Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δυστυχώς είναι η απόλυτη αλήθεια.
Ο Δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση Βριλησσίων αδιαφορούν και κωφεύουν παντελώς για τις ανάγκες των μαθητών ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα που φοιτούν στο έκτο δημοτικό σχολείο της πόλης μας.
Ειδικότερα, στο εν λόγω σχολείο, που φοιτούν άτομα με κινητικά προβλήματα, είναι παντελώς απαραίτητη η επίστρωση των εξωτερικών διαδρόμων με ειδικό αντιολισθητικό τάπητα και η τοποθέτηση χειρολαβών με προφίλ αλουμινίου.
Παρά το γεγονός ότι το θέμα έχει τεθεί εδώ και έναν με ενάμισυ χρόνο, παρά το γεγονός ότι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Βριλησσίων είχε βρει και το κατάλληλο υλικό και τις τιμές τις οποίες είχε δώσει στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, παρά το γεγονός ότι επιλήφθηκε η Δημοτική Επιχείρηση να το διεκπεραιώσει, παρά το γεγονός ότι έγιναν και ενέργειες από τον Τεχνικό τομέα της ΔΕΑΒ, παρά το γεγονός ότι η ΔΕΑΒ είχε υποσχεθεί ότι ως τις 25 Αυγούστου (καταληκτική ημερομηνία) θα παρέδιδε το έργο αυτό, ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ μέχρι και σήμερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ. Δηλαδή και επί της ταμπακιέρας ούτε τις προσφορές έχουν πάρει, ούτε έχουν επιλέξει ο,τιδήποτε και βεβαίως ούτε έχουν εκταμιεύσει για το έργο αυτό έστω και ένα ευρώ.
Είμαστε στο Φθινόπωρο και αρχίζουν οι βροχές. Τα πλακάκια με τα οποία είναι στρωμένος ο διάδρομος είναι εντελώς ολισθηρά. 'Ηδη και χωρίς καμία βροχή κάθε μέρα πέφτουν και χτυπάνε μικροί μαθητές. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει με τις βροχές. Καλά, για τα παιδάκια με κινητικά προβλήματα δεν συζητάμε, θα σκοτωθούν.
Ο Δήμος, ο κ. Δήμαρχος και η ΔΕΑΒ θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη αν συμβεί αύριο το πρωί με τις βροχές οποιοδήποτε ατύχημα στα παιδιά μας. Θα αναζητήσουμε απ' αυτούς όλες τις νομικές και άλλες ευθύνες που τους αναλογούν. Να είναι σίγουροι.
Εκείνο που δυστυχώς δεν μπορεί να αναζητηθεί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η ανθρωπιά και η κοινωνική ευαισθησία.
ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Γονιός μαθητή του Έκτου Δημοτικού Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: