κινείται πέρα από τα κομματικά στεγανά, κερδίζει συνεχώς έδαφος και συσπειρώνει καθημερινά όλο και περισσότερους πολίτες του πρώτου λιμανιού της χώρας. Ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί σήμερα στη Δυτική Αττική. Συγκεκριμένα θα επισκεφθεί τον Ασπρόπυργο, όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Νίκο Μελετίου, και στη συνέχεια θα επισκεφθεί διαδοχικά το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Ελευσίνας Γιώργου Κοντούλη και το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Μεγάρων, Γιάννη Μαρινάκη.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Αληθινές ιστορίες…»


ΟΙ αριθμοί μπορεί να μην λένε πάντα την αλήθεια, αλλά αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση της Οικονομίας. Η καθίζηση της οικοδομικής δραστηριότητας και η μείωση στις πωλήσεις λιανικής αποτελούν καμπανάκι κινδύνου. Η κυβέρνηση θα πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσει ότι πίσω από αυτούς τους αριθμούς κρύβονται άνθρωποι. Η οικοδομή και το εμπόριο αποτελούν την ατμομηχανή ή εάν προτιμάτε τη ραχοκοκαλιά της πατρίδας μας. Περίπου 40.000 άνθρωποι συνδέονται με την οικοδομή και άλλοι τόσοι, ή ακόμη περισσότεροι με το εμπόριο. Εάν δεν δοθούν κίνητρα και εάν δεν υπάρξουν άμεσες πρωτοβουλίες, θα ζήσουμε πολύ σύντομα εφιαλτικές καταστάσεις. Δυστυχώς όμως, η κυβέρνηση παρακολουθεί με απάθεια της εξελίξεις και αρνείται να αναλάβει τις ιστορικές της ευθύνες… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ»


Ένα θαύμα αναζητούμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα. Χθες , ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε ότι «η προσπάθεια αποδίδει». Αναφέρεται, προφανώς, στον θετικό αντίκτυπο που έχει στο εξωτερικό το πρόγραμμα σταθερότητας και η εφαρμογή του μνημονίου. Στο εσωτερικό όμως, αυξάνεται το έλλειμμα αισιοδοξίας – αλλά και το κοινωνικό έλλειμμα. Η ανεργία, αυτός ο αδυσώπητος εφιάλτης, απειλεί να διαβρώσει τον κοινωνικό ιστό με ένταση πρωτόγνωρη για την Ελλάδα. Και τα πρωτόγνωρα ποσοστά ανεργίας θα προκαλέσουν, αναμφίβολα, εξίσου πρωτόγνωρες συνέπειες. Το ζήτημα, με άλλα λόγια, δεν είναι μόνο να πετύχει η εγχείρηση, αλλά να επιβιώσει και ο ασθενής. Και, δυστυχώς, αυτή τη στιγμή ο ασθενής συνεχίζει να χαροπαλεύει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: