Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

Όλοι σήμερα βάλλουν εναντίον του Υπουργού Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη. Αυτό που προβληματίζει είναι πώς τέσσερα και πλέον χρόνια η οικονομική πολιτική Αλογοσκούφη όχι μόνο ήταν η ενδεδειγμένη αλλά είχε και αποτελέσματα. Και μάλιστα χειροπιαστά αποτελέσματα. Δεν θα απαριθμήσω τις ενέργειες του υπουργού. Μόνο να αναφέρω το γεγονός ότι πέραν του γεγονότος ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα και το δημόσιο έλλειμμα περιορίστηκε από το 7% το 2004, βρέθηκε στο 3%. Αυτή η μεταβολή αντιστοιχεί σε μεγάλα ποσά δαπανών, τα οποία ο κ. Αλογοσκούφης, ‘βρήκε’ και το κατάφερε. Αλλά και μια μορφή κοινωνικής πολιτικής κατάφερε να δει ο πολίτης. Καλό θα ήταν να συγκρίνουμε τις οικονομίες μεταξύ των Ευρωπαϊκών κρατών για να έχουμε στην ίδια περίοδο τι έκαναν στους αντίστοιχους δείκτες.
Όμως επειδή δεν ενημερωνόμαστε όπως πρέπει και κυρίως αυτό που μας προσφέρουν τα κανάλια περισσότερο μας επηρεάζει από την ίδια μας την γνώμη, ισοπεδώνουμε κι εμείς μαζί τους όλα τα γεγονότα. Πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε, να έχουμε αντικειμενική πληροφόρηση και βλέπουμε τα οικονομικά πέραν της πολιτικής και σε τεχνοκρατικό επίπεδο.
Ο κ. Αλογοσκούφης, κατά την δική μου ταπεινή άποψη, έκανε καλά την δουλειά του, χρειάζεται την βοήθεια όλως να δει και τα λάθη που κάνει κάτω από την σημερινή οικονομική αρνητική κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: