Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ κ.ΖΑΧΑΡΕΑ

Πολλές φορές αναρωτιέται κανείς γιατί στην Ελλάδα όλα μεταφράζονται με διαφορετικό τρόπο απ’ τον συνήθη λογικό. Η κ. Ζαχαρέα εργάζεται και θέλει να εργάζεται, όπως κάνουν σχεδόν όλες οι γυναίκες σήμερα. Υπήρξε, όμως, πολιτικός στόχος. Γιατί άραγε;
Υπάρχουν δύο ζητήματα στο θέμα. Το πρώτο είναι γιατί παραιτήθηκε η κ. Ζαχαρέα; Για να παραιτηθεί δείχνει ότι υπάρχει, όντως, ζήτημα κι επομένως σωστά είχε γίνει στόχος. Επομένως αποδέχεται ότι είχαν δίκιο όσοι την κατηγόρησαν χωρίς να μάθουμε επισήμως, τουλάχιστον κάτι. Λέγουν ότι υπήρχε ασυμβίβαστο συνδυαζόμενο με το γεγονός ότι ο σύζυγός της, κ. Ρουσόπουλος, είναι υπουργός τύπου, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για την διανομή των καταχωρήσεων των κρατικών διαφημίσεων. Κι αυτό το επεσήμανε μόνο ο κ. Τατούλης, στην αρθρογραφία του στην ιστοσελίδα του. Κι επειδή, λοιπόν, ο κ. Τατούλης είπε την θέση του έχει δεν έχει δίκιο έπρεπε η κ. Ζαχαρέα να παραιτηθεί. Δηλαδή απεδέχθη η κυβέρνηση ότι είχε δίκιο ο κ. Τατούλης κι έτσι η κ. Ζαχαρέα και οποιαδήποτε άλλη γυναίκα δεν πρέπει να δουλεύει. Με άλλα λόγια και στην ουσία του αποδεχόμαστε ως κοινωνία ότι δεν πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων και πολύ περισσότερο μεταξύ των πολιτών και της εξουσίας. Πράγματι υπάρχει τέτοιο ζήτημα αφού στο παρελθόν και, ίσως, πάντοτε τα πράγματα στην Ελλάδα να ήταν έτσι και θα είναι έτσι γιατί πρώτα το κράτος θα πρέπει να είναι αναξιόπιστο και να διατηρείται η ίδια λογική.
Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι το θέμα που γεννήθηκε δεν αφορούσε την κ. Ζαχαρέα. Αφορούσε το ασυμβίβαστο μεταξύ δύο ανθρώπων. Γιατί, όμως, επιλέχθηκε η κ. Ζαχαρέα και όχι ο κ. Ρουσόπουλος για να παραιτηθεί; Γιατί προτιμήθηκε η μια περίπτωση και απερρίφθη η άλλη; Κάτω από αντικειμενική άποψη και για οποιαδήποτε περίπτωση το κριτήριο της παραίτησης θα ήταν από ποια πηγή χρημάτων έρχεται το καλύτερο. Για να επιλεγεί, λοιπόν, η κ. Ζαχαρέα, ο κ. Ρουσόπουλος έχει καλύτερες αμοιβές απ’ την εργασία απ’ ότι η κ. Ζαχαρέα.
Αν δεν είναι έτσι και την επιλογή έκανε το κόμμα θα ισχυριστεί κανείς ότι ο κ. Ρουσόπουλος είναι αναντικατάστατος, χρήσιμος στο κόμμα της Ν.Δ. και βέβαια μάλλον θα πρέπει να συμμετείχε στην επιλογή και ο κ. Πρωθυπουργός. Άρα την ευθύνη αυτής της ενέργειας και κάτω απ’ αυτό το σενάριο έχει ο κ. Πρωθυπουργός με τις επιλογές αυτές.
Θα δούμε τελικά αν αυτές οι επιλογές ήταν και οι ενδεδειγμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: