Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΦΡΙΣΤΑΝ



Δεν βρίσκουν λόγια να περιγράψουν οι συνετοί και μετριοπαθείς έλληνες αυτά που καθημερινά διαπιστώνουν πως συμβαίνουν γύρω τους. Λαμόγια, εκβιαστές, απατεώνες και συμμορίτες κατακλύζουν, δυστυχώς όχι το περιθώριο, αλλά κεντρικά τμήματα της δημόσιας ζωής της χώρας. Ο ένας υποκλέπτει τις συνομιλίες του με τον άλλον, υπηρέτες της δικαιοσύνης αξιοποιούν τις επιδιώξεις των πελατών τους για προσωπικό οικονομικό όφελος, κληρικοί μετέχουν σε συμβούλια δημόσιων φορέων (με δικαίωμα λόγου μάλιστα) που αξιολογούν και αποφασίζουν επάνω σε δικές τους καθαρά οικονομικές επιδιώξεις και δημόσιοι λειτουργοί διακωμωδούν το αξίωμά τους αντιφάσκοντες επί της ουσίας και περιφερόμενοι από τηλεοπτικού παραθύρου σε ραδιοφωνικό μικρόφωνο.
Για τον μέσο πολίτη όλα αυτά είναι απόλυτα ανατρεπτικά. Τον πλημμυρίζουν απόγνωση κι’ απογοήτευση μια και του υποδηλώνουν πως στην χώρα αυτή είναι αδύνατη πλέον η καθαρή αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής. Επίπλαστοι σκοτεινοί παράγοντες μόνιμα παρεμβαίνουν ενώ τα διάφορα κυκλώματα της διαφθοράς και της παρανομίας ανοίγουν δρόμους επιτυχίας και επιβεβαίωσης σε όσους μετέχουν σε αυτά.
Η στάση και ο ψυχολογικός φόρτος των συνετών ελλήνων θυμίζει δυτικούς επισκέπτες σε τριτοκοσμικές χώρες που πασχίζουν κόντρα στην διαφθορά και την τοπική παρανομία να προωθήσουν καθαρά επιχειρηματικά σχέδια με νόμιμο τρόπο. Η αποτυχία τους είναι σχεδόν πάντα προδιαγεγραμμένη.
Ετσι και τώρα, οι καθαροί έλληνες έρχονται αντιμέτωποι με τους μηχανισμούς ενός παράδοξου ευρωπαικού Καφριστάν. Με την έννοια του διαφορετικού. Αλλά και του επικίνδυνα επιθετικού. Ποιος θα γλυτώσει τους αποσβολωμένους συμπολίτες μας από την κατρακύλα στην παρακμή;


απο το site του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: