Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ
ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ


Η Δημοτική Αρχή της Νέας Πεντέλης για το 2009 αποφάσισε να μειώσει τα δημοτικά τέλη και το δημοτικό φόρο. Ταυτόχρονα διευρύνει τα οικονομικά όρια των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (Άποροι , άτομα με αναπηρίες και πολύτεκνοι), και απαλλάσσει έτσι περισσότερους δημότες από κάθε φόρο σε ποσοστό από 50% έως 100%.
Η μείωση στα δημοτικά τέλη είναι της τάξης του 11% και στο δημοτικό φόρο φτάνει το 13%.
Από το 2008 η Δημοτική Αρχή είχε δεσμευθεί πως, όταν τα οικονομικά του Δήμου το επιτρέψουν, αμέσως θα προβεί σε ανάλογες μειώσεις προς όφελος των δημοτών. Την προηγούμενη χρονιά πολλοί δημότες προσήλθαν στο Δήμο και δήλωσαν αυξημένα τετραγωνικά μέτρα σε σχέση με το παρελθόν και αυτό δημιούργησε θετικές προϋποθέσεις σε αυτήν την κατεύθυνση.
Η Δημοτική Αρχή ταυτόχρονα, με χρηστή διαχείριση και με τα αυξημένα έσοδα από τα δημοτικά τέλη του 2008, κατάφερε να δρομολογήσει ήδη την αγορά δύο νέων απορριμματοφόρων και να εξασφαλίσει την βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας. Έτσι, σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των άλλων δήμων, τη νέα χρονιά δεν είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε αυξήσεις. Μάλιστα , λόγω της οικονομικής κρίσης δεν θεωρήσαμε αρκετό ούτε καν το «πάγωμα» στα επίπεδα των περσινών τιμολογίων.
Οι πρόσθετες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μας οδήγησαν στην πρωτοβουλία να διευρύνουμε τα οικονομικά όρια και έτσι να προκύψουν περισσότεροι με πλήρη απαλλαγή, ή μείωση μέχρι 50% στα δημοτικά τέλη και το δημοτικό φόρο.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: