Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 8-9 με τίτλο :


«Γιουνκέρ: «Ο Γ. Παπανδρέου μιλούσε για διαφθορά»»


Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν αυτός που είπε δημόσια το 2009 ότι η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς, δήλωσε χθες στον «Ε. Τ.», ο εκπρόσωπος τύπου του προέδρου της ευρωζώνης, Ζαν –Κλοντ Γιούνκερ. Ο «Ε. Τ.» ζήτησε, γραπτώς διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο Γκι Σουλέρ, αναφορικά με τηλεγράφημα από την Ουάσιγκτον του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) την Παρασκευή το απόγευμα, το οποίο έφερε τον Γιούνκερ να έχει δηλώσει ότι Έλληνας πρωθυπουργός (δεν τον κατονόμαζε) του είπε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα. Στην απάντησή του ο εκπρόσωπος αναφέρει τα εξής: «Ο κ. Γιούνκερ δεν αναφερόταν σε συνομιλία του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αλλά υπενθύμιζε ( ο κ. Γιούνκερ) ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δήλωσε δημόσια ότι η Ελλάδα είχε ένα σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς, τη στιγμή που είχαμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της κρίσης των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας, δηλαδή το 2009». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ερώτηση που του έθεσε ο «Ε. Τ.» δεν υπήρχε καμία αναφορά στο όνομα του κ. Παπανδρέου, αλλά για το αν μίλησε με Έλληνα πρωθυπουργό και πότε και αν αυτός του είπε πως κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα…. (το άρθρο συνεχίζεται, ενώ η εφημερίδα δημοσιεύει την απάντηση που ήρθε γραπτώς από τον κ. Σουλέρ)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4-5 με τίτλο :


«Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ο κ. Γιούνκερ είπε ότι αν θέλει να ανατρέξει κανείς στα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας θα πρέπει να πάει στη δεκαετία του ‘80»


…ΣΤο μεταξύ, απόλυτα δικαιωμένος για την εκπεφρασμένη άποψή του ότι τα κακώς κείμενα της ελληνικής οικονομίας άρχισαν στη δεκαετία του ’80, είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, που επανέφερε στο προσκήνιο την πρόταση για να ξεκινήσει η έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία από εκείνη την περίοδο. «Ο κ. Γούνκερ είπε ότι αν θέλει κανείς να ανατρέξει στα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας και να δει πότε έγινε αυτό το κακό, θα πρέπει να πάει πίσω στη δεκαετία του ΄80. Μα η δεκαετία του ’80, είναι η δεκαετία του ΠΑΣΟΚ. Και είναι δεκαετία για την οποία εμείς ζητούσαμε να ξεκινήσει η έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής. Το ΠΑΣΟΚ, για λόγους που ο καθένας αντιλαμβάνεται, δεν το θέλει. Όμως ήρθανε και από το εξωτερικό να τους επισημάνουν πότε ξεκίνησε το κακό. Εμείς, σήμερα, άλλη μία φορά, δικαιωνόμαστε. Αλλά δεν δίνουμε σημασία τόσο στο χθες. Εμείς σημασία δίνουμε περισσότερο στα μέτρα για το αύριο», τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από την Πελοπόννησο, την ίδια στιγμή που, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δημοσιονομικών στοιχείων, όταν το ΠΑΣΟΚ έχασε την εξουσία το 1989, το χρέος είχε αυξηθεί δύο φορές, μέσα σε μία περίοδο οκτώ ετών… (το άρθρο συνεχίζεται με αποκαλυπτικά στοιχεία )


Από τη στήλη «Εν ΟΛΙΓΟΙΣ…» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 2 με τίτλο :


«Zoom»


Να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση ώστε οι πολίτες, να μη βιώσουν και άλλη χειρότερη φοροεπιδρομή το 2011, ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς από τους ψηφοφόρους μιλώντας στην ορεινή Αρκαδία από όπου ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία της Ν. Δ. Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας σε πολίτες της Αρκαδίας, ανέφερε ότι με τη νέα φορολογική επιδρομή θα πονέσουν συνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι. Για τον «Καλλικράτη» ανέφερε ότι είναι χωρίς πόρους και έγινε από «κομματική κοπτοραπτική». Σχετικά με την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη, ο κ. Σαμαράς είπε ότι απλώς πρόκειται για «μεταλλαγμένο» ΠΑΣΟΚ.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Επιδημία λουκέτων»


Τουλάχιστον τραγική χαρακτηρίζεται η κατάσταση που διαμορφώνεται στην ελληνική Οικονομία. Ακόμη και κερδοφόρες εταιρείες αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, με αποτέλεσμα τα λουκέτα να έχουν πάρει τη μορφή επιδημίας. Στο υπουργείο Εργασίας έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός και σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη, κάθε μήνα κλείνουν 4.000 επιχειρήσεις. Όπως γίνεται αντιληπτό, το επόμενο διάστημα θα ζήσουμε συνθήκες πρωτοφανούς κοινωνικής έκρηξης, αφού είναι βέβαιο πως το 12% στην ανεργία θα ανέβει πολύ σύντομα στο 13,5% ή στο 14%. Το ερώτημα πλέον είναι εάν η κυβέρνηση έχει σχέδιο για να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή σε ένταση και έκταση καταιγίδα που είναι προ των πυλών.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 8 με τίτλο :


«Πιέσεις »


Ήξεραν οι Ευρωπαίοι, είπε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν –Κλοντ Γιουνκέρ, για το ελληνικό χάλι. Πώς να μην ήξεραν, όταν το 31% των ελληνικών παραγγελιών σε εξοπλιστικά προγράμματα από το 2000 μέχρι σήμερα το παίρνει η Γερμανία και το 17% η Γαλλία; Και όχι μόνον αυτό. Ακόμα και σήμερα ασκούνται πιέσεις για νέα εξοπλιστικά (αεροπλάνα, υποβρύχια, φρεγάτες, πυρομαχικά), με τις τράπεζες των εν λόγω κρατών έτοιμες να χρηματοδοτήσουν τις προμήθειες αυτές…

Δεν υπάρχουν σχόλια: