Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

ΕΚΤΡΟΠΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πρωτοφανή για την πόλη μας έκτροπα, έλαβαν χώρα στον αγώνα της Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών, που έγινε στο κολυμβητήριο του Χαλανδρίου, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της αναμέτρησης, «φίλαθλοι», επετέθησαν εναντίον παικτών και παραγόντων των ομάδων. Τα τραγικά γεγονότα συνεχίστηκαν και έξω από το κολυμβητήριο ,με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τους διαλύσουν και με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.
Την ευθύνη για τα επεισόδια φέρουν οι παράγοντες και των δύο ομάδων , διότι «οργανωμένη ομάδα φιλάθλων» με τις ενέργειες της α) έθεσε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των πραγματικών φιλάθλων που παρακολουθούσαν τον αγώνα β) τραυμάτισε αστυνομικούς , στην προσπάθεια τους να σταματήσουν τα επεισόδια και γ) καταστρέψανε τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου. Ενός αθλητικού χώρου, που με την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης, αποτελεί «αθλητικό κόσμημα» όχι μόνο για το Χαλάνδρι ,αλλά και για τα Βόρεια και Ανατολικά προάστια των Αθηνών και μπορεί να εξυπηρετήσει εθνικούς και διεθνείς αγώνες.
Το Δ.Σ του ΟΝΑ, ομόφωνα αποφάσισε να απαγορεύσει ,την τέλεση πλέον αγώνων από την ομάδα του Παναθηναϊκού, λόγω του ότι «οι λίγοι» για μια ακόμη φορά εκμεταλλεύτηκαν την ανοχή των πολλών .
Η Δημοτική Αρχή Χαλανδρίου στηρίζει τον αθλητισμό, στηρίζει τις ομάδες , αλλά δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές και δη , καθοδηγούμενες από οργανωμένες ομάδες που διέπονται από αντιαθλητικά αισθήματα. Οι οργανωμένες αυτές ομάδες , δημιουργούν έκτροπα, καταστρέφουν εγκαταστάσεις ,που είναι για τους πολίτες του Χαλανδρίου. Η Πολιτεία θα πρέπει κάποτε να ασχοληθεί σοβαρά μαζί τους. Αθλητισμός σημαίνει ευγενής άμιλλα, πολιτισμός , ήθος, ομαδικό πνεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: